BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

gerdmuller
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la gerdmuller » 22 jan 2014, 22:19

Blaszczykowski je napisao/la:upravo tako. sahin nas je povrijedio, juda ogorčio, lewu ionako nikad nismo voljeli, a shinji nikako nije u istom košu s njima.

inače, u dilemi sam za koga sutra navijati - za mordor jer nam je gladbach konkurent za lp, ili za gladbach jer mi se bljuje od kravara. :)
Cemu te "podhebavanja",cuj kravari,domuz i slicno :oops: Ne budite djeca i budite pozdravljeni.Zivio Bayern,zivio Dormund,zivjela tradicija 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 22 jan 2014, 23:08

Lokos19 je napisao/la: @Dule

Dobar post, sve to stoji. Ali ta politika i put jesu finansijski ispravniji ali sa time neces nikad dostic vrh. Zasto? Zato sto za dvije godine mozes Hummelsu nudit i 20mio da produzi on nece htjet, prosto jer mu nije izazov iz godinu u godinu da igra sa Sarrom, Hofmanom, Duksom. Reus 2015 ide sto posto, Gündogan 2014, Mats takodje 2015te. Njih ce zamijenit lupam Ginter, Volland, Miki... ali ce i oni onda 2017 kad se afirmisu dignut sidro i pravac real, buyern, manu... Greska je u procjeni da ce Klopp svake godine izvuc nekog igraca i napravit od njega zvjerku, uz to na BVBeu je sve veci pritisak i ti talenti prosto nemaju vremena za razvoj, moraju odma funkcionisat.
Od te trojice nijedan nece da ima buducnost sem eventualno Hofmana.Duks ce morati da pozajmicu, dok Sarr-u istice ugovor tako da ce on najverovatnije leti na kraju sezone.Sto se tice Mats-a tu i ja nesto sumnjam bas zbog Barse, a nagledao sam se prethodnih godina koje sve ciganske nacine koriste kako bi se domobli igraca Arsenala.Gundo s obzirom koliko ne igra u ovoj sezoni bice poklon ako se za njega izvuce vise od 20 miliona.Tom jednostavno telo ne daje da ispuni svoj potencijal, nije ni prvi ni poslednji.Ja za Reusa nisam siguran, jer je covek bas iz Dortmunda i nesto cisto sumnjam da ce da predje u onakav Manchester kakav je sada.Ako se to nastavi da se desava i Klopp ce brzo dici sidro, pa ne moze takav proces da se stalno ponavlja.A i cim je produzio ugovor, sigurno ga ne bi produzio ako mu je receno da ce Dortmund da nastavi tako da posluje, jer mora tome stati kraj.Mogao je lepo da **** od Uprave i da im kaze ja hocu u drugi tim, jer sam jedan od najtrazenijih trenera na trzistu i mogu da vodim stabilniji klub i da ne zavisim od prodaje glavnih igraca i da potom nove afirmisem.Nijedan trener ne bi zeleo da mu se to desava, pa po cemu bi se Klopp razlikovao od drugih?Bas njegov ostanak je meni neki signal da ce ta prodaja glavnih igraca da prestane i da klub ce uskoro da stane na noge tako da ce moci komotno da ode u minusu od 30 miliona evra za transfere ako do toga dodje.

Nesto nisam u toku za dugove, pa me interesuje kada su to otplaceni dugovi?

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 23 jan 2014, 01:00

Ima li tko link za jucetdsnju tekmu protiv duisburga..reprizu da postavi

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 23 jan 2014, 06:00

Aj edo hebes duisburg, pogledaj golove i to je to, neko je i postavlj'o video svih golova. Puno bitnija utakmica je u subotu, gdje nam dolazi augsburg a prenosit ce eurosport 2 u 15:30 8-) Napokon pocinje :D

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 23 jan 2014, 07:35

Ne znam zašto pravite nekakvu klasifikaciju među onima koji su otišli na one koji su izdajnici, hinje i oni kojima se to najmanje može zamjeriti, Šahin je imao mizernu otkupnu klauzulu na 10 miliona, da je klauzula bila veća, pitanje da li bi ga Real uopšte i htio, osim toga ko je nakon prve titule mogao naslutiti da je to tek početak uspona BVB i ko bi u tom trenutku odbio ponudu Reala, počev od razlike u plati, pa do renomea kluba. Gece je imao otkupnu klauzulu koju je tražio i time je sve rekao, tražio je i u FCB,pa je nije dobio. Lewa je pošteno odradio svoj ugovor, davao je 4 gola Realu u polufinalu LP za platu od 1,5 miliona, nije sjedio na klupi kao Džeko za 6.5, miliona. Ako je Kagawi bio dječački san da igra u MU, taj san mu se i ostvario, a to što nije realno ocijenio svoje mogućnosti i što nije ni slutio da će MU biti tamo gdje je sad je njegov problem, ja bih ga primio nazad pa neka krene ispočetka, ako uspije izdominirati Šahina, Mikija i ko zna koga još. Gundu bih rado prodao jer njegove povrede, da ne kažem bolesti ne djeluju obećavajuće. Lewa tih povreda nije imao i zato je između ostalog čovjek i napravio to što je napravio. Na kraju krajeva, on je i dobio pravu šansu kad se na duže vrijeme povrijedio Barios.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 23 jan 2014, 15:29

Na TM-u opcija "Shinji u BVB-u" ima uzlazni trend. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jan 2014, 15:45

Steta sto Mata ne moze igrati ligu prvaka,sigurno je da bi imali sansu da ga uzmemo vec u ovom roku,ovako nista do ljeta...

Inace,uvjeren sam da bi u slucaju eventualne trampe Shinji-Ilkay Japanac imao 2x bolju sljedecu sezonu.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 jan 2014, 18:08

Blaszczykowski je napisao/la:Na TM-u opcija "Shinji u BVB-u" ima uzlazni trend. :)
FREE SHINJI 8-)

Molite se drugovi, molite sve sta znate i neznate :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jan 2014, 20:27

Link: http://www.twitter.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Heißes Gerücht! #ManUnited bietet dem BVB #Kagawa im Tausch mit #Gündogan + Cash an, wenn der #Mata-Deal wirklich 100% fix ist. #ESPN

Manchester navodno nudi Kagawu+novci za Gundogana,sve ukoliko Mata i zvanicno potpise.

Link: http://www.sportsdirectnews.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Borussia Dortmund are set to offer midfielder Shinji Kagawa the chance to return to the Westfalenstadion once Juan Mata completes his expected move to Old Trafford, SportsDirect News has learned.
Chelsea have accepted a £37 million bid for Mata from the Premier League champions and the Spanish midfielder is expected to have a medical this afternoon.

Kagawa, meanwhile, has struggled to earn first-team action under David Moyes and Mata’s arrival in Manchester will further reduce his chances of regular action.
The Japan international, who joined United from Dortmund in the summer of 2012, has started just seven league games this season and is believed to be concerned about his lack of action ahead of the World Cup in Brazil this summer.
Dortmund are now considering making an offer to bring Kagawa back to the Bundesliga, SportsDirect News understands.
The German club are thought to be looking to sign Kagawa on loan for the remainder of the season with a view to a permanent deal in the summer.
Kagawa was a huge success with Dortmund following his move from Cerezo Osaka – helping the Black-Yellows win back-to-back Bundesliga titles in 2011 and 2012.

Dosta neprovjereni izvori ali nesto se ipak pise :D

Opet kazem,ja bih bez razmisljanja pristao na Kagawa+novci za Gundogana...

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 23 jan 2014, 21:12

Ne znam kolko Kagawa vrijedi, ali realno je 4-5 mil eura, ako ne i manje, gledajući njegovu formu i statistiku, ako hoće Gundogana nek polože min. 20 mil + Kagawa. 8-)
Mikija možemo vratiti na 6-icu i to je to. Mada nikako mi se ne sviđa ova pomisao vraćanja "naših" propalih igrača. ;) Nadam se da su naši čelnici istog mišljenja. 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 jan 2014, 21:25

Presica povodom početka drugog dijela sezone i meča protiv Augsburga :!:

[youtube][/youtube]

P.S. Lewat se sumnjiči da je udario 17-godišnjaka. :roll:

Nema ba, čim potpisa za Bauern, odmah se mora uklopiti u kriminalnu hobotnicu sa Krmsojedom*, Švercerom** i Pedofilom*** itd. :lol:

___________________________________________________________________________________________________
*Hoeness
**Rummenige
***Ribery
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 jan 2014, 21:48

Westfallen treba preimenovati u Uli Hoennes arena u znak zahvalnosti za spas kluba od bankrota. ;)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 23 jan 2014, 22:03

ebesh gunda. ako neće produžiti nek ide.

IN: kagawa, ginter, volland, ji, mister x

OUT: gundo, lewa schibi, friedrich

nek bude ovako i ja presretan.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jan 2014, 22:06

adnan24 je napisao/la: Opet kazem,ja bih bez razmisljanja pristao na Kagawa+novci za Gundogana...
I vuk sit i ovce na broju :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 jan 2014, 22:20

Dede17 je napisao/la:Ne znam kolko Kagawa vrijedi, ali realno je 4-5 mil eura,
4-5 miliona je Shieber-ova cijena...Kagawa-ina mnogo veca.

Nuri je propao u Realu jer poslije povrede nikako nije igrao...vratio se fizicki nespreman u Dortmund.Shinji ima sasvim solidan broj utakmica s obzirom na veliki broj takmicenja u kojima Manchester ucestvuje.U ligi prvaka, gdje se ne igra ostrvski fudbal,je izgledao veoma dobro a za Japan uvijek briljira...na Kupu konfederacija se poigravao sa Italijom,bilo ga je uzivanje gledati.
rio_Ferdy88 je napisao/la: I vuk sit i ovce na broju :mrgreen:
Znaci dogovorili smo se :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 jan 2014, 22:29

adnan24 je napisao/la:
Dede17 je napisao/la:Ne znam kolko Kagawa vrijedi, ali realno je 4-5 mil eura,
4-5 miliona je Shieber-ova cijena...Kagawa-ina mnogo veca.

Nuri je propao u Realu jer poslije povrede nikako nije igrao...vratio se fizicki nespreman u Dortmund.Shinji ima sasvim solidan broj utakmica s obzirom na veliki broj takmicenja u kojima Manchester ucestvuje.U ligi prvaka, gdje se ne igra ostrvski fudbal,je izgledao veoma dobro a za Japan uvijek briljira...na Kupu konfederacija se poigravao sa Italijom,bilo ga je uzivanje gledati.
rio_Ferdy88 je napisao/la: I vuk sit i ovce na broju :mrgreen:
Znaci dogovorili smo se :D
khm,Sahin,khm..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 23 jan 2014, 22:45

Blaszczykowski je napisao/la:ebesh gunda. ako neće produžiti nek ide.

IN: kagawa, ginter, volland, ji, mister x

OUT: gundo, lewa schibi, friedrich

nek bude ovako i ja presretan.
Mr x = Dzeko ;)

Gdje da potpisem? :D
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jan 2014, 23:05

Semir bvb je napisao/la:
P.S. Lewat se sumnjiči da je udario 17-godišnjaka. :roll:
Razlog su nadobudni klinci koji se predstavljaju pod parolom echte liebe ( :lol: ). Oni su Lewu sacekali ispred stana ili kuce (nisam siguran, posto nisam ni ja saznao 100% tacnu informaciju) i provocirali na sto im je ovaj odgovorio.
Treba to sve potamamiti, bagra ko bagra. :mrgreen:
Lewandowski via Facebook:

Die heutige Situation an meinem Haus zwingt mich zu reagieren, bevor die Medien eine Sensation daraus machen möchte ich mich selber dazu äußern.

Ich habe nicht vor 17 Jährige Teenager die nur in einer Gruppe Stark sind benehmen bei zu bringen, aber ich lasse es nicht zu mich und meine Familie zu beleidigen.

Gleichzeitig möchte ich feststellen und klar sagen , dass ich keine Gewalt gegen die Personen die meine Privatsphäre verletzt haben angewendet habe.

Ich hoffe, es ist und bleibt ein Einzelfall und ich kann ganz in Ruhe die Rückrunde Spielen und mich ausschließlich auf Borussia konzentrieren.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 23 jan 2014, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 jan 2014, 00:03

" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 jan 2014, 07:12

Piše da su agenti BVB kontaktirali menadžera napadača CSKA Moskva, Seydou Doumbia, ima 26 godina, 1,78 visok, tržišna cijena 23 miliona, ima skroz dobar omjer odigranih utakmica i datih golova. Ne znam koliko je to istina, nije ni jeftin, kao što nije bio ni Miki, poznavajući našu transfer politiku, mislm da je to realnija opcija u odnosu na Džeku.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.