Pa mnogi su imali samo jednu sjajnu sezonu i nista vise a Vedo jeste poceo pravo igrati otkasko je presao u evropu sa 20 godina , posto vidim da neznas da ti ja malo pojasnim.Prvo ga je vaha doveo sebi u PSG pa ga posudio mu Dijon (druga liga francuske i bio im je najbolji strjelac) odmah poslije te seozne prelazi u tada novopecenog njemackog bundesligasa alemania achen gdje je proveo cini mi se jednu sezonu i kad je alemania ispala u drugu ligu prelazi u Hoffenheim koji je tad bio u drugoj ligi.Gdje god je dolazio morao se dokazivati , boriti za svoje mjesto u prvih 11 u achenu standardan napadac je bio tasd Schaludruf , ali vedo se probio pored njega dokazao jer kad i sa klupe ulazio u prvom djelu je uspio zabiti 6 golova i to mu je dalo kod trenera povjerenje da pocinje u drugom djelu u pocetnom sastavu io tada dok je za achen igrao za Bayern Muenchen je uvjek bio nerjesiva enigma i tad im je golove lakocom zabijao kao i kasnije u Hopffenheim kad je presao.Takodje u Hoffenheimu prvu sezonu se dokazivao, nije dobivao dovoljno minutaze dok se golovima nije izborio zato.Naravno tesko se daje i ponavlja da u jednoj polusezoni das 18 golova u bilo kojoj ligi svijeta i onoj najslabijoj a kamoli bundesligi ali nasem Vedi je uspjelo i treba da se ponosimo zauvjek tom cinjenicom a on je uvjek davao dobvoljno golova nikad niti u jednoj sezoni bundesligi nije bio ispod 10 ak golova i sta onda hocete , sta?Ovo mu je tek 4 ili mozda samo treca sezona u bundesligi jer za achen jednu i hoffenheimom je sad dvije sezone , znaci tek treca a ti buraz pricas tako kao da je Vedo na zalaqsku karijere a ne tek na pocetku.Samo sto se Vedo nije rodio u njemackoj pa da krece od jugendlichen timova trenirati nego je Vedo izbjkeglicko dijete koji je svoj put sam sebi izgradjivao radom i krcio, i svugdje je ostavio traga i dokazao se kao izuzetno veliki igrac i talenat i u svicarskoj i u americi i na kraju bogami i u njemackoij i na kraju svi treneri koji su gra trenirali hvale tog momka al vas par ovdej se naslo da ga blati, stidi te se i srami te se.Hebo vas i Mintal i Gomez i Kiessling i svi ostali papci kad vi svoje ne volite.felipe-s je napisao/la:Sahbaz buraz i marek mintal je imao jednu sjajnu sezonu sa nirnbergom cini mi se i nestao. Statistike jedne polusezone nisu nikakvo mjerilo u visegodisnjoj igrackoj karijeri... Vedo nije poceo igrati fudbal prosle godine u Hoffeu... Reci mi ziv bio njegove statistike iz 4,5 prijasnjih evropskih sezona
Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Vedad Ibisevic
Vedo je igrac nad igracim al hebala ga ta povreda, al neka dat ce bog da s eon vrati pa cete ga vi koji ga sad prozivate faliti vise neg iko od nas sto vjerujemo u njega i njegov talenat....
Vedi fali malo misica i to je poenta svega , al s vremenom doce i to na svoje,necu mu ni roony biti ravan...
P.S.
Kad Da Silava moze igrati u Arsenalu ,pa moze i Vedo (koji je dupo bolji od njeg) u Celziju ili Man.City -u ...

Vedi fali malo misica i to je poenta svega , al s vremenom doce i to na svoje,necu mu ni roony biti ravan...
P.S.
Kad Da Silava moze igrati u Arsenalu ,pa moze i Vedo (koji je dupo bolji od njeg) u Celziju ili Man.City -u ...

"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
-
- Kontakt:
Neznam kako neki mogu toliko blatiti Vedu pa to je sramota.Kad se samo sjetim prije 3-4 godine kad smo imali samo Bolu koji je tad bio na zalasku karijere,koji su se tad igraci dovodili u repku i ko je sve bio kandidat a sad kad imamo Dzeku koji je svjetska klasa i uz njega Vedu i Muslimovica koji su za nas super igraci i opet nam ni oni nevaljaju.Vedo nije svjetska klasa ali je za nas odlican a nemojte zaboraviti ni njegovu povredu posle koje mnogi zavrse karijeru,zapitajte se samo kad smo to prije imali takog napadaca da je standardni u jednomi jakom timu i da ima tu klasu (osim Bolica)i sad nam je i on ispod prosjeka.
- NoName
- Kontakt:
Vedad je sigurno dobar igrač, što je i dokazao svojim igrama u prvoj polovini prošle godine. 18 golova u 17 utakmica ne može biti slučajnost niti sreća pa taman da se radi o nekome ko svakih par mjeseci dobiva sedmicu na lotu.
Isto tako je činjenica da Vedin povratak u pravu formu ne ide ni približno onako kako se očekivalo i kako smo mi to priželjkivali. Ako oduzmemo utakmicu sa Hertom i njegov hat-trick, ostalo je bilo i ispod prosjeka za kvalitetnog napadača.
Ako se može tako reči, sreća nam je da u reprezentaciji imamo kvalitetan izbor napadača, prvenstveno Edina, pa zatim Vedu i Zlatana, Ermina itd. tako da tu nema zime, tačnije, ne bi je trebalo biti, iako utakmice baraža protiv Portugala to baš i nisu potvrdile, tačnije, nedostajalo je sreće i kvaliteta u tim utakmicama....
Isto tako je činjenica da Vedin povratak u pravu formu ne ide ni približno onako kako se očekivalo i kako smo mi to priželjkivali. Ako oduzmemo utakmicu sa Hertom i njegov hat-trick, ostalo je bilo i ispod prosjeka za kvalitetnog napadača.
Ako se može tako reči, sreća nam je da u reprezentaciji imamo kvalitetan izbor napadača, prvenstveno Edina, pa zatim Vedu i Zlatana, Ermina itd. tako da tu nema zime, tačnije, ne bi je trebalo biti, iako utakmice baraža protiv Portugala to baš i nisu potvrdile, tačnije, nedostajalo je sreće i kvaliteta u tim utakmicama....
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Prvo ja nikad nisam rekao da ga ne volim... Naprotiv drag mi je jer je nas... Drugo, ja jednostvano ne mogu svrsavati naprice da je Vedo igracina... On je prosjecan igrac i to je dokazao u tim prijasnjim sezonama gdje je u prosjeku zabijao po 5 golova u nekim nizeligasima... Dobro onda ga je krenulo jedne polusezone i sta je sada oproravljace se godinu dana???? Pa potpuno je zdrav od pocetka sezona... Da tu i tamo neki gol i to je to... Prosjecan igrac dobar nama... Sad cu spomenuti i to da za reprezentaciju nikad nije sjajno odigrao... Sve totalno sivilo osim prijateljske sa slovenijom...Vedo je tip igraca kakav je Bolic bio, samo kamo srece da ima realizatorske sposobnosti kao on... sada mu treba 4 sanse da zabije jedan i ustvari pravi je pipo inzagi nad kojimnisu svrsavali italijani pa necu ni ja nad vedadom ibisevicem jer je nas momak... Nisam to radio ni nad baljicem, kodrom, bolicem pa sigurno necu ni nad vedom koji jos mnogo mlijeka treba da bude poput ove trojicesahbaz2509 je napisao/la:Pa mnogi su imali samo jednu sjajnu sezonu i nista vise a Vedo jeste poceo pravo igrati otkasko je presao u evropu sa 20 godina , posto vidim da neznas da ti ja malo pojasnim.Prvo ga je vaha doveo sebi u PSG pa ga posudio mu Dijon (druga liga francuske i bio im je najbolji strjelac) odmah poslije te seozne prelazi u tada novopecenog njemackog bundesligasa alemania achen gdje je proveo cini mi se jednu sezonu i kad je alemania ispala u drugu ligu prelazi u Hoffenheim koji je tad bio u drugoj ligi.Gdje god je dolazio morao se dokazivati , boriti za svoje mjesto u prvih 11 u achenu standardan napadac je bio tasd Schaludruf , ali vedo se probio pored njega dokazao jer kad i sa klupe ulazio u prvom djelu je uspio zabiti 6 golova i to mu je dalo kod trenera povjerenje da pocinje u drugom djelu u pocetnom sastavu io tada dok je za achen igrao za Bayern Muenchen je uvjek bio nerjesiva enigma i tad im je golove lakocom zabijao kao i kasnije u Hopffenheim kad je presao.Takodje u Hoffenheimu prvu sezonu se dokazivao, nije dobivao dovoljno minutaze dok se golovima nije izborio zato.Naravno tesko se daje i ponavlja da u jednoj polusezoni das 18 golova u bilo kojoj ligi svijeta i onoj najslabijoj a kamoli bundesligi ali nasem Vedi je uspjelo i treba da se ponosimo zauvjek tom cinjenicom a on je uvjek davao dobvoljno golova nikad niti u jednoj sezoni bundesligi nije bio ispod 10 ak golova i sta onda hocete , sta?Ovo mu je tek 4 ili mozda samo treca sezona u bundesligi jer za achen jednu i hoffenheimom je sad dvije sezone , znaci tek treca a ti buraz pricas tako kao da je Vedo na zalaqsku karijere a ne tek na pocetku.Samo sto se Vedo nije rodio u njemackoj pa da krece od jugendlichen timova trenirati nego je Vedo izbjkeglicko dijete koji je svoj put sam sebi izgradjivao radom i krcio, i svugdje je ostavio traga i dokazao se kao izuzetno veliki igrac i talenat i u svicarskoj i u americi i na kraju bogami i u njemackoij i na kraju svi treneri koji su gra trenirali hvale tog momka al vas par ovdej se naslo da ga blati, stidi te se i srami te se.Hebo vas i Mintal i Gomez i Kiessling i svi ostali papci kad vi svoje ne volite.felipe-s je napisao/la:Sahbaz buraz i marek mintal je imao jednu sjajnu sezonu sa nirnbergom cini mi se i nestao. Statistike jedne polusezone nisu nikakvo mjerilo u visegodisnjoj igrackoj karijeri... Vedo nije poceo igrati fudbal prosle godine u Hoffeu... Reci mi ziv bio njegove statistike iz 4,5 prijasnjih evropskih sezona
-
- Kontakt:
Felipe koje to svrsavao ili rekao da trebas bas ti svrsavati na Vedine igre????Niko!Nego ti i jos neki ovdje bez ikakvog razloga i povoda kritikujete Vedu da je ispodprosjecan igrac io da ne citiram sta ste sve rekli za Vedada uglavnom lose.Eno ja ti fino napisah od godine do godine gdje je igrao i u kojem to nizeligasu je on igrao i zabio samo 5 golova kako ti to kazes?Ne govoris argumentovano uopste, Vedo je igrao da ti ponovo nabrojim PSG ( oni ga te prve godine odmah daju na posudbu i kaljenje u drugu ligu gdje je igrao samo 6 mjeseci i dao je ne 5 golova nego 11 u takodje samo polusezoni) onda odmah odlazi na isteku te sezone ne u NIZELIGASA nego BUNDESLIGASA Alemania Achen za njih je nastupio dok nisu ispali u drugu ligu onda prelazi u Hoffenehim koji je takodje bio drugoligas ali zna se sa kakvim ambicijama su tad poceli prvenstvo u drugoj ligi i na kraju opravdao je i ispao sasvim odlican postupak sto je u hoffenheim presao tamo je i dan danas i gdje su tu bolan nizeliogasi osim Dijona u francuskoj gdje je bio na posudbi i to u samom satrtu njegove internacionalne karijere.Pricas bezveze i bez argumenata, kad se uozbiljas i pocnes argumentovano pisati onda cemo nastaviti diskutovati.I jos jedan podatak ti nije dovoljan da ovako jos uvjek "frisak" od povrede ( ti kazes tu i tamo da poneki gol) a covjek je dao 6 golova u prvom djelu i PRVI JE I NAJBOLJI STRIJELAC U SVOJOJ EKIPI.To je jedan argument koji ruse sve tvoje negativnosti izrecene na racun vedada.
Pa mora da ti imas onda relevantnije statistike od fudbalskih saveza liga u kojima je on igrao... Koliko ja vidjeh vedo je za dijom u 33 tekme dao 10 golova... rijec je o nepune dvije sezone... dalje za ahen je dao 6 u 24 tekme... u prvoj sezone za hoffe dao 5 tako da dobijemo neki 5,7 prosjek golova po sezoni... sto je vrlo prosjecno... Drugo nemoj mi govoriti da se morao dokazivati ulazio sa klupe i slicno... Treneri nabrojanih klubova su stavljali igrace u prvi tim za koje su mislili da su najbolji... Trece ja nisam rekao da je ispod prosjecan... U svakom mom postu stoji da smatram kako je Vedo prosjecan igrac... Cetvrto, jel ti mislis da je on vrhunska klasa ?????sahbaz2509 je napisao/la:Felipe koje to svrsavao ili rekao da trebas bas ti svrsavati na Vedine igre????Niko!Nego ti i jos neki ovdje bez ikakvog razloga i povoda kritikujete Vedu da je ispodprosjecan igrac io da ne citiram sta ste sve rekli za Vedada uglavnom lose.Eno ja ti fino napisah od godine do godine gdje je igrao i u kojem to nizeligasu je on igrao i zabio samo 5 golova kako ti to kazes?Ne govoris argumentovano uopste, Vedo je igrao da ti ponovo nabrojim PSG ( oni ga te prve godine odmah daju na posudbu i kaljenje u drugu ligu gdje je igrao samo 6 mjeseci i dao je ne 5 golova nego 11 u takodje samo polusezoni) onda odmah odlazi na isteku te sezone ne u NIZELIGASA nego BUNDESLIGASA Alemania Achen za njih je nastupio dok nisu ispali u drugu ligu onda prelazi u Hoffenehim koji je takodje bio drugoligas ali zna se sa kakvim ambicijama su tad poceli prvenstvo u drugoj ligi i na kraju opravdao je i ispao sasvim odlican postupak sto je u hoffenheim presao tamo je i dan danas i gdje su tu bolan nizeliogasi osim Dijona u francuskoj gdje je bio na posudbi i to u samom satrtu njegove internacionalne karijere.Pricas bezveze i bez argumenata, kad se uozbiljas i pocnes argumentovano pisati onda cemo nastaviti diskutovati.I jos jedan podatak ti nije dovoljan da ovako jos uvjek "frisak" od povrede ( ti kazes tu i tamo da poneki gol) a covjek je dao 6 golova u prvom djelu i PRVI JE I NAJBOLJI STRIJELAC U SVOJOJ EKIPI.To je jedan argument koji ruse sve tvoje negativnosti izrecene na racun vedada.
-
- Kontakt:
felipe-s je napisao/la:Pa mora da ti imas onda relevantnije statistike od fudbalskih saveza liga u kojima je on igrao... Koliko ja vidjeh vedo je za dijom u 33 tekme dao 10 golova... rijec je o nepune dvije sezone... dalje za ahen je dao 6 u 24 tekme... u prvoj sezone za hoffe dao 5 tako da dobijemo neki 5,7 prosjek golova po sezoni... sto je vrlo prosjecno... Drugo nemoj mi govoriti da se morao dokazivati ulazio sa klupe i slicno... Treneri nabrojanih klubova su stavljali igrace u prvi tim za koje su mislili da su najbolji... Trece ja nisam rekao da je ispod prosjecan... U svakom mom postu stoji da smatram kako je Vedo prosjecan igrac... Cetvrto, jel ti mislis da je on vrhunska klasa ?????sahbaz2509 je napisao/la:Felipe koje to svrsavao ili rekao da trebas bas ti svrsavati na Vedine igre????Niko!Nego ti i jos neki ovdje bez ikakvog razloga i povoda kritikujete Vedu da je ispodprosjecan igrac io da ne citiram sta ste sve rekli za Vedada uglavnom lose.Eno ja ti fino napisah od godine do godine gdje je igrao i u kojem to nizeligasu je on igrao i zabio samo 5 golova kako ti to kazes?Ne govoris argumentovano uopste, Vedo je igrao da ti ponovo nabrojim PSG ( oni ga te prve godine odmah daju na posudbu i kaljenje u drugu ligu gdje je igrao samo 6 mjeseci i dao je ne 5 golova nego 11 u takodje samo polusezoni) onda odmah odlazi na isteku te sezone ne u NIZELIGASA nego BUNDESLIGASA Alemania Achen za njih je nastupio dok nisu ispali u drugu ligu onda prelazi u Hoffenehim koji je takodje bio drugoligas ali zna se sa kakvim ambicijama su tad poceli prvenstvo u drugoj ligi i na kraju opravdao je i ispao sasvim odlican postupak sto je u hoffenheim presao tamo je i dan danas i gdje su tu bolan nizeliogasi osim Dijona u francuskoj gdje je bio na posudbi i to u samom satrtu njegove internacionalne karijere.Pricas bezveze i bez argumenata, kad se uozbiljas i pocnes argumentovano pisati onda cemo nastaviti diskutovati.I jos jedan podatak ti nije dovoljan da ovako jos uvjek "frisak" od povrede ( ti kazes tu i tamo da poneki gol) a covjek je dao 6 golova u prvom djelu i PRVI JE I NAJBOLJI STRIJELAC U SVOJOJ EKIPI.To je jedan argument koji ruse sve tvoje negativnosti izrecene na racun vedada.
Nije vrhunska klasa tipa dzeke ali jeste iznad prosjecna klasa a ti ga eto nisi svrstao ispod prosjeka al vidim sve si u talu sa ovima sto jesu i samo jedni na druge se nadovezujete.Sad dalje zavisi takodje sta ti smatras klasom a sta ja smatram klasom a sta strucnjaci smatraju klasom a sta nad prosjecnom, prosjecnom , ispodprosjecnom il vrhunskom klasom.Samim tim sto je dao 18 golova u budnesligi u polusezoni je dokaz da JESTE KLASA bez obzira sta god ti da napises, JER TO MOGU SAMO KLASNI IGRACI.Pa makar jednom u zivotu to bilo i nikad vise.Dalje kolika je klasa tek ce se pravo moci reci na kraju karijere , njegova karijera je cak manjeg staza od dzekine jer je dzeko mladji krenuo da gradi svoju internacionalnu karijeru.To da je odigrao 24 utakmice za Achen mozes macku o rep okaciti jer kolega moj to tako kazu statistike , a ti da si pratio njegove igre i rezultate kao ja znao bi da od tih 24 odigrane kako ti navodis nije ni pola od tih utakmica poceo od pocetka , nego je ulazio zadnjih 20 ak minuta i tako zabijao golove , pomocu kojih se i izborio za pocetnih 11.Takodje ako vec insistiras na izracunas njegov prosjek kako to nisi uracunao ni onu polusezonu gdje je zabio 18 golova, dje ona, kao da se i nije desila, ma ja volis ti njega plaho, vidim.I ne trebas ga voljeti al biti tako neobjektivan prema njemu je nevjerovatno i to bez razloga, sigurno ces jos reci da je i tvoj Skoro iz sarajeva bolji od njega, 100% sam ubjedjen da tako mislis.I mozes misliti sta zelis jos jednom idi na listu strjelaca bundeslige prosle godine , pogledaj listu i od ove godine i vidjeces da taj prosjecan igrac je medju prvih 10 strjelaca pa ti i dalje misli o njegovom prosjeku a tek sta ce biti u narednim godinama sto dolaze, siguran sam da ce doci dan da ces sam priznati koliko si u zabludi bio.Vec si bio jednom kad je ono vedo 3 gola zabio koelnu u prvih pola sata , nije to ni prvi a ni zadnji put da vedo takva cuda cini, cinio je i prije koelna a cinice i poslije zivi bili pa vidjeli.
Pa eto on je iznad prosjeka... pa sta.. Lik uopste ne zasluzuje da se o njemu raspravlja s obzirom na (ne)igre koje je pruzio za svoju domovinu.... Upravo zbog tih igara smatram da je prosjecan... Sto se u najvaznijim utakmicama nije vidio niti znao nositi sa pritiskom a to su buraz moj odlike prosjecnih igracasahbaz2509 je napisao/la:felipe-s je napisao/la:Pa mora da ti imas onda relevantnije statistike od fudbalskih saveza liga u kojima je on igrao... Koliko ja vidjeh vedo je za dijom u 33 tekme dao 10 golova... rijec je o nepune dvije sezone... dalje za ahen je dao 6 u 24 tekme... u prvoj sezone za hoffe dao 5 tako da dobijemo neki 5,7 prosjek golova po sezoni... sto je vrlo prosjecno... Drugo nemoj mi govoriti da se morao dokazivati ulazio sa klupe i slicno... Treneri nabrojanih klubova su stavljali igrace u prvi tim za koje su mislili da su najbolji... Trece ja nisam rekao da je ispod prosjecan... U svakom mom postu stoji da smatram kako je Vedo prosjecan igrac... Cetvrto, jel ti mislis da je on vrhunska klasa ?????sahbaz2509 je napisao/la:Felipe koje to svrsavao ili rekao da trebas bas ti svrsavati na Vedine igre????Niko!Nego ti i jos neki ovdje bez ikakvog razloga i povoda kritikujete Vedu da je ispodprosjecan igrac io da ne citiram sta ste sve rekli za Vedada uglavnom lose.Eno ja ti fino napisah od godine do godine gdje je igrao i u kojem to nizeligasu je on igrao i zabio samo 5 golova kako ti to kazes?Ne govoris argumentovano uopste, Vedo je igrao da ti ponovo nabrojim PSG ( oni ga te prve godine odmah daju na posudbu i kaljenje u drugu ligu gdje je igrao samo 6 mjeseci i dao je ne 5 golova nego 11 u takodje samo polusezoni) onda odmah odlazi na isteku te sezone ne u NIZELIGASA nego BUNDESLIGASA Alemania Achen za njih je nastupio dok nisu ispali u drugu ligu onda prelazi u Hoffenehim koji je takodje bio drugoligas ali zna se sa kakvim ambicijama su tad poceli prvenstvo u drugoj ligi i na kraju opravdao je i ispao sasvim odlican postupak sto je u hoffenheim presao tamo je i dan danas i gdje su tu bolan nizeliogasi osim Dijona u francuskoj gdje je bio na posudbi i to u samom satrtu njegove internacionalne karijere.Pricas bezveze i bez argumenata, kad se uozbiljas i pocnes argumentovano pisati onda cemo nastaviti diskutovati.I jos jedan podatak ti nije dovoljan da ovako jos uvjek "frisak" od povrede ( ti kazes tu i tamo da poneki gol) a covjek je dao 6 golova u prvom djelu i PRVI JE I NAJBOLJI STRIJELAC U SVOJOJ EKIPI.To je jedan argument koji ruse sve tvoje negativnosti izrecene na racun vedada.
Nije vrhunska klasa tipa dzeke ali jeste iznad prosjecna klasa a ti ga eto nisi svrstao ispod prosjeka al vidim sve si u talu sa ovima sto jesu i samo jedni na druge se nadovezujete.Sad dalje zavisi takodje sta ti smatras klasom a sta ja smatram klasom a sta strucnjaci smatraju klasom a sta nad prosjecnom, prosjecnom , ispodprosjecnom il vrhunskom klasom.Samim tim sto je dao 18 golova u budnesligi u polusezoni je dokaz da JESTE KLASA bez obzira sta god ti da napises, JER TO MOGU SAMO KLASNI IGRACI.Pa makar jednom u zivotu to bilo i nikad vise.Dalje kolika je klasa tek ce se pravo moci reci na kraju karijere , njegova karijera je cak manjeg staza od dzekine jer je dzeko mladji krenuo da gradi svoju internacionalnu karijeru.To da je odigrao 24 utakmice za Achen mozes macku o rep okaciti jer kolega moj to tako kazu statistike , a ti da si pratio njegove igre i rezultate kao ja znao bi da od tih 24 odigrane kako ti navodis nije ni pola od tih utakmica poceo od pocetka , nego je ulazio zadnjih 20 ak minuta i tako zabijao golove , pomocu kojih se i izborio za pocetnih 11.Takodje ako vec insistiras na izracunas njegov prosjek kako to nisi uracunao ni onu polusezonu gdje je zabio 18 golova, dje ona, kao da se i nije desila, ma ja volis ti njega plaho, vidim.I ne trebas ga voljeti al biti tako neobjektivan prema njemu je nevjerovatno i to bez razloga, sigurno ces jos reci da je i tvoj Skoro iz sarajeva bolji od njega, 100% sam ubjedjen da tako mislis.I mozes misliti sta zelis jos jednom idi na listu strjelaca bundeslige prosle godine , pogledaj listu i od ove godine i vidjeces da taj prosjecan igrac je medju prvih 10 strjelaca pa ti i dalje misli o njegovom prosjeku a tek sta ce biti u narednim godinama sto dolaze, siguran sam da ce doci dan da ces sam priznati koliko si u zabludi bio.Vec si bio jednom kad je ono vedo 3 gola zabio koelnu u prvih pola sata , nije to ni prvi a ni zadnji put da vedo takva cuda cini, cinio je i prije koelna a cinice i poslije zivi bili pa vidjeli.
Druga stvar znaci on je zaigrao u dva nizeligasa i od jednog bundesligasa napravio drugoligasa... Heehehehehe
I rest my case
I rest my case

-
- Kontakt:
Eto bas vedo koji kao sto sam kazes odigrao 24 utakmice za Achen od 34 moguce ( a od tih 24 je sigurno bar u najmanje 10 utakmica usao zadnjih 20 minuta i prva sezona u bundesligi uopste) i on ih svojim "igranjem" preselio u nizi rang u kojemm su doduse uvjek i bili samo su tu sezonu dosli nekako u bundesligu.I sad Vedo od njih napravio drugoligasa , e jesi realan svaka cast.I to golova sto je zabio u svojoj prvoj profi sezoni u bundesligi je odlicno s obzirom koliko je tekkmi odigrao , eto usporedi koliko je dzeko dao golova u prvoj sezoni Wolfsburga, jel majstore, koliko????Hajde sad googlaj pa mi javi kad nadjes taj podatak al ja ti vec sad mogu reci da sigurno nije dzeko u svojoj prvoj sezoni vise bundesligaskih golova od vede zabio iako je mnogo vise od vede minuta proveo na terenu , pa ti opet mlati praznu slamufelipe-s je napisao/la:Druga stvar znaci on je zaigrao u dva nizeligasa i od jednog bundesligasa napravio drugoligasa... Heehehehehe
I rest my case

-
- Kontakt:
felipe-s je napisao/la:Pa eto on je iznad prosjeka... pa sta.. Lik uopste ne zasluzuje da se o njemu raspravlja s obzirom na (ne)igre koje je pruzio za svoju domovinu.... Upravo zbog tih igara smatram da je prosjecan... Sto se u najvaznijim utakmicama nije vidio niti znao nositi sa pritiskom a to su buraz moj odlike prosjecnih igracasahbaz2509 je napisao/la:
O njemu kad se prica kao igracu , valjda se gleda kompletno a ne kako je odigrao za timove a kako za repku.Kad njega igraju u Hoffenheimu , kad se oko njega sve vrti, kad je glavna zvjezda tamo, normalno je da on i dobija vise sansi i samim tim daje vise golova.U repki je, izgleda da ti cak i ovo trebam govoriti, drugi sistem , drugacije se igra ( mozda cak ne odgavara takav nacin igre vedi) glavna zvjezda je dzeko, oko njega se sve vrti, svi njega traze , svi njemu salju lopte a vedu ako sta zapadne il ako sam naleti na neku odbijenu ili ako sam sebi izradi sut.Sto je opet i normalno s obzirom da jest dzeko , jaci i bolji od vede al Muslimaovic bogami nije , ako gledas samo repku tu jest statisticki golovima jaci zlatan al ako gledas po klubu onda nije.Samo Vedi se nema sta zamjeriti, uvjek daje 100% od sebe, trci vise od svih napadaca, vrsi pritisak konstantno na protivnicku odbranu itd da nenabrajam vise jer izgleda da tebi treba bas sve kao malom djetetu nabrajati.Ako je fulao sanse, pa sta fulao ih je i dzeko i zlatan i svi napdaci fulaju, to je sasvim normalno, pa ne mogu imati 100% ucinak covjece boziji.Kad se samo sjetim onih propalih kvalifikacija kad nas je Madjarska kantala sta je sve Muslimovic u madzarskoj ispromasivao, niko se na to obazirao nije a Vedo jel jednu fuli odmah svi se dizu, kritikuju , preseravaaju se nesto a kad je zabijao onda ste svi pa siguran sam i ti felipe govorili to vedo majstore, svaka cast i divili mu se.Haj odoh sad u krpe nemam vise volje s tobom raspravljati.
Imao je Vedo dobro polusezonu,ne vidim kako neko moze reci da ga nije islo ,da je los i sl...Mi anonimusi samo gledamo ko daje golove ,a koliko doprinosi ekipi....Kao sto neko reco,trci ,ganja,vrsi pritisak,otkriva se,razvlaci odbranu...
-
- Kontakt:
Bravo ahmicu, to i ja govorim al dzaba s ovom djecurlijom diskutovati njima je bolje tudje govvno nego nas bilo kakav proizvod.Ma sve i da nevalja koliko ga kritukuju ja cu namjerno govoriti da valja a gdje ce biti covjek da nevalja koji u jednoj sezoni kad sastavis dvije polusezone bundes lige da 18 golova 12 u prosloj plus 6 u ovoj i ne valja , boze dragi.Sve i to da i ne gledaju koliki je doprinos dao svojoj ekipi , nek gledaju samo golove i asistencije opet ce vidjeti da je imao ove sezone 6 golova i 6 asistencija i opet nek neko kaze da to nevalja.A petric koji je zabio tek 4 gola zvijezda medijska u hrvatskoj.ahmic je napisao/la:Imao je Vedo dobro polusezonu,ne vidim kako neko moze reci da ga nije islo ,da je los i sl...Mi anonimusi samo gledamo ko daje golove ,a koliko doprinosi ekipi....Kao sto neko reco,trci ,ganja,vrsi pritisak,otkriva se,razvlaci odbranu...
- Principatus
- Kontakt:
@Sahbaz. On je u prosloj polusezoni 08/09 dao 18 golova (17 utakmica, 18 golova i 7 asistencija, dakle 25 scorer poena u 17 utakmica). Ovu proslu polusezonu je u 17 utakmica 12 scorerpoena postigao, 6 golova i 6 asistencija. Dzeko je u prosloj polusezoni postigao u 17 utakmica 7 golova i 6 asistencija.
Rangnick je na press konferenciji pred utakmicu protiv Bayer Leverkusen (nedelja) naglasio da Hoffenheim upravo ima problem da ili im igraci fale zbog povreda ili oni koji igraju nisu u dobroj formi i upravo ekipa ne koristi njihov puni potencijal. Kao jednog od njih je spomenuo Salihovica, koji je zbog operacije bio hendikepiran, ali koji se vec ove nedelje puno oporavio i poboljsao. Vedada nije spominjao, ali mislim da i njega ubraja medju te igrace. Rangnick je izjavio da ce poraditi na tome, da se ti igraci u sljedecima danima i sedmicama vrate u svoju staru, jacu formu.
Rangnick je na press konferenciji pred utakmicu protiv Bayer Leverkusen (nedelja) naglasio da Hoffenheim upravo ima problem da ili im igraci fale zbog povreda ili oni koji igraju nisu u dobroj formi i upravo ekipa ne koristi njihov puni potencijal. Kao jednog od njih je spomenuo Salihovica, koji je zbog operacije bio hendikepiran, ali koji se vec ove nedelje puno oporavio i poboljsao. Vedada nije spominjao, ali mislim da i njega ubraja medju te igrace. Rangnick je izjavio da ce poraditi na tome, da se ti igraci u sljedecima danima i sedmicama vrate u svoju staru, jacu formu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Vedo momentalno nije u najboljoj formi ali netrebamo odma zbog toga kakiti da nevalja kao igrac,pogledajte Misimovica i on je skroz van forme al neki se samo okomili na Vedu i o tome trube a sutra da Vedo da 2 gola bio bi majstor isto je tako bilo i za Dzeku kad je imo seriju losih utakmica i nije davo golove vec je bio proglasen klocem a sad kad zabija opet je majstor i svjetska klasa e pa nemoze to tako normalno je da svaki igrac ima malu krizu ali netreba ga zbog toga odma blatiti.
-
- Kontakt:
sta ces takav ti je bosanski il bolje receno bosnjacki mentalitet.bh fanatik je napisao/la:Vedo momentalno nije u najboljoj formi ali netrebamo odma zbog toga kakiti da nevalja kao igrac,pogledajte Misimovica i on je skroz van forme al neki se samo okomili na Vedu i o tome trube a sutra da Vedo da 2 gola bio bi majstor isto je tako bilo i za Dzeku kad je imo seriju losih utakmica i nije davo golove vec je bio proglasen klocem a sad kad zabija opet je majstor i svjetska klasa e pa nemoze to tako normalno je da svaki igrac ima malu krizu ali netreba ga zbog toga odma blatiti.
- Principatus
- Kontakt:
Danas je zvanicno da ni Maicosuel nece igrati protiv Leverkusen. To znaci da je Vedo jedini kvalitetni napadac danas na terenu, Ba je isto povrijedjen, a Obasi na kupu u Africi. Vjerovatno ce Terrazzino igrati pored Ibisevica. Da li ce Carlos Eduardo igrati isto stoji pod upitnikom. Dakle Hoffenheim danas igra sa jako oslabljenom ekipom, sa mnogo mladih igraca, protiv jos nepokorenog Leverkusena, pobjeda bi bila cudo.
U 17:30 odmah poslije utakmice Wolfsburga protiv Kölna.
Links:
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
U 17:30 odmah poslije utakmice Wolfsburga protiv Kölna.
Links:
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Zasto nece on igrati???Principatus je napisao/la:Danas je zvanicno da ni Maicosuel nece igrati protiv Leverkusen.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Veoma tezak posao za Vedu. Vjerovatno ce sam biti u napadu. Nadam se da ce danas pokazati svoju velicinu i da ce uspjeti barem jednom zatresti mrezu Leverkusena.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!