EP 2010 Austrija - rukomet

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alan_kardec
Kontakt:

Re: EP 2010 Austrija - rukomet

Post Postao/la alan_kardec » 21 jan 2010, 21:57

majestic24 je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ja sam nacionalista. Eto sto. Inace ,odlicna utakmica Norveske. pobjedili su Rusiju.

pa nacionalisti se ne ponašaju tako. ;) nisi ti nacionalista,ti si kompleksaš. :lol:
Neka sam. Al barem znam ko sam i odakle sam. Takodjer znam koga mrzim,kome zelim sve najgore,i kome nikad necu 4 godine strahota zaboraviti.

Momak želim ti sve najbolje. :)

nemojte im odgovarati,molim vas!!!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 21 jan 2010, 21:57

alan_kardec je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ja sam nacionalista. Eto sto. Inace ,odlicna utakmica Norveske. pobjedili su Rusiju.

pa nacionalisti se ne ponašaju tako. ;) nisi ti nacionalista,ti si kompleksaš. :lol:
Neka sam. Al barem znam ko sam i odakle sam. Takodjer znam koga mrzim,kome zelim sve najgore,i kome nikad necu 4 godine strahota zaboraviti.
brate, mrznjom neces nista postici, sta je tebi?! Rat je bio i prosao, oprostit treba, al ne zaboravit.. Ovdje je rijec o sportu, covjece. I ja sam prozivio rat, pola mi familije pobijeno, i sta bi sad trebo covjece?? mrzit'? pa nisam lud..

VRATITE SE NA TEMU I PRESTANITE SA SAKRAZMOM, IRONIJOM I NASLADIVANJEM..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 jan 2010, 21:58

Da strasni su. Vrate se kuci s gol razlikom -20.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 21 jan 2010, 21:58

ljudi ba..pustite to na nacionalnoj osnovi..bosnjak sam,al Hrvatska i Srbija i Slovenija su bolje od BIH u svakom sportu(sto se tice fudbala nismo ni mi toliko losi)..eto samo smo prvaci u sjedecoj odbojci..ha ja..treba biti realan...i nemojte ici u offtopic jer je tema ep u rukometu..zasluzena pobjeda Danske i gotovo..jedan od kandidata za prva 3 mjesta na kraju..po meni..
p.s. a nemojte tako vi (pravoslavci,srbi) o nasoj ekipi..ogrijace valjda i nas nekad ovo sunce sto se tice i rukometa i fudbala..SVI SMO MI LJUDI
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 21 jan 2010, 21:59

bh hrvat je napisao/la:sto ce biti zanimljivo na balkanu, u drugi krug idu slovenija, hrvatska a pretpostaviti srbija. ovih gastajbajtera ko u prici u austriji i jednih i drugih, tu su ovi sto su otisli na skijanje. slovenija granicna drzava sa austrijom. bice pune ruke posla za tamošnju policiju
A jos u drugom krugu igraju Srbija i Hrvatska ojhaaa

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 22:00

ja se izvinjavam što sam ono napisao jer je izgleda to uzrokovalo svašta nešto što baš i nije tema,ono stoji,srbija izgubila -dobra vijest,ne znam što to nekome smeta,ja bi to napisao i da je španija izgubila

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 21 jan 2010, 22:01

ma realno ova srbija je nista bez ljutnje(ma ustvar iboli me briga ljutite se kolko hocete)nemaju nista sem dobrog jednog sutera ilica i to je to
dok danaci igraju najljepsi rukumet tkz atomski
sto je barca u fudbalu danska u rukomettu
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 21 jan 2010, 22:01

zna li se mozda u kojem će se gradu igrati utakmica izmedju hrvatske i srbije u drugom krugu, nadati je se da će srbi uzeti austrijance

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 jan 2010, 22:02

dubrava je napisao/la:

brate, mrznjom neces nista postici, sta je tebi?! Rat je bio i prosao, oprostit treba, al ne zaboravit.. Ovdje je rijec o sportu, covjece. I ja sam prozivio rat, pola mi familije pobijeno, i sta bi sad trebo covjece?? mrzit'? pa nisam lud..

VRATITE SE NA TEMU I PRESTANITE SA SAKRAZMOM, IRONIJOM I NASLADIVANJEM..

Sta sam trebao,da ga ninam??? Sta oprostiti?? Oprostiti se moze neka nesreca i sl. A da im oprostim 200 000 ubijene duse, s namjerom "POTPUNO ISTREBLJENJE MUSLIMANSKOG NARODA"?? Nema sanse. Al et,znam da cu popusiti ban,briga me. Da se vratim malo na sport. Alilovic strasan danas,kao i proslu utakmicu. Najbolje je ono kad Vukovic kaze "Ivano mi je rekao da ce ukrasti loptu" :mrgreen: :mrgreen:
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 jan 2010, 22:03

tax je napisao/la:ma realno ova srbija je nista bez ljutnje(ma ustvar iboli me briga ljutite se kolko hocete)nemaju nista sem dobrog jednog sutera ilica i to je to

u kontrama su fantastični

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 21 jan 2010, 22:04

tax je napisao/la:ma realno ova srbija je nista bez ljutnje(ma ustvar iboli me briga ljutite se kolko hocete)nemaju nista sem dobrog jednog sutera ilica i to je to
dobar je i Stankovic i golman Stanic.....Jos onaj bot nije zovnuo Bojinovica i Nikolica

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 21 jan 2010, 22:05

vlado lesinar je napisao/la:
dobar je i Stankovic i golman Stanic.....Jos onaj bot nije zovnuo Bojinovica i Nikolica
ratko nikolic je onaj celavi ja mislim
kojeg klinca ce on star ko grcka
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

vlado lesinar
Kontakt:

Post Postao/la vlado lesinar » 21 jan 2010, 22:08

bh hrvat je napisao/la:zna li se mozda u kojem će se gradu igrati utakmica izmedju hrvatske i srbije u drugom krugu, nadati je se da će srbi uzeti austrijance
Beču

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 21 jan 2010, 22:11

bh hrvat je napisao/la:zna li se mozda u kojem će se gradu igrati utakmica izmedju hrvatske i srbije u drugom krugu, nadati je se da će srbi uzeti austrijance
Beču

znači prevladavaće srbski navijači, za hrvate bi bilo bolje da se tekma igra u gracu

superfreak
Kontakt:

Post Postao/la superfreak » 21 jan 2010, 22:12

Neka sam. Al barem znam ko sam i odakle sam. Takodjer znam koga mrzim,kome zelim sve najgore,i kome nikad necu 4 godine strahota zaboraviti.[/quote]

VRATITE SE NA TEMU I PRESTANITE SA SAKRAZMOM, IRONIJOM I NASLADIVANJEM..[/quote]

Sta sam trebao,da ga ninam??? Sta oprostiti?? Oprostiti se moze neka nesreca i sl. A da im oprostim 200 000 ubijene duse, s namjerom "POTPUNO ISTREBLJENJE MUSLIMANSKOG NARODA"?? Nema sanse. Al et,znam da cu popusiti ban,briga me. Da se vratim malo na sport. Alilovic strasan danas,kao i proslu utakmicu. Najbolje je ono kad Vukovic kaze "Ivano mi je rekao da ce ukrasti loptu" :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

svaka cast majstore....skidam ti kapu neke se stvari ne zaboravljaju...eggert majstor podsjetio me na dzombu iz najboljih dana

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 21 jan 2010, 22:13

Stankovic igra povrijeđen zato cesto i izlazi.Mislim da se povrijedio protiv Francuza(dobio udarac u misic).
Slaba igra danas.Golmani nikakvi.Dosta izgubljenih lopti(u 1. pol. cak 10) i samo jedan gol sa krila(Nikcevic u 35 minutu).Nijedan gol sa pivota.Sve u svemu ocajna igra danas.
Danci sasvim sigurno mogu racunati na visok plasman.Odlicna igraju u odbrani, krila fenomalna, bekovi takođe dobri.Jos da pobijede Island i sa jednom pobijedom u drugoj grupi eto ih u polu finalu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 jan 2010, 22:23

A što se utakmice tiče,ovo je realnost.Danci su kvalitetniji i uigraniji u ovom momentu.Igra jako loša,pogotovo u prvom poluvremenu kad su Danci i prelomili utakmicu.Slično smo igrali i protiv Islanda.Nema širine u igri,nema krila,nema pivota,previše smo se oslonili na bekove,golmani skoro ništa odbranili nisu.Doduše nisu ni danski golmani bili ništa bolji,ali oni su imali strašnu odbranu ispred gola i veliki broj poklonjenih lopti od strane Srba.Sad se postavlja pitanje da li je Hasanefendić uradio pravu stvar time što je izostavio Bojinovića i Nikolića.Ja mislim da jeste.Jedino je možda trebao pozvati u sastav Uroša Mitrovića,koji je ja mislim srednji bek,da može zamjeniti Anđelkovića koji je na ovom turniru,zasad očajan.Da li zbog toga što je bio povrijeđen skoro do početka turnira ili je neki drugi razlog u pitanju,uglavnom nije to to.Utakmica i sa Austrijom će biti teška za Srbiju.Treba od početka krenuti i sa Nikčevićem i sa Vučkovićem,igrati agresivno,kao što se igralo večeras posljednjih dvadesetak minuta,ne dozvoliti egal završnicu jer bi tad i sudije mogle početi natezati na stranu domaćina.Proći u drugi krug gdje čekaju Hrvati,Norvežani i Rusi.Rusi nam ne leže nikako to je jasno,sa Norvežanima uvijek igramo egal da samog kraja, a sa Hrvatim to je uvijek više od igre.Ako se igra popravi,sa ovim igračima bi mogli do jedne,eventualno dvije pobjede u drugoj fazi i onda u borbu od 5. do 8. mjesta.To je realno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 21 jan 2010, 22:43

Pozdrav svima,

Zaista me (ne)iznenađuje ovolika provala nesportskih reakcija ljubitelja sporta!

Razumijem navijačko 'raspoloženje', nakon uspjeha ili neuspjeha (i sam sam emotivac u takvim prilikama), ali ne prihvatam 'euforiju i likovanje' nad tudjim neuspjehom.
To, prvenstveno, nije sportski. Ja sam se odavno izjasnio kad su u pitanju sve reprezentacije sa prostora bivše ex-države i ostajem pri svom stavu - ni slučajno se ne raduje njihovim neuspjesima, niti previše navijam za bilo koga. Ipak, draže mi je kad pobjede repke iz okruženja nego tamo neka Norveška, Ukrajina....

Nakon dvije utakmice je još rano davati 'konačne' ocjene i prognoze, ali se mogu naslutiti 'neke stvari'.
I Hrvatska i Srbija su sa previše euforije, medijske i navijača, došle na ovo prvenstvo, a objektivnost su zanemarili. Na EP nema slabih (osim donekle domaćina) a Srbija još uvijek igra pomalo 'staromodan' rukomet, prilično sporo i više na snagu. A Sejina taktika - ko me je 'jasna' volio bi da mi je 'pojasni' - ja je ne kontam!?

Takodjer, potvrđuje se stara istina - bez krila se 'ne leti', to im je naslikovitije pokazala večeras Danska.
Uostalom, protiv jedne Danske nije sramota izgubiti, a mnogi to shvataju tragično... :?: NI za Srbiju nije još sve 'gotovo'... sve je još otvoreno, ali svi (i igrači) moraju biti realniji u svojim 'procjenama'...jedno su želje a drugo mogućnosti i okolnosti.

Hrvatska je ostvarila povoljnije rezultate ali ničim nije oduševila iako igra 'suprotan rukomet' od Srbije. Lepršavije, maštovitije... ali za razliku od prethodnih godina ima previše 'rupa' u igri - odbrana, kriminalna, sve se svelo na Alilovića a on je još uvijek, iako vrhunski, golman bez kontinuiteta; napad ovisi od Balića, najčešće... Desna strana nikad slabija, tako da ni Čupić ne može da dođe do izražaja kao kad je igrao mudri Metličić.
Dobro su se namučili protiv Ukrajine i pokazali su mnoge slabosti - čim Alilović nije na visokom 'nivou' Hrvatska "down field"! Srećom proradi tandem Balić-Vori u pravo vrijeme.. a ostalo je znanje i rutina.

Teško da će Hrvati nešti više napraviti na ovom EP (ako nastave ovako igrati). ali, nikad se ne zna. I na prethodnim prevenstvima su se znala 'događati' mnoga iznenadjenja, kad se otpisani 'vrati' i obratno...

Lično bih volio da se ne sretnu Hrvatska i Srbija (iako sve tome sluti, takav i 'grah pao') u međusobnom duelu samo zbog silnih 'zlobnika' kojima je RUKOMET kao igra u drugom planu, a 'nacion' u prvom! :o

Slovenija dosta dobro igra, ali kod njih ima jedan dugogodišnji "sindrom" - najčešće dobro startuju, ali onda počne neobjašnjiv pad u igri i rezultatima i uvijek im nedostaje 'ono nešto'. Imaju odličnu ekipu, ali i oni nisu ponovo 'zreli' za onaj krajnji domet. Kod njih je pozitivno što nemaju 'eruforije' i 'moranja' kao što je slučaj kod Hrvatske i Srbije. Naravno da im nije svejedno, ali sve nekako više shvataju više sportski, a ne kao pitanje 'života ili smrti'.

I na kraju, ne znam kome treba i čemu služi naglabanje (neukusno) o reprezentaciji Bosne i Hercegovine na ovoj temi?
Ustvari, valjda to treba kao 'tronožac' forumašima - susjedima i komšijama kojima sport nije u prvom planu, nažalost.
Bosno moja poharana....

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 21 jan 2010, 23:06

PREVARA NA EP U RUKOMETU: Buntić i Alilović presudili utakmicu a ne plaćaju porez u RH!

Mirko Alilović i Denis Buntić iako ne plaćaju porez u Hrvatskoj presudni su igrači dijaspore u reprezentaciji koji odlučuju o sudbini hrvatske repke a ne plaćaju porez Hrvatskoj! Sramota! Do neba sramota!

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo RH dostavilo biračke spiskove EHF-u , EHF istražuje pravne poluge kojima bi se igračima koji su p prijavljeni u BIH uskratilo pravo obrane i napada za hrvatsku repku. Stvar neće stati samo na ovome moguće je da se ponište sve pobjede hrvatskih repki do sada budući da je u svakoj od njih značajan doprinos dala dijaspora, prljava dijaspora koja ne plaća porez a daje golove za Hrvatsku. Upitno je čak i treće mjesto RH na svjetskom prvenstvu u nogometu u Francuskoj!

Ukoliko prođe zakon Jadranke Kosor I Buntić i Alilović ali i braća Kovač kao i Čilić mogli bi biti izbačeni iz hrvatskih repki i poslani u repku Hercegovine.

Tako im i treba kad se miješaju tamo gdje im nije mjesto.

Napomena : Prema informacijama sa --- SPAM --- moguće je da su na ovom prvenstvu u Austriji kao 8 i 9 igrač nastupila i dva mrtva igrača iz Čapljine ali ih oko kamere navodno nije uspjelo uhvatiti.

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 21 jan 2010, 23:10

crohb fanatic je napisao/la:PREVARA NA EP U RUKOMETU: Buntić i Alilović presudili utakmicu a ne plaćaju porez u RH!

Mirko Alilović i Denis Buntić iako ne plaćaju porez u Hrvatskoj presudni su igrači dijaspore u reprezentaciji koji odlučuju o sudbini hrvatske repke a ne plaćaju porez Hrvatskoj! Sramota! Do neba sramota!

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo RH dostavilo biračke spiskove EHF-u , EHF istražuje pravne poluge kojima bi se igračima koji su p prijavljeni u BIH uskratilo pravo obrane i napada za hrvatsku repku. Stvar neće stati samo na ovome moguće je da se ponište sve pobjede hrvatskih repki do sada budući da je u svakoj od njih značajan doprinos dala dijaspora, prljava dijaspora koja ne plaća porez a daje golove za Hrvatsku. Upitno je čak i treće mjesto RH na svjetskom prvenstvu u nogometu u Francuskoj!

Ukoliko prođe zakon Jadranke Kosor I Buntić i Alilović ali i braća Kovač kao i Čilić mogli bi biti izbačeni iz hrvatskih repki i poslani u repku Hercegovine.

Tako im i treba kad se miješaju tamo gdje im nije mjesto.

Napomena : Prema informacijama sa --- SPAM --- moguće je da su na ovom prvenstvu u Austriji kao 8 i 9 igrač nastupila i dva mrtva igrača iz Čapljine ali ih oko kamere navodno nije uspjelo uhvatiti.
hahahahhaha jasta jasta sram ih bilo ,jaka jaka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.