Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2014, 14:09

Virtu4l je napisao/la:Već sam pisao, 15-30, 30-30 situacije protiv servisa nije iskorištavao prvenstveno svojim ispucavanjima u aut, a ne Rogerovom dobrom igrom.
When I had the opportunities, some second serve returns and stuff, maybe didn't make him play enough. 30 All points, could have done a bit better. You know, there's a few points here and there where I hit tapes on returns and missed the shot by a little bit.
;)
Claus je napisao/la:Prije svega, nije loše returnirao
Andy ne misli tako...
I didn't return well enough, to be honest, the first two sets.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2014, 14:11

Edin TM87 je napisao/la:
Aanonymous je napisao/la:Eee hocel nam halalit ako se ne ode na dzumu xD

Steta sto nije finale, nadam se derneku od barem 5 setova :D
Ma hutba i farzi 20 minuta, to su 4 gema maksimalno i nazad u akciju :D
Ma ja, do pola 1 gotovo. Ali ja sam oslobođen džume :mrgreen:
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 22 jan 2014, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2014, 14:16

Stići ćete vi i na kaficu prije džume :twisted:
Voli te tvoje Sarajevo.

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 22 jan 2014, 14:16

Kud sam fulao proslu steta da i ovu preskocim radi tenisa xD

Pokusao je Federer prosle godine sa promjenom reketa i sto sta i haman se vratio na staru taktiku.
Opet Andy i Tsonga nisu blizu kvaliteta Rafe tako da biti ce veselo gledati najveci derby legendi tenisa :D

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 jan 2014, 14:19

Aanonymous je napisao/la:Kud sam fulao proslu steta da i ovu preskocim radi tenisa xD

Pokusao je Federer prosle godine sa promjenom reketa i sto sta i haman se vratio na staru taktiku.
Opet Andy i Tsonga nisu blizu kvaliteta Rafe tako da biti ce veselo gledati najveci derby legendi tenisa :D
jest sve pokusao, ali jedina razlika u odnosu na prethodne godine je BACKHAND, koji je sada mnogo mnogo bolji :) pa vise ovi ne mogu cijeli match samo da lupaju po njeovom backhandu :) sad roger vraca opasno ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 22 jan 2014, 14:25

GOAT rutinski otresao Murraya 8-)
Nadal je favorit, al' izgleda da je Federer malo doš'o "tobe".Već se vidi drastična razlika u odnosu na prošlu godinu.Šteta što ne osvoji Brisbane, nije mi jasno kako nije mogao Hewitta dobiti :?
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jan 2014, 14:25

Kako su smiješni ovi plačkovi kako već navijači :lol: :lol: ponovo im je dao lažnu nadu :mrgreen:

iako ovo sa žuljevima ne izgleda dobro, ali ne sumnjam da će Federer i sutra imati jedno 30-40 neforsiranih više i sam sebe pobjediti, a onda dolaze amer,edo i co i govore mu da ide u penziju, klasika :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 jan 2014, 14:26

Jako mi je žao zbog Dimitrova. POgrešna selekcija udaraca u krucijalnim trenucima, kao i 'chokovi' u par navrata su učinili da meč ode na Rafinu stranu. Naravno, uz Rafino lavovsko srce i mentalnu snagu koju je po ko zna koji put pokazao onda kada je trebalo. Meč kao meč jako dobar, iako su i jedan i drugi bili ispod svog nivoa. Međutim, veliki kontrast u stilovima te izuzetna želja obojice da dođu do pobjede je zaslužna što je meč kvalitetom ispunio normu i svakako zadovoljio teniske sladokusce. Grigor je mnogo uznapredovao, prvenstveno fizički. To je sada jedan potpuno drugi nivo. Ima tu još dosta prostora za napredak u kontekstu tehnike, ali najbitnije je da su se stvari konačno pomjerile sa mrtve tačke.

Glede Feđe i Murraya, ja iskreno ne znam ko je očekivao neku specijalno dobru predstavu, a još manje su mi jasni oni koji su konstatovali da bi Andy mogao do pobjede ili da se ima čemu nadati ?! Čovjek je bukvalno imao challenger protivnike, sa kojim opet nije izlazio lagano na kraj. Od Millota je gubio 5-1 u trećem setu, od Roberta je izgubio i set, dok je Federer mnogo jače protivnike daleko lakše rješavao. Nemojte potencirati Tsonginu limitiranost, kad znamo da ga je taj isti Tsonga znao dobrano namučiti u posljednje 2-3 godine, a bogami i pobijediti.

Kada takvog igrača riješiš u 3 seta, pritom mu dopustivši samo jednu priliku za brejk uz nevjerovatno dobar omjer W/UE, onda su stvari krenule definitivno na bolje u pogledu Feda. Naročito kad uzmemo u obzir igre iz prošle sezone. Sjetite se servisa, BH-a, riterna. Sve je to na jednom mnogo večem nivou sada. To ko ne želi da vidi, ili neće, ili ima problema sa dioptrijom. :mrgreen: Nažalost nisam mogao gledati čitav meč, vidio sam prvi set, kraj trećeg i četvrti. U prvom je Federer mnogo dobro odigrao, dok je Andy igrao ni bolje ni lošije od onoga što je prikazivao kroz čitav turnir. Problem je nastao kada je Feđa trebao odservirati za set i u tim momentima je Andy pružio tenis koji nekako podsjeća na Andya vol 2. Ipak zbog rovitosti, nedovoljne fizičke spreme u četvrtom setu je bilo pitanje vremena kada će ga Feđa brejknuti i više od jednog seta za Andya je bilo jako nerealno za očekivati.

Čak se ni taj treći nije smio desiti Federeru. Prvo što je bespotrebno produžio meč za cijeli jedan sat, a igraču njegovih godina je svaka minuta provedena na terenu bitna, a drugo što je pokazao ipak da je ranjiv kada ga protivnik pritisne ondje gdje treba. Ovako gledajući, nakon svega viđenog danas, Federerove šanse za pobjedu nad Rafom su manje nego što su bile prije ovog meča, a bile su ionako male. Iskreno, ne vidim kako mu Federer može parirati. Mora biti baš napadački nastrojen kao u Rimu 2006 da bi imao šanse za pobjedu. To mu je jedina solucija, a ofanzivni varijaitet mu nije ni približno dobar kao te godine.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2014, 14:30

formance je napisao/la:Ovako gledajući, nakon svega viđenog danas, Federerove šanse za pobjedu nad Rafom su manje nego što su bile prije ovog meča, a bile su ionako male.
Znači ovi gore će stići na džumu :?: :P
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 jan 2014, 14:31

Pod uslovom da abdest uzmu u džamiji. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2014, 14:33

:lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jan 2014, 14:34

Virtu4l je napisao/la:
formance je napisao/la:Ovako gledajući, nakon svega viđenog danas, Federerove šanse za pobjedu nad Rafom su manje nego što su bile prije ovog meča, a bile su ionako male.
Znači ovi gore će stići na džumu :?: :P
Pusti šuplju, vidiš da pili naopako, to je glavni ritual kod njih klixovaca kad je tenis u pitanju :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 jan 2014, 14:41

legenda reala je napisao/la:Kako su smiješni ovi plačkovi kako već navijači :lol: :lol: ponovo im je dao lažnu nadu :mrgreen:

iako ovo sa žuljevima ne izgleda dobro, ali ne sumnjam da će Federer i sutra imati jedno 30-40 neforsiranih više i sam sebe pobjediti, a onda dolaze amer,edo i co i govore mu da ide u penziju, klasika :P
Sutra nece sigurno. :P
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 jan 2014, 14:42

Sad gledam snimak Azarenka - Radwanska, pa šta radi ova Radwanska ovo nije normalno.

http://www.navidiku.rs/vesti/2009-02-07 ... erka/51827

:lol:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2014, 14:46

formance je napisao/la:Pod uslovom da abdest uzmu u džamiji. :mrgreen:
U 09:30 - Fis, 12:00 - Uzimanje abdesta u Fisu, 12:05 - Alipasina dzamija, 12:30 - Povratak u Fis na Fedexovo serviranje za mec, te proslava finala i podjebavanje dvojica Nadalovih fanova s kojim gledam mec... :mrgreen:

Formance naleti :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2014, 14:48

DukeOfWellington je napisao/la:Sad gledam snimak Azarenka - Radwanska, pa šta radi ova Radwanska ovo nije normalno.
Mene je oduševila ovim poenom 8-)

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 jan 2014, 14:50

Edin TM87 je napisao/la:U 09:30 - Fis, 12:00 - Uzimanje abdesta u Fisu, 12:05 - Alipasina dzamija, 12:30 - Povratak u Fis na Fedexovo serviranje za mec, te proslava finala i podjebavanje dvojica Nadalovih fanova s kojim gledam mec..
Pazi samo da ti ne budeš yeban. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2014, 14:52

legenda reala je napisao/la:Pusti šuplju, vidiš da pili naopako, to je glavni ritual kod njih klixovaca kad je tenis u pitanju :mrgreen:
Edin je barem uporan, on najavljuje titule i kad je Roland Garros u pitanju :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 jan 2014, 14:54

rio_Ferdy88 je napisao/la: Mene je oduševila ovim poenom 8-)

[youtube][/youtube]
Vrhunska kretnja, sve stiže i dobro čita svaki potez Azarenke, uvijek je na pravoj strani. U ženskoj konkurenciji cijeli turnir je totalni upset.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jan 2014, 14:55

DukeOfWellington je napisao/la:Sad gledam snimak Azarenka - Radwanska, pa šta radi ova Radwanska ovo nije normalno.
Bilo je dosta zanimljivih mečeva u ženskoj konkurenciji ove godine, i ovaj sinoć je bio odličan po meni

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.