plavetniloo je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:plavetniloo je napisao/la:Nismo se mi razbacivali, nego smo ulagali racionalno i pokušali napraviti evropski rezultat što nam nije uspjelo i sad smo malo spustili loptu i okrenuli se mlađim snagama u nedostatku finansijskih sredstava.
ne kazem da ste se razbacivali da ste ih bacali u bunar... dovodilo se dobrih i provjerenih igraca

Pa to sigurno, imali smo odličnu ekipu za naše uslove, ali jednostavno smo vidjeli da za Evropu treba nešto više i zašto opet da se zadužujemo kad znamo da to neće biti dovoljno za Evropu? Nema logike, ali ukoliko pogledaš i taj sastav od prije dvije godine, vidjet ćeš da je i tu bilo naše djece, tipa Svraka, Jamak, Čolić, Stanić(njega računam k'o našeg) itd.
Pa i tada je bilo ''klinaca'' u ekipi, ne možeš ''lafomamone'' pričati da nije. Sa zadnjim dijelom tvog posta se slažem.
Bayern je ekipa koja jedina u Evropi nema dugova, a koja ima najbolje rezultate, zašto da njih spominjem kad su pojebali konkurenciju i u Evropi i u Njemačkoj, a opet posluju u plusu. Izletit 40 miliona za Javi Martineza u jednom prelaznom roku je ništa gledajući cifre koje troše ti navedeni klubovi koji imaju nekog šeika iza sebe.
Sve to stoji, ali ima igrača Sabinho koji gledaju i ime kluba za koji potpisuju, pa tek onda pare. Ako misliš da će neko doći u Želju ili Sarajevo zbog para zajebao si se. Ljudi idu u Kazahstan da uzmu pare, mi smo im zadnja opcija.
Ne mogu više ja, odoh spavat, laku noć.
Pošto se vodi normalna komunikacija da se samo nadovežem. Ja sam željovac, ali ne možeš ti porediti englesku ligu, francusku i ostale s ulaganjem novca. Ovo je skroz druga priča. Jer kod nas klubovi nemaju dati 800 maraka nekom igraču platu, a da ne pričam o jačim ciframa za bolje igrače.
Sarajevo kao klub sad trenutno ima love možda više od Želje nekih 100.000KM, za transfere, a to nije nikakva lova. Dokaz je da ne možeš sačuvati npr. Komazeca, koji je prejak igrač. Znači on bi sigurno ostao ovdje, da su mu dali neke fine pare koje zaslužuje.
Dalje, ovo što oni trenutno imaju, to je jako dobra podloga da se naprave dobri rezultati. Ali ne ove godine. Prvo moraju osvojiti titulu, pa tek onda ganjati evropu, ali još pet, šest puta više para. Bar 1M za transfere, pa imaš 40% da prođeš u neku recimo grupnu fazu.
Ovo što Sarajevo, ako nastavi ovako, ovim tempom, sa igračima koji potpisuju dvije ili tri godine ugovore će za par sezona biti prejaki. Sad s ovom polusezonom u kojoj imamo manje kola, samim tim imamo manje šanse za kiks, na koje Sarajevo nema pravo, ako misli da osvoji titulu. Sad su doveli par igrača novih, kakvog su kvaliteta vidjet ćemo kad krene liga, možda je ovaj bolji od Komazeca, ali opet za sve to treba uigranost. Možeš ti dovesti Ibrahinovića sad, ali on neće za 10 kola napraviti ništa aman - zaman. Tako da za sve ovo je potrebno vrijeme, ništa se ne može preko noći, a normalni navijači trebaju spustiti loptu i ne padate previše na ove "jake" igrače koji su našoj reprezentaciji, jer još nismo na tom nivou.
Primjer je taj Komazec, koji je igračina, prvo polusezona drugi na tabeli, džaba kad Sarajevo ode u Travnik i izgubi, ne može tu pomoći sedam Komazeca, a ni makedonaca. To je ta finta, male utakmice su titula. Nikakvo prepadanje, i nešto na silu, mi dovodimo iz Celzija, odeš u Prijedor i popušiš svi će im hebat mater iduću na Koševu.