Nekako mi se čini da ovaj Lokos nije navijač BvB-a nego se samo tako predstavlja
Ne želim se previše zamarati sa onim što je rekao niti ga citirati, da ne bi slučajno ušao u neku nepoželjnu svađu.
PS. teško je nekoga uvjeriti u nešto što nevjeruje, ali reći ću slijedeće.
BvB je u zadnje 3 sezone ulagao otprilike onoliko koliko je zaradio na transferima. To nije za osudu, za klub poput BvB-a to je za pohvalu, jer trošenje novca se neočituje samo u tome koliko se troši na pojačanja u obliku odštete.
Ako se već priča o tome koliko BvB troši, onda se u tu potrošnju uz odštete za igrače, mora navesti puno veća i bitnija suma koja je potrošena na otplatu duga i ČINJENICU da je BvB svoje plače podigao. Znači nitko ne smije zbog toga što tako ČINJENICE kažu, reči da je BvB "spremio pare i stavio ih na banku da skupljaju prašinu". Naravno postojat će oni koji to NE ŽELE vidjeti ili se neslažu sa strategijom uprave pa okreću mlin naopako, u tome je problem.
Znači dio zarade otišao je na
1.) OTPLATU DUGA
2.) PODIZANJE PLAĆA I ISPLAČENE PREMIJE
3.) POJAČANJA
Kad se to sve zbroji i oduzme onda se tek smije pričati o brutt/netto, a ne uzeti samo jedan parametar i nametati ga kao jedino mjerilo.
Stvarno ne znam otkud vam sad odjednom usporedba sa tamo nekom davnom Valencijom. Jedini klub kao mjerilo s kojim se treba uspoređivati BvB je Schalke i po tome gledati što je BvB napravio. Zašto to kažem? Mjerenje počinje od one sezone kada Klopp sjeda na klupu BvB-a jer mi ovdje baš pričamo striktno o vremenu otkad je Klopp trener BvB-a. Tada je trener Schalke postao Rutten, no to je manje bitno. U tom trenutku ti klubovi čak i nisu bili tu negdje jer je Schalke bio bliži europi, al opet po pitanju financija oni su bili tu negdje. Schalke je u međuvremenu dovodio Raula, Huntelaara, Jurada i na kraju imamo danas.
Danas nakon tih 5 godina, BvB ima dva naslova prvaka Njemačke (s obranom naslova), Kup, FINALE LP što je u nogometu alfa i omega, dok Schalke onako na prvu ima jedan kup, a možda sam pogriješio. BvB ima sada jaču ekipu od Schalkea. Schalke ima 172 miljona eura duga, BvB ima nula eura duga. Schalke mora dobro prebrojiti svaku kunu prije nego ju potroši, dok će BvB na ljeto dovesti zamjenu za Lewandovskog iako im on odlazi za 0 eura. To ljudi moji nisu male stvari i prema ovim parametrima bi trebali gledati do kuda je BvB došao u pet godina.
Kada sam već spomenuo Lewandovskog.
Ovdje postoje ljudi koji su zabrinuti zbog potrošnje BvB-a na pojačanja ili da se drugačije izrazim, nisu zadovoljni sa ukupnom sumom novaca koju je BvB prošlo ljeto potrošio na pojačanja. Pokušate pogledati na to ovako: kada je zadnji puta neki klub jednog igrača platio 30 MILIONA EURA ZA SAMO JEDNU SEZONU? Znam da nikada niko to neće znati i da to neće pisati na Tm.de., ali BvB je Lewandovskog za jednu sezonu platila 30 miliona eura. Nema toga crno na bjelo, ali mi svi ovdje znamo da je Bayern nudio 25-30 miliona eura i da je Lewandovski dobio plaču kakvu ima Reus za ovu sezonu što sve skupa iznosi oko 30 miliona eura. To je ČINJENICA koju niko, ma kolko se god trudio, ne može pobiti. Sada samo treba biti pametan i zbrojitit dva i dva. BvB je potrošio 50 miljona eura koja se vide crno na bjelo, ali su isto tako umjesto da uzmu 30 miliona eura, odlučili 30 miliona eura "potrošiti". Onima koji to ne žele shvatiti, a moraju, najlakše je prebacit loptu na drugu stranu i samo pričati o tome kako su nezadovoljni sa upravom, kako nije potrošila dovoljno novaca i slično, te izbjegavati se suočiti sa ovom činjenicom. I baš zbog te činjenice, BvB će tek sezonu kasnije potrošiti ono što su neki oćekivali minulog ljeta, samo što oni koji su to oćekivali, zanemarit će ćinjenicu da je tu sezonu Lewandovski igrao kod njih.
Samo ću još na ovu temu reći slijedeće.
Bayern hoće Vidala, otima im ga Juventus iz dobro poznatih razloga i Bayern ne dovodi nikoga, jer su htjeli striktno njega. Plać u suzama bayernovih navijača sa masom kritika. Slijedeće sezone Vidal poludi i cijena mu eksplodira. Bijes u očima bayernovih navijača je neposivi. Godinu dana kasnije Bayern uzima Martineza...Danas je Vidal samo jedan od mnogih skupih igrača svjeta, Bayern je osvajač najvrednijeg zlata u nogometu.
Je li Bayernova uprava pogriješila, reagirala na vrijeme donjela krivu ili pravu odluku, o tome sami odlučite, iz toga izvučite pouku i znajte da isto tako sve može na kraju i suprotno ispasti.