BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 15:11

opel je napisao/la:adnan24

Ne znam otkud ti ovi podaci, ali svaka čast.
Jako selektivno. :arrow: Pogledaj post dva iznad.
opel je napisao/la: Emotivno je kritičarima sve ono što se ne uklapa u njihov način razmišljanja, samo ne znam kojim se emocijama oni vode pa im ovoliki argumenti ne znače ništa. Njihove pretpostavke su jače nego konkretni argumenti.
Auuu koji spin i prevrtanje.
Koji argumenti? Koje pretpostavke? Pa vi izvaljujete teze da Gece nebi produzio bez klauzule, da smo sad cetvrti samo zato sto smo imali peh sa povredama itd... Fataj se statistike, rezultata, brojki... to je jedina istina, sve ostalo je mazanje i farbanje samog sebe ;)

Koliko je BvB ulozio neto/dodatno nofca u jacanje ekipe prosle godine?
0 €ura... kao i Rudar iz Kaknja ;)

I da, ja neprozivam nikoga kao emotivca, nego se isti kao takvi sami beleze. Kao napr. vas pajdas purger.
Blaszczykowski je napisao/la:tvoj je problem što je tebi bvb prvenstveno "rezultat", a nama "emocija."
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 15:33

Lokos19 je napisao/la: Jako selektivno. :arrow: Pogledaj post dva iznad.
Hajd' pojasni sta je tu selektivno...nemoj da ja ispadam pa.pak ovdje.

Da li je Valencia 2001.-e prodala 3 vrhunska igraca a dovela samo jednog...da li je iste te godine bila +12 miliona sto se tice transfera ?

Da li su 2002.-e prodali Mendietu za 48 miliona a kupili samo Balestu za 10 miliona i bili te godine u plusu 40 miliona ?

Da li je tacno da su u sezonama 2002/03.-e i 2003/04.-e ukupno na transfere potrosili jedan milion ?

O kakvoj filozofiji Valensije pricamo ? Ljudi su u 3 godine potrosili 11 miliona na transfere :?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 16:23

adnan24 je napisao/la:O kakvoj filozofiji Valensije pricamo ? Ljudi su u 3 godine potrosili 11 miliona na transfere :?
O ovoj istoj sto forsira i BvB. Zadnje tri godine:

2011/12 = + 640.000
2012/13 = + 9.650.000
2013/14 = - 5.325.000

Mi evo nismo ni 11 potrosili... nego smo jos u plusu 5 miliona. Vrijednost ili sportski kvalitet ekipe kao takve neraste. Tu smo gdje smo, u najboljem slucaju tapkamo u mjestu ;) A to koliko sam u pravu ili ne pokazuje:

Osvojeni bodovi po sezonama:

2010/11 = 75
2011/12 = 81
2012/13 = 66
2013/14 = 64 (bodovi prva polusezona x2)

Omjer pobjede-porazi:

2010/11 = 23-5
2011/12 = 25-3
2012/13 = 19-6
2013/14 = 20-10 (prva polusezona x2)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 16:41

Lokos19 je napisao/la: Mi evo nismo ni 11 potrosili... nego smo jos u plusu 5 miliona. Vrijednost ili sportski kvalitet ekipe kao takve neraste. Tu smo gdje smo, u najboljem slucaju tapkamo u mjestu ;)
Druze moj mi smo potrosili oko 90 miliona zadnje 3 sezone na transfere...ja ti nisam pisao o +/- kategoriji.Oni su prodavali 2001.-e i tad su i kupovali iako opet su imali +/- +10 miliona.Naredne godine su bili +/- +40 jer su prodali Mendietu kojem nikad nisu ni trazili zamjenu.Sljedece 2 sezone nisu imali +/- +1 milion nego su dali na transfere 1 milion...i to je vama isto :shock:
Lokos19 je napisao/la: 2010/11 = 75
2011/12 = 81
2012/13 = 66
2013/14 = 64 (bodovi prva polusezona x2)
E evo je vec selektivno...
2010/2011....Europska liga-ispadanje u grupno fazi
2011/12...liga prvaka...ispadanje u grupnoj fazi
2012/13....finale lige prvaka

Daleko najbolja Klopp-ova Borussia je proslosezonska(zahebi statistiku)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 16:50

adnan24 je napisao/la: Da li je Valencia 2001.-e prodala 3 vrhunska igraca a dovela samo jednog...
Nije.
Te godine doveli su aimara, carewa i zahovica za ca. 38 mio.
adnan24 je napisao/la: Da li su 2002.-e prodali Mendietu za 48 miliona a kupili samo Balestu za 10 miliona i bili te godine u plusu 40 miliona ?
Jesu.
adnan24 je napisao/la: Da li je tacno da su u sezonama 2002/03.-e i 2003/04.-e ukupno na transfere potrosili jedan milion ?
Da. Ali su 05, 06te, 07te skrsili 64/65 mio neto... al bi kasno.

Upravo je to i srz moje kritike. Uprava kasni, kod produzivanja ugovora, kod podizanja plata, kod investicija. Uvjek ca. 12-18 mjeseci. Naravno da nije pametno letit pred rudu i rasipat sve, ali 20% vise od dobiti da se izkoristi svake godine bi pravili korak naprijed. Investicija od 5 miliona danas vise vrijedi od 8 miliona sledece godine ;)

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 jan 2014, 16:57

@Valencia

A zasto se takvi stvari desavaju?Da li ti stvarno mislis da ekipa poput Dortmunda moze da zadrzi najbolje igrace pored najjacih klubova?To ce se desavati sa svakim timom koji je u ekspanziji, najjaci ce gledati da ti uzmu najbolje sto imas i nece ti dozvoliti da se tako lako probijas do vrha.Milion puta je receno da Dortmund ide sporijim putem, bas zbog tih prethodnih neuspesnih pokusaja ekipa koje si naveo.Taj njihov put je svakako (finansijski) ispravniji u odnosu na ekipe koje si naveo, nece svakako da vise trose od njihove zarade.A Dortmund ima mnogo veci finanijski potencijal od Bremena i sigurno nece da potonu kao oni, barem ne tim tempom.Kljucno leto ce da bude 2015, ako tu ne dodje do prodaja glavnih igraca onda ce se videti neki pomak napred i takvih stvari moglo bi da bude sve manje i manje.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 17:00

adnan24 je napisao/la: Druze moj mi smo potrosili oko 90 miliona zadnje 3 sezone na transfere...
Ali sta ti vrijedi kad si u istom periodu prodao pola ekipe za 95 miliona.
:arrow: Gdje si bio, sta si radio :?
adnan24 je napisao/la:Daleko najbolja Klopp-ova Borussia je proslosezonska(zahebi statistiku)
Eh to je ipak subjektivno i emotivno gledajuci.
Najjaci BvB je bio godinu prije kad smo uzeli double, kad smo tukli buyern u sred minhena onako u prolazu i ono razvaljivanje u berlinu. Finale LPea prosle godine jeste uspjeh, ali to su 6-10 tekmi, cetvrt sezone.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 17:10

Lokos19 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Da li je Valencia 2001.-e prodala 3 vrhunska igraca a dovela samo jednog...
Nije.
Zahovic otisao odmah sljedece godine...Carew je bio talenat s kojim su oni pogodili kao i nasa uprava sa Gundoganom,Lewandowskim, a davno smo se slozili da od kupovine igraca od 5-10 miliona ne mozes uvijek ocekivati da pogodis tako da taj put svakako nije dobar.Aimar je tu bio jedina prava investicija...
Lokos19 je napisao/la:Da. Ali su 05, 06te, 07te skrsili 64/65 mio neto... al bi kasno...Upravo je to i srz moje kritike. Uprava kasni
Samo sto' su oni zakasnili 3 godine...zamisli da Watzke odluci da zamjenu za Lewandowskog dovede 2017.-e...normalno da bi propali :lol:
Lokos19 je napisao/la: Ali sta ti vrijedi kad si u istom periodu prodao pola ekipe za 95 miliona.
:arrow: Gdje si bio, sta si radio :?
Kad uzmes 2 Bundeslige i imas tim koji moze napasti ligu prvaka onda nije lose ni tapkati u mjestu...normalno ne moze se porediti financijska situacija od prije 3 godine i danas tako da treba svakako ocekivati da se ode i u veci minus.
Lokos19 je napisao/la:Najjaci BvB je bio godinu prije kad smo uzeli double, kad smo tukli buyern u sred minhena onako u prolazu i ono razvaljivanje u berlinu.
Ovaj danasnji Bayern je duplo jaci od tog Bayerna tako da nije bas zahvalno poredjenje.
Lokos19 je napisao/la:LPea prosle godine jeste uspjeh, ali to su 6-10 tekmi, cetvrt sezone.
6-10 tekmi,cetvrt sezone :roll: Odlican nacin da se predstavi najelitnije,najkvalitetnije i najvaznije klupsko natjecanje na svijetu.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 21 jan 2014, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 17:13

DrDule je napisao/la:@Valencia

A zasto se takvi stvari desavaju?Da li ti stvarno mislis da ekipa poput Dortmunda moze da zadrzi najbolje igrace pored najjacih klubova?To ce se desavati sa svakim timom koji je u ekspanziji, najjaci ce gledati da ti uzmu najbolje sto imas i nece ti dozvoliti da se tako lako probijas do vrha.Milion puta je receno da Dortmund ide sporijim putem, bas zbog tih prethodnih neuspesnih pokusaja ekipa koje si naveo.Taj njihov put je svakako (finansijski) ispravniji u odnosu na ekipe koje si naveo, nece svakako da vise trose od njihove zarade.A Dortmund ima mnogo veci finanijski potencijal od Bremena i sigurno nece da potonu kao oni, barem ne tim tempom.Kljucno leto ce da bude 2015, ako tu ne dodje do prodaja glavnih igraca onda ce se videti neki pomak napred i takvih stvari moglo bi da bude sve manje i manje.
@Dule

Dobar post, sve to stoji. Ali ta politika i put jesu finansijski ispravniji ali sa time neces nikad dostic vrh. Zasto? Zato sto za dvije godine mozes Hummelsu nudit i 20mio da produzi on nece htjet, prosto jer mu nije izazov iz godinu u godinu da igra sa Sarrom, Hofmanom, Duksom. Reus 2015 ide sto posto, Gündogan 2014, Mats takodje 2015te. Njih ce zamijenit lupam Ginter, Volland, Miki... ali ce i oni onda 2017 kad se afirmisu dignut sidro i pravac real, buyern, manu... Greska je u procjeni da ce Klopp svake godine izvuc nekog igraca i napravit od njega zvjerku, uz to na BVBeu je sve veci pritisak i ti talenti prosto nemaju vremena za razvoj, moraju odma funkcionisat.

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 21 jan 2014, 17:55

Lokos19 je napisao/la: Reus 2015 ide sto posto, Gündogan 2014, Mats takodje 2015te. Njih ce zamijenit lupam Ginter, Volland, Miki... ali ce i oni onda 2017 kad se afirmisu dignut sidro i pravac real, buyern, manu... Greska je u procjeni da ce Klopp svake godine izvuc nekog igraca i napravit od njega zvjerku, uz to na BVBeu je sve veci pritisak i ti talenti prosto nemaju vremena za razvoj, moraju odma funkcionisat.
A čojka samo kritikuje nešto, nešto mu nije pravo u pm. :evil: Udari mi u glavu stalno čitat jedno te isto. :oops:
Ide ovaj, ide onaj, ne valja ovo, ne valja ono. Pa valjal tebi išta u BVB-u? 8-)

Treba samo vidjet gdje naši igrači idu, tj u koje timove oni idu: Real (Sahin), ManUtd(Kagawa), Jajo(Gece i Lewa).

Dakle, to su uz Barcelonu 3 najbolja tima u posljednjih 15-20 i više godina. Mene bi možda ljutilo da naši igrači idu u druge klubove osim gore nabrojanih. Vjerujem da se to neće ni desiti.

Odlazak ovih igrača je bio iz poznatih razloga. BVB je stvarao ekipu, davao manje ugovore s klauzulama koje su drugi iskoristili, jer teško je ko vjerovo da će desiti ovakav prebrzi uspjeh BVB-a.
Tako je prvo otišao Sahin zbog klauzule, pa onda Kagawa zbog samo 1 god. ugovora, pa Gotze zbog klauzule i Lewa zbog isteka ugovora. Zamjene su pronađene Sahin (Gundo), Kagawa (Reus), GOtze (Miki i Auba), te LEwat (?),
BVB je igrao fantastičan fudbal i tako krunisao prve dvije sezone titulama, treću sezonu finalom LP-a, a ovu ostaje da se vidi.
Dakle, uvijek smo se poajačali i istovremeno smanjivali DUG KOJI SAD IZNOSI NULA EURA! ;) Valjda i to nešto znači.
Dugovi su izmireni i sada ima više para za nove ugovore te pojačanja. OSim što je KLopp produžio di 2018. sad trebamo poraditi na tome da Gundo ostane i da se otkupi Reusova klauzula čime bi on postao najplaćeniji igrač BVB-a iako tu titulu nosi i sad, ali tako bi podigao platnu granicu koju će pratiti ugovori Hummelsa, Sahina, Mikija itd. U to sam ubijeđen. BVB je dosad odradio vrhunski posao na svim poljima i to im niko ne može osporit i samo napredak je pred nama. Nebo je granica! 8-)

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 21 jan 2014, 19:12

Nekako mi se čini da ovaj Lokos nije navijač BvB-a nego se samo tako predstavlja :?

Ne želim se previše zamarati sa onim što je rekao niti ga citirati, da ne bi slučajno ušao u neku nepoželjnu svađu.

PS. teško je nekoga uvjeriti u nešto što nevjeruje, ali reći ću slijedeće.

BvB je u zadnje 3 sezone ulagao otprilike onoliko koliko je zaradio na transferima. To nije za osudu, za klub poput BvB-a to je za pohvalu, jer trošenje novca se neočituje samo u tome koliko se troši na pojačanja u obliku odštete.

Ako se već priča o tome koliko BvB troši, onda se u tu potrošnju uz odštete za igrače, mora navesti puno veća i bitnija suma koja je potrošena na otplatu duga i ČINJENICU da je BvB svoje plače podigao. Znači nitko ne smije zbog toga što tako ČINJENICE kažu, reči da je BvB "spremio pare i stavio ih na banku da skupljaju prašinu". Naravno postojat će oni koji to NE ŽELE vidjeti ili se neslažu sa strategijom uprave pa okreću mlin naopako, u tome je problem.

Znači dio zarade otišao je na

1.) OTPLATU DUGA
2.) PODIZANJE PLAĆA I ISPLAČENE PREMIJE
3.) POJAČANJA

Kad se to sve zbroji i oduzme onda se tek smije pričati o brutt/netto, a ne uzeti samo jedan parametar i nametati ga kao jedino mjerilo.

Stvarno ne znam otkud vam sad odjednom usporedba sa tamo nekom davnom Valencijom. Jedini klub kao mjerilo s kojim se treba uspoređivati BvB je Schalke i po tome gledati što je BvB napravio. Zašto to kažem? Mjerenje počinje od one sezone kada Klopp sjeda na klupu BvB-a jer mi ovdje baš pričamo striktno o vremenu otkad je Klopp trener BvB-a. Tada je trener Schalke postao Rutten, no to je manje bitno. U tom trenutku ti klubovi čak i nisu bili tu negdje jer je Schalke bio bliži europi, al opet po pitanju financija oni su bili tu negdje. Schalke je u međuvremenu dovodio Raula, Huntelaara, Jurada i na kraju imamo danas.

Danas nakon tih 5 godina, BvB ima dva naslova prvaka Njemačke (s obranom naslova), Kup, FINALE LP što je u nogometu alfa i omega, dok Schalke onako na prvu ima jedan kup, a možda sam pogriješio. BvB ima sada jaču ekipu od Schalkea. Schalke ima 172 miljona eura duga, BvB ima nula eura duga. Schalke mora dobro prebrojiti svaku kunu prije nego ju potroši, dok će BvB na ljeto dovesti zamjenu za Lewandovskog iako im on odlazi za 0 eura. To ljudi moji nisu male stvari i prema ovim parametrima bi trebali gledati do kuda je BvB došao u pet godina.

Kada sam već spomenuo Lewandovskog.

Ovdje postoje ljudi koji su zabrinuti zbog potrošnje BvB-a na pojačanja ili da se drugačije izrazim, nisu zadovoljni sa ukupnom sumom novaca koju je BvB prošlo ljeto potrošio na pojačanja. Pokušate pogledati na to ovako: kada je zadnji puta neki klub jednog igrača platio 30 MILIONA EURA ZA SAMO JEDNU SEZONU? Znam da nikada niko to neće znati i da to neće pisati na Tm.de., ali BvB je Lewandovskog za jednu sezonu platila 30 miliona eura. Nema toga crno na bjelo, ali mi svi ovdje znamo da je Bayern nudio 25-30 miliona eura i da je Lewandovski dobio plaču kakvu ima Reus za ovu sezonu što sve skupa iznosi oko 30 miliona eura. To je ČINJENICA koju niko, ma kolko se god trudio, ne može pobiti. Sada samo treba biti pametan i zbrojitit dva i dva. BvB je potrošio 50 miljona eura koja se vide crno na bjelo, ali su isto tako umjesto da uzmu 30 miliona eura, odlučili 30 miliona eura "potrošiti". Onima koji to ne žele shvatiti, a moraju, najlakše je prebacit loptu na drugu stranu i samo pričati o tome kako su nezadovoljni sa upravom, kako nije potrošila dovoljno novaca i slično, te izbjegavati se suočiti sa ovom činjenicom. I baš zbog te činjenice, BvB će tek sezonu kasnije potrošiti ono što su neki oćekivali minulog ljeta, samo što oni koji su to oćekivali, zanemarit će ćinjenicu da je tu sezonu Lewandovski igrao kod njih.

Samo ću još na ovu temu reći slijedeće.

Bayern hoće Vidala, otima im ga Juventus iz dobro poznatih razloga i Bayern ne dovodi nikoga, jer su htjeli striktno njega. Plać u suzama bayernovih navijača sa masom kritika. Slijedeće sezone Vidal poludi i cijena mu eksplodira. Bijes u očima bayernovih navijača je neposivi. Godinu dana kasnije Bayern uzima Martineza...Danas je Vidal samo jedan od mnogih skupih igrača svjeta, Bayern je osvajač najvrednijeg zlata u nogometu.

Je li Bayernova uprava pogriješila, reagirala na vrijeme donjela krivu ili pravu odluku, o tome sami odlučite, iz toga izvučite pouku i znajte da isto tako sve može na kraju i suprotno ispasti.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2014, 19:38

Utakmica Duisburg - BVB kasni. Trebala je početi u 19:30 i kasnit' će 15 min :evil:

Ne znam koji je tačan razlog kašnjenja, pretpostavljam da je to što je utakmicu trebala prenosit' Duisburgova stranica koja se srušila pa sad pokušavaju da je podignu da tekmu mogu svi gledat'. :?

Valjda će biti prenosa ovdje:
Link 1 MSV-BVB
Link 2 MSV-BVB

EDIT:
EVO GAAAA :!:
http://player.gl-systemhaus.de/MSV-Duisburg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 19:49

Tek u 20.00 pocinje zbog guzve u saobracaju...cekaju se navijaci.

Nadam se da ce stream funkcionisati do kraja...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2014, 19:51

adnan24 je napisao/la:Tek u 20.00 pocinje zbog guzve u saobracaju...cekaju se navijaci.

Nadam se da ce stream funkcionisati do kraja...
Nadamo se! :)

Evo sastava:
Langerak - Großkreutz, Friedrich, Günter, Schmelzer - Sahin, Kehl - Aubameyang, Mkhitaryan, Reus - Robert Lewandowski

EDIT: 2-0 Auba i Lewa nakon fantastičnih polukontri! 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 jan 2014, 20:30

Ima li kakav drugi link ..ovaj nonstop staje...please

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2014, 20:33

edobvb je napisao/la:Ima li kakav drugi link ..ovaj nonstop staje...please
http://0eb.net/playerallr.php?id=754413" onclick="window.open(this.href);return false; probaj ovaj!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 20:48

Semir bvb je napisao/la:
EDIT: 2-0 Auba i Lewa nakon fantastičnih polukontri! 8-)
Ubismo jadnike iz polukontre-tu smo bas najjaci na svijetu.Jos kad bi se Gundo vratio pa da popravimo igru na posjed,bili bi beton armirani.

Na poluvremenu 1-5...2x Lewat i Heno uz jedan gol Aubameyanga.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2014, 20:55

Šteta za ovaj primljeni gol! :cry:

5-1 na poluvremenu! Miki is on fire uz dva gola i jednu asistenciju. Izgleda da je danas posebno inspirisan zbog 25. rođendana. ;) Nek' mu je sretan!

Ipak je ovo Benefizspiel za MSV i ne treba više punit' mrežu MSV-ua. Zato bi treb'o Klopp ubacit' Schiebera, eksperta za te stvari. :lol:

EDIT: 2.pol.
Langerak - Pišo, Sokratis, Sarr, Durm - Bender, Kirch - Kuba, Ducksch, Hofmann - Schieber

EDIT 2:
6-1 na kraju. Ipak ga Schieber zabi :!: :) Generalna proba uspjela, slijedi Augsburg :!:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 jan 2014, 22:14

Im Trainingslager in Doha hielt Guardiola sogar seine Spieler an, sich noch etwas von Götze abzuschauen. Er ist intelligent und wird jeden Tag besser", sagt Guardiola.

Srce krvari kad ovo vidim :oops: :cry:

"Er legt viel Wert auf technische Elemente, mehr Ballbesitz. Die Räume müssen besetzt werden, man muss flexibel sein, darf nicht ausrechenbar sein. Das kommt mir mehr entgegen als die Spielweise in Dortmund", sagt Götze.

Pljuj pljuj po Klppovom sistemu kji je od tebe napravio to sto jesi gurbete .

Die Liebe zum neuen Stil schlägt sich auch in den Zahlen nieder. Sowohl bei der Chancenverwertung (laut OPTA 40 zu 22,7 Prozent) als auch bei der Passquote (87,8 zu 81,1 Prozent) steht Götze im Bayern-Trikot deutlich besser da als noch im schwarz-gelben Leibchen.

Sve bolji i bolji uffff joj ....
BvB Echte Liebe !!!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 23:12

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:
Nije.
Zahovic otisao odmah sljedece godine...Carew je bio talenat s kojim su oni pogodili kao i nasa uprava sa Gundoganom,Lewandowskim, a davno smo se slozili da od kupovine igraca od 5-10 miliona ne mozes uvijek ocekivati da pogodis tako da taj put svakako nije dobar.Aimar je tu bio jedina prava investicija...
Alo, nediskutujemo o kvalitetu tih igraca nego si izvalio da su doveli samo jednog igraca a ono trojca za ca. 40 mio.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:Da. Ali su 05, 06te, 07te skrsili 64/65 mio neto... al bi kasno...Upravo je to i srz moje kritike. Uprava kasni
Samo sto' su oni zakasnili 3 godine...zamisli da Watzke odluci da zamjenu za Lewandowskog dovede 2017.-e...normalno da bi propali :lol:
Pa cuj nebi me iznenadio takav potez Watzketa, odnosno tako ce i biti. Nafatat ce nekog talenta te dvije godine forsirat istog i voula eto opet igracina. Problem je samo sto je sada cetvrto i peto mjesto u ligi neuspjeh ;)
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:Najjaci BvB je bio godinu prije kad smo uzeli double, kad smo tukli buyern u sred minhena onako u prolazu i ono razvaljivanje u berlinu.
Ovaj danasnji Bayern je duplo jaci od tog Bayerna tako da nije bas zahvalno poredjenje.
Oba buyerna igrali finale LP-ea te godine.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:LPea prosle godine jeste uspjeh, ali to su 6-10 tekmi, cetvrt sezone.
6-10 tekmi,cetvrt sezone :roll: Odlican nacin da se predstavi najelitnije,najkvalitetnije i najvaznije klupsko natjecanje na svijetu.
Pa jest najkvalitetnije ali nije JEDINO.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.