BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Mislim da je on. Kobase od postova su njegov trademark, a i stilom pisanja baca na njega. Možda se nastojao prikriti, pa izbacio špek i sexualno iz izričaja. 

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
-
- Kontakt:
FRANK RIBERY je napisao/la: I kad su svi ocekivali da ce BVB pokusati na posudbu dovesti kvalitetnog stopera, to se nije dogodilo. Friedrich, igrač koji je blizi kraju, nego ozbiljnom fudbalu mogao bi dobiti priliku, mozda i talentovani Sarr, koji je za ovako jaku ligu prezelen. Januar, Lewandovski konacno odlazi, znalo se to i prije pocetka sezone, znala je i debilska uprava, ali nista, novac je propao, igrač izgubljen, u Minhenu se smiju naivnosti istih.
Kao što rekoh ovdje da bi se dobila čitava slika treba jednu po jednu stvar objasniti. Moram se pitati ko je oćekivao "kvalitetnog" štopera? Ja sigurno nisam, a mislim da nije i šira javnost, drugo je što su se neki tome nadali poput FR-a

Tu bi se malo nadovezao na cijelu transfer politiku prošlog i ovog ljeta koje slijedi. Znači ovdje se radi o nekom pogledu u budučnost a ne o rješavanju pošto poto problema iz kojeg će možda kasnije doći do još većeg problema. Koliko god neki mislili da BvB ima para, oni te pare moraju jako dobro razvrstati. Za neke klubove 30 miljona eura nije puno, za neke poput BvB-a je. Jedno je što se BvB- zbog svojih igara i potencijalne kvalitete prvih 11 gura u isti koš sa Realom, jer ih BvB može pobjediti, a druga je stvar što Real može kupiti BvB bez da trepne četiri puta dok BvB nema para niti za najboljeg igrača Reala, možda čak niti petog najboljeg igrača Reala.
Kao što sam napisao već BvB je sa Lewandovskim ušao u rizik. Imajući na umu da su si "izbili" 25 miljona eura iz ruke, a slijedeće godine će trebati nabaviti njegovu zamjenu te otkupiti Sahina za nekih 7 miljona eura, BvB je morao misliti u aprijed, pa je određenu sumu novaca sigurno ostavio za ljeto 2014, a ne da ju već 2013 potroši. Bar ja mislim da je to razlog zašto se nije dovodio još neki igrač minulog ljeta. A sad što se tiće štopera za mene bi to bila neplanirana kupnja, jer BvB ima u rosteru 3 kvalitetna štopera i još SADA dodavati četvrtog, nije baš laka odluka, pa su se opet odlučili za takvo rješenje poput Friedricha i Sarra. Znam da bi im sada jedan Rannochia bolje sjeo, no što slijedeće sezone sa takva četiri štopera ako ne želiš prodati niti Matsa niti Nevena, a Sokratis je fenomenalan igrač kojeg si tek uzeo i još ti igra dvije pozicije. Opet kažem, ja mislim da je tako BvB planirao, s tim da mi nepaše što nisu uzeli još jednog ofenzivnog allroundera.
Drago mi je što si spomenuo slučaj Gundoghan jer ovdje se koplja lome. Zadržati igrača poput Gundoghana u klubu poput BvB-a nije lak posao, rekao bih da je na samoj granici mogućega. Kažem to iz razloga, ponavljam se, BvB u svom kadru ima igrače iznad svojih mogučnosti i takav je slučaj sa Gundoghanom. On dolazi u klub 2011 i potpisuje ugovor na 4 godine znači do 2015, što je ok. Kolko ja znam on u ugovoru nema niti je imao ikakvu klauzulu što je isto ok. U dvije godine dok je u BvB-u on postaje reprezentativac i cijena mu explodira. Što BvB napravi? Nemojte me sad uzeti na zub, ali koliko ja znam priče o produžetku ugovora sa Gundoganom su prvi puta spomenute prošle sezone, tamo negdje u travnju čini mi se, ne znam točno. Već sam tad amislio da će produžiti kako se o tome bilo pričalo. Zašto sam to rekao? Pa to je dokaz da se BvB i njegova uprava na vrijeme primila posla. To se dogodilo prije sredine ugovora i čak malo više od dvije godine prije kraja njegova ugovora - nitko ne može u ovom slučaju tvrditi da uprava BvB-a nije na vrijeme pokazala signal da želi sa njim produžiti ugovor. Sada se moramo okrenuti onome što BvB MOŽE, a što Gundoghan oće. Ja stavljam ruku u vatru da je BvB spreman otići kod njega čak i do 5 miljona eura, a ako ne i do 6 sa nekim bonusima, no pitanje je da li je to Gundoghanu dosta, da li mu se sviđa perspektiva i da li on u svom ugovoru zahtjeva neku klauzulu koja se BvB-u ne sviđa.FRANK RIBERY je napisao/la:Dosao red na Gudoghana, red je bio davno, ali valjda ne moze preko reda, treba da se ceka zadnji voz . Otezalo se, otezalo ko sa teravijom i onda na kraju jednostavno pitanje: Real, Man UTd ili Barselona.BVb ocigledno vise nije opcija. ISta ova uprava je dovodila igrače, ista ova uprava je potpisivala ugovore, ista ova uprava je stavljala pogubne klauzule i ista ova uprava je cekala zadnji voz za produzenje ugovora. Divim se strpljenju zutajima, svaka im cast kad mogu da trpe grupu nesposobnih ljudi koji dozvolise da Borussiju cerupa ko stigne. Bilans porazavajuci: Sahin, KAgawa Gotze, Lewandovski, Gundoghana,... ko je sljedeći?
I za sve ce na kraju biti kriv Etat, ljubav se kupuje novcem, kupuju je šeici, naftaši, BAyern, trebao bi i BVB.
Zamislite sada da Gundoghan dobije tih 5-6 miljona eura. Drugi igrači BvB-a sigurno zbog toga ne bi negodovali, no koliko će slijedeće godine tražiti Reus, a tražiti će, kada će njemu BvB pokušati popraviti ugovor u kojem ima klauzulu koja navodno vrijedi od ljeta 2014, a možda i 2015 (manje bitno). Mislim Gundoghan i Reus spadaju u isti rang igrač ai kao takvi u tom klubu bi trebali imati iste ili slične plače. E sada kada ti Gundoghanu daš 3 milona veću plaču nego što ima, Reusu dva, subotiću dva, Hummelsu 3, dođeš do cifre od 10 miljona eura za koji ti se podigao budget za plaće. Onda još dodaj bar 5 za one "lošije" igrače koji će produžiti ugovor tipa Schmelzer, Bender, te plaće od novih pojačanja i cifra mam naraste za 20 miljona eura. To što sam ja napisao sada, to će se najvjerojatnije dogoditi, no onda se opasno približavamo cifri od 100 miljona eura za plače. E sad se ja pitam koliki tvoji prihodi moraju biti da bi se 100 miljona eura za plaće moglo dati? BvB je ostvario sada prihode od 300 milja, no razlog tome je igranje finala LP-a i zarada od prodaje igrača. Kako planirati na taj način?
Zato kažem, podizanje plača će se dogoditi, ali to mora biti postepeno, u njihovim realnim mogučnostima, da se te plače mogu platiti slijedećih 3-4 godien bez problema, a ne da se godina završi u minusu ako se ne dođe do 1/4 finala LP-a ili ako se slučajno zalomi jako loša sezona pa BvB ne ode u LP ili pak ispadne u grupnoj fazi LP-a.
Kad je u pitanju Gundoghan treba napraviti sve u njihovoj moči da mu se produži ugovor bez klauzule u ugovoru, ali ja mislim da su šanse za to 2% i zbog toga ne krivim upravu BvB-a, nego ću upravu BvB-a kriviti ako ne uspiju dovesti adekvatnu zamjenu.
Eto zato sam i rekao da je on simpatizer.FRANK RIBERY je napisao/la:Klub koje zaista cijenim, kapa i naklon do poda sta su uradili u proteklih par sezona, ali ne zelim da sad stanu, zelim konkurenciju, zelim da ovaj klub bude sto jači, jer samo uz jak BVB, Schalke, Gladbach, Wolfsburg moze biti jači i BAyern, a i sama liga kao kruna svega.
Ali FR- plakše malo. Ajmo reči da se raspon kvalitete kluba kreće od 1-100. Prije dolaska Kloppa oni su bili na 40, a sa njegovim dolaskom su skočili do 70. Skok od 40-70 je 10 puta lakše napraviti nego onaj od 70-80 i zato treba strpljenja i puno više vremena. Rezultati kolko got to čudno zvučalo uvijek mogu doči prije nego zarada i financijska moć kada je u pitanju nogomet i normalan razvoj kluba a ne pumpanje od strane šeika i naftaša.
Anton je upravu za dosta stvari koje je napisao ali po meni kljucna greska je napravljena sa lewom I gundom vec onda kad su ih pitpisali na 4 a ne na 5 godina... Ali nebitno vec sam ranije spomenuo I opet cu doofmund se dobro zahebao proslo ljeto sto nisu kupili larsa bendera za 15 milki... On je po meni bolji igrac od gunde(jaci u duelima,,brzi,agresivniji,bolji u defanzivi ,bolje se ubacuje iz drugog plana). Ovako sad sa gundom je veliki rizik produzit ugovor jer ko ti garantuje da ce biti onaj stari kad se vrati. A ako ga produzis moras mu dati veliku platu I ako se desi da nebude onaj stari nahebao si postenski...
- Blaszczykowski
- Kontakt:
slučaj gundo i slučaj lewa ne mogu u isti koš, jer za gunda već imamo unutarnju odličnu zamjenu u sahinu, dok je za ekvivalentnu lewinu zamjenu bilo potrebno istresti bar 30 milja. gundo će bez produženja teško preko nurija do mjesta startera.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Real i Siti se apsolutno ne mogu porediti sa Dortmundom.opel je napisao/la:City je uzeo titulu jednom u 40 godina i to pod sumnjivim okolnostima, nebitno. Oni se razvijaju zato što ne zarađuju od sportskih uspjeha, nego im pare izviru iz naftnih bušotina, što je ključno u svemu ovome. Barem dok tih uspjeha ne bude, ako ih bude. Poenta moje priče je da je uspjeh uprave odnos uloženog i postignutog, a lopta je svakako okrugla, mnogo toga u nekom trenutku treba i da se poklopi na što nijedna uprava ne može uvijek uticati.
Za Real ja ne bih tražio opravdanja u vidu nekakvih kompleksa i gubitka samopouzdanja, dvanaest godina bez finala LP je puno godina, u tom finalu su u tom sušnom periodu Reala igrali i Porto i Monaco, da ne nabrajam dalje i ne znam otkud tolika obzirnost i tolerancija prema Realu i netolerancija prema BVB. A ne znam što više i pišem na temu o kojoj je ionako sve rečeno. Jedino da se Klopp i Vatzke uključe na forum, pa i oni nešto kažu.
Jedni pokusavaju napraviti masinu za osvajanje trofeja, drugi raspustaju masinu koja osvaja trofeje.
Dortmund mozes porediti sa Portom nakon sto su uzeli LP, Uefa Kup, nacionalne trofeje itd. Odmah zatim su poceli sa rasprodajom najboljih igraca, bas kao Dortmund.
Dortmund mozes porediti sa Valensiom kada je uzela nacionalno prvenstvo i kupove, igrala dva puta finale LP itd. Odmah zatim su uslijedile rasprodaje...
Sevilja isto...
Verder isto...
Itd, itd...
Sve te ekipe su rasprodale najbolje igrace i lagano tonule u ambis. Niko nije propao preko noci. Valensia je imala slican put kao i Dortmund. Stvorili su mocan tim 'preko noci', uz minimalna ulaganja. Dominirali su jedno vrijeme Spanijom i Evropom. Nakon izgubljenog finala od Reala, prodali su Farionsa, Dzerard i Klaudia Lopeza, tri izuzetno vazna igraca. Klaudio je bio najbolji igrac te ekipe. I vidi sad, nakon rasporodaje, Valensia je ponovo igrala finale LP. I Dortmund je igrao finale nakon sto su ih napustila dva iznimno vazna igraca, Sahin i Kagava. Poslije je sve poznato.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/borussi ... era/122870" onclick="window.open(this.href);return false;

Nešto ne vjerujem u ovo, ali nikad se ne zna.
Kol'ko znam ne postoji interesovanje za Ranocchiju po informacijama iz njemačkih medija.
P.S. Sutra u 19:30 s Duisburgom.
http://www.sempreinter.com/2014/01/20/d ... -the-move/" onclick="window.open(this.href);return false;Štoper milanskog Intera, Andrea Ranocchia, preći će u ekipu Borussije iz Dortmunda.
Prema navodima italijanskih medija, Inter je prihvatio ponudu ekipe iz Dortmunda za Ranocchiju, te će ovaj 25-godišnji fudbaler karijeru nastaviti u njemačkoj Bundesligi.
Nerazzurri su prvobitno zahtijevali 15 miliona eura za svog igrača, a rukovodstvo tima iz Dortmunda je nudilo sedam. Navodno su se našli na cijeni od 10 miliona eura, a transfer bi uskoro trebao biti i služben.
Ranocchia će tako pojačati veoma slabu odbranu Milionera koja je zbog povreda Nevena Subotića i Matsa Hummelsa izgledala jako loše.
Andrea Ranocchia je prije dolaska u Inter 2011. godine nosio dres Barija, Genoe i Arezza...
Gianluca Di Marzio:“Hot hours, Inter are the focus of the negotiations on the market. Andrea Ranocchia is ready with suitcases in hand, the road leads to Dortmund. This week Borussa Dortmund will formalize their offer for Inter’s defender. Ranocchia likes the destination, the solution seems to be perfect.

Nešto ne vjerujem u ovo, ali nikad se ne zna.

Kol'ko znam ne postoji interesovanje za Ranocchiju po informacijama iz njemačkih medija.

P.S. Sutra u 19:30 s Duisburgom.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Opasno su se raspisali ali ni ja nesto ne vjerujem iako ne bi nam lose dosao jedan solidan stoper kao zamjena za Hummelsa i Sokratisa...samo ne znam sta na ljetoSemir bvb je napisao/la: Nešto ne vjerujem u ovo, ali nikad se ne zna.

@valencia
Kad vec pises o Valensiji,ne bi bilo lose da spomenes da su oni od 2001.-e do 2006.-e na transfere dali kao Borusija samo u proteklom ljetnom transfer roku.Kad dodas na to i transfer Reusa dodjes do podatka da je u zadnje 2 godine Borussia potrosila na transfere 15 miliona vise nego Valensija u 5 godina,i to upravo tih 5 godina koji su pali kao tim.
- gerdmuller
- Kontakt:
Nadam se da grijesim ali po meni je transfer Ranocchie nepotreban(osim ako ce isti prihvatiti ulogu 3 ili 4 stopera)Hummels-Sokratis je vrhunski stoperski par.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Valencia
Ja sam pomenuo City i Real u kontekstu njihovih velikih ulaganja i neadekvatnih rezultata, Reala u LP, a City u svakom pogledu, zato što si ti pomenuo ova dva tima, njihov napredak i uspjehe, odnosno objektivne razloge za Realove neuspjehe, nikakvo poređenje nisam pravio sa BVB. Bez veze pominješ nekakav Porto i Valenciju, pa te ljudi fino tuširaju sa podacima kojima ne barataš, ili ih svjesno prešućuješ.
Ja sam pomenuo City i Real u kontekstu njihovih velikih ulaganja i neadekvatnih rezultata, Reala u LP, a City u svakom pogledu, zato što si ti pomenuo ova dva tima, njihov napredak i uspjehe, odnosno objektivne razloge za Realove neuspjehe, nikakvo poređenje nisam pravio sa BVB. Bez veze pominješ nekakav Porto i Valenciju, pa te ljudi fino tuširaju sa podacima kojima ne barataš, ili ih svjesno prešućuješ.
Samo bog zna kad i kakav ce se Subotic vratit. Gledaj slucaj badstuber.adnan24 je napisao/la:Opasno su se raspisali ali ni ja nesto ne vjerujem iako ne bi nam lose dosao jedan solidan stoper kao zamjena za Hummelsa i Sokratisa...samo ne znam sta na ljetoSemir bvb je napisao/la: Nešto ne vjerujem u ovo, ali nikad se ne zna.![]()
Takodje do kraja sezone nemamo treceg kvalitetnog stopera a trenutno ni drugog

Mada nevjerujem uopste da ce doci. Nema mi nikako logike pored Gintera koji jos moze igrati i 6icu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Ipak mislim da je previse dati desetak miliona za treceg,a kasnije mozda i cetvrtog stopera.A s obzirom da Nijemci nista ne pisu mislim da je ovo samo suplja...a ako vec traze nekog onda nek' dovedu Gintera i fino imas zamjenu i za stopere i za Bendera.
Nakon sto je pocela rasprodaja doveli su:adnan24 je napisao/la:@valencia
Kad vec pises o Valensiji,ne bi bilo lose da spomenes da su oni od 2001.-e do 2006.-e na transfere dali kao Borusija samo u proteklom ljetnom transfer roku.Kad dodas na to i transfer Reusa dodjes do podatka da je u zadnje 2 godine Borussia potrosila na transfere 15 miliona vise nego Valensija u 5 godina,i to upravo tih 5 godina koji su pali kao tim.
Pablo Aimar - River Plate - 18.700.000 £
Roberto Fabián Ayala - Milan - 4.400.000 £
John Carew - Rosenborg BK - 7.480.000 £
Zlatko Zahovic - Olympiacos Piraeus - 7.040.000 £
Vicente - Levante UD - 4.224.000 £
Didier Deschamps - Chelsea FC - 3.080.000 £
Fábio Aurélio
Diego Alonso
Gonzalo de los Santos
total: 44.924.000 £
Dakle, ove igrace su doveli u jednoj sezoni, odmah nakon sto su prodali dva Lopeza i Farinosa za 55.660.000 £.
U danasnje vrijeme bi ovi transferi isli preko 100 miliona, sasvim sigurno.
Valensia je i poslije trosila ogromne novce. Zato i jesu propali. Prodavali su sampione, dovodili nove sa kojim su mislili nastaviti istim stopama. Ne ide to tako. Tesko je sastaviti sampionski tim koliko god ulagao. Vidi na primjeru Reala i Sitija koje smo ovdje navodili.
Ako Dortmund misli prodavati svoje najbolje igrace, 'sampione'... mijenjati ih Ginterom, Volandom, Bentekeom, De Brujneom i slicnim igracima... mogu zaboraviti na titule osim ako se nesto **** ne poklopi. Sanse za to su mizerne.
Ja ne znam kako je ovo vama tesko shvatiti. Pa imate x primjera koji potvrdjuju ovo sto pisem i nijedan koji me demantuje. Stvarno vas ne kontam.

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Možda to znači eventualni odlazak jednog od trojice stopera. Vjerovatno ne sad, ali na ljeto.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ne znam koliko ima istine u priči o dovođenju Ranocchie, ali nije mi to van pameti, Humels, Subotić i Bender su skloni povredama, pitanje je u kakvoj će formi Subotić biti kad se vrati, nije bez veze ona paralela sa Badstuberom. Već drugu sezonu zaredom nam je odbrana puno slabiji dio tima, nisu samo povrede ove sezone opravdanje, lani ih nije bilo, pa smo opet primili jako puno golova. Svojevremeno smo čitavu polusezonu igrali bez Kagawe, pa onda bez Gecea, sad bez Gundogana i upitno je koliko se isplati rizikovati s Gundoganom u smislu davanja velike plaće u cilju njegovog zadržavanja, onda kuburiti s povredama, povratkom u formu. Šta bi bilo da igramo u Premiershipu, gdje ekipe koje igraju i u domaćem prvenstvu i u LP u prosjeku godišnje imaju barem 10 utakmica više.
Emocije drug, emocije.Valencia je napisao/la:Ja ne znam kako je ovo vama tesko shvatiti. Pa imate x primjera koji potvrdjuju ovo sto pisem i nijedan koji me demantuje. Stvarno vas ne kontam.
Tu nepomazu nikakvi argumenti, dokazi, statistike. Jednostavno NECE da vide neke (lose) stvari. To ti je ko oni mazohisti sto znaju da im komsija kara zenu a oni i dalje nedaju ni jedne na nju

Stoga rasprava je bezze. Dzabe tupimo tastaturu

Pa da, to belajsanje sa ligamentima ili ti ga kreuzbandriss je uvjek lutrija. Neko to prevali za 5 mjeseci a neko mora na 2,3 operacije ili cak ostane sportski invalid (sammer). A uz to i da se vrati pred pocetak sezone, Suboticu cu ce najmanje trebati 2,3 mjeseca da dodje ponovo u formu. Stim da smo sada veliki nebi trebali ici u rizik da sezonu pocnemo sa dva stopera. Dali sad bas Ranocchia i to jos za 10 mio, to je pitanje?opel je napisao/la:Ne znam koliko ima istine u priči o dovođenju Ranocchie, ali nije mi to van pameti, Humels, Subotić i Bender su skloni povredama, pitanje je u kakvoj će formi Subotić biti kad se vrati, nije bez veze ona paralela sa Badstuberom.
Ispravno zapazenje. Ja sam misljenja da nisu toliko kiksovi u odbrani uticali na to koliko letargicnost koja je prisutna zadnju sezonu dvije. NEMA ZARA (GIER). Presing vise nije onaj koji je bio, nema ganje protivnika i otimanje lopte. Nego smo pokusali da kontrolisemo loptu, da gradimo igru sa igracima kojima to nije jaka strana, pa smo fasovali kontri i kontri onako bezze.opel je napisao/la: Već drugu sezonu zaredom nam je odbrana puno slabiji dio tima, nisu samo povrede ove sezone opravdanje, lani ih nije bilo, pa smo opet primili jako puno golova.
Meni ovo sa Ilkajom nece izaci na dobro. Predugo se on pati sa "obicnom" upalom zivca. Svak zna, jesil jednom devero sa kicmom to ti ostaje cijeli zivot. Ja prizeljkujem njegovu prodaju, povlacenje mikija na 8icu i dovodjenje Kagawe na 10tku. Uz to Volland i Ji za sirinu, Dzeko prvi strajker i Ginter kao alternativac u defanzivi. Siber naravno na polje, a Kehl ako hoce moze biti neki standup igrac i motivator za U23.opel je napisao/la: Svojevremeno smo čitavu polusezonu igrali bez Kagawe, pa onda bez Gecea, sad bez Gundogana i upitno je koliko se isplati rizikovati s Gundoganom u smislu davanja velike plaće u cilju njegovog zadržavanja, onda kuburiti s povredama, povratkom u formu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Lokos
Vala da se i mi u nečemu složimo.
A ovo što se tiče emocija, oni koji pišu tri strane argumenata ne djeluju baš kao čisti emotivci koji nemaju ništa pametno za reći osim pokazivanja emocija. Al hajd sad, da ne tupimo dalje.
Vala da se i mi u nečemu složimo.
A ovo što se tiče emocija, oni koji pišu tri strane argumenata ne djeluju baš kao čisti emotivci koji nemaju ništa pametno za reći osim pokazivanja emocija. Al hajd sad, da ne tupimo dalje.
Te iste godine(2001) su prodali Gerrarda,Lopeza,Farinosa za 63 miliona...hajmo ipak reci da su pokusali naci zamjene za te najbolje iako su vise dobili nego trosili.Sta se desava sljedece sezone...prodaju Mendietu za 48 milionaValencia je napisao/la: Nakon sto je pocela rasprodaja doveli su:
Pablo Aimar - River Plate - 18.700.000 £
Roberto Fabián Ayala - Milan - 4.400.000 £
John Carew - Rosenborg BK - 7.480.000 £
Zlatko Zahovic - Olympiacos Piraeus - 7.040.000 £
Vicente - Levante UD - 4.224.000 £
Didier Deschamps - Chelsea FC - 3.080.000 £
Fábio Aurélio
Diego Alonso
Gonzalo de los Santos
total: 44.924.000 £

Isto vazi i suprotno...shvati da se ovdje ne radi o tome da li ce BvB biti za 5 godina u rangu Bayerna ili s druge strane Bochuma vec o tome da shvatite sta su ovi ljudi u upravi dosad uradili,sta trenutno rade i sta ce uraditi u buducnosti,a to vam ocigledno ne uspijeva...al' slobodno budite i dalje 101% sigurni da ste upravu,ipak su svi koji tvrde suprotno mladi i neiskusni-emocije tu preovladaju.Valencia je napisao/la:Ja ne znam kako je ovo vama tesko shvatiti. Pa imate x primjera koji potvrdjuju ovo sto pisem i nijedan koji me demantuje. Stvarno vas ne kontam.
adnan24
Ne znam otkud ti ovi podaci, ali svaka čast. Emotivno je kritičarima sve ono što se ne uklapa u njihov način razmišljanja, samo ne znam kojim se emocijama oni vode pa im ovoliki argumenti ne znače ništa. Njihove pretpostavke su jače nego konkretni argumenti. Kod njih izgleda ni lopta nije okrugla, nego se sve unaprijed zna.
Ne znam otkud ti ovi podaci, ali svaka čast. Emotivno je kritičarima sve ono što se ne uklapa u njihov način razmišljanja, samo ne znam kojim se emocijama oni vode pa im ovoliki argumenti ne znače ništa. Njihove pretpostavke su jače nego konkretni argumenti. Kod njih izgleda ni lopta nije okrugla, nego se sve unaprijed zna.
Zorc demantovao interesovanje za Ranochiju.
To je ova izjava:

Osim toga BVB se požalio na profesionalnost raznih medija koji izmišljaju intervjue sa našim igračima. Poslije izmišljenog teksta tj. navodnog intervjua sa Reusom iz Mirrora kojeg je BVB demantovao i kasnije neuspjelo pokušao da stupi u kontakt s novinarom koji je izmislio intervju, sada se pojavila navodna izjava Reusa za španjolski sport.es, koja je odmah oštro demantovana od BVB-a.Laut der Sporttageszeitung "Gazzetta dello Sport" soll der BVB neun Millionen Euro für den 26 Jahre alten Nationalspieler geboten haben. Gegenüber dem kicker hat BVB-Sportdirektor Michael Zorc auch diese Gerüchte klar dementiert.
To je ova izjava:
BVB verärgert wegen falscher Reus-Zitate"Ich kann nicht dementieren, dass das Interesse von Barcelona mir schmeichelt. Momentan bin ich auf meinen Klub konzentriert, doch am Ende der Saison ist alles möglich."

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Ma imas sve na transfermarktu,samo procitasopel je napisao/la:adnan24
Ne znam otkud ti ovi podaci, ali svaka čast.

Tu se jasno vidi da Valencia novce koje je dobila od prodaje nije ulozila u nove igrace...
@semir
Znas i sam da su demantovali interesovanje za svakog moguceg igraca tako da uvijek ih treba uzeti sa rezervom.Isto vazi i za ove kojekakve izjave igraca...zna se kojim portalima se moze vjerovati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.