Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Signore
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Signore » 20 jan 2014, 21:51

Koja valuta?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jan 2014, 21:53

Signore je napisao/la:Koja valuta?
Dinari :D.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jan 2014, 21:54

terabajt je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol:
lafomamone je napisao/la:Od 700 milja, do milion i 700, osim FKS 3.500.000
Fakat misliš da imamo toliko, ja čisto sumnjam, do 2,5 mil i plafon.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jan 2014, 21:56

terabajt je napisao/la:
Ja mislio tolari :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 jan 2014, 21:59

ma riječ je o starim dinarima, kada si za milijardu i 700 miliona jedva mogao kupiti fiću i možda crnobijeli televizor NIŠ.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jan 2014, 22:01

Nebitno sta se moglo kupit, bitno da su svi bili milijarderi, nije bilo siromasnih :lol:

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 20 jan 2014, 22:06

:lol: dobar.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 20 jan 2014, 22:08

ZZtop10 je napisao/la:
Sta ti konkretno nije jasno

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jan 2014, 22:10

lafomamone je napisao/la: Sta ti konkretno nije jasno
Evo meni nije jasno, kako to da imamo toliki budžet, koje su stavke budžeta, odakle planirani dotok sredstava, objasni nam ako znaš da vidimo da si u pravu a da ti se ne smijemo bez veze..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 jan 2014, 22:11

lafomamone je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:
Sta ti konkretno nije jasno
Nemas ti veze ni ocemu i nemas vise od 12 godina prizno ti ili ne.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 20 jan 2014, 22:11

hilmo je napisao/la:
lafomamone je napisao/la: Sta ti konkretno nije jasno
Evo meni nije jasno, kako to da imamo toliki budžet, koje su stavke budžeta, odakle planirani dotok sredstava, objasni nam ako znaš da vidimo da si u pravu a da ti se ne smijemo bez veze..
Nemas ti veze ni ocemu i nemas vise od 12 godina prizno ti ili ne.
vazi i za tebe, obavezno stivo pred spavanje:
[youtube][/youtube]
Obrati paznju od 1:55

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 jan 2014, 22:29

Mislio sam da si upućeniji u te financijske tokove oko premijerligaša, ali ti ustvari svoje zaključke donosiš preko video i pisanih vijesti. Istina da se jedan dio spominje u ovom klipu ali za mene ovo nije relevantno da kažem da imamo bužet od 3,5 miliona KM. Zna se šta čini budžet neke kompanije, udruženja ili države. Izvini ali preslitaj malo poslovnu dokumentaciju FK Sarajevo pa onda reci koliki je budžet za 2014. godinu.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 21 jan 2014, 07:47

A sta je relevantno za tebe? Da ti neko podastre ovdje finansijske knjige pa da ti dusa bude na mjestu, jel to? Ni tad ne bi povjerovao

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 21 jan 2014, 09:52

lafomamone je napisao/la:A sta je relevantno za tebe? Da ti neko podastre ovdje finansijske knjige pa da ti dusa bude na mjestu, jel to? Ni tad ne bi povjerovao
Ne mora meni niko nista prezentirati, samo se ne upustam u rasprave oko necega u sto nisam 100 % siguran. Ako sa sigurnoscu ne znam koliki nam je budzet onda necu pisati da nam je 3.5 miliona. A ako znam i ako pricam o tom onda navedem prihodovna strana planirana toliko, rashodovna toliko i gotovo, a ne neke price napamet.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 jan 2014, 11:09

slika

Ostavit cu ovo ovdje za sve one koji se pitaju kako Real Madrid, primjerice, moze imati licence i igrati ligu, a toliko u dugu. Jednostavno. Vrijednost njegove imovine, branda, reprogram duga i potencijala za nabavu novca nadmasuje ili pokriva njegov dug. Osnovna ekonomija.
I zamisli ti to sad usporediti sa multimilijunskim dugovima vecine BH klubova. Gdje je njihova perspektiva? Dajte ljudi...
...Život za Široki...

SarajlijaTM

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 23 jan 2014, 12:39

AlemC85 je napisao/la:ma riječ je o starim dinarima, kada si za milijardu i 700 miliona jedva mogao kupiti fiću i možda crnobijeli televizor NIŠ.
Fico nikad nije bio jeftin, jugo, stojadin su bili jeftiniji, ali cofi nikad.
Malo stariji ce znati o cemu pricam

Btw. Nikad vise provjerenih informacija i nikad vise promašaja na obije teme u zadnjih pola godine. A sve supljak do supljaka, eto vas Dino i nas Amar idu ulicom i povjeravaju se prvom ko ih za rukav povuce.
Bezze lozite raju glupostima i nabijate klikove kvazi portalima koji svoj dnevni bilten zasnivaju na ovom forumu.

Meni ostaje da i dalje placem od sege tipovima poput supera i lafomamonea sa svim njihovim acc i jadnicima koji im povjeruju

Jedno je sigurno oba kluba rade fin posao, svaki u svom smjeru, a ko ce biti bolji sigurno se nece ovdje saznati niti ove godine, jer konacno svi gledaju dugoročno, od zelje koji veze talentovanu djecu za klub u prosjeku 5g, precutno radi sa liverpulom bez ikakve pompe i lagano sređuje financije u klubu.
Do sarajeva koje tek treba da afirmise mlade igrace, sa akademijom, ali svakako je dobar potez da su proslost ugovori od pola do godinu dana sa klauzulom idi kad hoces.
Ko ce od nas prvi shvatiti ovo sve, tj ciji ce gledaoci i navijaci prije podrzati sve i sigurno morati mnogo toga jos istrpiti je sa najvećim plusom u budućnosti...

Haj sad zdra'o :-P

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 jan 2014, 15:20

Oba sarajevska rivala rade dobar posao, u vrijeme kada je kriza na vrhuncu (ekonomska, društven i svaka druga).
A to će pokazati vrijeme pred nama.

saskograd
Kontakt:

Post Postao/la saskograd » 24 jan 2014, 19:25

FCS je napisao/la:Oba sarajevska rivala rade dobar posao, u vrijeme kada je kriza na vrhuncu (ekonomska, društven i svaka druga).
A to će pokazati vrijeme pred nama.

Malo idemo ka zapadu barem sto se tice trenera koji su radili i igrali van bivse juge kao sto su Branko Karacic(Zrinjski) Robert Jarni(Sarajevo)Ante Mise (Vitez) i cvajta Ciro(Sloboda)
HSK Zrinjski Mostar.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 24 jan 2014, 20:17

Crni dani za prvoga prvaka Bosne i Hercegovine
Trebinjski Leotar je prikovan za dno tablice, bez uprave i klupske skupštine, a odavno je i klupska kasa potpuno prazna!

Kao da su svi digli ruke od nekadašnjeg ljubimca istočne Hercegovine jer se stekao dojam kako gradske vlasti ne poduzimaju ništa konkretno kako bi spasile klub, i to ne samo od selidbe u niži rang nego i od potpunog gašenja, piše Press.

Tek nekoliko ljudi je u proteklih dvanaest mjeseci pokušalo je pomoći Leotaru, a jedan od njih je i Radoslav Kundačina, direktor stadiona "Police" i čovjek koji u poslednje vrijeme volonterski obavlja dužnost tajnika FK Leotar.

“Svi čekamo da se nešto dogodi, neko se smiluje i uradi nešto, ali nisam preveliki optimist. Godinama se u klubu pogrešno radilo i očigledno je kako to sada dolazi na naplatu. Ako ostane ovakva situacija, onda se bojim kako je nastavak natjecanja vrlo neizvjestan”, istaknuo je Kundačina za Press Online.

Šef stručnog stožera Dragan Spaić naglašava kako ne vidi svrhu počinjanja priprema jer je, prema njegovom mišljenju, trenutna situacija puno gora nego što je to bilo jesenas.

“Ne može se čak raditi ni onako kako se radilo prije, eto koliko je teško! Stanje u klubu je jednostavno katastrofalno jer se ništa nije promijenilo od trenutka kada je završen prvi dio sezone. Na kraju, mi i dalje nemamo klupsku upravu, nemamo ni skupštinu, a ne nazire se ni izlaz iz ovog stanja”, tvrdi Spaić.

Leotar je prvi dio u Premier lgii završio na zadnjem mjestu i zaostaje pet bodova za predzadnjim Travnikom. Međutim, Leotar je pobijedio Zvijezdu i Slaviju, a oteo bodove Mladosti, Rudaru i Vitezu pa bi eventualno brisanje tih bodova zakompliciralo situaciju.

Igrači bez plaće osam mjeseci!

Kapetan Trebinjaca Srđan Andrić istaknuo je i vrlo tešku financijsku situaciju svojih suigrača.
“Posljednje što smo primili bilo je još u svibnju prošle godine, a to je bila plaća za prosinac 2012. godine. Znači da nam se duguje čak 12 plaća, i zaista mi nije jasno od čega ovi mladići, koji su pošteno dali sve od sebe u jesenskom dijelu prvenstva, uopće žive! Mislim da ovo Leotar, koji je bio najstariji jugoslavenski drugoligaš, prvi prvak zajedničke BiH i kolektiv koji nikada nije ispao ni iz jedne lige, ničim nije zaslužio”, podvukao je Andrić.

http://www.dnevnik.ba/sport/nogomet/crn ... ercegovine" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 24 jan 2014, 20:29

Kakve su propozicije ako Leotar istupi iz lige,jer je odigrano 19 kola, hoce li se brisati bodovi protiv ekipa koje je osvojo bodove ili ce ostati na 9 bodova.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.