Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Papalukas
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Papalukas » 11 jan 2014, 16:37

OK, razumijem, ali da je kasnilo deset plata, nije nikako, nismo brate Somalija po tom pitanju, predsjednik kluba je iznio zvanične podatke, nije budala da laže javno o tolikim parama i vraćanju duga, sve je iznio crno na bijelo, Bože sačuvaj da nam cvjetaju ruže, daleko je to od toga, ali da smo među boljim klubovima u ligi po pitanju finansija (šta god to značilo) jesmo!Mi bi bili odron, ali se klub odnosno Amar dogovori fino sa igračima koji idu, oprosti dugovanja imaš papire, to je i pozitivno i negativno, negativno je sa te strane zato što klub ne zaradi niti marke od transfera, a pozitivno je što niko klub neće tužiti radi potraživanja, vidi Borac, sto tužbi imaju od igrača koji traže pare nazad!Nama još Mersin nije marke dao od Šehića, a isplatit će preko pola miliona sa kamatama!
Ako je tako svaka cast,al kazem opet sam skeptican,da ste medju boljima to stoji,jbga da niste ne bi bili sampioni par godina za redom,al opet i nije neki uspjeh u ovom sivilu biti medju boljima,jer se vecina klubova tako reci gase.
A vejruj mi sto se tice Borca,situacija nije nimalo losija nego u vecini klubova,nije ni bolja naravno,samo u Borcu postoje unutrasnji neprijatelji kojima odgovara ovakvo stanje pa se igraci huskaju da tuze klub i slicno.U klubu i oko kluba nema dva covjeka koja vole Borac,ostalo su sve interesdzije i ubaceni faktori kojima je i cilj da se klub unisti,al jbga valjda ce nekad biti bolje :(

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 20:53

http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo pročitajte šta kaže naš predsjednik Gredić oko budžeta, dugova i ostalih stvari!Ja bih volio da svaki klub u ligi ovako izađe javno sa podacima pa da vidimo u kakvom su nam stanju klubovi.Dakle čovjek sve kaže crno na bijelo, kome se šta duguje i koliko smo vratili, pa sami donesite zaključak!
Grbavica naš je Hram!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 jan 2014, 21:07

RiverPlate je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/

Evo pročitajte šta kaže naš predsjednik Gredić oko budžeta, dugova i ostalih stvari!Ja bih volio da svaki klub u ligi ovako izađe javno sa podacima pa da vidimo u kakvom su nam stanju klubovi.Dakle čovjek sve kaže crno na bijelo, kome se šta duguje i koliko smo vratili, pa sami donesite zaključak!
To je ono kad ljudi rade u interesu kluba a ne u svom interesu a na štetu kluba....

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 21:10

hilmo je napisao/la:

To je ono kad ljudi rade u interesu kluba a ne u svom interesu a na štetu kluba....
+1
Da svi klubovi rade ovako i iznose stvari transparentno bili bi bolji u nekom budućem vremenskom periodu kroz 5-6 godina, kad vraćaš dugove a ne praviš nove kao mi u ovom trenutku ipak se lakše diše!
Grbavica naš je Hram!!!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 jan 2014, 10:18

Da ne bi bio pogresno shvacen sa vecinom se slazem i sto si duzan brate plati;ali napomenuo bi da se ovdje kod nas uvijek trazi kompromis i gleda mnogo faktora da ih ne navodim sada.Isto se sjecam prije godinu dvije dana kada su se zastave sa kukastim krstovima isticale klub dobio smjesnu kaznu...a da ne govorim o nacionalistickim divljanjima i ubistvima navijaca,pa sta se desilo?Nista pojeo vuk magarca.Tako je i ovoga puta.Siguran sam da ce drzava naplatiti svoje,glavnicu,kamate ce oprostiti i to je po meni ok.Kada se zakon donese,i stvari jednom dogovore i presjeku sigurno ce daljnje neizvrsavanje obaveza rezultirati sankcijama i mjerama koje navodite,optuznice za privredni kriminal,prebacivanje u nizi rang i sl.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 jan 2014, 11:07

e svaka čast Gredi na ovome, znaci od a do ž, direktno.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 12 jan 2014, 21:53

http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7757/" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo i drugi dio intervjua sa našim predsjednikom Gredićem, i stanjem u Željezničaru!Svaka čast na transparentnosti, i bez nekih izmišljanja!
Grbavica naš je Hram!!!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 jan 2014, 22:04

- Poštujmo ono što imamo. Postavlja se pitanja kada će se renovirati WC, a ne ko je sve to demolirao? Ovo je imovina svih nas. Jedino što vam mogu potvrditi sa sigurnošću je to da će se ranije spomenutih 230.000 KM tokom ove godine uložiti u renoviranje stadiona.
Greda kralj. Kako samo sažeto, direktno, bez dlake na jeziku o svemu, sve sto me zanimalo sam saznao u ovom intervjuu, svaka čast.
Znaci sto se stadiona tice, zamislite sta se moze uraditi za 230.000, pa o tome raspravljati sad zasad, mada evo Greda je i spominjao da bi se trebali naci na sastanku sa strucnijim kadrom:
U narednih desetak dana ćemo organizovati sastanak stručnog tima za taj projekat, nakon čega ćemo aplicirati prema kantonu i Federaciji, tj. podsjetiti ih na dato obećanje.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jan 2014, 09:37

Greda, dingospo. Konačno je neko izašao u javnst i sve izložio transparentno. Svaka čast. :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SarajlijaTM

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 jan 2014, 10:08

Papalukas je napisao/la: Prijatelju bez zelje za nekom svadjom ili slicno,ja nesto i ne vjerujem ovo,dok kod ne vidim potvrdu iz same poreske necu ni vjerovati,jer prema njegovim rijecima u klubu je med i mlijeko,klub poslovao pozitivno,isplaceno 15 plata,a koliko ja znam prije samo mjesec dana igraci su strajkovali,nisu htjeli ni trenirati,cisto sumnjam da su u medjuvremenu dobili po desetak plata.Dok vecina klubova kuka i previse ,kod vas kao da je njemacka u pitanju,nemoj me pogresno shvatiti,volio bi da je tako al nesto sam skeptican....
Lafe, poenta je sto je zeljo troskove maksimalno reducirao u odnosu na duplu. A para sto se tice, ima, ali nema na gomili, dolaze periodicno veci prilivi novca, kao sto je sad bio slucaj sa platama, kojih je bilo 4 od avgusta na ovamo. Leglo je 780000 km od evrope i sta je cudno da je sve isplaceno odjednom?
Osim što dobivamo najvecu lovu od evrope, sto najviše ljudi gleda zelju, sto su ove godine kazne bile najmanje i sto je to prebijeno preko koristenja stadiona, zeljo iznajmljuje preko 1000m2 poslovnih prostora koji donose finu lovu .
Kad se to sve fino uracuna,sasvim je logicno da nije losa sotuacija ko sto dusmani prezentiraju

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 13 jan 2014, 12:54

smatram da je i Gredić malo ušminkao situaciju...
ali isto tako smatram da ona nije toliko loša koliko bi neki htjeli, ili koliko neki misle.Istina je da imamo puno potraživanja, samo Šehić je milion maraka plus još jedno 100 000 od kamata,niko ne očekuje da se ovo vrati u cugu ali eto vraćat će se polako.... a ima tu i ostalih... sreća je naša da smo dosta i prodali i "proizveli" tako da je naša budućnost koliko toliko sigurna

volio bih da mi neko ko poznaje Borac kaže nešto vezano za njihovu situaciju ,jer sve što znam je iz novina i ono rekla kazala... al nije dobro(što me nimalo ne raduje, jak i stabilan Borac je dobar za BiH fudbal)

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 16 jan 2014, 00:30

Uffff ova sezona ce pakao da bude :D :D

Zeljeznicar prvi brani titulu, ne treba nista dodati samo 11 kola je do kraja zele tu ostati, po meni malo slabiji igracki kadar imaju nego druge ekipe , ako se u medjuvremenu ne pojacaju malo ..

Sarajevo "napaljeno" sa novim trenerom + novi igraci + Vincent Tan , opet euforija ovo ono, valjda krenemo da igramo fudbal i da osvojimo tu titulu vise ...

Olimpic se bas bas opasno pojacao , da imaju ama bas bilo kakvu podrsku navijaca oni bi harali ovom ligom , zajebani ce biti do bola , pomrsit ce dosta racuna do kraja svima ...

Tri sarajevska kluba na vrhu :D

Ostatak

Široki Brijeg sta reci za taj klub koji je vjecno "mrtav" nikad se o njima nista ne pise , ni ko dolazi, ni ko odlazi, sve nekako u tišini rade, uvijek u vrhu , neki brazilci fol dosli pa cemo vidjeti sta mogu do kraja

Zrinjski .. nesto se i oni previse digli opalit ce ih neko dobro po ušima , mada ce i oni biti zajebani ako Sesar dodje i jos poneki igrac , nisu ekipa za odbaciti definitvno

Borac .. Od kandidata za titulu do raspada sistema , sad zavisi sa kakvim ce igrackim kadrom uci u sezonu , al eto bit ce losiji 100 % tako da ne mogu po meni biti prvi , mozda grčevita borba za europu ...

To je to :D .. Velez i Celik trazi preko kupa izlaz u europu , a sezonu ce zavrsiti od 8 do 13 mjesta na tabeli :)

Ostatak ovih malih klubova , sve borba za opstanak osim Leotara koji je vec drugoligaš , nadam se da ce im se pridruziti Travnik :D

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 jan 2014, 02:25

aS_Roma je napisao/la:Uffff ova sezona ce pakao da bude :D :D

Zeljeznicar prvi brani titulu, ne treba nista dodati samo 11 kola je do kraja zele tu ostati, po meni malo slabiji igracki kadar imaju nego druge ekipe , ako se u medjuvremenu ne pojacaju malo ..

Sarajevo "napaljeno" sa novim trenerom + novi igraci + Vincent Tan , opet euforija ovo ono, valjda krenemo da igramo fudbal i da osvojimo tu titulu vise ...

Olimpic se bas bas opasno pojacao , da imaju ama bas bilo kakvu podrsku navijaca oni bi harali ovom ligom , zajebani ce biti do bola , pomrsit ce dosta racuna do kraja svima ...

Tri sarajevska kluba na vrhu :D

Ostatak

Široki Brijeg sta reci za taj klub koji je vjecno "mrtav" nikad se o njima nista ne pise , ni ko dolazi, ni ko odlazi, sve nekako u tišini rade, uvijek u vrhu , neki brazilci fol dosli pa cemo vidjeti sta mogu do kraja

Zrinjski .. nesto se i oni previse digli opalit ce ih neko dobro po ušima , mada ce i oni biti zajebani ako Sesar dodje i jos poneki igrac , nisu ekipa za odbaciti definitvno

Borac .. Od kandidata za titulu do raspada sistema , sad zavisi sa kakvim ce igrackim kadrom uci u sezonu , al eto bit ce losiji 100 % tako da ne mogu po meni biti prvi , mozda grčevita borba za europu ...

To je to :D .. Velez i Celik trazi preko kupa izlaz u europu , a sezonu ce zavrsiti od 8 do 13 mjesta na tabeli :)

Ostatak ovih malih klubova , sve borba za opstanak osim Leotara koji je vec drugoligaš , nadam se da ce im se pridruziti Travnik :D
dobra procjena nema sta :D Ko zna mozda se ukljucimo i u borbu za opstanak :?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 16 jan 2014, 16:05

Trenutna vrijednost prema TM.
-FK Olimpic Sarajevo 33(br.igraca( 23,5(pr.starost) 5.300.000 €
-HSK Zrinjski Mostar 30 24,3 5.100.000 €
-FK Sarajevo 27 23,2 5.075.000 €
-FK Zeljeznicar Sarajevo 27 22,8 4.775.000 €
-FK Velez Mostar 29 24,7 4.000.000 €
-NK Siroki Brijeg 22 26,0 3.775.000 €

Ovo je trenutna sitvacija.Al bice tu jos dodatnih odlazaka i dolazaka.Sigurno da ce iz Olimpika otici jos bar 5 igraca.
U ovu cijenu su uracunati recimo i Kapic 175 000,Odovic 75 000,Stubican 100,000.....a oni su vec uveliko na izlaznim vratima ili su vec otisli.

Kad pogleda covjek ovako cijenu prvih 6 klubova u Premijer ligi,cijeli vrh tabele kosta manje nego jedan Edin Dzeko svojevremeno. :mrgreen:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 jan 2014, 18:17

arhimed89 je napisao/la:Trenutna vrijednost prema TM.

Ovo je trenutna sitvacija.Al bice tu jos dodatnih odlazaka i dolazaka.Sigurno da ce iz Olimpika otici jos bar 5 igraca.
U ovu cijenu su uracunati recimo i Kapic 175 000,Odovic 75 000,Stubican 100,000.....a oni su vec uveliko na izlaznim vratima ili su vec otisli.

Kad pogleda covjek ovako cijenu prvih 6 klubova u Premijer ligi,cijeli vrh tabele kosta manje nego jedan Edin Dzeko svojevremeno. :mrgreen:
Znaci skuplji i Zrinjski i Velež od Širokog :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 18:25

Kevin je napisao/la:

Naravno kad imaju vise igraca :mrgreen:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 jan 2014, 18:35

Kevin je napisao/la:

A najludje od svega sto za nase prostore tu stranicu klikaju neka djeca koji samo salju podatke :) toliko o relevantnosti transfermakta barem za nase prostore
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 16 jan 2014, 18:42

Kevin je napisao/la:

Zrinjski ima 8 igrača više od Širokog pa je zato velika razlika ali i inače mislim da nije široki trenutno ispred Zrinje po rosteru.Tu je to negdje.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jan 2014, 21:41

Znal itko koliki budzet imaju klubovi u PL ove sezone? Ako netko zna za sve nek napise, a moze pomoc i ako znate od 1-2 kluba :mrgreen:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 20 jan 2014, 21:46

Od 700 milja, do milion i 700, osim FKS 3.500.000

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.