KONKRETNO!
manite se kletvi!
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Berdych je zvijer i jako je spreman. Pratio sam ga u nekim mečevima, zaista nije slučajno na broju sedam u ovom trenutku. Koliko god zavaravao sam sebe, pa išao razmišljati "šta bi bilo kad bi bilo", brzo se okrenem u realnost i shvatim da je Damirov nastup završio na Australian Openu. Posrećilo se, povreda Dodiga, ali zaista je nerelano očekivati da prođe dlaje.Amar Dzeko je napisao/la:De ljudi malo manje zajebancije a vise ozbiljnosti ipak je ovo historijski momenat, nemojte praviti smijuriju od ovakve teme i ovakvog Damirovog rezultata.
Po meni, Damir nocas ima 1% sanse da dobije.
Istina spreman je, ali siguran sam da je i Berdych (nisu se svi ozenili, kao Dodig).
Uz to, vrlo vjerovatno ce se igrati pod krovom, tako da vrucina nece imati uticaja kao dosad.
Damirov prvi servis je jednostavno preslab da bi on mogao ovdje nesto napraviti. I ako zeli uci u TOP 100 i biti tu konstantno, tj. napraviti neku dobru karijeru on mora servis popraviti jer ovo sto on servira je na razini zenskog tenisa.
Tu mu nedovoljna visina predstavlja veliki problem, ali mislim da uz kvalitetnog trenera on moze bar za 50% popraviti servis bez obzira na visinu.
Isto se odnosi i na odlaske na mrezu, mada on na tom ni ne treba bazirati svoju igru, ali ipak i tu se moze poneki lak poen u gemu ostvariti, ali i za to treba jos rada.
Ostali segmenti igre (koliko vidim po ovoj statistici) nisu losi, dobar je duzim izmjenama, ne grijesi previse, ima odlican return i vec sad se vidi da ce on na tome bazirati svoju igru tokom karijere.
Koliko ce to, i da li ce, funkcionisati protiv Berdycha vidjecemo, ali mislim da on samo sa agresivnom igrom, pogotovo na drugi servis moze nesto napraviti, pa makar i po cijenu neprisiljenih gresaka.
Ukratko receno, ono sto mu treba je agresivnost, visok procenat 1. servisa i poena na 1. servis, kao i barem 50% poena na drugi servis, dobri returni i Berdychov los dan.![]()
Jedan set bi bio ravan senzaciji, ali kako god da bude BiH je ponosna na tebe i hvala ti za ovo sve.
Jedva cekam da mec pocne.
SRETNO DAMIRE !!!!!!!
Protiv Dodiga kad je Ivan servirao asove Damir je govorio 'a jbm to dan sta je ovo'. Ziva istina.ali Čeh će ga servisom od 230 km/h rasturiti.
De link,da vidimzyka je napisao/la:#Bihac96 tebe citiraju u komentarima na indexu hahahaha.
Trebalo bi oko 5, ne vjerujem da će žene razvući toliko.SlevinKelevra je napisao/la:Mec nece poceti prije 6-7... Zapamtite sta vam kazem!
Bit ce pauza skoro sigurno zbog vrucine... Ja mislim da nece prije 6 na teren.UltraSA je napisao/la:Trebalo bi oko 5, ne vjerujem da će žene razvući toliko.SlevinKelevra je napisao/la:Mec nece poceti prije 6-7... Zapamtite sta vam kazem!
--- SPAM ---/indexforum/postovi/116703/primitivizam-bosanskih-navijaca-se-nastavlja-berdych-dabogda-te-suncanica-opalila-/3Bihac96 je napisao/la:De link,da vidimzyka je napisao/la:#Bihac96 tebe citiraju u komentarima na indexu hahahaha.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.