Pozdrav dobri ljudi,imam dobar problem.
Pošto sam zakinut na internet preko računara (isključili),hoću pod svaku cijenu da nekako dođem do konekcije.Rođak mi je pokazao jedan od načina,a to je da se preko mobitela može na računar na internet.Ja imam bonus megabajte od eroneta,jedno 500,kao i on.I tako on meni pokaže,uzme svoj Huawei telefon i ušteka ga u računar,uđe u postavke pa dijeljenje mreže i nakon male pauze,stvarno računar odobri mrežu i uđem fino na internet,facebook i normala.
I onda sam ja to htio probati preko svoga telefona,galaxy s duos.Imam megabajte na fonu,sve uredno,udjem u postavke i odobrim dijeljenje mreze,ali na racunaru pise da nema internetskog pristupa (na mobitelu ima )Sve sam probao,cackao sam po postavkama i računara i mobitela i evo 3. dan opet isto.Nece pa nece.
Moze li to biti do slabe konekcije interneta na mobitelu? Imam konekciju,ali cesto puca i ima slab signal. (gore u izborniku pise cesce H nego 3G)
Sta moze biti razlog, Koristim internet na mobitelu preko kartice,i užasno je spor,ne mogu gledati video,učitavaju mi se stranice 5 sati.Gore u padajućem izborniku imam ikonicu sa velikim slovom H,rijetko kada bude 3G.Postoji li šansa da ga ubrzam?
Postoji li sansa da odem preko racunara uz pomoc mobilnog na net...Kako,sta,gdje,govorite,ocajan sam....
Keep walking.