Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Unknown Genius
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Unknown Genius » 16 jan 2014, 19:30

nyxem je napisao/la:Pored onakvih " talenata" Younga i Valencie ima ljudi koji žele da Nani ode ... e svašta. Pa sigurno je za klasu bolji od Valencie a Younga da ne pominjem... Povrede ga jesu malo zezale ali mislim da će nadoći na svoje...
To već mislimo godinama. Ako se za njega mogu uzeti solidne pare i ako će to značiti dolazak novog krila (kao što sam već napisao), onda je bolje da ode. On ovakav već duže vrijeme nije od koristi Unitedu i pitanje je hoće li biti. Sve to što vi govorite je ako, ako...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jan 2014, 19:34

Ybt zar neko još uvijek vjeruje da će Nani proraditi. Da su pojedini bili tako bili strpljivi sa Rooneyem prošle sezone čovjek bi ih shvatao ozbiljnije...
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jan 2014, 19:37

RiNo je napisao/la:Ybt zar neko još uvijek vjeruje da će Nani proraditi. Da su pojedini bili tako bili strpljivi sa Rooneyem prošle sezone čovjek bi ih shvatao ozbiljnije...
Proraditi? Lik je igrao na vrhunskom nivou dvije sezone, bio u timu godine i najbolji asistent u citavoj ligi. Onda je imao dosta povreda i nikad nije u kontinuitetu igrao. On ako igra lose, to je zato sto ulazi pred kraj utakmice ili igra jednom u mjesec dana. To je igrac kojem treba vremena i povjerenje. Da je dobio prilika kao Valencia sad bi bio priznat kao jedan od najboljih krila Svijeta.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 16 jan 2014, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 16 jan 2014, 19:37

Unknown Genius je napisao/la:
nyxem je napisao/la:Pored onakvih " talenata" Younga i Valencie ima ljudi koji žele da Nani ode ... e svašta. Pa sigurno je za klasu bolji od Valencie a Younga da ne pominjem... Povrede ga jesu malo zezale ali mislim da će nadoći na svoje...
To već mislimo godinama. Ako se za njega mogu uzeti solidne pare i ako će to značiti dolazak novog krila (kao što sam već napisao), onda je bolje da ode. On ovakav već duže vrijeme nije od koristi Unitedu i pitanje je hoće li biti. Sve to što vi govorite je ako, ako...
Ja sam proslih godina branio Nanija na sve strane, ali to vise nema smisla, otkako je dosao u klub odigrao je jednu do dvije dobre sezone, ostalo su bile prosjek partije, pa cak i katastrofalne. Uz to zadnjih godina ga muce i ozbiljne povrede i njegova prodaja po pristojnoj cijeni ne bi bila losa, a u tom slucaju bi trebali dovest i novo krilo.

Sve je blize kraj prelaznog i kraj nadanja da cemo bar pokusat nekog dovest. Ovo postaje krajnje neozbiljno od kluba sto se tice pojacanja. City ljetos na fantasticnu ekipu ulozi 100 miliona, Chelsea na sadasnju ekipu dovede Matica, Arsenal i pored ogromne sirine u ekipi trazi Draxlera i sve su prilike da bi ga mogli i dovest.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 16 jan 2014, 19:40

RiNo je napisao/la:Ybt zar neko još uvijek vjeruje da će Nani proraditi. Da su pojedini bili tako bili strpljivi sa Rooneyem prošle sezone čovjek bi ih shvatao ozbiljnije...
Imali smo strpljenja, i imam i sa Nanijem koji je meo sve redom dok se nije povrijedio ista stvar i sa Andersonom, nisu dobili pravu priliku dovoljan broj utakmica da se vrate u formu...može pričat šta ko hoće al' to je tkao

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2014, 19:40

Cartman je napisao/la:
Proraditi? Lik je igrao na vrhunskom nivou dvije sezone, bio u timu godine i najbolji asistent u citavoj ligi. Onda je imao dosta povreda i nikad nije u kontinuitetu igrao. On ako igra lose, to je zato sto ulazi pred kraj utakmice ili igra jednom u mjesec dana. To je igrac kojem treba vremena i povjerenje. Da je dobio prilika kao Valencia sad bi bio priznat kao jedan od najboljih krila Svijeta.
Daaaaaj ba, odvadi malo. :?
Je l' mi govorimo o Naniju, igraču sa brojem 17? :mrgreen:
Istina, jeste dobivao malo prilika, ali sam je kriv zbog toga. Pa frajer nije odigrao 5 dobrih utakmica u posljednje 2 godine. Čekati da on proradi = čekati da Ibrahimović stavi klub na prvo mjesto, pa tek onda sebe. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 16 jan 2014, 19:42

Vecinom je prezvakana ta situacija oko Rooneya jedno milion puta. Zakljucak: klub je iznad svih, i ovakav Rooney je kljucni igrac, ne samo radi forme, njegova pojava,...

Sto se krila tice tu su: Young, Giggs, Valencia i Januzaj... Legenda se treba oprostit, a i Youngu ne bi bilo lose. Januzaj u naletu, jos mlad igrac, ali i kao takav pomaze klubu.. Valencia solidan i nista vise. E sad, kada se sagleda situacija, naravno da vecini padne na pamet Nani u top formi. Naravno da se ne zna hoce li se vratiti u istu, ali bar znas da moze puno bolje i posjeduje odlicnu tehniku. Sta ocekivati od Younga i Valencie. Od prvog nista, od drugog da na snagu iznosi meceve. Da se razumimo, Valencia je solidan i moze posluziti u rosteru.. Zahu za sad necu uzimati u razmatranje.
Istina, jeste dobivao malo prilika, ali sam je kriv zbog toga. Pa frajer nije odigrao 5 dobrih utakmica u posljednje 2 godine. Čekati da on proradi = čekati da Ibrahimović stavi klub na prvo mjesto, pa tek onda sebe. :mrgreen:
Sezona 2011/12 - 8 golova i 10 asistencija u 24 meca(od toga 19 kao starter), 2 asist u 4 meca lp.. ;)
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 16 jan 2014, 19:51, ukupno mijenjano 4 puta.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jan 2014, 19:48

Od stare slave se ne živi, Nani da je tako dobar izborio bi veću minutažu u nikad slabijoj konkurenciji.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jan 2014, 19:49

Monolog je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Daaaaaj ba, odvadi malo. :?
Zasto bi odvadio? U sezonama 10/11 i 11/12 je bio medju elitom krilnih igraca u Evropi. Tu nema nikakve sumnje. Znaci dvije citave sezone, ne pricamo o kratkom periodu gdje je bio u formi. Povrede i Fergusonova opsesija Valencijom su bili problemi Nania. Nadam se da Moyes vidi da je Nani za Valenciu profesor.

@Rino: Imao je on itekako minutazu ove sezone kad je bio zdrav. I onda je se desila ona utakmica protiv Stokea gdje je bio vrlo los, iako je ipak i tu imao asistenciju. Nije iskoristio minutazu kao sto smo ocekivali, ali ko jest ove sezone osim Januzaja i Rooneya? Pojedini ovdje ocekuju od Nania da bude kao Ronalda jer su iz krila iz Sportinga. :roll:

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 16 jan 2014, 19:51

Ovdje Nanija treba podhitno prodati jer on je nikakav,nedokazan, ja samo ne znam kojim ocima se gleda taj Valencia,pa on je najgore krilo zadnjih 20god. u Manchesteru,jedan na jedan je jaci Lakicevic iz Celika,asistencija i ubacaj punim pa gdje ode,lijeva noga samo za ulazak u autobus,eventualnno u avion,jedino sto se cijeni je njegova borbenost,Young--bez komentara,Nani u formi uz Januzaja,Rooneya,Persiku,Kagawu, Jonesa,Vidica,moze puno vise nego ova 2 konja!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jan 2014, 19:53

Nane17 je napisao/la:Ovdje Nanija treba podhitno prodati jer on je nikakav,nedokazan, ja samo ne znam kojim ocima se gleda taj Valencia,pa on je najgore krilo zadnjih 20god. u Manchesteru,jedan na jedan je jaci Lakicevic iz Celika,asistencija i ubacaj punim pa gdje ode,lijeva noga samo za ulazak u autobus,eventualnno u avion,jedino sto se cijeni je njegova borbenost,Young--bez komentara,Nani u formi uz Januzaja,Rooneya,Persiku,Kagawu, Jonesa,Vidica,moze puno vise nego ova 2 konja!
Upravo tako.

Valencia je imao jednu bas pravu sezonu za United, i onda kazu ne zivi se od stare slave Naniu. Pa nije mu konkurencija Ribery, nego yebeni Valencia. Najprimitivniji igrac lige.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jan 2014, 19:55

Ne znam stvarno zašto bi neko bio opsjednut Valencijom, pogotovo menadžer kojem je stalo da koristi najbolje igrače i pobjeđuje. Ako Nani ne zadovolji na treningu normalno da neće igrati, druga stvar što na YouTube klipovima razvaljuje

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 16 jan 2014, 19:57

RiNo je napisao/la:Ne znam stvarno zašto bi neko bio opsjednut Valencijom, pogotovo menadžer kojem je stalo da koristi najbolje igrače i pobjeđuje. Ako Nani ne zadovolji na treningu normalno da neće igrati, druga stvar što na YouTube klipovima razvaljuje
Valencia je i na Youtubeu prosjecan :mrgreen:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 16 jan 2014, 19:58

RiNo je napisao/la:Ne znam stvarno zašto bi neko bio opsjednut Valencijom, pogotovo menadžer kojem je stalo da koristi najbolje igrače i pobjeđuje. Ako Nani ne zadovolji na treningu normalno da neće igrati, druga stvar što na YouTube klipovima razvaljuje
Povrede su ga u zadnje vrijeme kostale konstantnosti. Postavio sam gore podatak za sezonu 2011/12, a sezonu prije, najbolji asistent lige, plus devet golova.. I ne isplati se cekati.. :roll:

Inace, David Moyes watched Paris St-Germain's 21-year-old forward Lucas Moura this week and hopes to land the £30m-rated Brazilian. [Star]
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 16 jan 2014, 20:12

Ajmo uporedit Nanija sa najboljim krilima danasnjice, pustimo polovnjake poput Younga i Valencije koji bi u slucaju dolaksa kvalitetnog krila vidjali teren svake prestupne godine. Pogledajmo ucinak Balea, pa Robena, Riberija, Draxlera, sad Hazarda, jednostavno ti igraci donose prevagu kad ekipi ne ide, cine druge igrace boljim.

Sta mi od Nanija mozemo ocekivat, vjerovatno nista posebno, kao i do sada jedna dobra 3-4 lose utakmice i tako u nedogled, a tu su i stalne ozljede. United vise nema vremena da ceka igrace, takva je i liga postala, jednostavno ne prasta nikakve greske. Sa kvalitetnim krilom bi i ovi problemi u sredini bili znatno manji, koliko bi samo problema zadavali Runi-RvP i recimo Bale.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 16 jan 2014, 20:18

to je isto tačno za te trenige...ne vjerujem da bi u ovakvoj situaciji Moyes stavljao lošije da igraju u prvoj postavi odnosno da igraju uopšte...gledajući to Nania nema ni na mapi ni kod Fergia ga u posljednjoj sezoni nije bilo, valja oni znaju šta pokazuje na treningu. Ono što prikaže na terenu u ovoj sezoni je jedno veliko ništa, ali opet smatram da je najkvalitenije krilo samo ga treba motivisati i preipremiti dobro :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jan 2014, 20:26

motty je napisao/la:Ajmo uporedit Nanija sa najboljim krilima danasnjice, pustimo polovnjake poput Younga i Valencije koji bi u slucaju dolaksa kvalitetnog krila vidjali teren svake prestupne godine. Pogledajmo ucinak Balea, pa Robena, Riberija, Draxlera, sad Hazarda, jednostavno ti igraci donose prevagu kad ekipi ne ide, cine druge igrace boljim.

Sta mi od Nanija mozemo ocekivat, vjerovatno nista posebno, kao i do sada jedna dobra 3-4 lose utakmice i tako u nedogled, a tu su i stalne ozljede. United vise nema vremena da ceka igrace, takva je i liga postala, jednostavno ne prasta nikakve greske. Sa kvalitetnim krilom bi i ovi problemi u sredini bili znatno manji, koliko bi samo problema zadavali Runi-RvP i recimo Bale.
Eto da uporedimo Nania i Hazarda.

Nani 10/11: 33 utakmice u ligi, 9 golova i 15 asistencija
Hazard 12/13: 34 utakmice u ligi, 9 golova i 13 asistencija

Ne vidim da je Nani nesto slabiji. I sezona 11/12 mu je slicna. I onda je prosle sezone imao dosta povreda. Isto tako i ove. Jedan od nasih igraca koji ima potencijal da bude Svjetska klasa i koji je vec to bio u duzem periodu. Ima nivo koji Valencia moze samo sanjat.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 16 jan 2014, 20:31

Prva sezona Hazarda u EPL-u, sezona privikavanja i opet ucinak jednak ovom Nanijevom iz najboljih dana. Ajmo ga uporedit sa ostalim afirmisanim igracima, Baleom iz prosle sezone, Kazorlom iz Arsenala, Silvom u Sitiju (iako je i ovaj imao dosta crnih serija), pa Kutinjom sad u Liverpoolu, jednostavno u odnosu na sve te igrace je u ogromnom zaostatku. Rijetko, rijetko donosi prevagu na terenu. Ne smijem ni spomenut igrace poput Reusa, Gotzea, Draxlera, a posebno ne igrace poput Messija, Ronalda, Neymara.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 16 jan 2014, 20:33

Nani je sebican i voli dosta sutati,al ima centarsut strasan.

U konkurenciji s youngom i valencijom ,nani je za njih ronaldo :mrgreen:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2014, 20:34

Cartman je napisao/la:Nani 10/11: 33 utakmice u ligi, 9 golova i 15 asistencijaHazard 12/13: 34 utakmice u ligi, 9 golova i 13 asistencija
Pazi ovo:
Gomez 2011/12: Ukupno 61 utakmica, 45 golova
Aguero 2013/13: Ukupno 44 utakmice, 18 golova.

Šta ovo govori? Da je Gomez bolji igrač? Nije.

Tačno praviš od Nanija Robbena, Ronalda i Riberyja, jbt. A kao da zaboravljaš da ga je sigurno najveći trener svih vremena držao na klupi u važnim utakmicama. Zašto? Zapitaš li se?

Nemoj mi samo govoriti o greškama SAF-a i navoditi Verona, Djembu Djembu i slične.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.