AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 16 jan 2014, 17:15

Bas me zanima kako ce se Seedorf izboriti sa Balom. :mrgreen:
Ako ga uspije primiriti (kao sto je to uspio Prandelli) imat cemo strasnog napadaca, bez nepotrebnog glumatanja i histerisanja na terenu.
Seedorf je jak karakter, mislim da ce mu to uspjeti.

I ne samo sa Balom, mislim da ce dosta igraca prodisati i pokazati puni potencijal uz njega. Eno ga sinoc Montolivo, covjek razvalio. Isto i sa Poliem, koji je u zadnje vrijeme bio dosta opao.
Posebno me interesuje sta ce sa faraonom, njega bi pogotovo mogao razdrmati i probuditi zvijer kakva je bio prosle sezone.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2014, 17:19

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 jan 2014, 17:33

Poli odličan tehničar, ali često zakomplikuje umjesto da odigra puno jednostavnije. To mu je velika mana u igri.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 jan 2014, 17:43

Poli nikad nece biti neka svjetska klasa, ali odlican kao back up rijesenje. Veliki borac koji puno trci, uvijek odigra korektno na kojoj god poziciji ga stavio.
Po meni malo nepravedno zapostavljen u zadnje vrijeme, pogotovo jer je grijao klupu Nocerinu. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 17:58

http://www.acmilan-serbia.com/2014/01/s ... stlea.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Da li bi Krul bio dobro rešenje?
grande Milan

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 16 jan 2014, 18:01

Jedan od najboljih golmana u epl. Prema broju odbrana spada u top pet, a do sada imao 6 clean sheets...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2014, 18:02

el92 je napisao/la:http://www.acmilan-serbia.com/2014/01/s ... stlea.html

Da li bi Krul bio dobro rešenje?
Da. Tim je Seedorfov sunarodnjak, stoga ne sumnjam u istinitost glasina. Golman sa sjajnim refleksima koji je u stanju zaključati gol kada ima svoj dan. Brani konstantno dobro već nekoliko sezona. Dovoljno je reći da je zahvaljujući partijama u Newcastleu dospio u reprezentaciju. Apsolutno sam za transfer.

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 18:05

Evo ovako je tekao prvi dan , trening ,pa prevedite sebi s Translateom :)

http://www.milannews.it/da-milanello/mi ... ppo-133878" onclick="window.open(this.href);return false;
grande Milan

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2014, 18:10

slika
slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 18:11

O Fernandu (Porto) :

"Kako je izvijestio, Adriano Galliani, postignut je dogovor u principu s igračem, s ugovorom na četiri godine, ali zadnju riječ ima nedavno imenovan trener Clarence Seedorf.Fernando bi se trebao priključiti Milanu na ljeto.

Neće ga valjda sad da dovedu jer ne može da igra u LP :P
grande Milan

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 18:15

Navodno je AC Milan već sve dogovorio sa Essienom. Njegov agent je izjavio da je Milan zgodna opcija ,ali Essien ima još ugovor sa ekipom iz Londona.
grande Milan

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2014, 18:19

Nije mi jasno zašto i dalje nastoje dovesti pogrešne igrače. Ovo mi miriše na to da bi se uskoro mogli riješiti De Jonga, a svi znamo koliko taj čovjek znači za Milan. Ima nesreću da briljira u timu koji igra užasno, tako da mnogi nisu u stanju uvidjeti njegov značaj. Seedorf bi trebao vidjeti gdje stvari ne štimaju i šta treba podmazati da bi došli rezultati.

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 18:46

Ibra putem Instagrama :

slika
grande Milan

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 16 jan 2014, 19:15

baltazar1 je napisao/la:ja se lično i ne sjećam koja je godina bila, samo se sjećam Gulita sa onom čupom u crveno-crnom dresu, tad mi je kao klincu bilo jako čudno ali i simpatično vidjeti igrača sa onakvom čupom i sjećam se da mi je bilo jako simpatično...to su moja prva sjećanja

nakon toga ne mogu reći da sam pratio Milan i navijao, jer sam bio klinac a i nije bilo načina da se gleda nešto intezivnije, više sam pratio Leonarda, Donatela, Rafaela , Mikelanđela i Splintera, tu je i Hi-men :)

znam samo da mi je od tada uvijek bilo drago kad vidim tog čuponju i dres Milana...nakon toga mogu reći da Milan pratim, koliko se moglo pratiti u to doba, od finala protiv Barce a Desaijevog gola se sjećam ko da je jučer bio

nakon toga sve je legenda, Boban, Savičević, Barezi, Weah, Albertini itd...oni famozni pregledi, pa liga prvaka u prvoj polovini 90-ih kad se prenosila samo po jedna utakmica srijedom u večernjem terminu i to svakih 15 dana :o

zamislite to danas, kad bukvalno svaki dan možeš gledati barem po jednu super tekmu

ja sam istina bio privilegovan jer sam ratne godine proveo u Hrvatskoj...po povratku se okretala antena na balkonu da se uhvati signal HRT-a, OBN-a ili neke druge televizije koja prenosi tekmu, pa Petica, pa Top gol, pa posteri

kad smo kod postera, imam jedno veliko tuce, sličice također, toga danas nema a u to vrijeme se štekalo od sendviča za sportske novine pa kad dobiješ Maldinija ili Weah-u, niko sretniji

jedna situacija prije nekih 10-ak godina mi je posebno ostala u sjećanju. Neki bend iz Tuzle dolazi u Gračanicu da odsvira koncert...na svirci nema 10-ak ljudi i ja sa svoja dva prijatelja...svi se napili i vele svirači hajmo se zajebavat...počelo naručivanje, te Atomsko Sklonište, te Majke, te EKV, nejse...ja i jaran, koji je također Milanista počnemo pod dejstvom alkohola u neka doba da navijamo "Milan, Milan..."...kad pjevač benda, jedva se onako drži za stalak od mikrofona, prekida pjesmu u polu i počne da nabraja...Rossi, Donadoni, Tassoti, Massaro, Rijkard i tako cijelu postavu sa početka 90-ih...ne sjećam se šta se poslije toga desilo, znam samo da imam veeeeliiikiiii ožiljak na desnoj nozi :oops:

pamtim još ona blesava finala protiv Liverpula i Juventusa, tad sam bio student u Tuzli, e to su bila sijela a najdraža je sigurno ona pobjeda protiv Juveta na Old Trafordu kad je ševa pogodio za pobjedu...ne znam koliko nas je bilo kod nekih prijatelja u prizemlju neke kuće, znam da su jedni barili cure, jedni pušili travu a mi ostali navijali za Milan/Juve...i znam da nas je gazda u neka doba istjerao napolje i da smo po kiši sjedili napolju do jutarnjih sati, pili i podjebavali Juventine :D

danas sam tu gdje jesam, žena, dijete i opet utakmice u dresovi...u planu je gradnja neke kuće, našeg gnijezda a ženi sam bukvalno rekao (pošto je ona neki inžinjer, projektant) nek crta šta hoće i kako hoće, balkon, prozor, soba, predsoblje, **** materina, samo WC (hala, kupatilo) mora biti u crveno-crnoj kombinaciji za mene, a vjerovatno će se aBd naći i grb Milana ;)

glupo će nekome zvučati ali ja ovaj klub volim ko rođeno dijete, odrastao sam uz Milan, živim za Milan, volim Milan, to je dio mene i tu se nema šta promjeniti...tako je kako je

neostvarena želja je pogledati jednu tekmu uživo ali radim i na tom planu ;)

samo mi nikad neće biti jasno kako sam dopustio da mi mlađi brat odleprša u suprotni tabor :roll: on je juventino

Ja imam srecu da zivim blizu Italije pa svake sezone skoknem makar u Udine na utakmicu :D
Jos sam prije dvije godine bio u Minhenu na Audi kupu, igrali smo sa Internacionalom iz Porto Alegrea i Barcelonom.
Sjetih se jednog Brazilca sa te utakmice protiv Internacionala :lol: :lol: :lol: , jadan sletio u Minhen uoci tekme i stigla ga vremenska razlika i umor pa je cijelu utakmicu prespavao :lol: :lol: :lol:
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jan 2014, 19:23

Pazzini: "Allegri je veliki gubitak za Milan."
je l' ovo Pazzini trolla Allegrija? :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 jan 2014, 19:38

Pazzini: '' samo sam se salio, neka ide levat ''

ma ko ga hebe sad, daleko on bio od Milana
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 16 jan 2014, 19:44

Drago mi je da je neko 2010.godine počeo navijati za Milan. wellcome to club. Ova danasnja djeca zavijaju samo za brasu ili za neke umjetno nastale klubove. Ja sam za milan počeo navijati 98/99 dobio sam dres milana bez broja bez imena opel reklama i tako je počelo, sjecam se da su u to vrijeme svi nosili dresove intera sa ronaldom, a dresovi italijanskih klubova su i dominirali, batistuta, del piero, zidane, trezege, weah. Emisija TOP gol je tada bila jedini izvor informacija čekaj ponedjeljak da vidis kako ti je klub igrao, nije bilo interneta i live streamova. Od kako je krenula ova moderna tehnoligija i prijenosi utakmica rijetko sam kad utakmicu propustio. Da sam lud za milanom sam skontao kada sam vidio ma mi mama zna sve igrace milana mislim od 2004. pa na ovamo.

Kakvog ovo polovnjaka dovodimo iz Porta i to za đaba, pa dokle više. On da vaalja ne bi ga porto đaba davao. Apsolutno sam protiv, i to jos veznjak, a veznih igraca nam i ne treba, dajte više nova 3 stopera.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 jan 2014, 19:51

Hoce i Seedorf malo da poigra :)

slika

slika
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 16 jan 2014, 20:05

LegendKiller je napisao/la:Drago mi je da je neko 2010.godine počeo navijati za Milan. wellcome to club. Ova danasnja djeca zavijaju samo za brasu ili za neke umjetno nastale klubove. Ja sam za milan počeo navijati 98/99 dobio sam dres milana bez broja bez imena opel reklama i tako je počelo, sjecam se da su u to vrijeme svi nosili dresove intera sa ronaldom, a dresovi italijanskih klubova su i dominirali, batistuta, del piero, zidane, trezege, weah. Emisija TOP gol je tada bila jedini izvor informacija čekaj ponedjeljak da vidis kako ti je klub igrao, nije bilo interneta i live streamova. Od kako je krenula ova moderna tehnoligija i prijenosi utakmica rijetko sam kad utakmicu propustio. Da sam lud za milanom sam skontao kada sam vidio ma mi mama zna sve igrace milana mislim od 2004. pa na ovamo.

Kakvog ovo polovnjaka dovodimo iz Porta i to za đaba, pa dokle više. On da vaalja ne bi ga porto đaba davao. Apsolutno sam protiv, i to jos veznjak, a veznih igraca nam i ne treba, dajte više nova 3 stopera.
Ma to će navijati za Barcu zato sto je Barca kao "najjaci tim na svijetu" pa kao neka fora oni neki navijaci pakleni ,a 80% ih ne zna nabrojati 10 igraca iz Barcelone ,da ne govorim da su nekad tekmu pogledali .. :lol: i tako kad prođe "dominacija" Barce ,Reala...itd. naće sebi novi omiljeni klub ,svake godine drugi ...
grande Milan

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 jan 2014, 20:13

Imam ja jednog jarana koji tvrdi da navija za Bajern. Neki dan mi na kafi, znaci pauza u bundesligi, ja mu kazem "kako ti ono Bajern izgubi od Frankfurta jucer"? Kaze:"Stvarno? Pa moramo i mi nekad izgubit". :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.