BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Virtu4l » 16 jan 2014, 16:43

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Osim što je inače neukusno, ovo je djelomično i ponižavanje Damira. Kao da on može proći dalje samo ako se protivnik povrijedi. :roll:
To je ono o čemu sam jučer ujutro pisao, a dežurni dušebrižnici su to odmah okrenuli kao napad na 'našu tradiciju i sevdalinku'. Sad opet ponavljam, stid me je, jer ovo stvara lošu sliku o svima nama, a vjerujem da je ovo početak i da će se ovaj primitivizam nastaviti.

Na stranu to što je Berdych jedan od najboljih igrača na svijetu, kao što kažeš, ovo stvara lošu sliku o Damiru i svemu što je napravio. Sigurno ga ljudi koji ovo čitaju neće gledati istim očima, a pobrao je simpatije cijelog Melburna.
tuzlak1987 je napisao/la:A Berdych vazi kao za finog tenisera?
Kao prvo, postavljaš klip koji je na ovom podforumu postavljen bar 30 puta i nemoj misliti da si nam nešto revolucionarno otkrio. Berdych je najmanje bitan. Bitno je da naši ljudi rade smiješne stvari i onda se bune kad im drugi kažu da nisu dorasli nekim stvarima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 16 jan 2014, 16:43

Virtu4l je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Ludnica na Berdychovom facebook profilu :lol:
Povrijedi se bola, sta cekas? ahahha
Dabogda nogu slomio
ima da te nema !!
Nisi svjestan sta te ceka !
hocemo povredu , broken leg
Sad očekujem da dođe mostarac i kaže nam da je sve to dio tradicije i da ovo nije jadno i čemerno.
Pa ovo su druze pojedinci, oni predstavljaju sebe i svoju nekulturu. Ovakvi i ne zasluzuju da im se daje paznja i prostor.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2014, 16:46

Džumhur za Nezavisne: Berdih ne zna ništa o meni, a ja znam sve o njemu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sutra (oko pet časova) će pokušati da napravi još jedan podvig u karijeri i pobijedi Tomaša Berdiha u trećem kolu Australijen opena.

Džumhur, koji je odlično igrao u dosadašnjih pet mečeva u Melburnu (igrao i kvalifikacije) spreman je za duel sa sedmim teniserom svijeta.

"U sljedećem meču se prije svega radujem da vidim kakva je to loptica top 10 igrača i šta mogu da uradim sa njom. On ne zna ništa o meni, a ja znam sve o njemu, tako da je tu možda moja mala prednost. Igramo na velikom terenu i to, izgleda, pod krovom tako da neće vrućina imati toliki uticaj na razvoj meča. Pokušaću da pobijedim, na znam šta bih drugo mogao raditi na terenu", rekao je Damir Džumhur kroz osmijeh za "Nezavine novine".

On je u prethodnom meču igrao sa Ivanom Dodigom, Međugorcem koji igra za Hrvatske i slavio nakon predaje protivnika. Duel je prekinut zbog grčeva i povrede Dodiga pri rezultatu 4:6 4:6 6:3 4:1 za Džumhura.

"Meč je bio interesantan, jer nikada nisam igrao protiv tako dobro rangiranog igrača i to se možda malo i vidjelo na mojoj nervozi u početku meča. Što je više meč odmicao to sam imao više sampouzdanja u svoju igru, kretanje, odluke i pomislio sam da moram samo da ostanem u meču što je dužemoguće i da će mi se otvoriti neke prilike. Treći set sam bio solidan i vrućina nije toliko uticala na mene, a u četvrtom je Dodig već počeo da ima fizičke probleme koji su na kraju rezultirali njegovom predajom", izjavio je bh. teniser.

Džumhur u Melburnu sreće bivše i sadašnje vrhunske tenisere, ali od iskusnijih kolega ne dobija savjete.
"Sreo sam Gorana Ivaniševića nakon meča protiv Dodiga, i on je definitvno ledenda kako naših prostora tako i svjetskog tenisa, i drago mi je zbog toga. Kaže da je dobra atmosfera na mojim mečevima :). Naravno vidim i sve ostale velikane tenisa, ali savjeta nije bilo. Znate, svi smo mi u tenisu, ipak, pojednici i potencijalni protivnici, tako da najmanje pričamo o tim stvarima. Trener je tu da daje savjete i tako će biti i u prirpemi za meč protiv Berdiha", istakao je Džumhur i pozdravio čitaoce "Nezavisnih novina".
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jan 2014, 16:46

Razumijem kad to uradi ''dijete'' ispod 18 godina, ali sta reci za ove preko.. Glupani, primitivci.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 16 jan 2014, 16:49

slika
Željeznicar za život cijeli !

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 16 jan 2014, 16:51

"bices poparen" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ovo nam fakat ne treba samo ce se lik nalozit bezveze
SLOBODA NAVIJAČIMA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2014, 16:54

Dea Herdželaš u 2. kolu Sharm El Sheikh pregazila 1. nositeljicu Melis Sezer (WTA, 342) rezultatom 6-1/6-2 8-) Bravo!
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 16 jan 2014, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

Damir Dzumhur!!!!

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 16 jan 2014, 16:56

Valjda ne skonta sta ovi mamlazi pisu inace ce se samo naloziti i "pojesti" Damira.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 16 jan 2014, 16:56

neka neka, trebaju mu pisat, da ga ne bi kolacima docekali mozda
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2014, 16:58

UltraSA je napisao/la:Valjda ne skonta sta ovi mamlazi pisu inace ce se samo naloziti i "pojesti" Damira.
Naložit će ga isto kao nas Enver i Ernad :mrgreen:

Berdonja ne čitaj ono :D

Damir Dzumhur!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 jan 2014, 17:01

Mama sportskog heroja BiH: "Damira sam rodila u izbjeglištvu pod granatama, uvijek je donosio sreću"

Damir Džumhur, svjetska teniska senzacija, učesnik trećeg kola prvog Grand Slama sezone Australian Open rođen je u porodilištu koje se nalazilo u neposrednoj blizini linije fronta u Sarajevu 20. maja ratne 1992. godine. Na ovaj svijet došao je u danu kada su srpske vojne i paravojne formacije hicima sa okolnih brda zapalile olimpijsku dvoranu Zetra, dvoranu u kojoj je sedam godina kasnije prvi reket Bosne i Hercegovine počeo prve ozbiljnije treninge.

„To su bili izuzetno teški dani. Bili smo porodica sa Grbavice i morali smo napustiti okupirani kvart, što smo i učinili 4. maja 1992. godine, odakle sam direktno otišla u porodilište. To jutro, nakon granatiranja tadašnje ulice Rave Jankovića, danas Behdžeta Mutevelića, kod Bristola, bile su naše snage koje su me prihvatile sa Grbavice i ušla sam u vozilo da nekako dođem do porodilišta. Pucao je snajper, padale su granate. Bilo je to nevjerovatno iskustvo. Sjećam se vozača Crvenog križa koji mi je tada rekao: 'Vi ste jako sretna majka što nas ništa nije pogodilo'. Možda to nosi svu Damirovu sreću u životu“, istakla je za Anadolu Agency (AA) Žaneta Džumhur, mama sportskog heroja BiH u prvim danima 2014. godine, dodavši:

„Damir se rodio 20. maja 1992. godine. Svi dani do njegovog rođenja u porodilištu bili su izuzetno teški, jer smo ih većinom provodili u skloništima sa puno straha i neizvjesnosti. Sa prozora sam gledala kako gori 'Zetra'. Gledala sam konvoje majki sa bebama koji su izlazili iz Sarajeva i pitala se da li sam i ja trebala to učiniti…“

Damir Džumhur bio je jedna od posljednjih beba prije evakuacije svih iz sarajevskog porodilišta, koje je u maju 1992. bilo pod konstantnom vatrom snajperista i projektila granata koje su na zgradu ispaljivali zločinci među srpskim vojnicima.

„Kada se rodi dijete mislim da svi strahovi prestaju, ali kada prođe taj prvi zanos, naravno, čovjek doživi veliku neizvjesnost. Neizvjesnost sam doživjela zato što se na Grbavicu nisam mogla vratiti, što muža tu nije bilo, zato što mi je majka ostala na Grbavici. Nekako sam bila poprilično sama i pitala sam se šta da uradim, kuda da idem, iako je dosta majki bilo koje jednostavno nisu imale priliku da se vrate u svoje domove. Međutim, brat mog muža koji je živio na Bjelavama (u ratu naselje na slobodnoj teritoriji Sarajeva, op.a.) došao je i rekao: 'Nema nikakvih problema, ideš kod nas sa bebom'. Tada sam osjetila nevjerovatno rasterećenje, mada je tog dan bilo izuzetno zato što su se pripremali izlasci, evakuacija. To je bio posljednji dan u kojem su majke sa bebama boravile u tadašnjem porodilištu prije njegova izmještanja na sigurnije mjesto“, prisjetila se Žaneta, majka protivnika Čeha Tomasa Bedrycha, sedmog igrača sa ATP liste u trećem kolu „Australian Opena“.

„Damirov otac je bio izvan Sarajeva. Radio je tada u Konjicu i 19. aprila je otišao na radno mjesto odakle se nije mogao vratiti, jer je bila minirana i pruga prilazima glavnom gradu BiH“, pričala je novinaru Anadolu Agency mama Damira Džumhura, naglasivši:

„Tata je svog sina prvi put vidio 19. januara 1993. godine. Preko Aerodromskog naselja ušao je nekako u Sarajevo da bismo bili zajedno. Bilo je prilika da izađemo iz Sarajeva, ali nekako nas je tu držalo i nismo se htjeli razdvajati kao porodica. Pretpostavljam da smo napravili najbolji izbor“.

Kao i svi stanovnici opkoljenog Sarajeva od 1992. godine do kraja 1995. godine i Damir i njegova porodica živjeli su u „neljudskim uslovima“.

„On je bio veoma dobra beba. Odrastao je na lagodan način iako su bila složena ratna vremena. Bili smo izbjeglice. Nismo imali svog doma, nismo imali novca, nismo imali puno rodbine koja nas je možda mogla pomoći, ali jednostavni sa njim sve je nekako išlo lagodno. Bio je dijete koje se svemu radovalo i u svemu nalazilo neku sreću. Bilo je bolješljivih trenutaka u njegovom životu, od anemije, pa je do toga dobio šum na srcu, pa bronhitis. Ali prebrodilo se to“, ističe Žaneta Džumhur.

Zanimljivo, mama Žaneta uživo nije pratila niti jedan Damirov meč sa ovogodišnjeg „Australian Opena“.

„Nisam ni jedan meč gledala. Nisam ni jedan pratila rezultatski, ne zato što me ne zanima, nego zato što to ne mogu, nemam za to hrabrosti, jer strašno to proživljavam emotivno, posebno na velikim turnirima. Međutim, naš veliki prijatelj i Damirov menadžer Nedim Vilogorac odmah, istog čas kada se završi meč meni javlja rezultat. Damir! Čim se desi prilika on se meni javlja. On kada krene na zagrijavanje, javi mi se. Tako je bilo i uoči meča sa Dodigom, gdje mi je u SMS poruci napisao: 'Mama, dobro sam, ne brini se, idem na zagrijavanje. Toliko smo bliski“, prepričala Žaneta prepisku sa svojim sinom.

Na pitanje šta joj je Damir napisao nakon trijumfa nad Dodigom, njegova mama na Anadolu Agency otkrila je:

„Napisao mi je: 'Mama, da li je ovo moguće'. Na to sam mu odgovorila: 'Pa, sine vidiš da sve dolazi na svoje mjesto“.

Damir Džumhur danas iza ponoći igra najvažniji meč karijere. Berdych je krupna riba, ali bh. teniser na teren neće sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom.

„Mogu reći kao majka, a ne kao poznavalac tenisa. Jako bih željela da napravi senzaciju i protiv Berdycha. Ništa nije nemoguće, jer znam kakve sve on kvalitete ima kao osoba, čovjek i kao igrač. Teoretski sve je moguće, ali svi smo potpuno svjesni mjesta Berdycha, njegovih kvaliteta i vrijednosti, onoga što je kao sportista do sada pokazao. Za Damira to je fenomenalna situacija. Mislim, kome se otvara mogućnost da igra sa sedmim reketom svijeta. To je nešto što trebaš biti preponosan i presretan da dođeš u ovakvu situaciju“, mišljenja je Žaneta.

Bit će opće slavlje
Damir Džumhur i njegov otac za povratak iz Australije u Sarajevo imaju rezerviranu avio kartu za subotu. Desi li se nova senzacija, put će biti prolongiran.

„Kada god da se vrate, svega će biti. Već se priprema koje će torte biti, ručkovi, večere. Inače, pošto dolazi blizu Davis Cup, puno će nam prijatelja doći iz različitih dijelova svijeta, posebno iz Hrvatske. Amer Delić kojeg mi jako volimo… Bit će opće slavlje“, istakla je Žaneta za Anadolu Agency.
Glumac i Željovac
Damir Džumhur obožava fudbal i vjerovatno da nije tenisa i očeva usmjeravanja, fudbal bi možda bio njegova veća ljubav. Vatreni je navijač FK Željezničar, aktuelnog prvaka BiH iz sarajevskog naselja Grbavica. Okušao se i u glumi. Igrao je glavnu ulogu u filmu Dolina snajpera, a bio je i statista u filmu Grbavica.
Zadnja izmjena: Kaunas, dana/u 16 jan 2014, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 16 jan 2014, 17:01

Jos ss.ba clanak o ovim uvredama napravio. http://sportsport.ba/tenis/poruke-berdy ... eka/122534" onclick="window.open(this.href);return false; :roll: :roll:
Pa jel' to nemate nista pametnije od ovoga napisati?

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 16 jan 2014, 17:08

Sva sreca pa ce do nekih 6 ujutro sve biti zavrseno i ova tema ce opet biti mrtva :D

Samsung S4

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 16 jan 2014, 17:13

Sluzbenik je napisao/la:
Idimidodjimi je napisao/la:

Kakva te crna seljacina snadje sad pobogu?

Frajer donio sigurno maksuz tavu da pokaze u kakvim neljudskim uslovima igraci igraju, a mi odma epitete lijepimo.....

Oooojjj zemljo jesmo plitki :lol:
a ti si dubok ko Tihio okean kada ne shvatas ironiju, cinizam, sarkazam..
Uh jakog sarkazma majko draga :lol:

Ajd dobro je ba.... stipu sad to , laganica :mrgreen:
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 jan 2014, 17:17

večeras očekujem barem 700 gostiju na forumu 8-)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 16 jan 2014, 17:17

Aanonymous je napisao/la:Sva sreca pa ce do nekih 6 ujutro sve biti zavrseno i ova tema ce opet biti mrtva :D

Samsung S4

Zeznuo si se jarane. Damir veceras dobija i Berdycha ;)
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 jan 2014, 17:23

Flavia Peneta vs Mona Barthel prije Dzumhura : :o Razuzdana Peneta najpoznatija teniserka po zicanjima na turnirima :lol: :lol: :lol: bit ce zanimljivo i prije Damira :)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 16 jan 2014, 17:30

Neki dan govorim jaranu dan kada se saznalo da postoji ukoliko pobjedi Hajeka i Dodiga da igra sa Berihom kako će se Berdih napatit sa DAmirom.Gleda frajer u mene kaže nisi normalan.Kad gle čuda :D Valja dočekat kraj onih žena veceras.Bit će ovo duga noć.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

safet13
Kontakt:

Post Postao/la safet13 » 16 jan 2014, 17:34

aBd vcrsprvo teletovic pa onda damir :D sretno obadvojici
Samo je jedan grijeha je vrijedan 1921 <3

Banderas1
Kontakt:

Post Postao/la Banderas1 » 16 jan 2014, 17:35

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Flavia Peneta vs Mona Barthel prije Dzumhura : :o Razuzdana Peneta najpoznatija teniserka po zicanjima na turnirima :lol: :lol: :lol: bit ce zanimljivo i prije Damira :)
majstore mislim da peneta igra na Margaret-u

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.