AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: AC Milan
koraj je napisao/la:A ja poceo u eri Zaceronijai odmah mi isao na zivce onaj Tomas Helveg. Kakva je to taraba od igraca bila

Znači 88 god., pratim milan od neke 97, bili smo odron tada, raja mala me zezala kako mogu za njih navijati, svi navijali za real, juventus, bayern.
Ali kada krene top gol, sav se naježim uz pregled italije, još milan kada dodje

- muha milanez
- Kontakt:
Ev da i ja kazem da je Milan sastavni dio zivota od 97/98 god pa sve do danas, prije se slabije pratilo, nije se imalo gdje. Zadnjih 5-6 godina intenzivno i redovno se prati sve sto se desava, steta sto u ona starija bolja vremena nismo imali ovu tehniku pa da uzivamo maksimalno uz nas Milan 

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Prilično mlad sam počeo pratiti fudbal, pa tako i utakmice Milana. To je bilo u Ancelottijevoj eri, dakle prije nekih desetak godina. Nažalost, nisam bio rođen kada su Sacchijevi Holanđani osvajali trofeje.
Kao što neki od vas rekoše, prije nije bilo načina da se prati svaki meč Milana, nego se pratilo isključivo na TV-u. OBN je prenosio Seriju A, a Liga prvaka je redovno bila na javnim emiterima kao i do sada. Neko je spomenuo Top Gol, to je zapravo bio jedini način da vidiš rezime utakmica Liga petice. Ako se dobro sjećam, emisija je stalno bila kasno naveče.
Najviše mi se urezalo u pamćenje ono nesretno finale 2005. protiv Liverpoola. Revanš u La Coruni nisam gledao, ali i bolje što nisam.
Ipak, kada su uzmu u obzir sve titule, možemo im progledati kroz prste.

Najviše mi se urezalo u pamćenje ono nesretno finale 2005. protiv Liverpoola. Revanš u La Coruni nisam gledao, ali i bolje što nisam.

- L'Avvocato
- Kontakt:
Kad mene neko pita čega se prvog sjetim kad je u pitanju Juventus, ja spomenem finala iz 97. i 98. Eto to mi je uvijek prvo na pameti ... i svaki put klimam glavom u nevjerici. Hljebe, kud se sjeti.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- IlPrincipe
- Kontakt:
Ja od 97-98 pratim Milan, svake godine sve intenzivnije i intenzivnije
Fernando Reges has already agreed personal terms with Milan: 4-year deal worth roughly €3m per year.
Fernando Reges has already agreed personal terms with Milan: 4-year deal worth roughly €3m per year.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
L'Avvocato je napisao/la:Kad mene neko pita čega se prvog sjetim kad je u pitanju Juventus, ja spomenem finala iz 97. i 98. Eto to mi je uvijek prvo na pameti ... i svaki put klimam glavom u nevjerici. Hljebe, kud se sjeti.

Il Club più titolato al mondo!
On bi od ljeta navodno trebao biti igrač Milana, a moguće da će do tad posuditi EsienaIlPrincipe je napisao/la:Ja od 97-98 pratim Milan, svake godine sve intenzivnije i intenzivnije
- francobaresi
- Kontakt:
Prva sezona koju sam pratio je bila 97-98 ali tad se to nije moglo pratiti ovim intezitetom, ponekad bi' imao priliku pogledati nek meč ili tako nešto. Ipak su to bile prve poslijeratne godine, već kasnije ona famozna "Petica" bila na HRT-u pa Top gol, uglavnom snalazili smo se na razne načine.
Eh, kako smo te sezone bili loši, na kraju tek 11. ili 12. na tabeli, a u to vrijeme liga još uvijek imala 18 klubova ja mislim. Prvi dres koji sam imao je bio od Bobana,pa Sheva, onda Seedorf,Kaka,Inzaghi itd. A imao sam i dres velikog Sensinia još dok je on igrao Parmi ali iz onog prvog puta dok je tamo bio, pa i dres Del Piera. Kolekcija dresova iz Serie A.
Muka mi je od tih pojačanja koje potpišemo mjesecima unaprijed pa čekamo na njih.

Muka mi je od tih pojačanja koje potpišemo mjesecima unaprijed pa čekamo na njih.

"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- L'Avvocato
- Kontakt:
A ja mislio da sam jedini koji je skupljao dresove i ostalih klubova Serije A
Ja sam imao Zamoranov dres, pa original od Fiorentine, Nintendo sponzor, ne znam ni gdje mi je sad
Romin sam davno dao jaranu, isto original ... dobio u nekom paketiću iz Italije, bilo je to jedno vrijeme popularno. Da se šalju ti paketići iz Italije za škole u Bosni.
Ronaldov imam i dan danas ako se ne varam. Negdje je među očevim stvarima vjerovatno.
Samo sam Juventusov sačuvao. Sony, izblijedio koliko sam ga nosio ... a bio 3 broja veći

Ja sam imao Zamoranov dres, pa original od Fiorentine, Nintendo sponzor, ne znam ni gdje mi je sad

Ronaldov imam i dan danas ako se ne varam. Negdje je među očevim stvarima vjerovatno.
Samo sam Juventusov sačuvao. Sony, izblijedio koliko sam ga nosio ... a bio 3 broja veći

Zadnja izmjena: L'Avvocato, dana/u 16 jan 2014, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
★★★
- IlPrincipe
- Kontakt:
Sjećam se na pinku prije bila Serie A onaj Denis vodio
i na FTV svake nedelje top gol, samo čekaš čekaš čekaš kad će Milan i odeš u wc i propustiš ga pa ovamo granaš

i na FTV svake nedelje top gol, samo čekaš čekaš čekaš kad će Milan i odeš u wc i propustiš ga pa ovamo granaš

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- francobaresi
- Kontakt:
U to vrijeme je Serie A bila najkvalitetnija i najpopularnija liga na svijetu. Pa su i dresovi bili lako dostupni,mislim da je rijetko ko pratio ostale lige, tu i tamo sam nailazio na simpatizere Liverpool-a, i Uniteda od Engleskih timova. Real uvijek bio dosta popularan također i Barca, iako danas puno ljudi misli da ta ekipa nije imala navijača prije dolaska Ronaldinha.A ja mislio da sam jedini koji je skupljao dresove i ostalih klubova Serije A![]()

Eh, *ebem ti nostalgiju...

-Rui Costa-
-Rui Costa-
- L'Avvocato
- Kontakt:
Da, da ... upravu si za Real i Barcu. Uvijek su bili popularni, pogotovo Barca zbog Kodre. A najviše sam i znao navijača Reala sredinom devedesetih.
★★★
Seria A vazda bila popularna u mom okruženju, poneki ''Bavarac'' bi se tu našao, nakon što bi rodbina poslala paket i dres Bayerna.
Većinom Juventini, šta ću bio sam privilegovan.
I da, Bahin Top gol je bio ponedjeljkom, ne nedjeljom.

Većinom Juventini, šta ću bio sam privilegovan.

I da, Bahin Top gol je bio ponedjeljkom, ne nedjeljom.
Ako Seddorf zeli Doriu trebalo bi ga pokusat dovesti,jer ne bi ga Seddorf dzabe trazio radio je s njim godinu i po dana.
Ako mogao bi se Doria dovesti za oko 10 miliona eura.Ista svar je i sa Maherom.Mada Maher bi bio skuplji ali mislim da bi se i on mogao dovesti za jedno 15 miliona eura.
------------------Abbiati--------------------
-De Sciglio----Doria--Rami----Emanuelson-
-----------------De Jong----------------------
-------Montolivo--------Maher---------------
--Honda----------------------Kaka'-----------
----------------Balotelli-----------------------
Tu jos na klupi imati Pazzinija,El Shaarawya(kad se oporavi),Polija,Muntariija,Abatea,Cristante......
Prodati:Ameliu(ostaviti ga do kraja sezone ako Gabriel ode na posudbu),Zaccarda,Constanta,Nocerina i Birsu.
Valjda uspiju zaraditi do 10 miliona na ovim igracima,tako da je potrebno uloziti samo oko 15 miliona eura.
Ako mogao bi se Doria dovesti za oko 10 miliona eura.Ista svar je i sa Maherom.Mada Maher bi bio skuplji ali mislim da bi se i on mogao dovesti za jedno 15 miliona eura.
Tu jos na klupi imati Pazzinija,El Shaarawya(kad se oporavi),Polija,Muntariija,Abatea,Cristante......
Prodati:Ameliu(ostaviti ga do kraja sezone ako Gabriel ode na posudbu),Zaccarda,Constanta,Nocerina i Birsu.
Valjda uspiju zaraditi do 10 miliona na ovim igracima,tako da je potrebno uloziti samo oko 15 miliona eura.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Kod Seedorfa ce najvjerovatnije Monto igrati DMF-a, neso poput Pirla u eri Ancelotijameho-medo je napisao/la:Ako Seddorf zeli Doriu trebalo bi ga pokusat dovesti,jer ne bi ga Seddorf dzabe trazio radio je s njim godinu i po dana.
- francobaresi
- Kontakt:
Prvo sačekajmo da vidimo kakvu će formaciju čovjek forsirati. Da ne lupetamo ovako napamet, jer niko ne zna kakve zamisli ima Seedorf. Mada moguće je da će Monto igrati ono što je igrao Pirlo, odnosno što je igrao lani pa i sinoć protiv Spezie, očito mu ta pozicija jako odgovara jer i sinoć je bio odličan kao i lani dok je imao tu ulogu.
Edit:
Edit:

-Rui Costa-
-Rui Costa-
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Gdje cemo sa De Jongom
Sto se tice Top Gola
koliko se ja sjecam bio je na bht kanalu,jer sam se uvjek prepirao sa ocem,on htio 60 minuta gledati na FTV-u,a ja pregled Top Petice i Milana naravno. Koja su to vremena bila 

Sto se tice Top Gola

ja se lično i ne sjećam koja je godina bila, samo se sjećam Gulita sa onom čupom u crveno-crnom dresu, tad mi je kao klincu bilo jako čudno ali i simpatično vidjeti igrača sa onakvom čupom i sjećam se da mi je bilo jako simpatično...to su moja prva sjećanja
nakon toga ne mogu reći da sam pratio Milan i navijao, jer sam bio klinac a i nije bilo načina da se gleda nešto intezivnije, više sam pratio Leonarda, Donatela, Rafaela , Mikelanđela i Splintera, tu je i Hi-men
znam samo da mi je od tada uvijek bilo drago kad vidim tog čuponju i dres Milana...nakon toga mogu reći da Milan pratim, koliko se moglo pratiti u to doba, od finala protiv Barce a Desaijevog gola se sjećam ko da je jučer bio
nakon toga sve je legenda, Boban, Savičević, Barezi, Weah, Albertini itd...oni famozni pregledi, pa liga prvaka u prvoj polovini 90-ih kad se prenosila samo po jedna utakmica srijedom u večernjem terminu i to svakih 15 dana
zamislite to danas, kad bukvalno svaki dan možeš gledati barem po jednu super tekmu
ja sam istina bio privilegovan jer sam ratne godine proveo u Hrvatskoj...po povratku se okretala antena na balkonu da se uhvati signal HRT-a, OBN-a ili neke druge televizije koja prenosi tekmu, pa Petica, pa Top gol, pa posteri
kad smo kod postera, imam jedno veliko tuce, sličice također, toga danas nema a u to vrijeme se štekalo od sendviča za sportske novine pa kad dobiješ Maldinija ili Weah-u, niko sretniji
jedna situacija prije nekih 10-ak godina mi je posebno ostala u sjećanju. Neki bend iz Tuzle dolazi u Gračanicu da odsvira koncert...na svirci nema 10-ak ljudi i ja sa svoja dva prijatelja...svi se napili i vele svirači hajmo se zajebavat...počelo naručivanje, te Atomsko Sklonište, te Majke, te EKV, nejse...ja i jaran, koji je također Milanista počnemo pod dejstvom alkohola u neka doba da navijamo "Milan, Milan..."...kad pjevač benda, jedva se onako drži za stalak od mikrofona, prekida pjesmu u polu i počne da nabraja...Rossi, Donadoni, Tassoti, Massaro, Rijkard i tako cijelu postavu sa početka 90-ih...ne sjećam se šta se poslije toga desilo, znam samo da imam veeeeliiikiiii ožiljak na desnoj nozi
pamtim još ona blesava finala protiv Liverpula i Juventusa, tad sam bio student u Tuzli, e to su bila sijela a najdraža je sigurno ona pobjeda protiv Juveta na Old Trafordu kad je ševa pogodio za pobjedu...ne znam koliko nas je bilo kod nekih prijatelja u prizemlju neke kuće, znam da su jedni barili cure, jedni pušili travu a mi ostali navijali za Milan/Juve...i znam da nas je gazda u neka doba istjerao napolje i da smo po kiši sjedili napolju do jutarnjih sati, pili i podjebavali Juventine
danas sam tu gdje jesam, žena, dijete i opet utakmice u dresovi...u planu je gradnja neke kuće, našeg gnijezda a ženi sam bukvalno rekao (pošto je ona neki inžinjer, projektant) nek crta šta hoće i kako hoće, balkon, prozor, soba, predsoblje, **** materina, samo WC (hala, kupatilo) mora biti u crveno-crnoj kombinaciji za mene, a vjerovatno će se aBd naći i grb Milana
glupo će nekome zvučati ali ja ovaj klub volim ko rođeno dijete, odrastao sam uz Milan, živim za Milan, volim Milan, to je dio mene i tu se nema šta promjeniti...tako je kako je
neostvarena želja je pogledati jednu tekmu uživo ali radim i na tom planu
samo mi nikad neće biti jasno kako sam dopustio da mi mlađi brat odleprša u suprotni tabor
on je juventino
nakon toga ne mogu reći da sam pratio Milan i navijao, jer sam bio klinac a i nije bilo načina da se gleda nešto intezivnije, više sam pratio Leonarda, Donatela, Rafaela , Mikelanđela i Splintera, tu je i Hi-men

znam samo da mi je od tada uvijek bilo drago kad vidim tog čuponju i dres Milana...nakon toga mogu reći da Milan pratim, koliko se moglo pratiti u to doba, od finala protiv Barce a Desaijevog gola se sjećam ko da je jučer bio
nakon toga sve je legenda, Boban, Savičević, Barezi, Weah, Albertini itd...oni famozni pregledi, pa liga prvaka u prvoj polovini 90-ih kad se prenosila samo po jedna utakmica srijedom u večernjem terminu i to svakih 15 dana

zamislite to danas, kad bukvalno svaki dan možeš gledati barem po jednu super tekmu
ja sam istina bio privilegovan jer sam ratne godine proveo u Hrvatskoj...po povratku se okretala antena na balkonu da se uhvati signal HRT-a, OBN-a ili neke druge televizije koja prenosi tekmu, pa Petica, pa Top gol, pa posteri
kad smo kod postera, imam jedno veliko tuce, sličice također, toga danas nema a u to vrijeme se štekalo od sendviča za sportske novine pa kad dobiješ Maldinija ili Weah-u, niko sretniji
jedna situacija prije nekih 10-ak godina mi je posebno ostala u sjećanju. Neki bend iz Tuzle dolazi u Gračanicu da odsvira koncert...na svirci nema 10-ak ljudi i ja sa svoja dva prijatelja...svi se napili i vele svirači hajmo se zajebavat...počelo naručivanje, te Atomsko Sklonište, te Majke, te EKV, nejse...ja i jaran, koji je također Milanista počnemo pod dejstvom alkohola u neka doba da navijamo "Milan, Milan..."...kad pjevač benda, jedva se onako drži za stalak od mikrofona, prekida pjesmu u polu i počne da nabraja...Rossi, Donadoni, Tassoti, Massaro, Rijkard i tako cijelu postavu sa početka 90-ih...ne sjećam se šta se poslije toga desilo, znam samo da imam veeeeliiikiiii ožiljak na desnoj nozi

pamtim još ona blesava finala protiv Liverpula i Juventusa, tad sam bio student u Tuzli, e to su bila sijela a najdraža je sigurno ona pobjeda protiv Juveta na Old Trafordu kad je ševa pogodio za pobjedu...ne znam koliko nas je bilo kod nekih prijatelja u prizemlju neke kuće, znam da su jedni barili cure, jedni pušili travu a mi ostali navijali za Milan/Juve...i znam da nas je gazda u neka doba istjerao napolje i da smo po kiši sjedili napolju do jutarnjih sati, pili i podjebavali Juventine

danas sam tu gdje jesam, žena, dijete i opet utakmice u dresovi...u planu je gradnja neke kuće, našeg gnijezda a ženi sam bukvalno rekao (pošto je ona neki inžinjer, projektant) nek crta šta hoće i kako hoće, balkon, prozor, soba, predsoblje, **** materina, samo WC (hala, kupatilo) mora biti u crveno-crnoj kombinaciji za mene, a vjerovatno će se aBd naći i grb Milana

glupo će nekome zvučati ali ja ovaj klub volim ko rođeno dijete, odrastao sam uz Milan, živim za Milan, volim Milan, to je dio mene i tu se nema šta promjeniti...tako je kako je
neostvarena želja je pogledati jednu tekmu uživo ali radim i na tom planu

samo mi nikad neće biti jasno kako sam dopustio da mi mlađi brat odleprša u suprotni tabor

Undici stelle - ACM 1899
- Titova-Juga
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.