FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Hare_BvB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Hare_BvB » 14 jan 2014, 23:03

adnan24 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Pametan je Reus,
Naravno da je pametan...nije dzaba odabrao BvB prije Bayerna.
:lol:

Sto bi Drogash reko - nabodi ga Mik. :mrgreen:

------

Ribac je zasluzio nagradu i cini me se da je i pokupio punkte od fudbalski potkovanijih glasaca. Ali, kako njemu i tako i jaj.glavesinama, def ne treba ovo kmecanje po medijima. Ako nis, barem dokazuju cinjenicu da ste davno izgubili status gospodskog kluba za razliku od nekih. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jan 2014, 23:14

Kada se priča o ovom izboru onda je zanimljivo kako većina iznose subjektivno mišljenje uvjereni da je to mišljenje većine relevantnih ljudi, većine pravih fudbalskih stručnjaka i generalno ljudi koji prate fudbal. Znači većina se ovdje ponaša kao da mora da pobijedi u diskusiji odlučnoj za poslovnu karijeru, ko da se opšte ne radi o forumskoj razbibrizi.....

Ja samo znam masu ljudi i to jako ozbiljnih, a uz to još opšte ne vole Bayern, niti Riberyja nešto posebno, koji su njega smatrali najboljim igračem protekle godine. Po tome sam mogao zaključiti da se ne radi o subjektivnom i pristrasnom mišljenju, kada i sam kažem da je Ribery za proteklu godinu zaslužio tu nagradu ( a u dovoljno sam prije navrata obrazložio svoje mišljenje).
Smiješno je pomalo kako se pristrasno glasalo, npr. da se klubskom kolegi nekad daju glasovi, a taj igrač je daleko trenutno od top 10. A u ovakvom izboru je interesantno posmatrat i učešće država poput Mongolije i Malavija, iz takvih država će uvijek glasati za one koji im se serviraju na tacni. Produženje roka za glasanje je bilo jedno od tih serviranja na tacni (a bilo ih je još i u ovim izborima će ih biti)....A Ronaldo jeste imao u mnogim segmentima sjajnu godinu, ali....Sve prije ispričano, pa nemam potrebu ponavljat (a pogotovo sebe ponavljat... :) ).
I isto tako dodjela ove nagrade se polako svodi i na neku vrstu borbe UEFA protiv FIFA-e. Hajmo malo ove gurat, ovi drugi će ove malo druge i slično.... :)

Interesantno da je Ribery dobio maksimalan broj bodova od Spahića, Van Gaala, koji je glasao za trojicu Bayernovih igrača. Neću sada ići u detalje ko je i kako glasao, rasprave oko zlatne lopte mi je više preko glave. Svako neka misli šta hoće, po tom pitanju, niti imam volje, niti želje više raspravljat.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jan 2014, 23:27

adnan24 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Pametan je Reus,
Naravno da je pametan...nije dzaba odabrao BvB prije Bayerna.
Svako ima pravo na jedan kiks, zato i sluze popravni da se neke stvari stave na pravo mjesto. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2014, 00:24

edo07 je napisao/la:evo sta je Reus rekao o njegovoj navodnoj izjavi da ga Bayern nece nikad imati:
Reus: „Die Aussagen sind ein Fake. So etwas habe ich nie gesagt und würde ich auch nie sagen.“​
Ma naravno da je šupljak,jer tako se ne govori o svom budućem klubu. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 15 jan 2014, 00:26

Zna li neko sa sigurnoscu,,,da li je Ronaldo prisustvovao dodjelama ove zlatne lopte prethodne cetiri godine dok je Mesi osvajao,,ako neko zna neka javi,,hvala

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 15 jan 2014, 00:33

Nije bio samo 2011-te. A i naso si temu gdje ces pitati

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 15 jan 2014, 00:36

Ahonen je napisao/la:Nije bio samo 2011-te. A i naso si temu gdje ces pitati
Ma pitam na sve teme buraz,,,treba mi nesto taj podatak,,haj nemora se uvijek o svom klubu pisati,,pozz :D :D :D :D :D

kloccc
Kontakt:

Post Postao/la kloccc » 15 jan 2014, 10:02

Valencia je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Pokvariste Bavarcima temu :D al' hajd svejedno je pauza,nema se o cemu pisati.

Previse se danasnji igraci dizu u nebesa u odnosu na one od prije par godina i dalje...danas je moderno da se najvece zvijezde udruzuju u 3-4 najveca kluba i samim tim imaju mnogo laksu situaciju kada je u pitanju sama igra i bildanje statistike.
Potvrda tome je i ta da je prosle sezone Bayern oborio sve rekorde u Bundesligi,Real i Barcelona svaku novu sezonu postavljaju letvicu vise a slicno se desava i u ligi prvaka i ostalim nacionalnim ligama.
Ma ne dizu Adnane... Danas su igraci slabiji nego nekada, tj. ima manje 'magicnih' igraca. Prave desetke gotovo da nestaju. Veoma je malo igraca poput Berkampa, Zole, Heslera, Melera, Zidana, Rui Koste, Mancinija :mrgreen: , Efenberga, Gulita, Badja, Rivalda itd itd. Te pozicije sada pokusavaju igrati igraci poput Ezila, Gecea, Milera, Iska,... al nije to to.
sta zelis da kazes?? da je fudbal nazadovo, zato sto nema tih klasicnih desetki??? kakve su promjene donijeli holandjani (gulit i ostali) 80-ih? sta cemo pricati za 20 godina o ronaldu, mesiju....kakve ce oni legende tek tada biti???
taktika, tehnika su napredovali i sve vise napreduju...mozda se igra nezanimljivi fudbal za nas "obicne smrtnike" i nema cara kao nekad, al to je biznis covjece....sta mislis za 5 godina najskuplji transver na svijetu???
slaba ljevica

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jan 2014, 12:04

Klubove koje je Lewa odbio samo da bi presao u najbolji klub na dunjaluku: Dortmund, Real Madrid, Chelsea, Zenit St. Petersburg, Shaktar Donezk, Arsenal, Inter, Manchester United, Manchester City, Tottenham, AS Roma, Juventus Turin.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 jan 2014, 16:16

Bayern ne bi nikada dao Riberyja za Ronalda – Rummenige 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 15 jan 2014, 16:16

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/robert ... 15088.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: anelbavarac, dana/u 15 jan 2014, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 jan 2014, 16:18

Mats Hummels: "Ich kann verstehen, dass Ribery enttäuscht ist, aber im Grunde hat diese Wahl doch gar keine Aussagekraft. Seit 8-9 Jahren wird dort doch nur noch nach Namen und Standing gewählt, und nicht nach Leistung."
8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2014, 17:33

slika

Mnogo realniji izbor za razliku od FIFA-e.

Uljez Ramos.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 jan 2014, 18:33

Da se vratimo na fudbal

Sta mislite o sestri Davida Alabe

slika
Thomas Müller - Fußballgott

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 jan 2014, 19:39

Poklon od FC Bayern fan kluba iz Kuvajta.
Zlato naravno :mrgreen:

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 15 jan 2014, 20:11

don_burza je napisao/la:Sta mislite o sestri Davida Alabe
Nije nesto,tacnije, ne bih je ni pogledao :mrgreen:

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 15 jan 2014, 22:38

Jao kakav potop naših košarkaša. Jbg :(

Sent from my iPad using Tapatalk 2
24.04.1991.
Stern des südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 15 jan 2014, 22:50

Katastrofa nasih u Madridu,ponizavajucih 111-87 :oops:

Ogromno prizemljenje,poslije 2 startne pobijede ;)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 jan 2014, 23:32

VEceras smo odigrali katastrofalno u odbrani. POceli smo trčati za igračima Reala, igrati brze napade i ljudi su nas slomili. REal je apsolutno najači u EVropi, a i većina Nba klubova bi se loše provela. Idemo dalje, ovdje se pobjeda nije ni očekivala. Osjeti se velika rupa u odbrani od kako nema Đedovića. Da kazem da su ostali bundesligaši upisali sigurne pobjede u Eurocupu, sva tri tima imaju omjer 2:0. BAmberg, Ulm i Alba će i u ligi biti ozbiljna konkurencija, a liga je zaista sve jača.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 15 jan 2014, 23:55

Real je ove sezone dominantan u kosarci i ovaj poraz me nije zacudio. Bayern je ovu ekipu tek poceo stvarati i za to treba vremena. Ovo sto trenutno momci rade je odlicno, a vec sljedece sezone mozemo ocekivati pucanje na sami vrh.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.