Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Paradajz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Paradajz » 14 jan 2014, 17:35

BeyKopites je napisao/la:Ryan McLaughlin je otišao na posudbu u Barnsley.Oni su zadnji na tabeli u Championshipu.
Ma bitno je da igra, jednom sam ga na pripremama gledao i odusevio me momak, bas ima potencijal i treba mu ova pozajmica.
Ilori takodje mozda ode na pozajmicu, i to je dobra vest.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 14 jan 2014, 17:59

U subotu protiv Aston Ville na tribinama ce biti i vlasnik Liverpoola - Henry. Nadam se da ce odrijesiti kesu vec jednom i da dovedemo ta pojacanja..
At the end of the storm there's a golden sky..

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 jan 2014, 18:10

Slazem se da M'villa ili neko takav treba, ali ne tako ocajno kao lijevi bek ili krilo. U prvim minutama je Lucas bio jedini LFC igrac u 16ercu Stokea nakon centarsuta sa desne strane, dok je Gerrard tad bio na nekih 30-40m od gola Stokea. Ne vidim svrhu raspravljanja o tome jel Lucas igrao ispred Gerrarda kad su to sef i Steven izjavili.
Ne, bas ocajno treba razbijac, jer mi igraca koji ce da kvari protivnicku igru nemamo, ili ga dobijemo posedom, ili tog poseda nema, pa se primaju jeftini golovi. Gleno moze da povrati svoju formu, Enrique moze da se vrati sa povrede, ali Lucas ne moze da bude bolji od ovoga trenutno, ja bi voleo da me razuveri, ali evo cekam ga godinu i po dana, i covek ne menja svoje igre, ne moze vise da pruzi i to je to.
Stivi uvek igra povuceno, oduvek ove sezone, a Lucas pored njega, samo eto, sad je Lucas imao slobode napred da uradi, apsolutno nista. I to nije celu tekmu bio ispred, primetio sam cesto rotiranje izmedju njega i Stivija.
Dobro, Rodgers i Steven nisu u pravu, ti jesi. Lucas je veci dio tekme igrao uz ili iza Gerrarda, kako da ne.

Ove sezone smo vecinom i igrali tu 2-1 vezu do povrede Gerrarda i tad promijenili jer nismo imali adekvatnog igraca da igra uz Lucasa.

Mislim da je 8 sekundi Rodgersova granica za koju LFC "mora" vratiti posjed(na pocetku prosle sezone je o tome pricao), tako da nema potrebe za klasicnog razbijaca. Trebaju igraci koji citaju igru i sjeku pasove, a to je Lucas ove godine dobro radio.
Ne, mi smo tekmu protiv citya izgubili jer je nepostojeci ofsajd sviran kod 0:0 i radi promasaja Coutinha kod 0:1 i Sterlinga kod 2:1. A ako ces trazit krivce onda je prvi Skrtelov, a drugi gol Allenov i Mignoletov. Prvi prekid, a kod drugog Allen kod korner zastavice gubi loptu i najubojitija ekipa premiershipa nam istrca skolsku kontru. Da smo na mjestu Lucasa imali Mascha ili ne znam ti koga svejedno bi gol primili.
Ja utakmicu Citya nisam ni pominjao, tu se po meni nijedan od veznjaka nije previse istakao.
Preterano generalizujes, pricamo o jednom coveku i njegovom uticaju na igru, a ne o celom timu i ko je tada gresio. Lucas cele sezone igra vrlo ali vrlo slabo, nisu to samo velike tekme, on i u manjim zakaze, vidi se taj nedostatak snage u veznom redu.
Prvi si poslije tekme nakon Citya, tj. vec na poluvremenu okrivio Lucasa za to sto smo 2 gola primili. Da igra vrlo slabo ili bi veci dio sezone primali bruku golova, ili bi preselio na klupu. Nijedno ni drugo se ne desava i to s razlogom.
Prica za malu djecu je da se Lucas ne zna postavljat, jer to jako dobro radi. Kod situacija 2 na 1 je Lucas odlican i tu uvijek zatvara igrace. Cak je i prekrsaje u opasnoj zoni sveo na minimum, a to mu se prije najvise zamjeralo.
Pa to mu je najveca mana postala. Ispada redovno, a upravo za te prekrsaje je problem, gubitak agresivnosti, e to je on najvise od svega izgubio, covek vise ne grize kao nekad.
Gerrard moze sam igrati u 1-2 formaciji, jer defanzivno i ova 2 imaju dosta zadataka.
Moze da igra ali da ima zveri ispred sebe, kao sto Pirlo ima Vidala koji pokriva za trojicu, ili Pogbu, a mi to nemamo, niti je Lucas to u ludilu, a niti Henderson. Lucas ne ume puno da pokrije, sto je esencijalno za ovakvu postavku, a Hendo nije previse jak defanzivac, jeste solidan, ali nije jak, i ostaje Stivi sam, svaki jaci vezni red to jede za dorucak, kad im je dan.
Grize uveliko kad tek izgubimo loptu, kao i cijela ekipa. Slazem se da ne vidim previse Lucasa u ovoj 1-2 formaciji(zbog slabije motorike), ali kad se igra 2-1 onda to jako dobro izgleda. Sto pokazuju i igre i rezultati.
Sto se tice igre Lucasa kad je kod lopta u nasem posjedu i to je BR objasnio detaljno. Sa svojim jednostavnim pasovima i kretanjem(88% tacnost pasova protiv Stokea i vecinom je preko 90%) se protivnik izvlaci sto daje prostora da se Suarez i ekipa igraju s odbranom.
Ma ti pasovi su vecinom na metar do sledeceg igraca i nista vise martinela pasovi, cisto da se oslobodi lopte. On upravo nema taj mentalitet da se oslobodi lopte pametno i time napravi visak ili kontru, ili opasnu pretnju za protivnika, nego jednostavno ide duboko u nasu polovinu i tu kupi pas od Mignoleta ili stopera i prosledjuje dalje, Gerrardu ili Coutinhu, u zavisnosti ko je u boljoj poziciji, on nikakav faktor nije u diktiranju tempa, a ni kretnjom to ne obezbedjuje niti nadomesti taj nedostatak, njega ova posed igra zapravo i zamagljuje kao pojavu, jer se neki nedostaci veci i ne vide.
Ume on ponekad da odigra dobro, ali retkost prava.
Duel igru ne bi spominjao, tu je vrlo slab, od kako je i dosao.
Na tim pasovima je Xavi izgradio karijeru. On i ne treba da pravi visak, zna se ko to radi, nego igra jednostavnu igru koja izvlaci protivnike. Kretnjom uveliko pomaze razvijanju igre, jer se uvijek nudi i tu je za "sigurni" pas nazad s kojim lopta ostaje u nasem posjedu. Duel igra mu je opet solidna, protiv Stokea je bila 50% a inace je puno veci procenat. Pogotovo je dobar bio kad je izabran za igraca godine u LFC-u.

Umije on ponekad da odigra lose kako ga ti opisujes, ali rijetkost prava.
Paradajz je napisao/la:
fanatic je napisao/la:
I sjeti se tekme protiv tottenhama kojeg smo samo mi i city uspjeli razmontirat(i to mi u gostima) i uloge Lucasa tu. Savrsen je za taj visoki presing i zbog toga je uvijek u prvih 11, cak i kad su svi zdravi(Allen, Hendo i Gerrard). Tad nekad smo i poceli igrat tu 1-2 vezu i super je odigrao.
Svaka cast ekipi i BR-u, odlicna 3 boda, ali tu je Tottenham sam sebe pobedio ocajnom odbranom. Protiv Citya smo pruzili odlican otpor, ali nedovoljno snage na kraju, upravo zbog tog presinga. VIsok presing je odlican, ali jos bolje ako se igraci posle visokog presinge pozicioniraju nazad na vreme, e to je problem, a Lucas vrlo cesto i nije faktor u tom presingu.

Logicno da mu ova pozicija naprijed toliko ne lezi, ali to vidimo vec sljedece sedmice protiv "normalne" ekipe. I tu dosta toga moze uraditi sa jednostavnim pasovima i kretanjem, te me bas zanima kako ce se tu uklopit.
Tu poziciju mora da igra neko ko ima napred sta da ponudi, dobro je to da Stivi ima vise prostora dole, ali kada smo u napadu, mi smo limitirani za jednog igraca, jer Lucas ama bas nista ne ume napred, nema ni sut, ni pas, nista, zato on ne moze da igra tog "nazovi" BTB veznjaka, jer je limitiran.
Za BTB i meni nije, ali za igraca u 2-1 vezi i keca u 1-2(kad nema Gerrarda) je vrlo dobar.

Protiv Tottenhama su tekmu dobili Hendo, Allen i Lucas, ma koliko lose Tottenham izgledao. Ljudi nisu mogli loptu prenijeti preko pola kako treba, jer su ovi ko osice non stop napadali.

Navedi primjer protiv Citya tog loseg pozicioniranja i ne vracanja na vrijeme nakon presinga Lucasa ? Gol iz kornera i iz kontre, a postavljanje nazad je bilo vrlo dobro. City je kuci sve pregazio osim nas i svjetskih prvaka, tako da je nelogicno pricat kako je Lucas katastrofalan sto ti stalno tvrdis.

Najlkase je napisat Lucas je kriv za lose igre, a recimo protiv Stokea Hendo, Mignolet i Gerrard su tragikomicno reagovali kod golova. Doduse ima i Lucasove krivice kod 3 gola, ali opet je u toj greski i Gerrard ucestvovao.

Daleko je on bolji od onog sto ti mislis, a i vecina koji "laicki" gleda utakmice. Ako cemo ici na titulu i igrati na 2 fronta, onda nam je potreban jos jedan igrac jer on sam definitivno ne moze igrat svake sedmice. Jer su Lucas i Gerrard jedini "sposobni" igrat zadnjeg veznog, sto znaci da smo izostankom jednog od njih "primorani" igrati vezu 1-2.

Iz tog razloga, radi sirine jesam za dovodjenje M'ville(ili tako nekog igraca). Ali budi siguran da razlog dovodjenja veznog igraca nije katastrofalni Lucas, nego nedostatak sirine u ekipi.

Htio ti ili ne, Lucas ce jos dugo godina igrati u LFC-u, a ja se iskreno nadam vise kao squad player nego kljucni igrac, sto nam je sada.
I da je i u pola los kako ti pises, onda nikad ne bi bio pozvan nazad u repku Brazila. Sama cinjenica da je direktne konkurente za poziciju na SP "pojeo"(protiv tottenhama) govori o njegovoj kvaliteti.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 14 jan 2014, 21:01

Bravo majstore, svaka cast. Lucas jedan od najkorisnijih igraca pricajte sta hocete, sta je covjek kontri presjekao i napada uništio samo Bog zna.
At the end of the storm there's a golden sky..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 jan 2014, 22:05

fanatic je napisao/la: Dobro, Rodgers i Steven nisu u pravu, ti jesi. Lucas je veci dio tekme igrao uz ili iza Gerrarda, kako da ne.

Ove sezone smo vecinom i igrali tu 2-1 vezu do povrede Gerrarda i tad promijenili jer nismo imali adekvatnog igraca da igra uz Lucasa.

Mislim da je 8 sekundi Rodgersova granica za koju LFC "mora" vratiti posjed(na pocetku prosle sezone je o tome pricao), tako da nema potrebe za klasicnog razbijaca. Trebaju igraci koji citaju igru i sjeku pasove, a to je Lucas ove godine dobro radio.
Kretnja Lucasa dovoljno govori koliko je on bio "daleko" od Stivija, nema potrebe za detaljnijom analizom, kada se vidi koliko je Hendo bio u igri umesan, a koliko Leiva i ko je tu "stvarno" bio ispred. Formacijski svako moze da bude ispred nekoga, ali na terenu se vidi ko sta radi.
Ove sezone je sve i svasta isprobavano, ali gotovo se zadaci ne menjaju kod pojedinih igraca.

On zeli da bude to granica, ali vecinom nas tim i ne odradi prvobitni presing, vec se jednostavno povuce, obicno, kada imamo rezultat ili kada nema vise energije, obicno drugo poluvreme. Taj presing pre svega najvise vrse poslednja trojka u napadu, kao i Hendo, dok Lucas i Stivi, ne ucestvuju u tom prvom naletu presinga, ili dosta manje imaju uticaj, jer nisu dovoljno agilni za taj poduhvat, niti brzi, da bi se kasnije pozicionirali.
Prvi si poslije tekme nakon Citya, tj. vec na poluvremenu okrivio Lucasa za to sto smo 2 gola primili. Da igra vrlo slabo ili bi veci dio sezone primali bruku golova, ili bi preselio na klupu. Nijedno ni drugo se ne desava i to s razlogom.
Glupost, nigde nisam okrivio Lucasa zbog golova, vec generalno zbog njegove igre u polju. I da je samo Lucas bio pljuvan, nego sam ja i Allena sve zajedno okrivio za losu i slabu igru, tako da ne iznosis neistine, kako je Lucas glavni krivac i za sve kriv.
Ne moze da se preseli na klupu jer nema ko da udje umesto njega, cim dodje jaci veznjak, on na klupu ide. Kao protiv Hulla kada je odigrao ocajno, sledeci mec je Allen poceo.
Ne primamo golove jer nam generalno stoperski tandemi funkcionisu odlicno ove sezone, pogotovo na pocetku, ali opet, igramo na gol vise.
Grize uveliko kad tek izgubimo loptu, kao i cijela ekipa. Slazem se da ne vidim previse Lucasa u ovoj 1-2 formaciji(zbog slabije motorike), ali kad se igra 2-1 onda to jako dobro izgleda. Sto pokazuju i igre i rezultati.
Grize i vecinu puta ispadne. On ne moze niti da trci za Gerrarda u toj nekoj naprednijoj roli, a kada igra klasicnog zadnjeg veznog, to i donekle moze da se tolerise, ali opet je veliki problem jer covek vise nije toliko dobar, Gerrard prakticno njega pokriva u nekoliko meceva, a to ne treba da bude tako. Nije jak, nije brz, a nema tu inteligenciju da uradi nesto vise.
Na tim pasovima je Xavi izgradio karijeru. On i ne treba da pravi visak, zna se ko to radi, nego igra jednostavnu igru koja izvlaci protivnike. Kretnjom uveliko pomaze razvijanju igre, jer se uvijek nudi i tu je za "sigurni" pas nazad s kojim lopta ostaje u nasem posjedu. Duel igra mu je opet solidna, protiv Stokea je bila 50% a inace je puno veci procenat. Pogotovo je dobar bio kad je izabran za igraca godine u LFC-u.

Mislim da je tragikomicno porediti njegovu igru sa kompjuterom Xaviem. Xavi je na milion nacina slao paseve, kako je hteo, i zna tacno kome treba da doda, ali isto tako igraci Barce znaju kako da se postave, dosta specifican sistem o kojem ne bih sada pricao, jer nije tema, u svakom slucaju, smesno je porediti, na cemu je gradio Xavi karijeru, smesno. Xavi izmislja paseve, dakle on nije Allen da dodaje samo prvom do sebe, covek je genijalac, i uvreda je porediti ga sa Lucasom, ili bolje reci, nacin kako on dodaje loptu sa nacinom Lucasa.

Njegova igra je krajnje limitirana, pogotovo kada ne ide igra defanzivno, onda je bas beskoristan, sem da prenese loptu do Gerrarda i da ova distribuise dalje, to mogu i ja da uradim. Na kakav nacin on izvlaci protivnike ??? Moze samo napadaca da izvuce da ga ovaj napadne i pritisne, gotovo svi znaju da kad on ima loptu apsolutno je bezopasan i gotovo nema napada, sem kada timovi vrse jak presing, gde je Lucas u takvoj situaciji izuzetno kritican.
Za njegovu poziciju, mora da bude mnogo jaci duel igrac.
Za BTB i meni nije, ali za igraca u 2-1 vezi i keca u 1-2(kad nema Gerrarda) je vrlo dobar.

Protiv Tottenhama su tekmu dobili Hendo, Allen i Lucas, ma koliko lose Tottenham izgledao. Ljudi nisu mogli loptu prenijeti preko pola kako treba, jer su ovi ko osice non stop napadali.

Navedi primjer protiv Citya tog loseg pozicioniranja i ne vracanja na vrijeme nakon presinga Lucasa ? Gol iz kornera i iz kontre, a postavljanje nazad je bilo vrlo dobro. City je kuci sve pregazio osim nas i svjetskih prvaka, tako da je nelogicno pricat kako je Lucas katastrofalan sto ti stalno tvrdis.
Nije vrlo dobar, nego je solidan, a to je nedovoljno da bi se izgurao neki cilj na kraju sezone.
Imao je on nekih dobrih meceva, ne kazem ja, ali meni je to nedovoljno, i svakako da se zalazem za boljeg igraca i da taj igrac dodje. Spursi su sami sebe pobedili, to je vec receno, a u tom mecu samo bih izdvojio Hendersona kao kljucnog igraca, on je bio taj koji je uzeo najvise lopti, i on je bio taj koji je pravio razliku u napadu.

Pa evo, drugi gol Citya, Lucas uveliko van svoje pozicije, ne samo on vec i Allen, i tu imas rupu, gde se otvara kontra. To je rezultat previse otvorene igre, sa ekipom, koja moze da natrpa svaki tim i ima najbolju transformaciju iz odbrane u napad. Kada su vec bekovi visoko otisli napred, onda je zadatak zadnjeg veznog da taj prostor pokrije, ako ne on, onda stoper, a zadnji vezni pokriva centralni deo. Kasnije je Skrtel zajebao, pre svega zbog lose komunikacije.
Najlkase je napisat Lucas je kriv za lose igre, a recimo protiv Stokea Hendo, Mignolet i Gerrard su tragikomicno reagovali kod golova. Doduse ima i Lucasove krivice kod 3 gola, ali opet je u toj greski i Gerrard ucestvovao.
Pa nema najlakse, najteze, kad on obicno najlosije odigra. Ziheras, sa vrlo nestabilnom odbranom. Ali tvoj problem je sto si meni usadio reci u usta, govoreci kako je samo Lucas kriv. Ja krivim svaki put i druge, i odbranu, i napad, ali isto tako pohvalim Lucasa kada odigra dobro. Ali jedna, dve utakmice mi ne menja misljenje.
Protiv Stokea su svi bili ocajni, ali problem je sto se Stivi moze tolerisati, on ima vazniji, daleko vazniji posao, a u poslednje vreme i Hendo pokazao sta ume u napadu, Lucas ne moze, jer on ima samo taj jedan posao, i kad ga ne radi dobro, svakako da ce vise biti na meti nego ostali.
Daleko je on bolji od onog sto ti mislis, a i vecina koji "laicki" gleda utakmice. Ako cemo ici na titulu i igrati na 2 fronta, onda nam je potreban jos jedan igrac jer on sam definitivno ne moze igrat svake sedmice. Jer su Lucas i Gerrard jedini "sposobni" igrat zadnjeg veznog, sto znaci da smo izostankom jednog od njih "primorani" igrati vezu 1-2.

Iz tog razloga, radi sirine jesam za dovodjenje M'ville(ili tako nekog igraca). Ali budi siguran da razlog dovodjenja veznog igraca nije katastrofalni Lucas, nego nedostatak sirine u ekipi.
Evo nek' sam ja laik. A ti, ti pricas o tituli, koja titula covece, 4. mesto je plafon, nama treba taj jedan veznjak da bi tu poziciju i obezbedili, a ne za titulu (zasta nam treba dosta vise), onda bi bio uveren da smo cetvrti, ovako sa ovom vezom, to je hodanje po tankom ledu.
Allen moze igrati zadnjeg veznog, i Allen je bolje resenje od Lucasa u postavci gde je samo Stivi holding, jer je agilniji i brzi, i on brze nalazi resenja od Lucasa. Takodje je na lopti daleko bolji.

M'Vila ne bi dosao radi sirine, ti sirinu dobijas u svakom slucaju, on je igrac za prvu postavu, u tom pogledu, Lucas je klupa, ili rotacija. M'Vila je previse kvalitetan i za Lucasa i Allena, da bi sedeo na klupi, i da dolazi kao rotacioni igrac, pogotovo ne za 12-13m.
Htio ti ili ne, Lucas ce jos dugo godina igrati u LFC-u, a ja se iskreno nadam vise kao squad player nego kljucni igrac, sto nam je sada.
I da je i u pola los kako ti pises, onda nikad ne bi bio pozvan nazad u repku Brazila. Sama cinjenica da je direktne konkurente za poziciju na SP "pojeo"(protiv tottenhama) govori o njegovoj kvaliteti.
Ja samo zelim da on opravda svoje mesto u timu dobrim igrama, konstantnim, eto tome se nadam ima godina dana, ali konacno sam uvideo, da od coveka nema vajde, i da on definitivno gubi i na brzini, motorici, samim tim postaje slab defanzivno, i ostaje mu samo citanje igre. On za vise ciljeve, moze da bude samo rotacija, i tu nema vece rasprave, previse je limitiran za vece ciljeve.

U repku Brazila nije pozvan jedan Fernandinho, pa se licno ne bi obazirao na odabir Scolarija, koji je tamo napravio sjajan sistem, i ne zeli da ga menja. Te direktne konkurente moze da jede do sutra, Paulinho ce opet biti prva postava osim ako se ne povredi, jer Scolari ne zeli da menja veznu trojku Gustavo, Paulinho, Oscar, koji se poznaju u dusu, sto je i glavna caka tog sistema.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 14 jan 2014, 22:46

U sledecem kolu FA Cupa igramo protiv Bournemoutha koji je vcrs pobijedio Burton sa 4-1 :) Tekma se igra 25.1
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 14 jan 2014, 23:01

doveli smo salaha,sutra bi treb'o m'villa potpisati i onda idemo na trece pojacanje

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 14 jan 2014, 23:08

Torres_9 je napisao/la:doveli smo salaha,sutra bi treb'o m'villa potpisati i onda idemo na trece pojacanje
Ja sam čuo da salah tek sutra potpisuje al hajd :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Carragher23
Kontakt:

Post Postao/la Carragher23 » 14 jan 2014, 23:10

Torres_9 je napisao/la:doveli smo salaha,sutra bi treb'o m'villa potpisati i onda idemo na trece pojacanje
ipak Salah sutra potpisuje, a M'Vila u petak kaze treba mu vremena dok se posavjetuje sa Mavingom :mrgreen:
LIVERPOOL FC

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 jan 2014, 23:40

Paradajz je napisao/la:
fanatic je napisao/la: Dobro, Rodgers i Steven nisu u pravu, ti jesi. Lucas je veci dio tekme igrao uz ili iza Gerrarda, kako da ne.

Kretnja Lucasa dovoljno govori koliko je on bio "daleko" od Stivija, nema potrebe za detaljnijom analizom, kada se vidi koliko je Hendo bio u igri umesan, a koliko Leiva i ko je tu "stvarno" bio ispred. Formacijski svako moze da bude ispred nekoga, ali na terenu se vidi ko sta radi.
Ove sezone je sve i svasta isprobavano, ali gotovo se zadaci ne menjaju kod pojedinih igraca.

On zeli da bude to granica, ali vecinom nas tim i ne odradi prvobitni presing, vec se jednostavno povuce, obicno, kada imamo rezultat ili kada nema vise energije, obicno drugo poluvreme. Taj presing pre svega najvise vrse poslednja trojka u napadu, kao i Hendo, dok Lucas i Stivi, ne ucestvuju u tom prvom naletu presinga, ili dosta manje imaju uticaj, jer nisu dovoljno agilni za taj poduhvat, niti brzi, da bi se kasnije pozicionirali.
Glupost, nigde nisam okrivio Lucasa zbog golova, vec generalno zbog njegove igre u polju. I da je samo Lucas bio pljuvan, nego sam ja i Allena sve zajedno okrivio za losu i slabu igru, tako da ne iznosis neistine, kako je Lucas glavni krivac i za sve kriv.
Ne moze da se preseli na klupu jer nema ko da udje umesto njega, cim dodje jaci veznjak, on na klupu ide. Kao protiv Hulla kada je odigrao ocajno, sledeci mec je Allen poceo.
Ne primamo golove jer nam generalno stoperski tandemi funkcionisu odlicno ove sezone, pogotovo na pocetku, ali opet, igramo na gol vise.
Grize i vecinu puta ispadne. On ne moze niti da trci za Gerrarda u toj nekoj naprednijoj roli, a kada igra klasicnog zadnjeg veznog, to i donekle moze da se tolerise, ali opet je veliki problem jer covek vise nije toliko dobar, Gerrard prakticno njega pokriva u nekoliko meceva, a to ne treba da bude tako. Nije jak, nije brz, a nema tu inteligenciju da uradi nesto vise.

Mislim da je tragikomicno porediti njegovu igru sa kompjuterom Xaviem. Xavi je na milion nacina slao paseve, kako je hteo, i zna tacno kome treba da doda, ali isto tako igraci Barce znaju kako da se postave, dosta specifican sistem o kojem ne bih sada pricao, jer nije tema, u svakom slucaju, smesno je porediti, na cemu je gradio Xavi karijeru, smesno. Xavi izmislja paseve, dakle on nije Allen da dodaje samo prvom do sebe, covek je genijalac, i uvreda je porediti ga sa Lucasom, ili bolje reci, nacin kako on dodaje loptu sa nacinom Lucasa.

Njegova igra je krajnje limitirana, pogotovo kada ne ide igra defanzivno, onda je bas beskoristan, sem da prenese loptu do Gerrarda i da ova distribuise dalje, to mogu i ja da uradim. Na kakav nacin on izvlaci protivnike ??? Moze samo napadaca da izvuce da ga ovaj napadne i pritisne, gotovo svi znaju da kad on ima loptu apsolutno je bezopasan i gotovo nema napada, sem kada timovi vrse jak presing, gde je Lucas u takvoj situaciji izuzetno kritican.
Za njegovu poziciju, mora da bude mnogo jaci duel igrac.

Nije vrlo dobar, nego je solidan, a to je nedovoljno da bi se izgurao neki cilj na kraju sezone.
Imao je on nekih dobrih meceva, ne kazem ja, ali meni je to nedovoljno, i svakako da se zalazem za boljeg igraca i da taj igrac dodje. Spursi su sami sebe pobedili, to je vec receno, a u tom mecu samo bih izdvojio Hendersona kao kljucnog igraca, on je bio taj koji je uzeo najvise lopti, i on je bio taj koji je pravio razliku u napadu.

Pa evo, drugi gol Citya, Lucas uveliko van svoje pozicije, ne samo on vec i Allen, i tu imas rupu, gde se otvara kontra. To je rezultat previse otvorene igre, sa ekipom, koja moze da natrpa svaki tim i ima najbolju transformaciju iz odbrane u napad. Kada su vec bekovi visoko otisli napred, onda je zadatak zadnjeg veznog da taj prostor pokrije, ako ne on, onda stoper, a zadnji vezni pokriva centralni deo. Kasnije je Skrtel zajebao, pre svega zbog lose komunikacije.
Pa nema najlakse, najteze, kad on obicno najlosije odigra. Ziheras, sa vrlo nestabilnom odbranom. Ali tvoj problem je sto si meni usadio reci u usta, govoreci kako je samo Lucas kriv. Ja krivim svaki put i druge, i odbranu, i napad, ali isto tako pohvalim Lucasa kada odigra dobro. Ali jedna, dve utakmice mi ne menja misljenje.
Protiv Stokea su svi bili ocajni, ali problem je sto se Stivi moze tolerisati, on ima vazniji, daleko vazniji posao, a u poslednje vreme i Hendo pokazao sta ume u napadu, Lucas ne moze, jer on ima samo taj jedan posao, i kad ga ne radi dobro, svakako da ce vise biti na meti nego ostali.

Evo nek' sam ja laik. A ti, ti pricas o tituli, koja titula covece, 4. mesto je plafon, nama treba taj jedan veznjak da bi tu poziciju i obezbedili, a ne za titulu (zasta nam treba dosta vise), onda bi bio uveren da smo cetvrti, ovako sa ovom vezom, to je hodanje po tankom ledu.
Allen moze igrati zadnjeg veznog, i Allen je bolje resenje od Lucasa u postavci gde je samo Stivi holding, jer je agilniji i brzi, i on brze nalazi resenja od Lucasa. Takodje je na lopti daleko bolji.

M'Vila ne bi dosao radi sirine, ti sirinu dobijas u svakom slucaju, on je igrac za prvu postavu, u tom pogledu, Lucas je klupa, ili rotacija. M'Vila je previse kvalitetan i za Lucasa i Allena, da bi sedeo na klupi, i da dolazi kao rotacioni igrac, pogotovo ne za 12-13m.
Ja samo zelim da on opravda svoje mesto u timu dobrim igrama, konstantnim, eto tome se nadam ima godina dana, ali konacno sam uvideo, da od coveka nema vajde, i da on definitivno gubi i na brzini, motorici, samim tim postaje slab defanzivno, i ostaje mu samo citanje igre. On za vise ciljeve, moze da bude samo rotacija, i tu nema vece rasprave, previse je limitiran za vece ciljeve.

U repku Brazila nije pozvan jedan Fernandinho, pa se licno ne bi obazirao na odabir Scolarija, koji je tamo napravio sjajan sistem, i ne zeli da ga menja. Te direktne konkurente moze da jede do sutra, Paulinho ce opet biti prva postava osim ako se ne povredi, jer Scolari ne zeli da menja veznu trojku Gustavo, Paulinho, Oscar, koji se poznaju u dusu, sto je i glavna caka tog sistema.
Tezak si covjek haos.

Nigdje ti rijeci ne trpam, nego samo komentarisem sta si pisao po forumu ovdje. Nikad Lucasa nisi spomenuo u pozitivnom kontekstu, a za golove si ga okrivio. Eto opet spominjes pozicioniranje kod drugog gola, a to je greska Allena( i BR je to indirektno izjavio) jer je nakon kornera gdje su svi igraci bili lose postavljeni gl.upo izgubio loptu i ljudi nam skolsku kontru odradili.

On ce i dalje igrat i ja opet govorim da bi bio prezadovoljan da postane squad player, a ne kljucni sto nam je sad. Ti manje vise isto tvrdis, osim sto govoris o Lucasu ko da je Biscan pa da ne zna nista. Realnost je da ima kvalitete i to podosta, ali ne za zagarantovanih 11 u LFC-u sto u ovom trenutku ima. I tu se donekle obojica slazemo. I slazemo se da nam treba jedan vezni koji moze raditi sl. zadatke ko Lucas, jer sa samim Lucasom tesko mozemo pucati na vise. Ko zna, mozda dolaskom konkurencije i on "zapne" vise i onda za klupu zalijepi tog novog igraca..

Ne bi da na dugo i na siroko raspravljamo ali 12-13 miliona je smijesna cifra, kakve smo davali za sadasnje igrace u rotaciji(Allen prije svih). A niko ziv nam ne moze garantovat da ce to pojacanje da se savrseno uklopi u sistem igre.

I da, moram se nasmijat na to da stoperi rade odlican posao. Prvenstveno radi cestih povreda i mijenjanja stopera nasi stoperi su cesto izgledali lose, tako da nas je Mignolet morao vadit. Ovo se posebno odnosi na pocetak sezone.

Ovdje bi da zavrsimo diskusiju, jer obojica se slazemo da nam treba pojacanje u vezi. Cak se i slazemo da bi Lucas trebao biti igrac u rotaciji, tako da je jedina razlika sto ti smatras da je on limitiran i beskoristan, dok ja smatram da ima dosta kvaliteta i da je kvalitetan igrac za rotacije.

Naveo sam samo da postoje sanse da se ukljucimo u borbu za istu ako SAS nastavi da terorise odbrane. Po mom misljenju ona 90% ide u CSKA ili City, dok LFC ima mozda 1-2% vise sanse od Arsenala da je osvoji. Naveo sam i razloge - neigranje LP, najbolji igrac lige, lagan raspored.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 jan 2014, 23:49

Toliko stranica ispisano o Lucasu, potpuno bespotrebno. Lav će i dalje biti veoma važan za igru Liverpoola, i ako mu General vjeruje onda nema potrebe da se bespotrebno raspravljate. Očito je da imate različita mišljenja o njemu. Ono što je realnost jeste da je dosta napredovao i da je proglašen našim najboljim igračem, ne tako davno. Navijači ga vole, on je taj koji radi dirtyjob i on je taj koji je djelimice zaslužan što se Liverpool trenutno nalazi u top4.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 15 jan 2014, 00:03

De napravite posebnu temu za ovu dvojicu :roll:
Ne ulazi mi se na temu kad vidim ovoliko teksta oko jedne sitnice :roll:
Momci, Ivo Andrić vam zavidi.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 jan 2014, 00:08

Neću da čitam postove, ali nema šanse da je Paradajz upravu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 jan 2014, 00:43

Badu iz Udina :roll: Kako jadna pojacanja dovodimo il' ciljamo a hocemo top 4.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 jan 2014, 00:46

Ok @fanatic, da ne smaramo ljude ovde.
Samo bih se osvrnuo na poslednji pasus i sanse za titulu, garantujem ti da mi tu nemamo sta da trazimo.

Nista ne znam o tom Baduu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 jan 2014, 00:49

Odigrao par utakmica ove sezone i stize kao back up Lucasu :D Tako se pise ovamo po twitteru. :D A Di Marzio je objavio valjda da ga hocemo.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 jan 2014, 00:51

Ma ja htedoh da napisem, a posle vidim da si ti napisao. Znam samo da je iz Udinezea, utakmica koliko je odigrao moze videti svako, ali ja nijednom coveka nisam gledao. Znam sigurno da tamo on nije najbolji zadnji vezni, to je Allan, sa njim da se povezujemo, to bi bio posao. Ovako Badu je glat rotacija.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 jan 2014, 00:53

Ma k'o sto neko napisa ovo je postalo tipično nase pojacanje. Izvucemo igrača iz vuko*ebine da nam sjedi na klupi i nece odigrati ukupno 50 minuta u cijeloj sezoni.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 15 jan 2014, 00:56

Pa ko da Rodgers ne bi volio da ima love da kupi tog je*enog Salaha, ili Regesa, ili Mvillu. Izgleda da neće ni dobaciti preko 10 miliona :D Ja stvarno ne znam kako je moguće da se ne dovode pojačanja, šta se dešava? :shock:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 jan 2014, 00:57

Ja sam cuo da se jure dva veznjaka, mozda je ovaj samo za rotaciju, ustvari nije mozda, nego sigurno.
Ne pominje se cena za ovog momka, valjda je neka sica, a mozda i pozajmica.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.