Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Anderson8
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Anderson8 » 13 jan 2014, 02:35

Instaliro sam win 7 prvi put danas i sve mi je ok radilo, evo sad vec dva sata na task manageru mi je cpu usage 100% Zna li neko do cega je ? hvala
Glory Glory Man United!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 13 jan 2014, 03:48

Anderson8 je napisao/la:Instaliro sam win 7 prvi put danas i sve mi je ok radilo, evo sad vec dva sata na task manageru mi je cpu usage 100% Zna li neko do cega je ? hvala
Kad sortiras procese po koristenju procesora, koji proces ili procesi su ti koji imaju najveci postotak? Mozda ti radi updates... nadogradjuje? To je nesto za ocekivati nakon instalacije jer ima redoslijed kojim kupi updates iz njihovih izvora.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 13 jan 2014, 16:10

Murga je napisao/la:
Anderson8 je napisao/la:Instaliro sam win 7 prvi put danas i sve mi je ok radilo, evo sad vec dva sata na task manageru mi je cpu usage 100% Zna li neko do cega je ? hvala
Kad sortiras procese po koristenju procesora, koji proces ili procesi su ti koji imaju najveci postotak? Mozda ti radi updates... nadogradjuje? To je nesto za ocekivati nakon instalacije jer ima redoslijed kojim kupi updates iz njihovih izvora.
nisam laik bas za kompjutere, ono razumijem se osnovno ali prvi put dizem win 7. Evo sad doso s posla i normalno mi cpu usage oko 10%... alli sinoc do 4 sata je sve bilo 100%, moguce je da su updejti ili sta vec.
I cudno mi je bilo da i dok mi je 100% bio usage da nisam imao nijedan program u task manageru koji je zauzimao vise od 2% memorije, i to su bila dva cini mi se, jedan od tih je chrome. Znaci nije tu problem, negdje drugo je.
Sad dok ovo pisem mi varira od 30 do 50% usage... Budel me zezo vracam se na xp, a tako sam zelio malo promjene i svidjao im se sto mi je sve saam drajvere instalirao cim sam sistem uradio... Valjda zato sto je orginal cd
Glory Glory Man United!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 13 jan 2014, 21:18

Anderson8 je napisao/la:
Murga je napisao/la:
nisam laik bas za kompjutere, ono razumijem se osnovno ali prvi put dizem win 7. Evo sad doso s posla i normalno mi cpu usage oko 10%... alli sinoc do 4 sata je sve bilo 100%, moguce je da su updejti ili sta vec.
I cudno mi je bilo da i dok mi je 100% bio usage da nisam imao nijedan program u task manageru koji je zauzimao vise od 2% memorije, i to su bila dva cini mi se, jedan od tih je chrome. Znaci nije tu problem, negdje drugo je.
Sad dok ovo pisem mi varira od 30 do 50% usage... Budel me zezo vracam se na xp, a tako sam zelio malo promjene i svidjao im se sto mi je sve saam drajvere instalirao cim sam sistem uradio... Valjda zato sto je orginal cd
buraz kol'ko ti imaš RAM-a? koji je procesor?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 jan 2014, 18:26

Imam problem. Jednom sam mijenjao iz jedne centralne ubacio u drugu centralnu graficku, pa mi se nije svidjela i vratim je u stari racunar. Nisam ga sve do sad palio, i sad upalim, ali nekako nece da radi. Racunar se upali, ali samo nešto zvoni. Provjerim jesam li dobro stavio graficku, i sve mi izgleda uredu. Kad hocu da zavrnem onu graficku, onaj izlaz, oni šarafi nikako nece da se zašarafe, nego se samo okrecu. Aj pomozite. :?

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 14 jan 2014, 19:01

Slabo se razumijem u racunare i tak to a najbolje da ovdje pitam nekog pametnog
imam neku slabiju graficku i u planu sam kupiti nesh jace ,pa me sad zanima dali moze bilo koja graficka il mora biti neka posebna(RADEON 9250 trenutno a planiram uzeti Ati radeon HD 2400 Pro PCI-E x16)
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 14 jan 2014, 19:10

Za nekih mjesec dana bih trebao dobiti laptop lenovo,ne znam tacno koja mu konfiguracija,znam samo priblizno.
procesor i5
6-8gb ram
1tb prostora
Eh sad 90% da ima intel hd graficku karticu,pa me zanima sta mislite jel se moze na ovo igrati fifa 14 ili pes 14 i neka solidna novija igrica?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 jan 2014, 19:59

jocker92 je napisao/la:Za nekih mjesec dana bih trebao dobiti laptop lenovo,ne znam tacno koja mu konfiguracija,znam samo priblizno.
procesor i5
6-8gb ram
1tb prostora
Eh sad 90% da ima intel hd graficku karticu,pa me zanima sta mislite jel se moze na ovo igrati fifa 14 ili pes 14 i neka solidna novija igrica?
koja intel (pretpostavljam HD4000)? ubiti sve su intelove integrisane, ne očekuj neke ultra mega giga performanse, posuđuju memoriju od rama i koriste brzinu CPU-a kao GPU :) 3d mogućnosti su hmm ne znam, vjerojatno slabe kao kod mene :) Meni na i3 (2,3GHz), 2GB RAM-a i Intel HD3000 PES 2014 šteka :) mislim igriv je kad smanjim rezoluciju, tako da vjerujem da će kod tebe moći bolje nego kod mene
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 jan 2014, 20:24

Sta vi preporucujete za ovaj windows update,da li da je ukljucen ili iskljucen?
1946

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 14 jan 2014, 20:29

ukljucen naravno, ja ne mogu bez updatea, meni sve mora biti up-to-date

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 14 jan 2014, 23:09

Ajd ljudi pomagajte. Nesto u vezi graficke sam uspio izbrisati.Trenutno kad je otvoren prozor i kad ga pomjeram ide sporo,valjda znate na sto mislim.Graficka je Ati Radeon. Sta da radim. :roll:
I kad se tek upali računar piše ' The ATI Control Panel failed to initialize because no ATI driver is installed,or ATI driver is not working properly. '
:evil:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 jan 2014, 23:38

sudac92 je napisao/la:Ajd ljudi pomagajte. Nesto u vezi graficke sam uspio izbrisati.Trenutno kad je otvoren prozor i kad ga pomjeram ide sporo,valjda znate na sto mislim.Graficka je Ati Radeon. Sta da radim. :roll:
I kad se tek upali računar piše ' The ATI Control Panel failed to initialize because no ATI driver is installed,or ATI driver is not working properly. '
:evil:
posto si prethodne drivere najvjerovatnije izbrisao, skini ovaj prog. i on ce ti sam naci najnovije za tvoju graficku ;)
http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 jan 2014, 23:59

Belmin6 je napisao/la:Imam problem. Jednom sam mijenjao iz jedne centralne ubacio u drugu centralnu graficku, pa mi se nije svidjela i vratim je u stari racunar. Nisam ga sve do sad palio, i sad upalim, ali nekako nece da radi. Racunar se upali, ali samo nešto zvoni. Provjerim jesam li dobro stavio graficku, i sve mi izgleda uredu. Kad hocu da zavrnem onu graficku, onaj izlaz, oni šarafi nikako nece da se zašarafe, nego se samo okrecu. Aj pomozite. :?
:?

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 15 jan 2014, 14:15

iVar je napisao/la:
jocker92 je napisao/la:Za nekih mjesec dana bih trebao dobiti laptop lenovo,ne znam tacno koja mu konfiguracija,znam samo priblizno.
procesor i5
6-8gb ram
1tb prostora
koja intel (pretpostavljam HD4000)? ubiti sve su intelove integrisane, ne očekuj neke ultra mega giga performanse, posuđuju memoriju od rama i koriste brzinu CPU-a kao GPU :) 3d mogućnosti su hmm ne znam, vjerojatno slabe kao kod mene :) Meni na i3 (2,3GHz), 2GB RAM-a i Intel HD3000 PES 2014 šteka :) mislim igriv je kad smanjim rezoluciju, tako da vjerujem da će kod tebe moći bolje nego kod mene
Vjerovatno je HD4000,al nisam siguran :) Nesto sam cuo da se moze ubaciti neka externa graficka kartica,jel zna neko nesto o tome,jer pretpostavljam da se ova intelova ne moze zamjeniti :)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 15 jan 2014, 14:41

Je li moguce da Windows zauzima 15 giga ? Vidim ja kako se updetuje da se smanjuje prostor na hard disku pa mi nesto sumnjivo

slika
1946

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jan 2014, 14:56

Moze se nakupit updatea.
#divovi

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jan 2014, 14:58

@Head jeste normalno, ako ce ti biti lakse u mene je 16.5 GB "tezak" Windows folder :mrgreen:
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 15 jan 2014, 15:44

jocker92 je napisao/la: Vjerovatno je HD4000,al nisam siguran :) Nesto sam cuo da se moze ubaciti neka externa graficka kartica,jel zna neko nesto o tome,jer pretpostavljam da se ova intelova ne moze zamjeniti :)
meRe, al' to je skupo bruku :D "namikerio" bi ja to već, da se igram al nemam para

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jan 2014, 18:22

pomoć,ona stvar sa desne strane monitora,ne znam naziv,služi za spuštanje i podizanje stranice,nestala mi,kako da to vratim?

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 16 jan 2014, 18:49

filip13 je napisao/la:pomoć,ona stvar sa desne strane monitora,ne znam naziv,služi za spuštanje i podizanje stranice,nestala mi,kako da to vratim?
Ako je chrome u pitanju, nova verzija nema to :mrgreen: nema ni kod mene :?
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 4 gosta.