FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

budzak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la budzak » 14 jan 2014, 19:33

cemu rasprava o Engleskoj i njihovim pravilima :)
svako ko ima pasos Hrvatske (EU) moze da igra tamo gdje hoce bez problema..a znas kako je *** kod nas dobiti taj pasos,samo malo podmazes i eto ga..a sad je drugo pitanje ko uopce moze igrati u Engleskoj Premijer ligi..neko sa nasih oranica. ma daj :)
Ja licno jedva cekam Zenicu i trenutak istine, do tada opusteno....

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 jan 2014, 19:34

Fudbaleri koji nemaju pasos Evropske Unije u Velikoj Britaniji moraju imati radnu dozvolu kako bi stekli pravo igranja u bilo kom rangu takmicenja. Klub koji dovodi takvog igraca mora da podnese zahtev za radnu dozvolu koja mora biti odobrena od strane fudbalskog saveza. Da bi dobio radnu dozvolu, igrac mora da ispunjava sve uslove propisane od fudbalske federacije.
Svaki strani fudbaler koji zeli da dobije dozvolu, mora ucestvovati u najmanje 75 % utakmica u nacionalnom A timu u zadnje dve godine, pritom se ne racunaju prijateljske utakmice. Takodje utakmice koje se ne racunaju su mecevi U23, U21 i U19 selekcija. Utakmice koje se racunaju su utakmice sa Svetskog ili kontinentalnog turnira i kvalifikacije za iste. Utakmice koje je igrac propustio zbog povrede ili suspenzije se ne racunaju ali uz posebnu dokumentaciju koja to dokazuje. Reprezentacija za koju igrac nastupa mora biti u prvih 70 na zvanicnim rang-listama FIFA-e u tih dve godine. Klub koji se ne nalazi u Football League (Blue Square Premier i nize) ne moze aplicirati za radju dozvolu, vec u njegovo ime to radi njegov Parent Club samo pod uslovom da je clan Football League (npower League 2 i vise). Specijalna radna dozvola se moze dati takozvanim "igracima koji obecavaju", mladim talentima. To su uglavnom vunderkidovi.
BUDI ŽELJO !!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jan 2014, 19:44

travnik81 je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:STEVANOVIĆ ide na posudbu ali u Vojvodinu... Te budalaštine koje neki ovdje pišu i koji su umislili da su u upravnom odboru FKS uvijek sam osuđivao,a oni pisali da mrzim Sarajevo... Sve neki stručnjaci,Sesar završio u Olimpicu,Stevanović u Vojvodini,Komazec će ko zna gdje... Ali Velikonja obavezno stiže... Sve ste ofulali... sveznalice... Kao što sam pisao ranije to ću i nastavit,Sarajevo je dobilo novac da može opstat a ne da glumi PSG ili CITY,MONACO ili Shakhtar Donetsk,te iluzije razbijte,imat ce vjerovatno najbolje sto se kreće po livadama BiH al za ozbiljan izlet u EUROPI još uvijek nema adekvatne podrške... Sarajevo je postalo filijala,a to što neki umišljaju neke druge stvari je njihov problem...
to je skroz drugi Sesar, Josip i lik igra na lijevom beku
Nek' si ti ziv i zdrav druze moj, al' nemoj vise svega ti.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 14 jan 2014, 19:45

pile87 je napisao/la:
1L8F9C2 je napisao/la:P.S. Pile ne pametuj tjeras me da ti nadjem dosta igraca koji su dosli u Englesku a nisi igrali za svoje reprezentacije. Tamo vaze neka druga pravila ali ona su ne tako cesto krsena. Znam samo da se Liverpool cesto zalio kako su igraci Uniteda sa strane dobijali dozvole kad nisu ispunili uslove. Ako bude potrebe naci cu imena ali ne pametuj kad ne znas.
Ne glupiraj se majke ti tvoje balave pa nije to semizovac da svak izmislja pravila kako hoce imaju jasna pravila a momak ti je iznad napisao kakva su to sto ne znas odgovoriti na pitanje ne znaci da moras uostalom nije ni bilo upuceno tebi jer od tebe niko i ne ocekuje da shvatis nesto!
PS nadji mi te igrace sto igraju u Engleskoj molim te a da nisu u repreznetaciji svoje zemlje !!!
Ovo cu progledati kroz prste jer cu te argumentima dovesti do toga da se zapitas neke stvari.

Posto sam naucio da ti pojma nemas hajde momak da te cujemo kako je EDUARDO DA SILVA dobio radnu dozvolu za prelazak u Arsenal ? Hoces jos primjera jer vidim da nemas pojma.Ali posto si gore poceo sa uvredama da ti dam jos primjera i hocu izvinjenje.

1. Jamajčanin Claude Davis dobio je dozvolu iako nema 75 posto nastupa za reprezentaciju, a Jamajka je tek 93. na Fifinoj ljestvici

2. Brazilac Anderson ima radnu dozvolu za Manchester United iako nikad nije zaigrao za nacionalnu momčad.(Znaci doktore prije dolaska u United bez nastupa za repku 8-) )

Evo doktore ENGLESKOG FUDBALA pa cu ti ja dati jos primjera ali samo da ti kazem da EDUARDO DA SILVA nije ispunio normu od 75% utakmica kad je dolazio u Arsenal. Ocekujemo objasnjenje za ovo moderno poklapanje tebe ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2014, 19:50

1L8F9C2 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
1L8F9C2 je napisao/la:P.S. Pile ne pametuj tjeras me da ti nadjem dosta igraca koji su dosli u Englesku a nisi igrali za svoje reprezentacije. Tamo vaze neka druga pravila ali ona su ne tako cesto krsena. Znam samo da se Liverpool cesto zalio kako su igraci Uniteda sa strane dobijali dozvole kad nisu ispunili uslove. Ako bude potrebe naci cu imena ali ne pametuj kad ne znas.
Ne glupiraj se majke ti tvoje balave pa nije to semizovac da svak izmislja pravila kako hoce imaju jasna pravila a momak ti je iznad napisao kakva su to sto ne znas odgovoriti na pitanje ne znaci da moras uostalom nije ni bilo upuceno tebi jer od tebe niko i ne ocekuje da shvatis nesto!
PS nadji mi te igrace sto igraju u Engleskoj molim te a da nisu u repreznetaciji svoje zemlje !!!
Ovo cu progledati kroz prste jer cu te argumentima dovesti do toga da se zapitas neke stvari.

Posto sam naucio da ti pojma nemas hajde momak da te cujemo kako je EDUARDO DA SILVA dobio radnu dozvolu za prelazak u Arsenal ? Hoces jos primjera jer vidim da nemas pojma.Ali posto si gore poceo sa uvredama da ti dam jos primjera i hocu izvinjenje.

1. Jamajčanin Claude Davis dobio je dozvolu iako nema 75 posto nastupa za reprezentaciju, a Jamajka je tek 93. na Fifinoj ljestvici

2. Brazilac Anderson ima radnu dozvolu za Manchester United iako nikad nije zaigrao za nacionalnu momčad.(Znaci doktore prije dolaska u United bez nastupa za repku 8-) )

Evo doktore ENGLESKOG FUDBALA pa cu ti ja dati jos primjera ali samo da ti kazem da EDUARDO DA SILVA nije ispunio normu od 75% utakmica kad je dolazio u Arsenal. Ocekujemo objasnjenje za ovo moderno poklapanje tebe ;)
Bolan to su izuzetci bilo bi zanimljivo vidjeti koliko takvih ustupaka njihov savez napravi u 10 godina pa ces vidjeti koliko su to rijetki slucajevi.Jel ti mislis da recimo neki igrac iz sarajeva treba preci u kardif da ce to ici tako glatko
sa dobijanjem radne dozvole ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 14 jan 2014, 19:52

Objasnis mu sve da se moze zavrsiti i on opet. Izvini sto sam pokusao da ti neke stvari objasnim ali vidim nema svrhe.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 14 jan 2014, 19:54

Čim se vi zamarate Bože dragi .Kod nas sa ovih prostora kad ode jedan igrač u 10 godina u Englesku ligu trebamo biti zadovoljni,i to nikad neće otići iz naše Premier Lige to morate biti svjesni ...
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 jan 2014, 19:55

Coach22 je napisao/la:Čim se vi zamarate Bože dragi .Kod nas sa ovih prostora kad ode jedan igrač u 10 godina u Englesku ligu trebamo biti zadovoljni,i to nikad neće otići iz naše Premier Lige to morate biti svjesni ...
Potpis.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2014, 19:56

Coach22 je napisao/la:Čim se vi zamarate Bože dragi .Kod nas sa ovih prostora kad ode jedan igrač u 10 godina u Englesku ligu trebamo biti zadovoljni,i to nikad neće otići iz naše Premier Lige to morate biti svjesni ...
Ja sam svjestan ali o kakvoj onda razmjeni igraca pricamo na temi na relaciji sarajevo kardif ?

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 14 jan 2014, 20:00

pile87 je napisao/la:
Ja sam svjestan ali o kakvoj onda razmjeni igraca pricamo na temi na relaciji sarajevo kardif ?
Upravu si za razmjenu ,ali do razmjene se može doći tek za 10-tak godina ...neke stvari se ne mogu ostvariti preko noći.Po meni je najbitnij rad u akademiji za mlade igrače ,s kojim bi dobili nekog igrača da bi poslije mogao preći u Cardiff City :))
NA NA NA NA ....

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jan 2014, 20:02

Coach22 je napisao/la: Upravu si za razmjenu ,ali do razmjene se može doći tek za 10-tak godina ...neke stvari se ne mogu ostvariti preko noći.Po meni je najbitnij rad u akademiji za mlade igrače ,s kojim bi dobili nekog igrača da bi poslije mogao preći u Cardiff City :))
Hvala Bogu neko normalan :mrgreen:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 jan 2014, 20:17

Sabinho je napisao/la:
19risha88 je napisao/la: to je skroz drugi Sesar, Josip i lik igra na lijevom beku
pa upravu je momak, Ivan je i dalje u Turskoj.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 14 jan 2014, 20:23

pile87 je napisao/la:
Ja sam spomenuo razmjenu igraca sa najboljom namjerom u odgovoru onom strucnjaku.I smisao onog sto sam ja napisao je upravo to da je suradnja izmedzu ova dva kluba dobra stvar jer cemo kroz samu akademiju aBd stvoriti dobre i kvalitetne igrace koji ce imati priliku igrati u nasoj ligi i koji ce imati sansu da odu u jace lige ne samo englesku vec i druge lige, da nebude svakih 10 godina ;)
Ti si opet šampion !

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 14 jan 2014, 20:52

da se samo kratko nadovezem na ovo gore radna dozvola u engleskoj da treba 80% nastupa za repku.... Kada su Tosic i Ljajic prelazili u Manchester United trebala im je radna dozvola , tada je sjecam se bas bilo o tome kako se Ferguson pred FA zauzeo za njih kako su vanserijski talenti i da su mladi... I naravno posto on ima jak ugled pred FA- om , njih dvojica su dobili tada dozvole Tosic je bio jednu sezonu dok su Ljajica odma posudili u Partizan , htjeli su ga na polusezoni vratit al eto nije nikad do toga doslo... cini mi se da su tada imali 17 18 godina... moze se provjeriti negdje na netu ..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 jan 2014, 20:55

Hebo mu Irfan nanu i njemu i Kinezima :lol:

Salu na stranu,ok bila kluzula takva kakva jeste,hebajiga,nadajmo se da je to zadnja greska u potpisu takvih ugovora i da im je ovo posljednja opomena vezano za potpise takvih ugovora i ostavljana nekakvih prostora,mozes kurcu svirat i nudit mu sta hoce ako covjek ima nesto vise,i Suljic se molio davala lova ovo ono,covjek rekao necu bilo je daj sta das,s tim sto je sad cituacija drugacija,sere i Nidzo sa ovim izjavama jel se znalo da koketira uveliko sa strane,uglavnom sta da se radi,tesko ce ga biti nadoknaditi,nisam imao uopste viziju i kad se spominjao dodatni treci napadac kao neka rezerva a kamoli sad kad trebaju dva takva ...Hadziji se naguzit da se vrati ako ima neka sansa ako ne,negine nam opet jedan jedini istureni gore :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

travnik81
Kontakt:

Post Postao/la travnik81 » 14 jan 2014, 20:56

Evolution87 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
19risha88 je napisao/la: to je skroz drugi Sesar, Josip i lik igra na lijevom beku
pa upravu je momak, Ivan je i dalje u Turskoj.
Sabinho u čemu je problem, samo sam ovog Rishu ispravio da tip koji je došao u Olimpic je Josip a ne Ivan, lako se provjeri.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 14 jan 2014, 21:16

Koja žal za Komazecom ... Tann odriješi kesu ,ostavi nam mašinu da rešeta mreže još koju godinuuu :?
NA NA NA NA ....

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 14 jan 2014, 21:20

mujo205 je napisao/la:.............cimirot..........jevtic...........

travancic............stojcev.............todorovic

.................bilbija............................

tim koji moze osvojit titulu
Da li je i jedan od ovdje nabrojanih dijete sarajeva? Mislim da je to vas glavni problem. Necu vise nista napisati.
Peace...

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 14 jan 2014, 21:26

emin82 je napisao/la:Ibrakovic nam je najvece ovosezonsko pojacanje. Covjek je svemoguc...moze zamijeniti Komazeca,Huseinbasica,Karica,Abdihodzica,Plakalaa popuniti jos 4-5 pozicija:-) Pitam se ko je slijedeci i sta mozemo kao evropsko i veliko Sarajevo?! Ibrakovicevo "uigravanje" je davno pocelo samo kada ce zavrsiti?
Od kako je Tan preuzeo vecinski udio u FK Sarajevo nisam nista pisao jer zam navijac Zelje i drugi klubovi me ne interesuju kao ni desavanja u njima.Svaki klub ima parvo da odlucje o svojoj sudbini,samo je cinjenica da su se pojedini ako ne i velika vecina navijca Sarajeva previse povela pricom kao Bosanski Dinama ili Partizan,daleko je to od toga.Samo mi nije jasno pored tolikoo vasih proslavljenih igraca da ste vi u klub doveli jednog seljaka Ibrakovica,to mi nikada nece biti jasno,i kakve on veze ima sa Sarajevom,straiji sam navijac i znam da je taj lik igrao za Gradinu i Osijek-odakle su ga otjerali i kud bas on potefi da dodze u Sarajevo :shock: kakvi su to talovi i veze boze sacuvaj
Mehmed Mesa Bazdarevic

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 jan 2014, 21:46

O Cupku i ovim naslovima i ispadima u medijima serija se pise,epizoda nova :mrgreen:
Generalni sekretar FK Vojvodina Radisav Rabrenović je izjavio da od dolaska Stevanovića neće biti ništa.

„Nismo ga ni zvali, ni tražili, niti razmišljamo na tu temu u bilo kakvoj opciji", jasan je bio Rabrenović.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, HyperOS, mosarajvosa83, Proximic, Tatamata1946 i 67 gostiju.