FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Tweeds_10
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Tweeds_10 » 14 jan 2014, 12:39

Stao sam na djelu kad kaze da Bayern jednako dobro igra sa Saqirijem kao i sa Riberyjem. Nemos to izjavit. :lol:
pi.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 jan 2014, 13:49

Druze Efenberg, bukvalista si :) !

Ako kazem da je Karlos Slim za klasu bolji poduzetnik od Abramovica, to ne mozes karakterisati kao omalovazavanje, vec kao cinjenicu. Rezultati sve govore. Samo idiot moze omalovazavati Abramovica.

Isto tako, samo idot moze omalovazavati Snajdera, igraca ekstra kalse. Moras biti teski bukvalista da u mome komentaru uocis omalovazavanje. Naprotiv, Snajdera izuzetno cijenim, dopada mi se kao igrac. To najbolje zna ekipa koja posjecuje temu Junajted.

Mesi i Ronaldo su klasa iznad Riberija, Snajdera i svih ostalih... To nije omalovazavanje, boze oslobodi, to su cinjenice.

Bajern je u svakom pogledu jaca ekipa od Reala. Imaju bolju upravu, bolju atmosferu u ekipi, bolje igrace, izbalansiran tim itd itd itd itd... Zbog toga su suvereno protutnjali Ligom prvaka. Riberi je imao neuporedivo bolje izgleda da uzme LP od Ronalda, neuporedivo. I uzeo je. To ne znaci da je bolji igrac, n a p r o t i v. To znaci da ima bolje saigrace. Ronaldo iako je bolji od Riberija, kao pojedinac nije sposoban nadomjestiti sve rupe u svome klubu. Da bi uzeo titule moraju se poklopiti mnoge stvari. NIJE DOVOLJNO IMATI NAJBOLJEG IGRACA NA SVIJETU.

Zlatna lopta je individualna nagrada. Ronaldo je prema misljenjima vecine bio najbolji. To je to.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jan 2014, 14:03

Javio se i Mandzo. :mrgreen:
Mandžukić: Žao mi je što najvrijedniji igrač kojeg sam ikad gledao nije osvojio "Ballon D'or", ali ponajprije je nije osvojio jer je velikodušan i nesebičan i to je razlog zašto je Bayern na tronu Europe i Svijeta sa 5 vrlo važnih trofeja. Neka ostali klubovi gledaju i uče od Bayerna "zlatnog" sjaja !"
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 jan 2014, 14:44

Problem je što nema standardnih kriterija.
Jer na koju foru je 1996 Sammer uzeo nagradu ispred jednog Ronalda koji je za njega igracina :?: zna se, uzeo EURO '96 i bio kapiten Njemacke.
Na koju foru je Canavaro 2006 uzeo Z.loptu ispred Henrya koji je za njega izmislio fudbal :?: kapiten Italije, pravaka svijeta 2006.
Dakle, vrijednuju se samo titule ,a ne igracke kvalitete. OK.

E onda dolaze neki novi kriteriji - Pa Xavi i Iniesta uzmu sve živo sa Barcom + sa Španijom (i SP i Euro), a Messi ispred njih kupi nagrade ,a ovi dolaze samo da popune broj.
Kakva je sad promjena kursa kod ove manifestacije :?:

isto to važi i za Riberya ove godine

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 14:45

Tweeds_10 je napisao/la:Stao sam na djelu kad kaze da Bayern jednako dobro igra sa Saqirijem kao i sa Riberyjem. Nemos to izjavit
Mogu. I izjavih to. Ribery je mnogo bolji igrač od Shaqirija, ali je Bayern toliko moćna mašinerija da ne melje sve zbog Riberyja. Usuđujem se reći da su dva igrača bitnija za ovaj Bayern od njega - Lahm + Schweinsteiger.
Saurman je napisao/la:Znači jedini paramter koji se gleda su broj golova, ok.Šta ćemo sa prijašnjim dobitnicima i kandidatima za ZL koji nisu zabijali po 50-60 po sezoni.
Ništa. Šta ćemo? Vidiš li koliko je ovaj dvojac podigao letvicu? Čovječe, o ovim vremenima će se baš pisati i pričati, ljudi će zaboraviti Pelea. Zašto? Zato što ovakva dva dominatora nisu postojala u istom vremenskom periodu.
Saurman je napisao/la:Zidane,Kaka,Cannavaro,Nedved,ili ako odemo dalje Sammer,Matthäus,Beckenbauer.
Cannavarov izbor mi je i dalje jako diskutabilan. To sam vazda govorio. :mrgreen: Na stranu što je kao defanzivac odigrao možda i najbolje SP još od prvog SP-a u Urugvaju.

Kaka i Zidane nisu imali ovako dominantne protivnike + su i oni sami tada na terenu činili razliku i donosili titule (dakle, kombinacija četiriju ili više faktora). Što se tiče Sammera, Matthausa i Backenbauera, pa tada je to bila drugačija nagrada, pobogu. Sa drugačijim pravilima. Jbt, pa prvo (do 1995. da budem precizniji) je nisu mogli dobiti igrači koji ne dolaze iz Evrope. :shock: Da ne govorim dalje.

Saurman je napisao/la:Sneijder je zaslužio nagradu 2010, ključni igrač Intera i pored toga odveo Holandiju do finala
S obzirom da se gleda kalendarska godina, de mi reci šta se zbilo sa Sneijderom nakon SP-a. Osim vjenčanja, naravno. :mrgreen: Šta je uradio od jula do decembra 2010. godine. :mrgreen: Služi se googleom, transfermarktom, espn-om, uefaom ili nekom petom stranicom. :D Usput, Sneijder je u istoj ravni kao Ribery - s tim da je Ribery ove godine pokazao više negoli je Sneijder te. Ali, obojica su kotačići u dobro naštimanim mašinerijama.
Saurman je napisao/la:Ronaldo je uzeo ove godine nezasluženo i to je činjenica.
Jeste. Ako ćemo gledati sa Riberyjeve strane. :mrgreen: Više se Messi može ljutiti negoli Ribery. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 14:56

Monolog je napisao/la: Ništa. Šta ćemo? Vidiš li koliko je ovaj dvojac podigao letvicu? Čovječe, o ovim vremenima će se baš pisati i pričati, ljudi će zaboraviti Pelea. Zašto? Zato što ovakva dva dominatora nisu postojala u istom vremenskom periodu.
ne ovakvu pizdariju nisam pročitao. odbijam to vjerovati. :roll: daj se priberi pa pročitaj koju si ti glupost ovdje izvalio.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 14:59

Blaszczykowski je napisao/la:daj se priberi pa pročitaj koju si ti glupost ovdje izvalio.
Hajdemo. Kad se desilo da imamo u trima uzastopnim sezonama likove koji zabijaju po 50+ golova?

Samo da napomenem, Pele je imao pet sezona sa preko 50 golova (ne računajući prijateljske kojih je godišnje igrao i po 50).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:00

Monolog je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la:daj se priberi pa pročitaj koju si ti glupost ovdje izvalio.
Hajdemo. Kad se desilo da imamo u trima uzastopnim sezonama likove koji zabijaju po 50+ golova?
jel ti stvarno misliš da će zbog jednog cr7 ljudi zaboraviti pelea??? i da ovako dominantnih igrača nije bilo u povijesti?

kad si već spomenuo pelea, čovjek je u 12/13 uzastopnih sezona zabio 50+ golova, a i ovaj 13. put bi da nije bio ozljeđen.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 15:04

Blaszczykowski je napisao/la:jel ti stvarno misliš da će zbog jednog cr7 ljudi zaboraviti pelea??? i da ovako dominantnih igrača nije bilo u povijesti?
Ti si haman bukvalista. Pisajući onaj post, znao sam da sam trebao upotrijebiti zaboraviti. Onda bi ti možda bilo jasnije. Pa normalno da se Pele neće nikad zaboraviti. Niti Maradona.

Ali, isto tako, činjenica je da Maradona i Pele nisu igrali jedan protiv drugog (možda i jesu na kojekakvim pijankama i poligonima), za razliku od Messija i Ronalda. Dakle, dva lika koja u 3 (ovo će sigurno biti četvrta) uzastopne sezone postignu preko 50 golova su dominatori. Ako ti to ne prihvataš - jbg, ja ti tu ne mogu pomoći.

Edit: Jeste ako računamo prijateljske, a to sam već naglasio.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:13

Maradona je imao Zica, Platinija, Rumeniggea..., Pele je imao Di Stefana, Puskasa, Didija, Garrinchu, Besta, Charltona, Riveru... Sve do jedan bolji ili u rangu Ronalda.

Prijateljske koje je Santos igrao po Europi su daleko od današnjih revijalnih utakmica. To su bili sperktakli i utakmice u kojima je želja za pobjedom bila u rangu natjecateljskih utakmica.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jan 2014, 15:13

:lol: :lol: a fanatika hljebe
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 15:19

Blaszczykowski je napisao/la:Maradona je imao Zica, Platinija, Rumeniggea..., Pele je imao Di Stefana, Puskasa, Didija, Garrinchu, Besta, Charltona, Riveru... Sve do jedan bolji ili u rangu Ronalda.

Prijateljske koje je Santos igrao po Europi su daleko od današnjih revijalnih utakmica. To su bili sperktakli i utakmice u kojima je želja za pobjedom bila u rangu natjecateljskih utakmica.
Brkaš pojmove ili ti ja dovoljno ne dočaravam situaciju. Nebitno.

Nisam ja rekao da je Ronaldo u top 2 najbolja igrača svih vremena (inače, kad već pišem, rekao bih da to ide ovako Maradona, Pele, Messi), ali da se fudbalska javnost u istom trenutku nije susrela sa dva dominatora poput Ronalda i Messija. Ljudi nemilice trpaju, uostalom statistika ne laže.

Razumiješ li sad? Dakle, njih dvojica dodatno otežavaju trećem (u ovom slučaju Riberyju) da dođe do Zlatne Lopte, jer mora biti barem u istoj ravni s njima. A to je, priznat ćeš, nemoguće.

Kakve god da su te prijateljske bile - one su prijateljske. Nisu oficijelne utakmice. I, igrali su po 50 prijateljskih mečeva godišnje.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:25

Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 15:30

Blaszczykowski je napisao/la:Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:
:mrgreen:

Tu smo, dakle.

I dalje čekam da mi nađeš dvojicu igrača koja su u tri uzastopne sezone zabijala po 50+ golova. Nisi ih našao.
Onda porediš Ronalda (iako to ja nisam radio, al' haj') sa Zicom, Beckenbauerom i Platinijem, a sad govoriš o suši trofeja.

Sad ti meni reci kakve to veze ima sa 50+ golova? I, de mi usput reci šta je dominacija ako nije zabiti 50+ golova u jednoj sezoni?

Jer, meni ovo sad izgleda da je jedan Rafinha dominator, jer je osvojio 5 trofeja. :mrgreen:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 15:33

Blaszczykowski je napisao/la:Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:
Ne znam što mijenjaš temu kad te čovjek piša u diskusiji ?

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 14 jan 2014, 15:35

Bgm ga ovaj moderator otrese.. :mrgreen: Meni je bio bolji Pele... :) :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:41

Monolog je napisao/la:I dalje čekam da mi nađeš dvojicu igrača koja su u tri uzastopne sezone zabijala po 50+ golova. Nisi ih našao.
Dominacija traži malo više od zabijanja golova. Bitnije je kome i kada ih zabijaš.
Monolog je napisao/la:Onda porediš Ronalda (iako to ja nisam radio, al' haj') sa Zicom, Beckenbauerom i Platinijem, a sad govoriš o suši trofeja.
Samo navodim da je i Maradona imao opake konkurente.
Monolog je napisao/la:Sad ti meni reci kakve to veze ima sa 50+ golova? I, de mi usput reci šta je dominacija ako nije zabiti 50+ golova u jednoj sezoni?
Mario Gomez likes this. ;)
Monolog je napisao/la:Jer, meni ovo sad izgleda da je jedan Rafinha dominator, jer je osvojio 5 trofeja. :mrgreen:
Glupo, i to stravično. Rafinha i Rib jesu osvojili isto trofeja, ali Rib je u njihovu osvajanju bio ključni igrač, a Rafinha rezerva. Isto tako, Messijeva hrpa golova nije ista kao i Ronaldova, jer je Messi zabijao puno više u najvećim utakmicama od Ronalda, te je svoju momčad predvodio do puno više trofeja od Ronalda.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 15:47

Gomez je najvise zabio 45 golova + 8 asistencija u sezoni 2011-2012 (repka+klub). Ronaldo je u toj zabio 62 gola + 19 asistencija. O Messiju je suvisno govoriti. Najzad , dominacija je u vise sezona ostvariti taj ucinak a ne u jednoj kao Gomez.

edit: imao je jos jednu sa 48 golova al' opet nije to ,to naspram dva giganta koji imaju nestvarne statistike od 2008-e

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 14 jan 2014, 15:50

geoxx je napisao/la:Gomez je najvise zabio 45 golova + 8 asistencija u sezoni 2011-2012 (repka+klub). Ronaldo je u toj zabio 62 gola + 19 asistencija. O Messiju je suvisno govoriti. Najzad , dominacija je u vise sezona ostvariti taj ucinak a ne u jednoj kao Gomez.
Cini mi se 48 golova plus 5 asist, od toga 26 u bundeski, 12 u lp, te ostatak u kupu i za repku..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 16:26

Blaszczykowski je napisao/la:Samo navodim da je i Maradona imao opake konkurente.
Sunce je zvijezda glavnog niza, spektralnog tipa G2, što znači da je nešto veća i toplija od prosječne zvijezde, no nedovoljno velika da bi pripadala tzv. divovima.

Eto, jednako bitna informacija kao tvoja za Maradonu. Jednako. Jer, i dalje, ali i dalje čekam te igrače koji su tri uzastopne (mrzim kad se moram ponavljati) godine zabijali 50+ golova. :D
Blaszczykowski je napisao/la:Mario Gomez likes this.
To ti spada pod onu "I tata bi, sine". Samo mi još reci kad je Gomez zabio 50+ golova. :mrgreen:
Blaszczykowski je napisao/la:Glupo, i to stravično.
S druge strane, ti si ovdje pokazao koliko si pametan. Ne ureklo se, rekli bi stariji. :D

Uživaj. Manje mržnje, više objektivnosti, više čitanja sa razumijevanjem i sve će biti lakše. Vjeruj mi. I sam sam bio takav, al' sam onda upisao srednju školu i svijet se promijenio. Dobro, svijet je ostao isti, ali sam se ja promijenio. :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.