FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

kraljttbvb
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la kraljttbvb » 14 jan 2014, 01:24

Kawhi ga zabija pod precku 8-)

Dajte Kawhiju zlatnu loptu :mrgreen:

Cuj najbolji je riberi jer je osvojio LP. Quratz bi moj osvojio da je zabar dao danteu (zasluzeni) crveni...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 14 jan 2014, 01:27

anelbavarac je napisao/la:
beka23 je napisao/la:Nije valjda da je ovo istina :roll: Kako jadna izjava.
Sta fali izjavi Jussufa Bilalla Muhammeda-Riberya?
Kao prvo, miješa vjeru sa Zlatnom loptom. Šta ima vjera veze sa dodjelom nagrade? Nikakve, mora Jussuf Bilall pomenuti vjeru, a tu je još i egoizam, da nije njega, možda bi je i osvojio :lol: :lol: Kakav jad, doduše to dokazuje otkad je nominovan za Zlatnu loptu.

@Kawhi gigantu crni :lol:

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 14 jan 2014, 01:34

Sta mu ka'e Kuran za razmjenu tjelesnih fluida sa maloljetnim prostitutkama?
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 jan 2014, 01:42

kraljttbvb je napisao/la:Cuj najbolji je riberi jer je osvojio LP. Quratz bi moj osvojio da je zabar dao danteu (zasluzeni) crveni...
Tvoja mrznje prema Billalu je opravdana,posto vas guzi vec duzi vremenski period 8-)
beka23 je napisao/la:Kao prvo, miješa vjeru sa Zlatnom loptom. Šta ima vjera veze sa dodjelom nagrade? Nikakve, mora Jussuf Bilall pomenuti vjeru, a tu je još i egoizam, da nije njega, možda bi je i osvojio :lol: :lol: Kakav jad, doduše to dokazuje otkad je nominovan za Zlatnu loptu.
slika

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 jan 2014, 01:46

RickBlaine je napisao/la:Sta mu ka'e Kuran za razmjenu tjelesnih fluida sa maloljetnim prostitutkama?
Ako me sjecanje dobro sluzi i tvoj pulen Benzema je ucestvovao u malim igricama sa maloljetnom prostitutkom,zar ne?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 14 jan 2014, 01:58

RickBlaine je napisao/la:Sta mu ka'e Kuran za razmjenu tjelesnih fluida sa maloljetnim prostitutkama?
Kaze da je ljudski grijesiti. Covjek je po svojoj prirodi sklon greskama. I ti si, i ja i svi mi.
Po Islamu kada pogrijesis, da bi se vratio vjeri, trebas uciniti iskreno pokajanje i za oprost zamoliti Uzvisenog Allaha. Ribery se iskreno pokajao za svoje djelo. Dakle iskreno pokajanje i molitva. Eto sta vjera propovjeda.

Dosadni ste s tom Zahiom.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 14 jan 2014, 01:59, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jan 2014, 01:58

anelbavarac je napisao/la:
Ako me sjecanje dobro sluzi i tvoj pulen Benzema je ucestvovao u malim igricama sa maloljetnom prostitutkom,zar ne?
Benzema ne prodaje lažni moral i bogobojaznost.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 jan 2014, 02:00

Omerbavarac je napisao/la:Ko kaze da Ribery nije dao izjavu.
Ribery :"Nisam razočaran , dapače izvukao sam pouku.Da postanem najbolji na svijetu moram postati egoističan što se protivi mom Kur'anu. Ne zelim nikoga osuđivati ali za zlatnu loptu treba manje pomagati suigracima a vise trpati k sebi , ne , to nije nogomet koji želimo...
E nek mu ga je metno. :mrgreen:
:oops: šta to Kur'an pominje :?

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 14 jan 2014, 02:05

anelbavarac je napisao/la:Ako me sjecanje dobro sluzi i tvoj pulen Benzema je ucestvovao u malim igricama sa maloljetnom prostitutkom,zar ne?
Da, istina je, jako si dobro primjetio. Makar mi to djeluje poput onog: ja keca, al briga me, i drug takodjer. Sto kao zakljucak namece jedno: nije ispravno bez obzira napravio to Benzema koji nosi dres Madrida ili Ribery, koji nosi dres Bayerna.
I Benzemu boli kurrac, ne poziva se na neke vjerske idiotarije napisane prije iljadu-dvije godina. Covjek je svjestan da mu upute za zivot daje razum (sto ne znaci da postupa po njemu) a ne Kuran ili Biblija.
Bilall je napisao/la:Kaze da je ljudski grijesiti. Covjek je po svojoj prirodi sklon greskama. I ti si, i ja i svi mi.
Po Islamu kada pogrijesis, da bi se vratio vjeri, trebas uciniti iskreno pokajanje i za oprost zamoliti Uzvisenog Allaha molitvom. Ribery se iskreno pokajao za svoje djelo. Eto sta vjera propovjeda.

Dosadni ste s tom Zahiom.
Ejs :mrgreen:
Ja bi za oprost najprije molio osobu koju sam povrijedio, a ne nekoga za koga ni ne znas postoji li.
Al' dobro, ovo je vise vjersko pitanje, ne nogometno.

Mada sumnjam da je to Ribery stvarno izjavio. Nije toliko malouman.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 jan 2014, 07:52

Ako je ovo izjavio onda je stvarno dno dna. Ocekivao sam reakciju u ovom fazonu, jer se ocigledno nalozio da ce dobiti nagradu. Zbog toga je sada u psiholoskom ambisu.

Da pojedinci ne shvataju koncept nagrade pokazuje pominjanje Snajdera. Teoretski, najbolji igrac svijeta moze igrati za Verder, biti na sredini tabele sa klubom i osvojiti nagradu. To se u proslosti nije desavalo samo zato jer su takvi igraci prelazili u jake klubove. Maradona je vise puta bio najbolji igrac sa Napolijem a u LP nista nije napravio. Aj to pokusajte svariti.

Onda drugi forumas kaze da odbrambeni igrac ne moze biti individualac. Odavno vecu glupost nisam procitao. Svaki covjek je individualac, bez obzira na posao kojim se bavi. Neki cistac ulica bolje radi svoj posao od nekog drugog. Stvarno nevjerovatno kakva glupost.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 14 jan 2014, 08:03

Ovaj forum kao da je pun ljudi kao sto su "nasi" politicari u BiH. Pisu kilometarske postove a ne kazu nista i izbjegavaju da daju odgovore na pitanja :)

Ribery je kralj Evrope, izabran od strane strucnjaka, a sama kontradiktornost u ovom izboru jeste da je onaj kojeg je pobijedio u izboru za najboljeg igraca Evrope najbolji u svijetu.

C. Ronaldo je igrac kao sa drugog svijeta i zasluzio je i ranije ovu nagradu, a po meni Messi ne bi ni bio u konkurenciji za najboljeg igraca, jer tesko da je sastavio 2-3 utakmice po 90 minuta u 2013. godini, ali to je drugi par opanaka, u izboru je zbog stare slave i prethodnih sezona. Messi jeste vanzemaljac, ali u protekloj godini nije prikazao bas toliko kao Ronaldo I Ribery sigurno :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jan 2014, 09:42

Covjek uopste ne mijesa vjeru sa ZL ili nekim drugim cinom koji ima veze sa nogometom, nego je u obzir uzeo samo jednu cinjenicu koja se spominje u svim svetim knjigama i koja ljudima ne dozvoljava da je koriste.
Sta se primate kao da vam je ubio nekog najmilijeg. :?

Najdraze mi je zbog svega sto ovi mali zuti jos uvijek pate i tuguju za proslom sezonom i finalom LP-a, neprocjenjivo je vidjeti njihovu mrznju prema Bayernu znajuci da oni taj nivo nikad nece dostici. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 14 jan 2014, 10:00

kraljttbvb je napisao/la:Kawhi ga zabija pod precku 8-)

Dajte Kawhiju zlatnu loptu :mrgreen:

Cuj najbolji je riberi jer je osvojio LP. Quratz bi moj osvojio da je zabar dao danteu (zasluzeni) crveni...
I ne samo on, nego je i Ribery MORAO dobiti crveni karton:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Kakav Ribery, kakvi bakraći. Nije ga Kuran sprečavao da yebe maloljetnice, neš ti vjernika...
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 14 jan 2014, 10:04

Valencia zapali citavu pdf...

Ribery nek kulira 8-) , dobio je onu nagradu za najboljeg igraca Evrope, i donio je najvecu titulu poslije 12 godina u Bayern.
Uci ce u historiju ovako velikog kluba, kao najbolji igrac najbolje generacije.

Nama kao navijacima trebaju biti vaznije titule koje klub osvoji, jer kad se pogledaju navijaci Reala kakvu su godinu imali ... kakva im je utjeha sto im igra najbolji igrac na svijetu.

Vi ste svi zanemarili vecu nepravdu, a to je da su David Alaba ( momak koji je cinio Riberya duplo boljim igracem ) i Bastian Schweinsteiger ( pokretac svake akcije i najbolji veznjak svijeta u 2012 / 13 ), zamijenjeni Alvesom i Xaviom. :x
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 14 jan 2014, 10:06

joj što volim što ovi žutalji i sad PATE. Zar i sad toliko boli :mrgreen:.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 jan 2014, 10:16

Ok, o izostanku Alabe i Svajna iz najboljeg tima bi se dalo diskutovati. Po meni, zasluzili su biti u najboljem timu.

Je li Cavi bolji igrac od Svajna? Jeste, bez dileme.
Je li u ovoj sezoni bio bolji? Po meni, nije.

Alves u prosloj sezoni nije napravio nista specijalno. Alaba je po meni trebao biti u timu sezone.

Ljudi koji su birali najbolje su vjerovatno cijenili stare zasluge i stil. Svajn po mnogima ne igra dopadljiv fudbal, ali je izuzetno vrijedan i produktivan. Slicno je i sa Alabom. Jos uvijek nije izgradio imidz kakav ima Alves.

Ovdje je diskusisija svakako moguca.

Kada su u pitanju Ronaldo i Riberi, tu diskusije nema. Ronaldo je bolji igrac. I u ovoj sezoni je bio bolji. Sa tim se ne slazu pretezno navijaci Bajerna i oni koji ne vole Ronalda. Ne volim ga ni ja, ali me to ne sprjecava da budem realan. Kaze Efenberg, sto nisam pisao protiv Ronalda dok je igrao za Junajted. Naravno da sam pisao, bas na ovom forumu. Bio sam clan foruma dok je Ronaldo igrao za Junajted i x puta sam napisao da je placipicka. Prizeljkivao sam da ode radi imizda koji nije kompatibilan sa Junajtedom kojeg su profilisali Kantona, Kin i drugi. To sto ga ne volim ne moze ponistiti neke cinjenice. Frajer je uz Mesija daleko najbolji fudbaler danasnjice.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 14 jan 2014, 10:18

slika
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 14 jan 2014, 10:43

Valencia je napisao/la:Ako je ovo izjavio onda je stvarno dno dna. Ocekivao sam reakciju u ovom fazonu, jer se ocigledno nalozio da ce dobiti nagradu. Zbog toga je sada u psiholoskom ambisu.

Da pojedinci ne shvataju koncept nagrade pokazuje pominjanje Snajdera. Teoretski, najbolji igrac svijeta moze igrati za Verder, biti na sredini tabele sa klubom i osvojiti nagradu. To se u proslosti nije desavalo samo zato jer su takvi igraci prelazili u jake klubove. Maradona je vise puta bio najbolji igrac sa Napolijem a u LP nista nije napravio. Aj to pokusajte svariti.
Hahahaha, bitno kralju da ti sve shvaćaš....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jbg, šta da ti kažem kad tako omalovažavaš Sneijdera.... Najboljeg igrača svijeta 2010. godine... Osim trofeja Wesley je odigrao sezonu iz snova i definitivno je zaslužio ovu nagradu prije Messija i Ronalda...

Mogu Messi i Ronaldo trpati sve i svakoga ali bitno je kakav se pokažeš u najvećim utakmicama sezone a tu je Wesley dirigirao terenom te godine kao i Ribery prošle sezone. Jbg, bitno da se statistika natrpa na slabijim klubovima a u najvećim utakmicama sezone to ne mogu ponoviti, ovo ne vrijedi za Messija jer je u prošlosti dokazao da odlučuje u najvećim utakmicama za razliku od Ronalda.

A vidiš, ti koji sve gledaš preko golova jednostavno zaboravljaš činjenicu da je Ribery svojim potezima omogućio naslov u Europi.... ali, šta se i ja imam opravdavati tebi..... takvi kao ti to ne shvaćaju, namjerno ili nenamjerno nije mi važno, realan i objektivan čovjek će znati raspoznati takve stvari...

I eto, opet pljulješ Riberya a Ronaldo se žalio godinama pa to ne spominješ.... Nisi mi odgovorio na pitanje zašto te nije bilo dok je Ribery osvojio titulu najboljeg igrača... Naravno, više ni ne moraš to napraviti... sve je jasno.

Dakle, ovim postom završavam diskusiju sa tobom, @ valencia, jednostavno si ne želim dozvoliti daljnju diskusiju na takvoj razini neobjektivnosti i nerealnosti. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 10:55

Zar vama nije bitnija činjenica da je Bayern osvojio sve živo (dobro, nije Superkup) od nagrade za najboljeg igrača svijeta? :?

Ovo je individualna nagrada i zbog toga je logično da će je Ronaldo osvojiti. Istina, mrlja postoji jer nije osvojio nijedan trofej, ali dovoljno je pogledati brojke i sve će biti jasno. Ribery 2013 > Sneijder 2010. To je sasvim jasno. Isto tako, jasno je da je Messi 2010 > Ronaldo 2013. Statistički parametri, trofeji, (ne)gubljenje u važnim mečevima.

Samo povlačim paralelu između ove dvije sezone, jer ljudi će vazda te dvije uzimati kao one u kojima je osvajač ZL istu dobio nepravedno. :?

"Problem" je što Ribery nije statistički igrač. Kad kažem statistički, mislim na dvije najbitnije statističke kategorije - golovi + asistencije. "Problem" je i što je Bayern sa Shaqirijem na krilu igrao jednako dobro kao i sa Riberyjem. Barem rezultati nisu trpili; Bayern je komadao protivnike. "Problem" je što se u Bayernu ne možeš toliko istaći kao u Realu i(li) Barceloni. Jednostavno je tako. Dovoljno je pogledati statistiku "španskog" dvojca spram Riberyja. Morate priznati da je to previše.

S druge strane, postavlja se pitanje da li bi Bayern osvojio sve živo da je Ribery (dobro, ja iskreno i ne vjerujem da je on u mogućnosti onoliko bildati statistiku k'o Messi i Ronaldo) postigao 15ak golova više. Da li bi se to osjetilo na rezultatima i (ne)osvojenim trofejima?

Ono što treba biti svojevrsna satisfakcija Riberyju je ta što je ovo prvi put da se neko približio Messiju i Ronaldu. Iniesta i Xavi su ipak bili autsajderi prilikom dodjela prethodnih Zlatnih LopAtA. Ove godine se barem (makar i stidljivo) pričao o Riberyju kao o mogućem osvajaču iste. To je dovoljan pokazatelj kakvu je sezonu imao u skoro pa izjednačenoj ekipi Bayerna.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jan 2014, 11:42

Monolog je napisao/la:Problem" je i što je Bayern sa Shaqirijem na krilu igrao jednako dobro kao i sa Riberyjem.
Al' ga uprska. :mrgreen:
Monolog je napisao/la: Ovo je individualna nagrada i zbog toga je logično da će je Ronaldo osvojiti.
Individualana nagrada koju sačinjava kako statistika tako i uspjesi sa klubom/reprezentacijom.
Monolog je napisao/la:ali dovoljno je pogledati brojke i sve će biti jasno

Znači jedini parametar koji se gleda su broj golova, ok.Šta ćemo sa prijašnjim dobitnicima i kandidatima za ZL koji nisu zabijali po 50-60 po sezoni.

Zidane,Kaka,Cannavaro,Nedved,ili ako odemo dalje Sammer,Matthäus,Beckenbauer.

Jel' i za njih dovoljno pogledati brojke pa da nam bude jasno.

Sneijder je zaslužio nagradu 2010, ključni igrač Intera i pored toga odveo Holandiju do finala.Takođe jedna ZL je trebala otići u ruke Iniesti.

Ronaldo je uzeo ove godine nezasluženo i to je činjenica.

Franck Ribery : "Šta sam više mogao uraditi u prošloj godini? Biti drugi ili treći apsolutno je svejedno. Ja nisam egoista, a samim time ni Ballon d'Or nije bio moj veliki cilj. Iskreno, drago mi je da smo maknuli ovu temu sa stola, jer mi je dosta pitanja o tome", rekao je Ribery u utorak za njemački Bild, pa otkrio:

"Dobro sam se proveo u Zürichu. Napričao sam se s Messijem. On je super tip
!"

Samo za @Valenciu
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 14 jan 2014, 15:03, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.