9 miliona euraVahaCFC je napisao/la:Koja glupost.![]()
Zna li se bar visina transfera ?
Everton F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Everton F.C.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Očekivano, jer je Martinez i ranije govorio da će ga pustiti jer je on (Jelavić) to tražio, jer hoće da igra više zbog WC-a, a to u Evertonu trenutno nije u mogućnosti 
I Heitinga također.

I Heitinga također.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Taman se ponadao da ce mu golovi u kupu dobro doci za nastavak sezone kad ono on ode??Kaunas je napisao/la:9 miliona euraVahaCFC je napisao/la:Koja glupost.![]()
Zna li se bar visina transfera ?
Ako je tacna cifra od 9 miliona to je jako fino.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Ne znam šta bi rekao na ovo. Nešto i nije ove sezone ali je i dalje naš igrač, napadač, za razliku od Lukakua. Ako je u pitanju 9 miliona eura i nekako progutati u slučaju da imaju u planu da dovedu nekog drugog napadača koji će se lako prilagoditi ekipi. Valjao nam je, nema šta i kako god da bude, nek mu je sa srećom.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Ponovo jos jedna novost...prije neki momenat je objavljeno da je Everton FC potpisao Aiden McGaedy-a(Spartak Moskva)...on bi trebao biti kao zamjena za Jelu
...sad,hmm, iskreno, nadam se da Martinez zna sta radi...nekako malo razocaran sa "njegovim" pulenom koji je ili povrijedjen ili grije klupu-A.Kone.
A kako citam na nekim EFC forumima-niko i nije nesto pretjerano odusevljen sa istim pojacanjem....ehh. Nadam se da znaju sta rade.
A sad Norwich...mozemo li im se revansirati za one ispustene bodove u zadnjim momentima prvoga kola
.
Lista povreda i odsustva je predugacka: Jags, Distine, Bainsey,Gibbo, Kone,Deloufe, Barkley...
COYB

A kako citam na nekim EFC forumima-niko i nije nesto pretjerano odusevljen sa istim pojacanjem....ehh. Nadam se da znaju sta rade.
A sad Norwich...mozemo li im se revansirati za one ispustene bodove u zadnjim momentima prvoga kola

Lista povreda i odsustva je predugacka: Jags, Distine, Bainsey,Gibbo, Kone,Deloufe, Barkley...

COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********
McGaedy je odlicno krilno pojacanje. Brz, dobar balans, odlican dribling i centriranje.. Moja procjena, decko ce za bude neprikosnoven ako ga povrede zaobidju..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Izgleda ove sezone ako dajemo golove to uvijek moraju biti spektakularni nekirio_Ferdy88 je napisao/la:
![]()

- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Hvala na infosu,T.
To za povrede ...hmm, nema igraca koji "nepati" od te bolesti-neki vise neki manje. Nego, kontam ,gdje cemo ga "uklopiti"?!? Sto se krila tice...ljevo Baines,Pienaar, desno Coleman,polivalentni Miralles (ok, neki nisu po vokaciji krila , ali...) maa kako u zadnje vrijeme ponavljam cesto...nadam se da znaju sta rade. A Martinez sigurno zna i nece napraviti neki korak koji ce nas kostati-izjava prije zimskoga transfer perioda je "Everton moze samo jaci izaci iz ovoga prelaznoga perioda, nikako drugacije, i to je moj zadatak!" i ko sam sad ja da nevjerujem, heh
Jela jos nije potpisao za Hull City, jos treba personalne uslove da s njima dogovori, ali moglo bi biti kao i sa Heitingom (odbio prelazak u WestHam United) pa da ostane...ali slozio bih se sa i zeljomcityem i sa Goodisonom...prvo novac koji bi trebali dobiti (nekih 7 m funti) a onda i forma kao i samopouzdanje su mu malo u banani. Statisticki bio je vise u ofsajdu nego u igri, cini mi se
. HVALA Jela brato,i sve najbolje u daljnoj karijeri.
A lik za koji moramo se svakako potruditi da ga zadrzimo nakon posudbe je Gareth Barry...nekako sa njim smo kao tvrdzava jaki u onih 50 metrara oko centra, a i zna zabiti-danas i pokazao u vrhunskome stilu. On mora ostati na Goodisonu...Lukaku i Deluofeu na kraju sezone idu "kucama" ali Barry MORA biti nas
.
Tri bobe i cetvrto mjesto (ok, nekih 24 sata samo-ako nam komsije nepadnu kod Stoke Citya sutra
onda produzavamo na dalje)
Martinez radi odlican posao (ok, vec sam i previse nadrobio, sad bi malo o mojoj naklonosti prema Moyesu u proslosti, o toj uljuljkanosti sredine tabele i koracima od 7 cantimetra dok neki rade to po 7 milja i slicno, o nepovjerenju na vijest da bi "mogao doci onaj tip sto je doveo Wigan do pobjednikaFA Cupa i vratio ih u Championship"!!! i slicno...i necu...hocu samo da kazem...promjenio sam se, kupljen ,prodan, zaljubljen
...In Roberto Martinez We Trust!! IRMWT
COYB
To za povrede ...hmm, nema igraca koji "nepati" od te bolesti-neki vise neki manje. Nego, kontam ,gdje cemo ga "uklopiti"?!? Sto se krila tice...ljevo Baines,Pienaar, desno Coleman,polivalentni Miralles (ok, neki nisu po vokaciji krila , ali...) maa kako u zadnje vrijeme ponavljam cesto...nadam se da znaju sta rade. A Martinez sigurno zna i nece napraviti neki korak koji ce nas kostati-izjava prije zimskoga transfer perioda je "Everton moze samo jaci izaci iz ovoga prelaznoga perioda, nikako drugacije, i to je moj zadatak!" i ko sam sad ja da nevjerujem, heh

A lik za koji moramo se svakako potruditi da ga zadrzimo nakon posudbe je Gareth Barry...nekako sa njim smo kao tvrdzava jaki u onih 50 metrara oko centra, a i zna zabiti-danas i pokazao u vrhunskome stilu. On mora ostati na Goodisonu...Lukaku i Deluofeu na kraju sezone idu "kucama" ali Barry MORA biti nas

Tri bobe i cetvrto mjesto (ok, nekih 24 sata samo-ako nam komsije nepadnu kod Stoke Citya sutra

Martinez radi odlican posao (ok, vec sam i previse nadrobio, sad bi malo o mojoj naklonosti prema Moyesu u proslosti, o toj uljuljkanosti sredine tabele i koracima od 7 cantimetra dok neki rade to po 7 milja i slicno, o nepovjerenju na vijest da bi "mogao doci onaj tip sto je doveo Wigan do pobjednikaFA Cupa i vratio ih u Championship"!!! i slicno...i necu...hocu samo da kazem...promjenio sam se, kupljen ,prodan, zaljubljen

COYB
Ima jedan ogroman problem, koji kod njega baš dolazi do izražaja, nekonstantnost, u Rusiji je znao odigrat nenadjebivu tekmu a onda za samo sedam dana ga nigdje nema na terenu, i stalno tako. Vidjećemo kako će se snaći u Evertonu.trxel je napisao/la:McGaedy je odlicno krilno pojacanje. Brz, dobar balans, odlican dribling i centriranje.. Moja procjena, decko ce za bude neprikosnoven ako ga povrede zaobidju..
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Igrac koji mozda cesto nije asistent, nego predasist, mada to u zvanicnoj biljeznici nema.. Veoma dobar 1vs1... Martinez je uocio kvalitet, e sad je na njemu da igracu pokusa usaditi neku konstantnost...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Barkley je slomio metatarzalnu kost u stopalu, i neće ga biti neko vrijeme, Martinez potvrdio 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Gdje si to procitao? Veliki hendikep za tim.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
rio_Ferdy88 je napisao/la:Barkley je slomio metatarzalnu kost u stopalu, i neće ga biti neko vrijeme, Martinez potvrdio

-----------------
Bgm ove godine zabija svaki od naših igrača iz slobodnjaka. Baines, Barkley, Mirallas...
Neće protivnici više praviti faula na svojoj polovini.

------------------
Jelavić i definitivno u Hullu, neka mu je sa srećom. Hvala Jela !
------------------
A sad nas povezuju sa Jonesom iz Stokea, ne znam baš koliko je to pametno. Nije skup, milion samo koliko sam shvatio po ovim fejsbuk stranicama ali opet

1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Baines uskoro potpisuje novi višegodišnji ugovor, dakle rekao bih da ostaje do kraja karijere 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Poceli su pregovori sa njim i Coleman-om, sa dva najbolja beka lige......rio_Ferdy88 je napisao/la:Baines uskoro potpisuje novi višegodišnji ugovor, dakle rekao bih da ostaje do kraja karijere
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
Nottingham Forest FC
"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."
- obi-punk-kenobi
- Kontakt:
Pozz.
Htjedoh napisati /bolje reci "zaljepiti" sa oficijalne stranice EFC/nesto o oprostajnom pismu Nikice Jelavica navijacima Evertona...stvarno je klasa i covjek ispao. Kapa dolje za taj potez ,Jela, i sad sve ti najbolje u buducnosti.
Martionez uskoro odlucuje o novoj pridoslici na Goodison ...jeli to Kenwyen Jones (Stoke City) , Tom Ince ili belgiski mladac Michy Batshuayi (Standard Liege)
COYB
Htjedoh napisati /bolje reci "zaljepiti" sa oficijalne stranice EFC/nesto o oprostajnom pismu Nikice Jelavica navijacima Evertona...stvarno je klasa i covjek ispao. Kapa dolje za taj potez ,Jela, i sad sve ti najbolje u buducnosti.
Martionez uskoro odlucuje o novoj pridoslici na Goodison ...jeli to Kenwyen Jones (Stoke City) , Tom Ince ili belgiski mladac Michy Batshuayi (Standard Liege)
COYB
Bas mi je zao sto odlazi iz ovog meni dragog kluba, ali tako je kako je.'Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim navijačima koji su mi davali potporu od prvog dana otkako sam stigao u Everton. Nikada niste prestali vjerovati u mene, to ću pamtiti čitavog života. Prvih šest mjeseci koje sam proveo u klubu su bili nevjerojatni, zabio sam puno pogodaka i to je bio pravi Nikica, drago mi je da su i navijači kluba to prepoznali.
Navijači Evertona stvaraju posebnu atmosferu u kojoj se osjećate kao da ste jedan od njih, čak i kada nisam bio u svojim najboljim izdanjima imao sam osjećaj da stoje iza mene i daju mi podršku.
Također se ponosim igranjem za reprezentaciju Hrvatske i s obzirom da je Svjetsko prvenstvo u Brazilu sve bliže, našao sam se u situaciji gdje jednostavno moram igrati više utakmica kako bi i dalje bio u planovima našeg izbornika Nike Kovača. Nažalost to se nije dogodilo u Evertonu, ali Roberto Martinez je bio iskren sa mnom.
Kada sam se susreo s trenerom Hull Cityja, Steveom Bruceom, shvatio sam da je moj odlazak najbolja opcija. Iako sam tužan što napuštam Everton i svoje prijatelje, mišljenja sam da je vrijeme za nove izazove u karijeri.
Drago mi je da sam se pozdravio na najbolji mogući način, s dva pogotka QPR-u u FA Kupu. Nadam se da ću slaviti još više golova u budućnosti te sam uzbuđen što odlazim u novi klub. Ali mogu vam jamčiti da će mi Everton ostati u srcu. Nadam se da će ispuniti svoje ambicije. Hvala vam i sretno.'
RIP CITY!
Gospodski, nema šta. Sve najbolje u nastavku karijere ljudino, najiskrenije. Ni tvoja srčanost, ni dobre partije a ni ova gesta zaboraviti se neće,
Oo Jela, Jela, Jela,..., Jelavić !
Oo Jela, Jela, Jela,..., Jelavić !
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!