West Ham FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Hoće li West Ham izboriti opstanak?

1. Da
73
86%
2. Ne
12
14%

Ukupno glasova: 85

hammers
Moderator
Kontakt:

Re: West Ham FC

Post Postao/la hammers » 19 jan 2010, 11:01

Gold i Sullivan preuzeli West Ham
slika
Bivši vlasnici Birmingham Citya David Gold i David Sullivan su preuzeli kontrolu nad engleskim premijerligašem West Hamom.
Duo je kupio 50% vlasništva i imati će zadnju riječ u svim pitanjima. Sullivan je izjavio da će Gianfranco Zola ostati menađer Čekićara i da će se Karren Brady pridružiti klubu kao potpredsjednik.

Preuzimamo ogroman zadatak u klubu sa velikim problemima i trebati će nam vremena da sve stvari dovedemo u red - izjavio je Sullivan za BBC.

Imamo kratkoročne i dugoročne ciljeve. Kratkoročni cilj je ostajanje u Premier ligi, a dugoročni je borba za prva 4 mjesta, koja vode u Ligu prvaka. Menadžer će imati na raspolaganju neka sredstva za transfere ovog mjeseca. Moj partner, David Gold, i ja ćemo biti iskreni prema navijačima što se tiče knjiga, neravnoteže ekipe i ludih plaća Islandskih vlasnika koje su dovele klub na koljena. Ovo je važan dan za nas. West Ham je klub koji smo željeli 20 godina.

Gold i Sullivan, koji su napustili Birmingham City u novembru, nakon čega je taj klub preuzeo Carson Yeung (biznismen iz Hong Konga), bili su potencijalni kupci kluba iz istočnog Londona nekoliko mjeseci.

Bilo je objavljeno de će budućnost Zole na klupi Čekićara zavisiti od novih vlasnika i on je u nedjelju izjavio da je cijela situacija frustrirajuća.

Ovi igrači, ovaj tim, oni zaslužuju da im se pomogne. Stabilnost kluba je veoma važna. - rekao je Zola nakon nakon remija bez golova na Villa Parku.

Sada ne možemo učiniti ništa. Kada saznamo u kojem pravcu ide klub, onda ćemo imati šansu za bolje stvari.

West Ham je trenutno šesnaestoplasirani u sezoni koju su obilježile povrede i negativna dešavanja izvan terena..

Znam da mogu raditi ovaj posao, ali to moram dokazivati sebi svaki dan. Nikome neću govoriti "O, vidi - ide mi dobro", rezultati govore sve. Ako ne radim dovoljno dobro, njihovo pravo je da me smijene. - izjavio je Zola u petak.

COYI slika
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 19 jan 2010, 11:12

Gledao sam highlights tekme Villa-West Ham i odusevio me Nouble, igrac kojeg ste kupili od Chelsea, 19-20 mu je godina, jak, brz, dobra kontrola lopte, Dunne i Colins, jedan od najboljih i najsnaznijih stoperskih parova premiershipa pa tako i svijeta, su se odbijali od njega ko djeca, ne znam fakat kome je u Chelsea-u na um palo da se ovakav talenat proda ali mislim da cemo opasno zazalit :roll:

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 jan 2010, 11:19

Nouble je veliki talenat znam da je dok je bio u chelsea-u da su ga zvali novim drogbom,pazi drug on nije uopste prodan i chelsea ga se nije tako olahko rijesio,njemu je nudjen profesionalni ugovor na ljeto ali ga je odbio zato sto je smatrao da ce u chelsea-u rijetko kad dobijati sansu znamo kakva je konkurencija,Zola i Clark su odma culi za to i otisli do komsija da mu ponude ugovor sto je on prihvatio jer zna koliko West Ham radi sa mladim igracima ;)

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 19 jan 2010, 11:43

Znam situaciju oko Nouble-a, znam da je odbio ugovor u Chelsea-u bas iz tog razloga koji si naveo, ali mislim da se tu pogrijesilo, nekako imam osjecaj da je frajer bolji i od Di Santa i Borinija koji su dobijali sanse u Chelsea-u, moglo se uraditi tipa sa posudbom nekom klubu, Clarke je tu odradio sigurno veliki posao, snimio je on njega dok je bio u Chelsea, helem drago mi bi bilo zbog West Hama da on uspije, ipak smo mi vasi "duznici" sto se tice prelazaka kvalitetnih igraca iz jednog u drugi klub :D

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 jan 2010, 11:52

zasto onda govoris da smo ga kupili :) Dzabalama drug :) Jasta sigurno da je Clark jedan od najzasluznijih za dovodjenje Nouble-a i hvala mu na tome,za koju sezonu ima cemo strasnog napadaca,novi Drogba na vidiku :mrgreen: I to sto kazes moramo i mi vama "oteti" jednom igraca :mrgreen:

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 19 jan 2010, 12:09

Jao kakav divan text :oops: :oops: :D

Nadam se da ce se dolaskom novih vlasnika situacija promijenit i da ce oni malo vise gledati interes kluba nego svoj vlasitit,,, :) Mada je to malo vjerovatno :roll:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 jan 2010, 16:15

lejla je napisao/la:Jao kakav divan text :oops: :oops: :D

Nadam se da ce se dolaskom novih vlasnika situacija promijenit i da ce oni malo vise gledati interes kluba nego svoj vlasitit,,, :) Mada je to malo vjerovatno :roll:
Pa da, ako je vec doslo kapitalisticko - privatizacijsko doba, onda je utjeha kad klub koji gotivis vode njegovi navijaci... Sada mi je West Ham za dlaku drazi klub :mrgreen: :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 20 jan 2010, 15:41

slika
Novi vlasnik Saliven je obznanio namere da se klub preseli sa Bolejna na Olimpijski stadion, kojeg bi rentali. Priznao je takodje da je kljucna tacka njegove ponude bilo preseljenje.
Naslijedivsi dugove, po njegovim recima oko 110 miliona funti, izgleda ne preostaje nista drugo no da se razidju WH i Bolejn Graund, koji je u vlasnistvu kluba od 1904.godine kada je kupljeno zemljiste od Katolicke crkve.

`Moramo da zaradjujemo finansije, da stvaramo finansije, a najbitniji dio te nase strategije je selidba kluba na Olimpijski stadion. Udaljen je samo 3 milje (4,8 km) od stadiona, u istom naselju (Borough of Newham) gde se i sada nalazimo. Ako bi imali veci stadion, vise ljudi bi moglo da prati utakmice, stoga bi i cene bile pristupacnije, mozda cak i najjeftinije na Ostrvu. Ne zavisi ovo od mene, vec od drugih ljudi. Ne razumem kako je Vlada odlucila da nakon OI redukuje sedista na 25000 za ragbi utakmice?! Bice prazan, eventualno 5000 ljudi ce to pratiti. Nerazumna je to politika koja prvo gradi veliki stadion, pa mu posle smanjuje kapacitet`

Dalje nastavlja Saliven..

Postoji presedan za Man City koji je dobio stadion izgradjen za potrebe Igara Komonvelta. Pa zasto ne bi mi dobili Olimpijski? Logicno, treba da ga dobijemo. Razgovaracemo sa odborom OI i mogu reci da imamo podrsku. Sto se tice izgleda stadiona, sijedista i atletske trake posebno, jeftinije je da se atletska traka napravi negde drugde, a i gledaoci iza golova ce mnogo teze pratiti igru. Ne planiramo kupiti stadion, vec ga rentati, na 30 godina koliko je Vlada izjavila da ce projekat ziveti. Sa nama kao novim stanarima, stadion ih nece kostati nista.

Ne znam sve je to lijepo 55 hiljada kapacitet i to ali Upton je Upton :cry:

boxxx
Kontakt:

Post Postao/la boxxx » 20 jan 2010, 18:53

ima li itko slika da valjaju

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 20 jan 2010, 18:57

boxxx je napisao/la:ima li itko slika da valjaju
Kakve slike :)

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 21 jan 2010, 09:07

slika

Mozda uskoro novi dom

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 jan 2010, 09:56

Naizgled fin stadion... A kakav se i očekivat o Engleske...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 21 jan 2010, 12:29

GunnerS je napisao/la:Naizgled fin stadion... A kakav se i očekivat o Engleske...
Upravu si samo ga atletska j.ebe :P Ali svejedno citam po forumima malo je onih koji bi napustili Upton Park..

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 21 jan 2010, 12:39

Ne svida se ni meni.

Yebo atletsku, sta ce tamo.

Na Emiratima me ona praznina isto nervira, te se nadam da ce navijace u skoroj buducnosti jos vise pribliziti
terenu.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 21 jan 2010, 17:12

fromeL je napisao/la:Ma stadioni bez atletske su beton, sta ce tu staza, kad se vec ulaze toliko para nek stave neku montaznu :mrgreen:
Ovo bi trebao biti kao olimpijski za 2012.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 22 jan 2010, 12:20

Saliven je izjavio da smo ponudili 100000 funti nedeljno platu napadacu koji je `specijalan` kako on kaze...dalje isto kaze
`Traze ga jos tri kluba i mi koji smo jedini zainteresovani engleski klub. Igrao je na najvisem nivou. U potrazi smo za jos jednim napadacem i defanzivcem` za radio bbc5 je dao izjavu valjda ima istine :P
Mislim da je Adriano u Pitanju :P

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 22 jan 2010, 15:32

Ama nista od prodaje najboljih igraca zaboravi na Cole-a :P

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 23 jan 2010, 21:02

Aaaa Everton, West Ham & Birmingham City Want Milan Striker Klaas-Jan Huntelaar kaze SkySport Italia

Aa ludim za ovim igracem daj BOze da bude sta od ovoga,kakav tandem bi to bio Cole i Huntelaar slika

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 25 jan 2010, 22:43

Vratio se Kalum na treninge i odmah ga je sačekala lepa vijest da mu je plata suspendovana do suđenja. Ako se ispostavi da nije kriv biće mu sve isplaćeno.
Ako je vijerovati nekim glasinama (a verovatno nije) Kalum se u noći kad je napadnut posvađao sa sestrom, isprebijao je zbog toga što je sa nekim crncem zatrudnela ali nije očekivao da če dotični crnac da mu dođe na kućnu adresu sa hladnim oružjem.

slika

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 26 jan 2010, 13:08

Evo šta kaže Saliven:
Ako mene pitate kao navijač voleo bih da ostanem na Apton Parku ali ja sam realista - ako West hem želi da napreduje i da se takmiči protiv najboljih moramo da se preselimo na novi moderan stadion.

"West Ham United neće menjati ime dok sam ja vlasnik. Ali sviđa mi se ideja da ime novog stadiona asocira na olimpijske igre. Nešto kao West Ham Olympic Stadium.Cijeli upravni odbor podržava ovaj projekat. Jako dobar je primjer Mančester Sitija koji je prešao sa malog stadiona na gradski stadion."

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 46 gostiju.