RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jan 2014, 13:38

Zizu druze vidit ces kad nas zatrpa metar snijega za 20ak dana :P Hajmo pozitivne vijesti u vezi Purketa :twisted: Milane izaberi najbolje izaberi RSD Velez Mostar
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jan 2014, 13:40

Nadam se da će izdobrit', jel. :)

Šuti, ne pominji snijeg, ne mogu ga smislit'. :P
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 13 jan 2014, 13:42

Vrapcici su sto puta uredjeniji i bolji od Bijelog Brijega.Ja sam imao priliku biti i na jednom i na drugom stadionu,obici klupske prostorije,svlacionice i stvarno su Vrapcici daleko iznad.Razumijem da je stadion manji,mnogo laksi za odrzavati,ali ono sto sam vidio Pod BB je ravno katastrofi.Stolice jedino sto valja,svlacionice propale,zidovi oronuli.Tribina na kojoj su smjesteni Ultrasi zarasla u travu i korov,atletska staza ispucala,travnjak je na nivou livade.Jedino zbog cega je vrijedniji je povrsina i broj objekata jer imaju iznad svlacionica i stanove gdje smjestaju igrace sa strane.Tribine na onom stadionu ne vrijede nicemu.Vrapcici su mali i skromni,ali su svlacionice i prostorije renovirane i sasvim pristojne.Travnjak je za stepenicu bolji,tribine su u boljem stanju.Jedino sto je potrebno,po meni su nove stolice i da se onaj dio tribine gdje je loza(mislim da je loza)natkrije.To bi valjda bilo dovoljno da bude jedan prikladan stadion.U BB je potrebno veliko ulaganje jer se treba obnoviti sve od pocetka do kraja.Ne sumnjam da ce se Vrapcici akobogda u skorijoj buducnosti i adapirati za igranje utakmica u Europi jer po prvi put nakon dugo godina imate upravu koja radi dobar posao.Sve najbolje vam zelim!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jan 2014, 13:50

Brate hvala na zeljama. Takodje FKS mnogo uspjeha u buducnosti. Yebiga ovo nam je treci stadion da pravimo tako da je najnoviji i mnogo savremeniji od BB. Teren je jedan od boljih u drzavi poslje BP Pecare i Koseva. Ima tu jos da se sminka sto ce u dogledno vrijeme biti zavrseno. Sto se BB tice to ti je isto uvezes auto iz Njemacke i 20 godina mu ne promjenis dio. Mora otic u qrac kad ga uveze neko kome je to prvi automobil
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 jan 2014, 14:23

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brate hvala na zeljama. Takodje FKS mnogo uspjeha u buducnosti. Yebiga ovo nam je treci stadion da pravimo tako da je najnoviji i mnogo savremeniji od BB. Teren je jedan od boljih u drzavi poslje BP Pecare i Koseva. Ima tu jos da se sminka sto ce u dogledno vrijeme biti zavrseno. Sto se BB tice to ti je isto uvezes auto iz Njemacke i 20 godina mu ne promjenis dio. Mora otic u qrac kad ga uveze neko kome je to prvi automobil
Imamo više stadiona nego neki klubovi igračkih legendi :lol:

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 jan 2014, 14:25

deste rodeni kakav je tufek kao trener.znam da vas je vodio.imali fajde od njega
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jan 2014, 14:27

vm22 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brate hvala na zeljama. Takodje FKS mnogo uspjeha u buducnosti. Yebiga ovo nam je treci stadion da pravimo tako da je najnoviji i mnogo savremeniji od BB. Teren je jedan od boljih u drzavi poslje BP Pecare i Koseva. Ima tu jos da se sminka sto ce u dogledno vrijeme biti zavrseno. Sto se BB tice to ti je isto uvezes auto iz Njemacke i 20 godina mu ne promjenis dio. Mora otic u qrac kad ga uveze neko kome je to prvi automobil
Imamo više stadiona nego neki klubovi igračkih legendi :lol:
:lol: :lol: :lol:

@astra druze ma svaki ti je isti ako imas 11 slapa u ekipi. Nebi ni Arigo Saki nista mogao s onim Velezom od prije 2 godine ;)
Zadnja izmjena: NeretvanskaPastrmka, dana/u 13 jan 2014, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 jan 2014, 14:28

astra1922 je napisao/la:deste rodeni kakav je tufek kao trener.znam da vas je vodio.imali fajde od njega
Do sad je vodio kadete Veleža tako da baš i ne znam. Bio je kratko trener prvog tima prije par godina ali mislim da je brzo smjenjen.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 jan 2014, 14:29

Slazem se Pastrmka, Jos uz to ako je auto ukradeno. :)

Ipak, nemojmo zaboraviti da su komsije ulozile farbu u stadion da prefarbaju bijelu boju i kockice i uniste spomenik Velezovim igracima koji su poginuli boreci se protiv fasizma za vrijeme drugog svjetskog rata.
Zanima me sto o tome vise niko ne prica?
Unistiti spomenik tj unakaraditi ga mogu samo nazadni ljudi koji znaju samo za mrznju, nemaju osjecaja za zivot. Trebali su ga skroz unistiti i razvaliti kad su vec htjeli da sakriju sta je tu prije bilo, a ovako svaki pravi Mostarac zna ,cak i oni stari Velezovi navijaci sto danas navijaju za "Zrinju", sta je tu prije bilo. :)

Zasto uprava Veleza ne tuzi "nepoznate" ljude koji unistise jos jedan od starih spomenika grada Mostara?

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 jan 2014, 14:31

vm22 je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:deste rodeni kakav je tufek kao trener.znam da vas je vodio.imali fajde od njega
Do sad je vodio kadete Veleža tako da baš i ne znam. Bio je kratko trener prvog tima prije par godina ali mislim da je brzo smjenjen.
znaci taraba,hajd nismo ni mi kao klub nista bolji.svaka dva mjeseca po jednog trenera potrosimo i na njih svaljujemo krivicu pozz
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jan 2014, 14:33

pa ovako, Tufek je za prvi tim debitovao u sezoni 1984/85, i to u kakvoj konkurenciji odbrambenih igrača, gdje su bili Dada Matijević, Ismet Šišić, Jazo Đurasović i dr. i opet je odigrao ukupno 150 utakmica za prvi tim od 1985-1991...jedan je od rijetkih igrača koji je prošao sve reprezentativne selekcije one države, samo nije debitovao za A tim, znači bio je super igrač.

kao trener ne znam, pošto još stiče iskustva.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 jan 2014, 14:36

Tufa je pravi igrac bio u svoje vrijeme. Bio je veoma mrsav pa su ga raja jedno vrijeme zvala Valderama, jos mu je samo trebala duga kovrdzava plava kosa. Neznam kakav je kao trener, ali sigurno je kroz zivot imao vrhunske trenere od kojih je nesto morao pokupiti.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 13 jan 2014, 14:40

Kadet91 je napisao/la:Tufa je pravi igrac bio u svoje vrijeme. Bio je veoma mrsav pa su ga raja jedno vrijeme zvala Valderama, jos mu je samo trebala duga kovrdzava plava kosa. Neznam kakav je kao trener, ali sigurno je kroz zivot imao vrhunske trenere od kojih je nesto morao pokupiti.
Hmmm, Tufek je bio igrač koga su urođene fizičke predispozicije (odnosno njihvo nemanje) spriječile da napravi pravu karijeru. Nažalost

O trenerskim kvalitetima znam baš kao i svi vi ostali.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 13 jan 2014, 14:41

AlemC85 je napisao/la:
pa ovako, Tufek je za prvi tim debitovao u sezoni 1984/85, i to u kakvoj konkurenciji odbrambenih igrača, gdje su bili Dada Matijević, Ismet Šišić, Jazo Đurasović i dr. i opet je odigrao ukupno 150 utakmica za prvi tim od 1985-1991...jedan je od rijetkih igrača koji je prošao sve reprezentativne selekcije one države, samo nije debitovao za A tim, znači bio je super igrač.

kao trener ne znam, pošto još stiče iskustva.
Tufek nije igrao u odbrani nego u sredini. Jedino na kraju karijere, sa 30 i kusur, igrao stopera.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jan 2014, 14:47

@dime

hvala ti na ispravci....

kada govorite o stadionu, po meni Veležu bi trebao jedan pristojan stadion koji bi ubuduće primao oko 10.000 ljudi, ne previše glomazan, jer je skupo održavanje takvog stadion, znate komunalije i sl., ali bi takav stadion bio funkcionalan za naše prilike, i na tome se trenutno i radi...

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 13 jan 2014, 14:50

Vidim danas Perica Ivetic hoda po gradu, ili je samo u prolazu ili...zna li neko nesto vise?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jan 2014, 14:52

nedostaje mu mostarskog sunca... :mrgreen:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 jan 2014, 15:27

Došo da popije fuka na mostarskom suncu :mrgreen:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 jan 2014, 22:00

HzSM je napisao/la:Vrapcici su sto puta uredjeniji i bolji od Bijelog Brijega.Ja sam imao priliku biti i na jednom i na drugom stadionu,obici klupske prostorije,svlacionice i stvarno su Vrapcici daleko iznad.Razumijem da je stadion manji,mnogo laksi za odrzavati,ali ono sto sam vidio Pod BB je ravno katastrofi.Stolice jedino sto valja,svlacionice propale,zidovi oronuli.Tribina na kojoj su smjesteni Ultrasi zarasla u travu i korov,atletska staza ispucala,travnjak je na nivou livade.Jedino zbog cega je vrijedniji je povrsina i broj objekata jer imaju iznad svlacionica i stanove gdje smjestaju igrace sa strane.Tribine na onom stadionu ne vrijede nicemu.Vrapcici su mali i skromni,ali su svlacionice i prostorije renovirane i sasvim pristojne.Travnjak je za stepenicu bolji,tribine su u boljem stanju.Jedino sto je potrebno,po meni su nove stolice i da se onaj dio tribine gdje je loza(mislim da je loza)natkrije.To bi valjda bilo dovoljno da bude jedan prikladan stadion.U BB je potrebno veliko ulaganje jer se treba obnoviti sve od pocetka do kraja.Ne sumnjam da ce se Vrapcici akobogda u skorijoj buducnosti i adapirati za igranje utakmica u Europi jer po prvi put nakon dugo godina imate upravu koja radi dobar posao.Sve najbolje vam zelim!
Navijacka tribina iza gola je bezveze, trebala bih se i onda popraviti. Doduse, nije ni ravna sa igralistom.

https://maps.google.ca/maps/myplaces?vp ... 2378800026" onclick="window.open(this.href);return false;

Uglavnom se slazem sa tobom. Hvala na zeljama a i neka je vama sa srecom.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 13 jan 2014, 22:17

Pirke je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Vrapcici su sto puta uredjeniji i bolji od Bijelog Brijega.Ja sam imao priliku biti i na jednom i na drugom stadionu,obici klupske prostorije,svlacionice i stvarno su Vrapcici daleko iznad.Razumijem da je stadion manji,mnogo laksi za odrzavati,ali ono sto sam vidio Pod BB je ravno katastrofi.Stolice jedino sto valja,svlacionice propale,zidovi oronuli.Tribina na kojoj su smjesteni Ultrasi zarasla u travu i korov,atletska staza ispucala,travnjak je na nivou livade.Jedino zbog cega je vrijedniji je povrsina i broj objekata jer imaju iznad svlacionica i stanove gdje smjestaju igrace sa strane.Tribine na onom stadionu ne vrijede nicemu.Vrapcici su mali i skromni,ali su svlacionice i prostorije renovirane i sasvim pristojne.Travnjak je za stepenicu bolji,tribine su u boljem stanju.Jedino sto je potrebno,po meni su nove stolice i da se onaj dio tribine gdje je loza(mislim da je loza)natkrije.To bi valjda bilo dovoljno da bude jedan prikladan stadion.U BB je potrebno veliko ulaganje jer se treba obnoviti sve od pocetka do kraja.Ne sumnjam da ce se Vrapcici akobogda u skorijoj buducnosti i adapirati za igranje utakmica u Europi jer po prvi put nakon dugo godina imate upravu koja radi dobar posao.Sve najbolje vam zelim!
Navijacka tribina iza gola je bezveze, trebala bih se i onda popraviti. Doduse, nije ni ravna sa igralistom.

https://maps.google.ca/maps/myplaces?vp ... 2378800026" onclick="window.open(this.href);return false;

Uglavnom se slazem sa tobom. Hvala na zeljama a i neka je vama sa srecom.
Arhitekta bio pijan kad je ovo planirao. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.