Bivši vlasnici Birmingham Citya David Gold i David Sullivan su preuzeli kontrolu nad engleskim premijerligašem West Hamom.
Duo je kupio 50% vlasništva i imati će zadnju riječ u svim pitanjima. Sullivan je izjavio da će Gianfranco Zola ostati menađer Čekićara i da će se Karren Brady pridružiti klubu kao potpredsjednik.
Preuzimamo ogroman zadatak u klubu sa velikim problemima i trebati će nam vremena da sve stvari dovedemo u red - izjavio je Sullivan za BBC.
Imamo kratkoročne i dugoročne ciljeve. Kratkoročni cilj je ostajanje u Premier ligi, a dugoročni je borba za prva 4 mjesta, koja vode u Ligu prvaka. Menadžer će imati na raspolaganju neka sredstva za transfere ovog mjeseca. Moj partner, David Gold, i ja ćemo biti iskreni prema navijačima što se tiče knjiga, neravnoteže ekipe i ludih plaća Islandskih vlasnika koje su dovele klub na koljena. Ovo je važan dan za nas. West Ham je klub koji smo željeli 20 godina.
Gold i Sullivan, koji su napustili Birmingham City u novembru, nakon čega je taj klub preuzeo Carson Yeung (biznismen iz Hong Konga), bili su potencijalni kupci kluba iz istočnog Londona nekoliko mjeseci.
Bilo je objavljeno de će budućnost Zole na klupi Čekićara zavisiti od novih vlasnika i on je u nedjelju izjavio da je cijela situacija frustrirajuća.
Ovi igrači, ovaj tim, oni zaslužuju da im se pomogne. Stabilnost kluba je veoma važna. - rekao je Zola nakon nakon remija bez golova na Villa Parku.
Sada ne možemo učiniti ništa. Kada saznamo u kojem pravcu ide klub, onda ćemo imati šansu za bolje stvari.
West Ham je trenutno šesnaestoplasirani u sezoni koju su obilježile povrede i negativna dešavanja izvan terena..
Znam da mogu raditi ovaj posao, ali to moram dokazivati sebi svaki dan. Nikome neću govoriti "O, vidi - ide mi dobro", rezultati govore sve. Ako ne radim dovoljno dobro, njihovo pravo je da me smijene. - izjavio je Zola u petak.
COYI