Zlatna lopta 2013
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Zlatna lopta 2013
Ja sam već pisao da ako će se gledati klupski dosezi onda Ribery dominantno ovo teba uzeti,ako će se brojati individualni učinak ,impact koji igrač ima za klub i reprezentaciju onda ne vidim ko normalan može osporiti Ronaldu da uzme gb,nemam pojma ako se ne našteli midgetu opet ,onda koji god od ove dvojice uzme neće bit nezasluženo.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Čuj ne pikaj trofeje.Kaunas je napisao/la:
u čemu je ove sezone bio ispred Ronalda? ne pikaj te timske trofeje, ovo je ind. nagrada

Sad treba oduzeti Zlatne lopte Zidanu i Cannavaru jer nisu zabijali po 60 golova po sezoni.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
onda treba nagradu dodijelit' Bayernu, a ne RiberyuSaurman je napisao/la: Čuj ne pikaj trofeje.![]()
Sad treba oduzeti Zlatne lopte Zidanu i Cannavaru jer nisu zabijali po 60 golova po sezoni.

2010. je Inter osvojio trostruku titulu, ali je Meša dobio Zl

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ako pratite dodjelu ove nagrade,sjetit ćete se 2010. godine i Snajdera koji je vodio Inter do trostruke krune te svoju reprezentaciju do finala SP,ali ipak nije dobio jer je Mesi imao bolju individualnu statistiku. Vjerujem da se tada navijači Barse nisu bunili što se ne gledaju timski uspjesi već individualna ostvarenja. Sada se bune jer im je draže da je CR ne dobije jer su mišljenja da taj igrač ne može u istu rečenicu sa njihovim Mesijem. Realno,Mesi i Ronaldo su isti nivo,Ribery je nivo ispod,igrač kojeg ja ne bih poredio ni sa Iniestom u njegovim najboljim danima.
A ove konstatacije za najboljeg svih vremena su pomalo smiješne. Previše je bilo velikih igrača da bi nekog od njih proglasili za najboljeg svih vremena. Vremena su različita,pozicije različite,parametri su različiti. Mnogo je subjektivnog u tim ocjenama pa tako sami rezultati postaju nevalidni. Meni je najbolji svih vremena Zidan jer sam njega gledao i zavolio sam fudbal zbog njega. On je svoje igrače činio boljim na terenu,od njih je izvlačio maksimum,a to,čini mi se,niti jedan od ove trojice nema u sebi.
A ove konstatacije za najboljeg svih vremena su pomalo smiješne. Previše je bilo velikih igrača da bi nekog od njih proglasili za najboljeg svih vremena. Vremena su različita,pozicije različite,parametri su različiti. Mnogo je subjektivnog u tim ocjenama pa tako sami rezultati postaju nevalidni. Meni je najbolji svih vremena Zidan jer sam njega gledao i zavolio sam fudbal zbog njega. On je svoje igrače činio boljim na terenu,od njih je izvlačio maksimum,a to,čini mi se,niti jedan od ove trojice nema u sebi.
- Centre forward
- Kontakt:
Pa naravno da bi najbitniji faktor treb'o biti doprinos ekipi i uspjeh sa istom, u fudbalu ne može individualna nagrada kakvom je ovdje neki žele prikazati, pa nije tenis majka mu stara.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
momak iznad odbjasnio sta je bilo 2010.Centre forward je napisao/la:Pa naravno da bi najbitniji faktor treb'o biti doprinos ekipi i uspjeh sa istom, u fudbalu ne može individualna nagrada kakvom je ovdje neki žele prikazati, pa nije tenis majka mu stara.

15.10.2013.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zar nisu za doprinos ekipi i uspjeh sa istom sasvim dovolje sve titule koje je vec osvojio prosle godine?
Ronaldo ce osvojit, sasvim zasluženo.
Ronaldo ce osvojit, sasvim zasluženo.
Pa dobio je nesaluženo naravno.Tad je Snijeder trebao dobiti.Kaunas je napisao/la:onda treba nagradu dodijelit' Bayernu, a ne RiberyuSaurman je napisao/la: Čuj ne pikaj trofeje.![]()
Sad treba oduzeti Zlatne lopte Zidanu i Cannavaru jer nisu zabijali po 60 golova po sezoni.![]()
2010. je Inter osvojio trostruku titulu, ali je Meša dobio Zl
Zlatna kopačka je sasvim dovoljna nagrada za one koji zabiju 40-50 il' više.
Zlatna lopta treba da obuhvati sve.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Po rezonovanju pojedinaca ispadne da je Ronaldo vanzemaljac, nedostižni nivo za druge fudbalere, ali je igrao u individualno 2 puta slabijoj ekipi od Bayerna i zato nije osvojio s ekipom niti jednu titulu.
A Ribery je samo eto onako dobar fudbaler, koji posjeduje određene kvalitete, od prilike je kao prva zvijezda svog tima (Bayerna), ali on ne zaslužuje zlatnu loptu, pošto njegova ekipa jeste osvojila sve trofeje ali je ta ekipa 2 puta individualno jača od Ronaldove ekipe (Real).
Tako se ovdje rezonuje i prema tome ispadne da je Riberyju bilo lako osvojit trofeje jer je igrao u individualno puno jačoj ekipi. A s druge strane ispadne da je Ronaldo super individualno jak, ali je jadnik igrao u totalno slaboj ekipi pa nije mogao doći do timskih trofeja...
A Ribery je samo eto onako dobar fudbaler, koji posjeduje određene kvalitete, od prilike je kao prva zvijezda svog tima (Bayerna), ali on ne zaslužuje zlatnu loptu, pošto njegova ekipa jeste osvojila sve trofeje ali je ta ekipa 2 puta individualno jača od Ronaldove ekipe (Real).
Tako se ovdje rezonuje i prema tome ispadne da je Riberyju bilo lako osvojit trofeje jer je igrao u individualno puno jačoj ekipi. A s druge strane ispadne da je Ronaldo super individualno jak, ali je jadnik igrao u totalno slaboj ekipi pa nije mogao doći do timskih trofeja...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ronaldo je individualno puno jači od Riberija,a ranije se na izborima za Zlatnu loptu pokazalo da trofeji nisu presudni u tome ko će je dobiti pa je samim time Riberi autsajder u odnosu na Ronalda.effe_sa je napisao/la:Po rezonovanju pojedinaca ispadne da je Ronaldo vanzemaljac, nedostižni nivo za druge fudbalere, ali je igrao u individualno 2 puta slabijoj ekipi od Bayerna i zato nije osvojio s ekipom niti jednu titulu.
Sve u svemu,ova nagrada je smiješna i nerealna.
Koji su parametri po kojima se bira najbolji igrač svijeta? Da li se gledaju klupski ili reprezentativni uspjesi,da li individualna priznanja ili sve to,ili ništa od toga? Jednostavno je,meni se više sviđa Mesi i eto,neka Mesi osvoji.
Kad je Zidan nije dobio 2006.,mogli su je komotno ukinuti. Sve u svemu,samo pare,pare i pare.

Ti ili namjerno nisi kako treba čitao moj post ili ne želiš da shvatiš neke stvari. Doduše samo si se dodao u red takvih forumaša.Cauchy23 je napisao/la:Ronaldo je individualno puno jači od Riberija,a ranije se na izborima za Zlatnu loptu pokazalo da trofeji nisu presudni u tome ko će je dobiti pa je samim time Riberi autsajder u odnosu na Ronalda.effe_sa je napisao/la:Po rezonovanju pojedinaca ispadne da je Ronaldo vanzemaljac, nedostižni nivo za druge fudbalere, ali je igrao u individualno 2 puta slabijoj ekipi od Bayerna i zato nije osvojio s ekipom niti jednu titulu.

A ovdje se govori o tome ko je više zaslužio da je osvoji u jednoj godini. Sada opšte ne ulazim u ukupni kvalitet igrača. U jednoj godini jedan igrač pruži više, u narednoj možda manje. A za zlatnu loptu treba biti relevantna ta godina u kojoj se nagrada dodjeljuje.
A ako ćemo opšte o ukupnom kvalitetu, onda mi je tu Messi najjači, s tim da je on imao slabiju godinu od Riberyja i Ronalda.
Što se zlatne lopte tiče volio bi da Ribery osvoji (iako sam s timskim trofejima već previše zadovoljan

A po druge u Evropi je kada se dublje razmisli gora varijanta da Ribery ne osvoji ovo priznanje.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Samo što je Messi osim toga te godine sa Barcom osvojio ligu i superkup gdje je Barca prvu utakmicu izgubila 3-1, a drugu dobila sa 4-0 gdje je Messi postigao 3 gola, a ne treba zaboraviti ni Messijeva 4 gola protiv Arsenala u četvrtfinalu lige prvaka. Naravno ne tvrdim da ju je Messi zaslužio više od Snajdera već samo kažem da ju je zaslužio puno više nego što je Ronaldo ove godine.Cauchy23 je napisao/la:Ako pratite dodjelu ove nagrade,sjetit ćete se 2010. godine i Snajdera koji je vodio Inter do trostruke krune te svoju reprezentaciju do finala SP,ali ipak nije dobio jer je Mesi imao bolju individualnu statistiku. Vjerujem da se tada navijači Barse nisu bunili što se ne gledaju timski uspjesi već individualna ostvarenja. Sada se bune jer im je draže da je CR ne dobije jer su mišljenja da taj igrač ne može u istu rečenicu sa njihovim Mesijem. Realno,Mesi i Ronaldo su isti nivo,Ribery je nivo ispod,igrač kojeg ja ne bih poredio ni sa Iniestom u njegovim najboljim danima.
A prije 2 mjeseca kvota na Messija je bila 2,38 (prije nego što se Messi ozljedio), na Riberya 2,75, a na Ronalda 7... Ronaldo je imao čudesna zadnja 2-3 mjeseca i zbog toga će dobiti zlatnu loptu što je žalosno ali eto...Kaunas je napisao/la:Kvote za osvajanje Zlatne lopte:
Cristiano Ronaldo 1.12
Lionel Messi 6.00
Franck Ribery 11.00
Zadnja izmjena: Petardaa, dana/u 12 jan 2014, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Centre forward
- Kontakt:
Biće fino kad se sve ovo okonča, kad prodje ovaj cirkus. Onda se možemo vratit' svakodnevnici u kojem forumski simpatizeri Barce na sve strane osporavaju fudbalsko umijece Cristiana i sl.; dok u ovom slučaju dokazujući primat Primere(vjerovatno) dušom i srcem(većina njih) staju na njegovu stranu. 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
I te godine je Messi na svjetskom postigao ravno 0 golova... 

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Ko kaze da je Ribery bolji igrac od Ronalda, ili je ostrascen, ili lud, ili jednostavno ne prati fudbal.
Ugly Frank ne moze u isti rang sa Zlatanom, Ronaldom i Messijem. On bi bio kandidat u konkurenciji sa Figom, Rivaldom itd. Medjutim, ovo sad je neka nova dimenzija fudbala i fudbalera, ova tri vanzemaljca su nivo iznad...
Ugly Frank ne moze u isti rang sa Zlatanom, Ronaldom i Messijem. On bi bio kandidat u konkurenciji sa Figom, Rivaldom itd. Medjutim, ovo sad je neka nova dimenzija fudbala i fudbalera, ova tri vanzemaljca su nivo iznad...
SI AMO CONte!!!
Kakve sve komentare neces procitati
Sudeci po vasim komentarima , Ronaldo je 9 mjeseci bio invalid koji se setkao po terenu i zatim je zadnja 3 mjeseca odigrao kako treba. Pa Ronaldo je bio najkonstantniji igrac tokom cijele godine, cijelu godinu igrao na vrhunskom nivou bez padova u formi. Ako ce se gledati klupski doseg nek' je uzme Ribery međutim ako cemo gledati individualni nivo onda samo lud covjek Ronaldu moze osporavati ovu nagradu.

Sudeci po vasim komentarima , Ronaldo je 9 mjeseci bio invalid koji se setkao po terenu i zatim je zadnja 3 mjeseca odigrao kako treba. Pa Ronaldo je bio najkonstantniji igrac tokom cijele godine, cijelu godinu igrao na vrhunskom nivou bez padova u formi. Ako ce se gledati klupski doseg nek' je uzme Ribery međutim ako cemo gledati individualni nivo onda samo lud covjek Ronaldu moze osporavati ovu nagradu.
Toliko su dobri ti fudbaleri da su u medjusobnim duelima Bayerna sa Realom i Barcelonom bili predominantni i daleko od Riberya...Mitar je napisao/la:Ugly Frank ne moze u isti rang sa Zlatanom, Ronaldom i Messijem. On bi bio kandidat u konkurenciji sa Figom, Rivaldom itd. Medjutim, ovo sad je neka nova dimenzija fudbala i fudbalera, ova tri vanzemaljca su nivo iznad...

Sa njima se ne moze igrati, pravi su vanzemaljci..
Joj jbt sta radi medijski stereotip i marketing to je cudo jedno..ccc
Nemoj tako,Ramin penal je prelomio s Madridom to i 7up tekme ne moš poredit.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Nisi ti mene razumio. Da, poprilicno tijesno se proslo sa Realom iako je sveukupno gledano Bayern nesto vise pokazao. Poenta je, ako su Ronaldo i Messi za klasu bolji igraci od Riberya, onda su morali i u dvomecima svojih ekipa sa Bayernom i Riberyem to pokazati. Oni to nisu pokazali.madridist je napisao/la:Nemoj tako,Ramin penal je prelomio s Madridom to i 7up tekme ne moš poredit.

Mislim i da je u dvomecu Reala sa Bayernom u prvoj utakmici Ribery bio man of the match.
Da se razumijemo, ne kazem da je Ribery bolji igrac, ali price kako je za klasu slabiji, ili kako su ovi vanzemaljci za njega, su samo rezultat medijskog stereotipa i marketinga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.