Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 18 jan 2010, 21:14

propjevalo se o Calciopoliju.. opet..

Calciopoli: The Scandal Returns
by: GT
18
Jan
2010

It’s been four years since the fateful days when Juventus’s world exploded. Relegated to the Serie B, fined, stripped of their titles and of their star players, La Vecchia Signora had to start from scratch. But now information is emerging. Information that suggests a completely different reality.

A conspiracy theory has always existed among the Juventus faithful: this because of favoritism towards Inter and because of Inter’s deep involvement in the prosecution following the 2006 scandal. But recent confessions from disgraced Luciano Moggi and ex-Inter player Christian Vieri, along with comments exchanged between then-Inter manager Roberto Mancini and Luciano Moggi in early 2006, have rocked public opinion on the scandal.

The conspiracy is that Inter, frustrated with their little success despite spending millions in new players, used their connections with Telecom Italia (the Italian national telecommunications company) and staged phone tappings and a supposed match-fixing scandal. There is evidence that points this to being a fact. Jean-Claude Blanc, chief executive of Juventus, also believes that one day the truth of what really happened will be revealed.

Several months before Calciopoli, Moggi made some remarks about Mancini’s personality. Mancini responded by saying ‘I won’t answer Moggi. But he knows that he will have to answer when the time comes.” This, so long before the scandal erupted, is extremely suspicious and suggests that Mancini knew about the scandal long before it came to light.

Guido Rossi was an executive at Inter at the time of the scandal. In May 2006, he was named emergency head of the FIGC (Italian football federation) to organize the various punishments from the scandal. Marco Tronchetti Provera was also an Inter executive at the time, as well as being the president of Telecom Italia, the Italian telecommunications company. He was the one who first came out with the phone tappings. The fact that these two men were so pivotal in the uncovering of the facts, and that they were high-ranking execs in Inter, is incredibly suspicious.

Christian Vieri came out with his allegations last November, when he retired from football. His allegations, if true, are damning evidence to this theory. He states that Massimo Moratti, president of Inter, hatched a plan with Telecom Italia to eliminate all competition so Inter could become successful again. He goes on to say that the players were bound to secrecy by a contract, and that his contract was paid 70% by Inter and 30% by Telecom Italia. He says he has documents that prove this, and his lawyer is prepared to take legal action.

If all this is true, Italian football will be revolutionized. Juventus will need hefty compensation for money lost by being demoted to Serie B and for selling all their star players, as well as serious defamation. AC Milan, Fiorentina, and the others implicated in the scandal would also take serious legal action. Inter would implode. The 2004-05 and 2005-06 titles would return to Juventus, as well as, probably the 2007-08 and 2008-09, where Juventus was always the second best. 2006-07 would go to AS Roma.

The implications this would have are so tremendous that I fail to imagine how different the world of Italian football would be. More evidence is that Juventus players were very successful at international level at the time of the scandal, as were the club in European competition. Those international and European games were not staged, therefore the talent was real. Also, Alvaro Recoba, who was a major attacking force for Inter in 2005-06, was using a fake passport, thus rendering him ineligible. Inter were never penalized for this.

The truth will come out. Justice will be served. Calciopoli will end, once and for all.

- mene raduje to sto imamo cisti dokaz, a to je Vieri.. svaka mu cast.. btw. Mancini je kao djecak navijao za Juventus, sada kada se spasio od Italije mozda bi mogao propjevati.. plus ovome ide sto je u svakom do sada sudjenju Moggi dokazan nevinim po stavkama.. uskoro cete gledati inter u Serie C.. jer po meni namjestanje ovakvog skandala je gore neko sam skandal.. :roll: Mario sine pocni traziti klubove za buducnost.. :lol: :lol:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 jan 2010, 21:20

Samo se ti nadaj i pikaj tamo kod sebe u arhivi 29 titula :D
nema potpisa

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 18 jan 2010, 21:24

hahahahahaha ti mi kazes..

znas li da jedna Bologna ima vise titula od vas, da Genova koja se juce vratila u Serie A ima vise od vas titula.. i najjace.. Toro ima vise titula od vas.. haha Toro ima tri puta vise titula od vas.. hahaha a mi imamo devet puta.. hahahaha :lol:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 jan 2010, 21:42

daffy je napisao/la:hahahahahaha ti mi kazes..

znas li da jedna Bologna ima vise titula od vas, da Genova koja se juce vratila u Serie A ima vise od vas titula.. i najjace.. Toro ima vise titula od vas.. haha Toro ima tri puta vise titula od vas.. hahaha a mi imamo devet puta.. hahahaha :lol:
kakve koristi kad od tih 27 boga pitaj koliko je namejsteno. Bolje 3 posteno, nego boga pitaj koliko sumnjivo
nema potpisa

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 18 jan 2010, 23:31

Juve: Furamo se na Milan, nećemo smijeniti Ferraru
VODSTVO torinskog kluba je odbacilo mogućnost da smi jeni tren era Cira Ferraru te je tako odbacilo nagađanja da će klupu Stare dame preuzeti nizozemski stručnjak Guus Hiddink.

Očito Upravi za smjenu svoje legende Cira Ferrare nije bio dovoljan niti jučerašnji poraz od Chieva u Veroni te su se odlučili javno podržati aktualnog trenera u njegovim nastojan jima da izvuče momčad iz duboke krize u kojoj se nalazi još od ispadanja iz Lige prvaka protiv muenchenskog Bayerna.

“Milan nije smijenio trenera kada su imali lošre rezultate te su se uspijeli izvući iz krize. Mi ćemo pokušati primijeniti isti recept. Također, nemamo namjeru dovoditi nikoga tijekom zimskog prijelaznog roka jer smatramo da imamo odlične igrače koji mogu dati puno”, poručuje tehnički direktor kluba Roberto Bettega.

Sam Ferrara nakon debakla u Veroni poručuje:

“Isprike i alibije neću tražiti, ovo je loše razdoblje za nas”.

Da, Ciro. Ovo je jako loše, ako ne i katastrofalno razdoblje za vas.

Juve je pao na peto mjesto jučerašnjim porazom. Preskočili su ga Roma i Napoli.

evo i direktor juvea priznao da se furaju na milan :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 18 jan 2010, 23:49

Admir_Sa je napisao/la:
daffy je napisao/la:hahahahahaha ti mi kazes..

kakve koristi kad od tih 27 boga pitaj koliko je namejsteno. Bolje 3 posteno, nego boga pitaj koliko sumnjivo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: znao sam.. znao sam da ces to reci.. patetika, jbga..

@tony_morale to je stara vijest par dana.. a naslov ti je najjaci :lol: .. to sigurno neki napaljeni 'autor' u teznji da mu svako pogleda topic postavio naslov 'Juve: Furamo se na Milan'.. haha

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 00:01

nije to stara vijest jer je sastanak danas završio oko 18.00, i to je trći krozni sastanak, tj. jes stara vijest jer tri puta jedno te isto rade i nakon toga iste izjave daju

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 jan 2010, 00:12

vijesti 'Milan je sa istim trenerom se oporavio bla bla bla' nije sa ovog sastanka danas ;)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 00:14

znači direktor juventusa često spominje kako i šta to milan radi, vjerovatno jer on smatra da je tako ispravno, interesantno,

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 jan 2010, 00:22

kad si naporan i zanima te sta je bilo veceras:

Uprava Juventusa je i na današnjem sastanku potvrdila da Ciro Ferrara ostaje trener Juventusa uprkos jučerašnjem porazu.

Na današnjem sastanku su prisustvovali Bettega, Blanc i Secco koji su zaključili da Ferrara i dalje ostaje na mjestu trenera Juventusa.

"Sve je dobro" – izjavio je Ferrara na kraju sastanka sa smješkom na licu.

Bettega je napuštajući sastanak izjavio: "Ferrarin smješak nije blef. Sretan je jer će ostati na klupi Juventusa. Uprava je mišljenja da Ferrara nije problem."

Očekivanja javnosti su velika što se tiče kupovine igrača u ovom prelaznom roku, međutim čelni ljudi uprave to kategorički negiraju.

"Nećemo potpisivati nove igrače jer čekamo povređene igrače da se oporave. Sissoko je naše prvo pojačanje jer se vraća sa Afričkog kupa nacija gdje je njegova reprezentacija eliminisana u grupnoj fazi." – završio je Bettega.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 00:37

ma hajd bjaži pa neznaš primiti nimalo šalu na svoj račun :cry: ,
sve sam ja to još davno pročito, ali ovo sam stavio samo zato što je direktor juvea rekao da će uraditi isto što i milan, a nije baš da je to praksa da se u takvom kontekstu spominju protivnički klubovi i njihovi potezi, a to su ti objavili svi sportski portali po italiji, čak i na onom torinskom tuttosportu bilo

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 jan 2010, 00:41

jarane znam primiti salu, ali kada neko ubaci smajli u svoj post.. a ne napuca ga samo suvim slovima i postavi :lol: ..

ajde sad, pa neki dan je onaj vas sportski direktor izjavljivao kako ce navijati za Juve bla bla.. jebga, nasi vole vase, vasi vole nase :lol: :lol:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 00:43

pa galijani je u svim novinama izjavio da će navijati za juve protiv intera kad su igrali, a ono slučajno naletio na nekom hrvatskom sajtu pa zgodno mi se učinilo za postati ovdje

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 jan 2010, 00:44

:D :D

znam kakav je osjecaj :D

btw. nije sramota nikoga porediti sa Leonardom.. jer taj covjek prije svega je gospodin pa onda ostalo.. :D

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 19 jan 2010, 00:46

Aktualni napadač Barcelone i bivši milanskog Intera, Zlatan Ibrahimović (28) dobitnik je nogometnog "Oscara", nagrade za najboljeg igrača u Italiji, za 2009. godinu...

U zboru Talijanskog nogometnog udruženja igrača (ACI) Ibrahimović je proglašen najboljim u konkurenciji stranaca, ali i svih igrača. S 25 pogodaka prošle je sezone bio najbolji strijelac talijanskog nogometnog prvenstva u kojem je njegov tadašnji klub osvojio naslov prvaka.

- Nedostaje mi Italija. U pet sam godina provedenih ondje naučio mnogo toga, ali i mnogo toga osvojio. No, sada uživam u Španjolskoj i obožavam Barcelonu - kazao je švedski napadač koji se pojavio na dodjeli nagrada.

Istu je nagradu Ibrahimović dobio i za 2008., te je sada uz Francesca Tottija i Kaku jedini igrač s dva nogometna Oscara.

Dodajmo da je najboljim trenerom proglašen Interov Jose Mourinho, te da su prvaci izabrani i za momčad godine.

Talijanski nogometni "Oscari":

Najbolji nogometaš: Zlatan Ibrahimović

Najbolji talijanski nogometaš: Daniele De Rossi

Najbolji strani nogometaš: Zlatan Ibrahimović

Najbolji mladi nogometaš: Pato

Najbolji vratar: Julio Cesar

Najbolji branič: Giorgio Chiellini

Najbolji trener: José Mourinho

Najbolji sudac: Roberto Rosetti

Najbolja momčad: Inter
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 19 jan 2010, 00:48

sve manje više ok, samo otkud baš de rosi, šta je on tako super važno napravio prošle sezone?

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 19 jan 2010, 00:48

Chiellini i De Rossi trenutno dva najbolja italijanska igraca po meni ;)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 jan 2010, 00:49

nevjernik je napisao/la:Aktualni napadač Barcelone i bivši milanskog Intera, Zlatan Ibrahimović (28) dobitnik je nogometnog "Oscara", nagrade za najboljeg igrača u Italiji, za 2009. godinu...

U zboru Talijanskog nogometnog udruženja igrača (ACI) Ibrahimović je proglašen najboljim u konkurenciji stranaca, ali i svih igrača. S 25 pogodaka prošle je sezone bio najbolji strijelac talijanskog nogometnog prvenstva u kojem je njegov tadašnji klub osvojio naslov prvaka.

- Nedostaje mi Italija. U pet sam godina provedenih ondje naučio mnogo toga, ali i mnogo toga osvojio. No, sada uživam u Španjolskoj i obožavam Barcelonu - kazao je švedski napadač koji se pojavio na dodjeli nagrada.

Istu je nagradu Ibrahimović dobio i za 2008., te je sada uz Francesca Tottija i Kaku jedini igrač s dva nogometna Oscara.

Dodajmo da je najboljim trenerom proglašen Interov Jose Mourinho, te da su prvaci izabrani i za momčad godine.

Talijanski nogometni "Oscari":

Najbolji nogometaš: Zlatan Ibrahimović

Najbolji talijanski nogometaš: Daniele De Rossi

Najbolji strani nogometaš: Zlatan Ibrahimović

Najbolji mladi nogometaš: Pato

Najbolji vratar: Julio Cesar

Najbolji branič: Giorgio Chiellini

Najbolji trener: José Mourinho

Najbolji sudac: Roberto Rosetti

Najbolja momčad: Inter
A nije Juve ili Milan :shock: :lol: Ma, namještaljka. Morao je bit jedan od ove dvojice "velikana". Moratti ima prste u ovo... Šok za Italiju...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 jan 2010, 00:53

Gunners -> ignore

mislim da je sve realno.. Ibra zasluzio svoje nagrade, samo mi nije jasno zasto je De Rossi izabran ispred Alexa koji je imao nevjerovatnu sezonu a ostavrio je 2x vise od De Rossija.. mislim da cete se sloziti sa mnome.. ne gledajuci danasnju formu.. odlican je on, nema sta.. golman Cezar zasluzeno, Buffon bio povrijedjen vise od 8 mjeseci, Chiellini realno zasluzeno.. a Rosetti zasluzeno, trenutno no1 na svijetu..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 jan 2010, 01:10

daffy je napisao/la:Gunners -> ignore

mislim da je sve realno.. Ibra zasluzio svoje nagrade, samo mi nije jasno zasto je De Rossi izabran ispred Alexa koji je imao nevjerovatnu sezonu a ostavrio je 2x vise od De Rossija.. mislim da cete se sloziti sa mnome.. ne gledajuci danasnju formu.. odlican je on, nema sta.. golman Cezar zasluzeno, Buffon bio povrijedjen vise od 8 mjeseci, Chiellini realno zasluzeno.. a Rosetti zasluzeno, trenutno no1 na svijetu..
Sjedeci na klupi, kako da ne
nema potpisa

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.