FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dobro ba, upalio si se kao sijalica, ohladi malo brate, začatavaš nam temu!lafomamone je napisao/la:Sta cu u Makijatu jadu jadni, dva puta sam prosao tuda u zivotu. Prosetaj malo gradom mishu, ako hoces da te ja malo upoznam sa simbolima ovoga grada jer vidim da pojma nemas, jado jedan maleni
Nego braćo po meni vrhunski intervju sa Predsjednikom, odlično za nas što znamo u kakvoj smo finansijskoj situaciji i šta se u klubu radi po poboljšanju iste, na nama je da dolazimo u što većem broju i da kupujemo članske, polahko se vadimo iz govana u kojima smo bili, ipak se škola Predsjedniku isplatila

Grbavica naš je Hram!!!
Necemo vise o tome. Nisam ja nikad sam. Moja olovka je uvijek samnom.
Nego ovdje samo o Zelji od sad. A samnom ko hoce da se kaci jos sam sljedeci vikend ovdje a onda mogu po Dubrovniku da me traze.
Posto sam dobio par privatnih poruka sta je Greda pricao na skupstini evo malo cu probati ovdje prenijeti da svima ne odgovaram. Pod broj jedan 16 clanova nije ispunilo kvorum sto skupstinu cini neregularnom. Toliko sam ih ja prebrojao.
Greda puno pricao a nista nije rekao. Ispucao cifre koliko je isplaceno vatrogasnoj sluzbi, kantonalnom savezu, ns bih, zastitarskim agencijama. Igracima kaze prosle godine isplaceno 11 plata. Strucnom stabu 12 i jos 3 od prije to je 15. I pored toga strucnom stabu se duguje 150.000 maraka. Rekao da su Sipovic, Buki i bivsa pravnica zakinuli klub. Buki za 15.000 KM iako sam ja cuo da je suma bila 10.000. Sva su potrazivanja isplacena valjda jos 500.000 KM ce se trebati isplatiti na ime dugovanja u 2014 godini. Uplaceno je takodjer kaze 11 rata reprograma sto mu ja ne vjerujem.
Onda je izvalio glupost da ako porezna oprosti kamatu da Zeljo moze vratiti glavnicu za 15 godina
Znaci po njemu ne vidi uspon za 15 godina. I to bi kaze uplacivali ratu od 6000.
I jos svasta nesto. Eto izmedjuostalog treba se kutarisati igraca sa vana kaze skuplji su. Koda se on za to pita ali eto lijepo prica. Rekao je koliko se od transfera zaradilo u 2013. ako se dobro sjecam oko 120.000 - 150.000 maraka.
I tako jos nekih nebuloza je pobacao.
Nego ovdje samo o Zelji od sad. A samnom ko hoce da se kaci jos sam sljedeci vikend ovdje a onda mogu po Dubrovniku da me traze.
Posto sam dobio par privatnih poruka sta je Greda pricao na skupstini evo malo cu probati ovdje prenijeti da svima ne odgovaram. Pod broj jedan 16 clanova nije ispunilo kvorum sto skupstinu cini neregularnom. Toliko sam ih ja prebrojao.
Greda puno pricao a nista nije rekao. Ispucao cifre koliko je isplaceno vatrogasnoj sluzbi, kantonalnom savezu, ns bih, zastitarskim agencijama. Igracima kaze prosle godine isplaceno 11 plata. Strucnom stabu 12 i jos 3 od prije to je 15. I pored toga strucnom stabu se duguje 150.000 maraka. Rekao da su Sipovic, Buki i bivsa pravnica zakinuli klub. Buki za 15.000 KM iako sam ja cuo da je suma bila 10.000. Sva su potrazivanja isplacena valjda jos 500.000 KM ce se trebati isplatiti na ime dugovanja u 2014 godini. Uplaceno je takodjer kaze 11 rata reprograma sto mu ja ne vjerujem.
Onda je izvalio glupost da ako porezna oprosti kamatu da Zeljo moze vratiti glavnicu za 15 godina

Znaci po njemu ne vidi uspon za 15 godina. I to bi kaze uplacivali ratu od 6000.
I jos svasta nesto. Eto izmedjuostalog treba se kutarisati igraca sa vana kaze skuplji su. Koda se on za to pita ali eto lijepo prica. Rekao je koliko se od transfera zaradilo u 2013. ako se dobro sjecam oko 120.000 - 150.000 maraka.
-
- Kontakt:
Udure je nema problema, vasa tema vasa prica i vasi problemi. Provalio sam da znas licno ovog bojovnika tako da nemam nekih ocekivanja da ces da ga opominjes ili tako nesto...zdravi zivi bili, da trolam bezveze ne pada mi na pamet, a ovakvih kao ovaj tvoj ahbab znam mali milion uglavnom su poznati po gledanju u pod ili u stranu kad bude stani pani, ne sumnjam da je i u ratu takav bio...pozzaleksandar_veliki je napisao/la:Mogu i ja na kafu, ali ja sam papak koji je sljego ovdje, pa pijem nesicu. Imate vas dvojica love?
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
@plbih procitaj ovaj intervju pa repliciraj
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Sto si papak? Odakle si?aleksandar_veliki je napisao/la:Mogu i ja na kafu, ali ja sam papak koji je sljego ovdje, pa pijem nesicu. Imate vas dvojica love?
Pa sad da imam love nemam ali ima se za kafu. Hajd u cetvrtak se cujemo za petak ili subotu ako se ne bude islo na ovo divlje skijanje.
Ne zna me Aco. Sto ne znaci da se necemo upoznati. Mislim ja njega znam iz vidjenja?
Gdje ima intervju?
-
- Kontakt:
Očito ti lupaš jer da pratiš malo znao bi da je Mirza Ustamujić pokrenuo inicijativu da se sportskim kolektivima koji duguju porez ukine kamata a da plate glavnicu u ratama u narednih 15 godina. 12*6-7=72 000-84 000 a onda to puta 15 godina taman otprilike dobiješ 1.100.000 koliko imamo glavnice. Ostalo neću komentarisati jer i ti sam govoriš da mu nevjeruješ što znači da ni ti ne znaš nego samo misliš da nije tačno. Ovo za poreznu će iskoristiti svi klubovi jer što bi dao odmah milion i krpio se par godina kad možeš fino davati još jednu platu mjesečnu i to je to.
- super
- Kontakt:
@lafomamone buraz ohladi malo,16 postova dnevno,sta radis ti covjece,po citav dan samo citas i komentarises idi na svoju temu i ostavi nas u nasim "problemima" 

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- super
- Kontakt:
ne znam zasto se zamarate bezveze citav dan sa Gojakom,ja cak mislim da je mali Sadikovic veci potencijal od njega,Damir se vec pokazao u juniorima a i u prvom timu da sam prosto odusevljen s malim kako igra,tako lako prima loptu i na prvu je dodaje,jos samo malo da se oslobodi i vidjet ce te da je posle Stile nas najjaci igrac koji je iz juniora zaigrao za prvi tim..........pozz
Vidjet cemo kako ce se Gojak nositi sa pritiskom, navijaci ga sigurno nece milovati. Sam pao sam se ubio.
Pored Gojaka jos jedan je bio na cekanju sa potpisom, sta je s njim ?
Otisla su 3 igraca, potpisala 4 i 1 se vratio sa posudbe. Ako ce Colic biti spreman za sledecu sezonu, onda sigurno defanzivac nece doci. Izgleda da ce nam samo Antolovic od pojacanja biti ovog prelaznog roka, sto bi meni iskreno bilo i dovoljno.
Pored Gojaka jos jedan je bio na cekanju sa potpisom, sta je s njim ?
Otisla su 3 igraca, potpisala 4 i 1 se vratio sa posudbe. Ako ce Colic biti spreman za sledecu sezonu, onda sigurno defanzivac nece doci. Izgleda da ce nam samo Antolovic od pojacanja biti ovog prelaznog roka, sto bi meni iskreno bilo i dovoljno.
NO PYRO NO PARTY
Mali Hadziahmetovic nije potpisao ali ostaje u kadetima Zelje koliko znam ne zeli nista potpisivati i zeli nastaviti igrati u kadetima
-
- Kontakt:
Gospodine Nikola Nikicu, jesil to ti?PL BiH -1 je napisao/la:Necemo vise o tome. Nisam ja nikad sam. Moja olovka je uvijek samnom.
Onda je izvalio glupost da ako porezna oprosti kamatu da Zeljo moze vratiti glavnicu za 15 godina![]()
Zbog cega ne zeli ? Misli se ispaliti ?dobrinja je napisao/la:Mali Hadziahmetovic nije potpisao ali ostaje u kadetima Zelje koliko znam ne zeli nista potpisivati i zeli nastaviti igrati u kadetima
NO PYRO NO PARTY
Zeli samo igrati u kadetima i napredovati..nece nigdje ici ne brinite...dobar je on momak.. ne interesuju ga prelasci u druge klubove niti zeli da se o njemu puno prica..
-
- Kontakt:
@boccaccio
Sjecam se kada je mali Zolotic slomio nogu, bas sam gledao po sjeveru oko sebe(na sjeveru koji je sinonim za sve lose sto se tice Zelje) ljudi su plakali gledajuci njega na zemlji. Sjecam se da se mnogo psovalo nekoj doktorici jer nije odmah usla u teren. Ljudi vole previse Zelju, vole ovu djecu i stvarno ne znam odakle toliko price o psovanju i pritisku sa sjevera. Znam, svaku utakmicu sam svjedok psovanja Svraki, Stanicu, Jamaku, Selimovicu, ali to su vec "igraci" odrasli ljudi i formirane licnosti na koje to sve ne bi trebalo uticati kao na ove mladice. Sigurno Zoloticu, Fejzicu, Bajicu, Sadikovicu nece psovati, naravno sve dok se vidi da zele. Psovke ce biti upucene Kerli, Svraki, Jamaku i starijim, i mislim svaki los potez svako ko voli Zelju opsuje nesto, sad je sasvim druga stvar sto neko dodje na sjever samo da broji psovke koje u vecini slucajeva igraci niti cuju, niti znaju za njih. Naravno ljudi kao ljudi cesto pretjeraju, ali mislim da i ovi drugi pretjeruju. Stvarno imam jednog druga, jedan od onih ljudi koji samo psuju, u svakoj prilici, kada treba i kada ne treba, i meni cesto bude neugodno pored njega. Takodjer taj isti covjek je medju prvima koji su postali clanovi kluba, kupcima godisnje, dresova, salova i sl. Nismo svi isti. To je samo moje misljenje i vidjenje te situacije oko priska, i rekao bih da je poprilicno preuvelicano to sve oko sjevera. Ranije sam zelio napisati ovo za sjever, mada si ti poprilicno upravu sto se tice pritiska, ali to je do osobe, neko podnosi pritisak, neko bude bolji pod pristiskom, neko padne, tako da je malo do publike.
Mi vec u prvom timu imamo(ako zaboravimo na trenutne povrede) Benjamina Colica, Josipa Kvesica koji je kao vrlo mlad dosao kod nas, Zolotica, Sadikovica, Bajica i Hodzica koji pored Kerle, Jamaka, Stanica i Svrake okosnica ove ekipe. Rezultati nam nisu trpili i ne znam zasto bi sada pala rezultatiski uz nove klince. Naravno moze se desiti, na pocetku sezone smo lose igrali i gubili bodove, ali sve smo bolje igrali, a ovi novi momci su putem kupili iskustvo i samopuzdanje. Potrebno je odricanje za sve, nekoliko puta je iz kluba naglaseno da titula nije prioritet, svi su to prihvatili i to je bila cijena koju smo spremni platiti. Tako ulazimo i u drugu polusezonu, iako smo prvi, titula nije prioritet, ubacili smo nove mladice, neki su nam otisli, mozda dodje jedan ili dva igraca, mozda niko i to je to.
Shvatio sam sta o cemu ti pises i vjerovatno je ispravniji tvoj nacin od mog, ali ja nekako volim da gledam ove mladice, bukvalo kao da su moja djeca, gledam ih kako fudbalski odrastaju, postaju ljudi i igraci, i ja vjerujem u njih. Oni to mogu, mogu izdrzati pritisak, mogu nam donjeti titulu mozda i ove godine, ali zato narednih nekoliko hoce sigurno.
Sjecam se kada je mali Zolotic slomio nogu, bas sam gledao po sjeveru oko sebe(na sjeveru koji je sinonim za sve lose sto se tice Zelje) ljudi su plakali gledajuci njega na zemlji. Sjecam se da se mnogo psovalo nekoj doktorici jer nije odmah usla u teren. Ljudi vole previse Zelju, vole ovu djecu i stvarno ne znam odakle toliko price o psovanju i pritisku sa sjevera. Znam, svaku utakmicu sam svjedok psovanja Svraki, Stanicu, Jamaku, Selimovicu, ali to su vec "igraci" odrasli ljudi i formirane licnosti na koje to sve ne bi trebalo uticati kao na ove mladice. Sigurno Zoloticu, Fejzicu, Bajicu, Sadikovicu nece psovati, naravno sve dok se vidi da zele. Psovke ce biti upucene Kerli, Svraki, Jamaku i starijim, i mislim svaki los potez svako ko voli Zelju opsuje nesto, sad je sasvim druga stvar sto neko dodje na sjever samo da broji psovke koje u vecini slucajeva igraci niti cuju, niti znaju za njih. Naravno ljudi kao ljudi cesto pretjeraju, ali mislim da i ovi drugi pretjeruju. Stvarno imam jednog druga, jedan od onih ljudi koji samo psuju, u svakoj prilici, kada treba i kada ne treba, i meni cesto bude neugodno pored njega. Takodjer taj isti covjek je medju prvima koji su postali clanovi kluba, kupcima godisnje, dresova, salova i sl. Nismo svi isti. To je samo moje misljenje i vidjenje te situacije oko priska, i rekao bih da je poprilicno preuvelicano to sve oko sjevera. Ranije sam zelio napisati ovo za sjever, mada si ti poprilicno upravu sto se tice pritiska, ali to je do osobe, neko podnosi pritisak, neko bude bolji pod pristiskom, neko padne, tako da je malo do publike.
Mi vec u prvom timu imamo(ako zaboravimo na trenutne povrede) Benjamina Colica, Josipa Kvesica koji je kao vrlo mlad dosao kod nas, Zolotica, Sadikovica, Bajica i Hodzica koji pored Kerle, Jamaka, Stanica i Svrake okosnica ove ekipe. Rezultati nam nisu trpili i ne znam zasto bi sada pala rezultatiski uz nove klince. Naravno moze se desiti, na pocetku sezone smo lose igrali i gubili bodove, ali sve smo bolje igrali, a ovi novi momci su putem kupili iskustvo i samopuzdanje. Potrebno je odricanje za sve, nekoliko puta je iz kluba naglaseno da titula nije prioritet, svi su to prihvatili i to je bila cijena koju smo spremni platiti. Tako ulazimo i u drugu polusezonu, iako smo prvi, titula nije prioritet, ubacili smo nove mladice, neki su nam otisli, mozda dodje jedan ili dva igraca, mozda niko i to je to.
Shvatio sam sta o cemu ti pises i vjerovatno je ispravniji tvoj nacin od mog, ali ja nekako volim da gledam ove mladice, bukvalo kao da su moja djeca, gledam ih kako fudbalski odrastaju, postaju ljudi i igraci, i ja vjerujem u njih. Oni to mogu, mogu izdrzati pritisak, mogu nam donjeti titulu mozda i ove godine, ali zato narednih nekoliko hoce sigurno.
Onda nece biti problem da stavi svoj potpis na ugovor ako je sve to sto kazes istina.dobrinja je napisao/la:Zeli samo igrati u kadetima i napredovati..nece nigdje ici ne brinite...dobar je on momak.. ne interesuju ga prelasci u druge klubove niti zeli da se o njemu puno prica..
-
- Kontakt:
Cijenim ovaj novi stari FK Zeljeznicar sa ljudima koji su 20+ godina u i oko kluba. Iako je stadion u sramotnom stanju, teren je iza Bilinog Polja po kvalitetu. Ljudi se stvarno trude svim snagama da ga odrze sto kvalitetnijim. I taj teren je jedan od vidljivih dokaza, da se radi o velikom klubu, i da je rijec o instituciji. Treba biti covjek i priznati, kad je neko zasluzio spomen, za svoje napore, a FK Zeljeznicar meni prvo pada na pamet.
Tim ljudima skidam kapu i zasluzuju puno bolje navijace od sarajlija. Jer manjina im useru sa kaznama, a vecina sa pasivnim preseravanjem i kritikovanjem. FK Zeljeznicar zasluzuje da bude klub u Liverpoolu ili Glasgowu. Sta taj klub uspjeva postici sa mizernim resursima je naucna fantastika!
Kad vam dodje da kritikujete klub sto pusta talente, citaj Gojak (Olimpic), Karic (Slavija), Djip (Vratnik), Hajradinovic (Trencin). Sjetite se da je Enver Hadziabdic sa 63 godine, gurao valjak po Grbavici, i onda opalite sebi samarcinu, da bolje skontate neke stvari.
Tim ljudima skidam kapu i zasluzuju puno bolje navijace od sarajlija. Jer manjina im useru sa kaznama, a vecina sa pasivnim preseravanjem i kritikovanjem. FK Zeljeznicar zasluzuje da bude klub u Liverpoolu ili Glasgowu. Sta taj klub uspjeva postici sa mizernim resursima je naucna fantastika!
Kad vam dodje da kritikujete klub sto pusta talente, citaj Gojak (Olimpic), Karic (Slavija), Djip (Vratnik), Hajradinovic (Trencin). Sjetite se da je Enver Hadziabdic sa 63 godine, gurao valjak po Grbavici, i onda opalite sebi samarcinu, da bolje skontate neke stvari.
PL BiH -1 je napisao/la:Necemo vise o tome. Nisam ja nikad sam. Moja olovka je uvijek samnom.
Onda je izvalio glupost da ako porezna oprosti kamatu da Zeljo moze vratiti glavnicu za 15 godina![]()
ovo za porez si nenormalnu glupost napisao cuj ne vidi uspon kluba ni za 15 godina... pa misli na to da bi se placalo mjesecno sto bi klub mogao finansirati i ne bi svake godine morao strepiti oko dogovora i reprogama tog duga do slijedece godine, ovako bi poslovao normalno i imao odblokiran racun...ccc
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
intervju sa predsjednikom Almirom Gredicem
http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
- firefirefirely
- Kontakt:
samoposmatram je napisao/la: teren je iza Bilinog Polja po kvalitetu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.