KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Silvester071
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Silvester071 » 22 dec 2008, 23:15

Sud je napisao/la: Nema vise 1000 hordi na tribini tako da i tribine odmah ne izgledaju strasno kao prije 3-4 godine.
Potpisujem...upravo ono o cemu ja pricam...

Protiv Partizana je bila i vise nego solidna posjeta ali atmosfera...nista strasno... 8-)

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 22 dec 2008, 23:57

Po drugi put ove seezone i pored poraza ja uopste niti sekunde nisam nezadovoljan nastupom ekipe za kuju navijam toliki niz godina. Prije svega u Skenderiju je dosao "evropski" Partizan, ekipa koja se poprilicno ravnopravno nosi sa najjacim ekipama sa starog kontinenta pa neke i klapi po usima. Bosna je odigrala fantasticno do kraja trece cetvrtine sa ipak u odnosu na prosle sezone skromnom ekipom. Bilo je tu par vrlo bitnih sudijskih "previda" koji su i te kako mogli uticati na rezulat ali ipak nakon 14 poena razlike u sudijama ne treba traziti krivce za poraz. Mislim da su kola krenula nizbrdo ulaskom Pasalica koji je do tada eksplozivnu igru Bosne totalno umrtvio i u napadackom i odbrambenom smislu. Momak ako misli da bude play morat ce da shvati da ne moze loptu muljati do iznemoglosti i da mora napokon poceti sa ulazima pod kos. Svaki put kada udje totalno umrtvi igru i dodje do situacije kada vise nema vremena za rjesenje. Ali naravno ni slucajno necu reci da je on glavni krivac za poraz. Za poraz je navise kriva odlicna protivnicka ekipa koja jednostavno pogodi trice kada je to potrebno i koju vodi fantastican trener. Vukoicic po obicaju sa onim sto ima na stolu izvlaci maksimum i zaista kao sto je neko rekao sta bi bilo da smo ovoga covjeka imali koju sezonu prije. Jedino sto bih mu donekle prigovorio je to sto na utakmici kada su nastupile strasne nedace sa visokim igracima nije niti malo upotrijebio Klinca. Ipak je momak visok 212 cm i koja minuta bi ipak vjerovatno spasila Zimica ili Ivanovica od licnih gresaka.
Sto se tice publike i ovo je bilo vise nego dosta navijaca. Za punu dvoranu potrebne su zvijezde, rezultati i euforija. Nisu tu u pitanju ni nedolazak Hordi niti ovo niti ono. Sarajevo je grad sa 500.000 stanovnika tako da dvoranu od 6000-7000 nije nikakav problem napuniti bez ijednog pravog navijaca ako si napravio preduslove. Plus racunajte da je predhodnih sezona na jace utakmice dolazilo i navijaca van Sarajeva. Onih pravih Hordi nije nikada n utakmici bilo vise od 2000 jer u prosjeku ih nema vise ni na utakmicama Sarajeva. Naravno to ne znaci da ih nema 50.000 nego jednostavno sve je pitanje motiva. Neka Bosna napravi onaku ekipu kakvu je imao Bajramovic i neka na klupi sjedi Vukoicic pa cete vidjeti opet krcatu Skenderiju ali sasvim sigurno i dugo prizeljkivanu evropsku Bosnu. Do sada smo imali ili dobre igrace a lose trenere, ili solidnog trenera (Zdovca) i malo losije igrace i sada imamo najlosiju ekipu posljednjih godina i vrhunskog trenera. Mislim da je vrijeme da imamo dobru ekipu sa vrhunskim trenerom. Sve treba uraditi da se zadrzi Vlada i sve uciniti da se po njegovim instrukcijama i zeljama napravi ekipa za sljedecu sezonu. Garantujem eto opet krcate Skenderije.
Sutra se Helios jednostavno mora dobiti i mislim da je nasa ekipa vise nego sposobna za to. Neka ova sezona zaista bude borab za drugog predstavnika u NLB-u, osvajanje titule i dobijanje Zimica, Suljagica, Pasalica, Klinca i nikako ne treba zaboraviti Djurasovica koji je fantasticno odigrao protiv Krke. Neka sljedece godine oni ne budu vise bosnina buducnost nego sadasnjost. Krajnje je vrijeme da se grad ozbiljno ukljuci u sve ovo jer Sarajevo je sto se tice sporta najpoznatije po kosarkasima Bosne a onda svi ostali idu iza nje. Bosna je bila brand i mora to opet da bude. Dosta je vise prezivljavanja i trazenja alibija. Nema vise obraza niti vremena za sljedece sezone ce biti.... Sljdece sezone mora biti.!

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 23 dec 2008, 14:56

Zvezda traži back up pleja.Navodno su zainteresovani za Jovanovića iz Slobode te Đorđevića iz Bosne.
Inače Bosna bi trebala potražiti nekog centra na početku slijedeće godine ako se misli uzeti dva mjesta u jadranskoj.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 23 dec 2008, 15:50

Sloboda ne da Jovanovica, ovi su im ponudili solidno obestecenje ali ne vjerujem da ce ga pustiti
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 23 dec 2008, 18:31

Bosna ASA BHT - Helios Domzale 33-31

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 23 dec 2008, 18:41

Bosna ASA BHT - Helios Domzale 38-36 2Q kraj

Burrel katastrofa - 0 points, 3 TO i 3 Faul

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 23 dec 2008, 19:10

Bosna ASA BHT - Helios Domzale 61-49

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 23 dec 2008, 19:20

Bosna ASA BHT - Helios Domzale 64-55

Sanjo
Kontakt:

Post Postao/la Sanjo » 23 dec 2008, 19:43

Bosna ASA BHT - Helios Domzale 87-72 POBJEDA!!! :D :D :D

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 23 dec 2008, 19:46

Sanjo je napisao/la:Bosna ASA BHT - Helios Domzale 87-72 POBJEDA!!! :D :D :D
sve cestitke!!!!
I feel devotion!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2008, 19:52

nisam stigao na utakmicu, dosao uz svu trku u kucu u 18:30 sa merakom upalio TV Hayat kada tamo neki izgubljeni debili

nadam se da na vogosci ima repriza, veoma vazna pobjeda

a kako mi je drago sto je igrao klinac tu zadnju minutu i dao 4 kosa, samo da ga vlado na vrjeme pocne uvoditi na vrjeme, a da se ne ponovi prica sa zimicem, a djurasovic opet dobio neke minute i opet solidan
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 dec 2008, 20:04

nerminh74 je napisao/la:nisam stigao na utakmicu, dosao uz svu trku u kucu u 18:30 sa merakom upalio TV Hayat kada tamo neki izgubljeni debili

nadam se da na vogosci ima repriza, veoma vazna pobjeda

a kako mi je drago sto je igrao klinac tu zadnju minutu i dao 4 kosa, samo da ga vlado na vrjeme pocne uvoditi na vrjeme, a da se ne ponovi prica sa zimicem, a djurasovic opet dobio neke minute i opet solidan
Ako neko zna nek javi za tu reprizu na vogosci

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 23 dec 2008, 20:23

Napokon pobjeda :mrgreen:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2008, 20:59

pocela tekma na vogosci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 23 dec 2008, 21:45

Dobro da se Zimic nije povrijedio kad uleti u gledaliste.Inace odigro veoma solidno drugo poluvrijeme uz kvalitetne asistencije.Ipak moram pohvaliti Ivanovica koji svaku marku koju dobije opravda.
-the LORD of the RINGS-

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 23 dec 2008, 22:39

Burell je za mene definitivno prošlost,treba dati šansu mlađim igračima prvenstveno Čamdžiću,Klincu,Majstoriću.....I siguran sam ako se budu forsirali naši mladi da će biti bolje nego sa igračima tipa Burella.Vučurević, blago rečeno ,ne pokazuje da je pojačanje.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 23 dec 2008, 23:02

PostPostao/la Sud dana 21 dec 2008, 00:31
a javice se ars, samo je ocigledno da je Zima obican prosjek, a odigrao je dobre utakmice i ars ga odmah u Spaniju poslao. A Bosna se borila i nije ostavila los utisak, hajmo sad dobiti Helios!!!!
GDJE SU SADA MELO, BOSNAS I SLIČNI POZNAVAOCI IGRAČA Bosne.

Valjda ste sada došli tobe(za one koji su muslimani) ili pameti(tko nije ).
Mogli ste vidjeti što znači centar kao Zima za KK Bosnu, a za godinu i za repku.
Mnogi od ovih koji ga omaložavaju i porede sa Vranešom pokazuju da doista nemaju pojma, jer je Zima centar od 217cm, a pokretan je kao i krilo od 202-203 cm, dok Vrenešu je pokretnost i reakcija na nivou usporene snimke. I večeras je Zima imao par istrčavanja u kontrama, što je zadivljujuće za jednog centra njegove visine. I da naša Bosna ima pleya kao Cibona , Olimpija,CZ,Partizan Zima bi svaku tekmu trpao preko 15 poena. Toliko o našem Air Zimi.
Onog Burella pod hiitnooo otjerati, ako treba ja ću mu platiti one way ticket za USA. ;)
I tu se je pokazalo tko se razumije u košarku, čuj dobar Burell, pa i onaj Snow iz Heliosa je za njega izmislio košarku, tko ga dovede dabogda trenirao i Kongo.
Vidjeli ste Klinca i Čamdžića, koji uz Majstorića će slijedečih godina predstavljati naše udarne igle u NLB i Europi, pokazali su i u onih 60-tak sekundi da imaju potencijal, i potrebno im je dati šansu, jer će oni uz pravilan razvoj za godinu dvije izrasti u sjajne mlade igrače.
Nego dobar onaj triangle na Bliskom istoku , sjajni stručnjaci(MB,Abaz i Sabe) sa zavidnim karijerama. :roll:

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 24 dec 2008, 00:14

daj ars uozbilji se, ne znam samo sta si se zakacio za Zimica ko da ti je sin.Momak je bio dobar veceras i ja mu zelim sto vise ovakvih utakmica i zbog njega i zbog Bosne.A evo ja sam sad tu,a gde si ti bio kad je Zima u zadnje 3 utakmice davao po koji kos i bio los.Misim da treba pustiti momka da igra i da ne aprdjujemo o njemu do beskonacnosti.Djordevic se dosta popravio, da li se ars slaze?A mislim definitivno da bi Klinac,Camdzic i Bozo trebali da budu naredne sezone okosnica,s tim da Suljagic izgleda lose napreduje,a ima dobru minutazu.Barel je dosta los, da se slozim s arsom jednom.Nadam se da ce se Rakic pokazati kao pogodak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 dec 2008, 00:23

Zalosno je vidjeti onakvu dvoranu, polu praznu, da su vecinom djeca na tribinama, ja mislim ovdje su neki samo uz klub dok igraju dobro.
Mislim da je problem sto je mala posjeta sto se igra samo FINAL 4, jer vecina likova zbog toga ne dolazi, mislim da govore sami sebi nemaju nikakve sanse sto bi ja isao na utakmice kad se bore za 7 poziciju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 24 dec 2008, 01:04

čestitke na pobjedi!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.