RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Željooooo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Željooooo » 10 jan 2014, 02:17

MostaracVelezovac je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:A kad vec pricamo o Seidu Behramu ili bilo kojem klincu na pocetku fudbalske karijere, hajde da se osvrnemo na sve one klince od 18-21 godine koji su iz Veleza svoju srecu trazili u Sarajevu ili Zelji ili negdje drugo u BiH:

1) Brkovic. Eno neki dan sam mu pricao sa dajdzom (ili adzom) sta mu je vec. Covjek kuka kako mali ne igra nikako. Sjedi na klupi. Propada. Govorili mu da ce ga ubacit. Pa danas. Pa sutra. Pa nikad. I tako prolaze najbolje godine za razvoj. Brkovica je vec pregazilo vrijeme koje mu je bilo potrebno da izrazte u odlicnog igraca - a imao je priliku. A sad je gotovo. Nema razloga ne kukat - svi smo znali da ce mu se to desiti - i to mu je buducnost.

2) Colic. U Velezu bi on bio neko - gore je niko. A sad bi i u Velezu bio niko cisto radi hrakanja kojeg bi dobio nakon onako glupog ponasanja. Sta je bilo s njim? Nista. Nema ga nigdje. I to mu je to dok ne objesi kopacke.

3) Dzafic i Osmanagic - bili su jedan od 3 najjaca tandema u ligi kad su bili kod nas. Kako su zavrsili? Jesu li se naigrali? Jesu li ikad igdje bili na nivou kao sto su bili kod nas gdje su im ruke bile odrijesene da igraju svako kolo? Evo neko je na forumu reko da je pratio Osmanagica u Sarajvu i da nije blistao - cudi me ...

Ukratko... mladi igraci MORAJU igrati u klubu koji im pruza priliku da igraju - a ne u klubu koji kupuje igrace samo da ih drugi klubovi ne bi imali. To je radila Zvezda u bivsoj drzavi. To danas radi Zeljo. A i Sarajevo ce evo tek pocet s tom politikom, ne zato sto su shupci ko Strumfovi, nego zato sto ce Tan to tako traziti.

Sretno Seidu i ja se iskreno nadam da ce on zaigrat u sljedece 3-4 godine - ali cisto sumnjam. Mislim da se zajebo.
Druže da te ispravim,Danijal Brković je bolovao od mononukleoze i zbog toga nije igrao, kad ozdravi igrat ce,inače momak ima 22 godine i po tvojoj logici, igrača sa toliko godina je pregazilo vrijeme :O meni je on izuzetno drag igrač, kupio me golom protiv Čelika u Zenici za Željinu pobjedu..
Veceg antitalenta od Elvira nisam vidio,taj kojom nogom opali loptu ta mu je slabija,nadam se da je istina i da ce preci kod vas,samo da ga se kutarišemo više.. ostale igrače koje si nabrojao ne bih komentarisao jer nisu igrali u Želji..mlad igrač ce igrati u klubu koji mu ponudi najbolje uslove za razvoj,a gdje ce ti biti bolje nego u šampionu države, a ovo za politiku Zvezde i Želje je toliko glupo da ne znam šta da ti napišem,to se u svijetu fudbala zove transfer..nadam se da ce se Velež sljedece sezone vratiti tamo gdje i pripada,u sami vrh BH fudbala..
1) Mononukleuzu nije imao od pocetka svog grijanja klupe u Zeljeznicaru. Imao je jedan period, a prije toga je sjedio na klupi i poslije toga je sjedio na klupi. Uz to, on punu 23 godine za 5 mjeseci. Da je bio u Velezu sad bi on vec bio vrhunski napadac a u Zelji on to nemoze postati jos za godinu dana sve i da mu dadnu priliku - jer ne igra nikako - a nece mu je ni dati. A jeste logicno da je njega vrijeme pregazilo, jer on je igrac za inostranstva an ne za PLBiH. Ako je tebi uspjeh da igra u PLBiH onda ne pricamo o istoj stvari. Njega je vrijeme ovdje pregazilo jer umjesto da skuplja minute i razvija se - on sjedi. A s Velezom je vec mogao otici van do sad.

2) Jedan od glupljih komentara do sad "mlad igrač ce igrati u klubu koji mu ponudi najbolje uslove za razvoj,a gdje ce ti biti bolje nego u šampionu države" - mlad igrac nikad nebi smio da ide u sampiona drzave jer sampion se bori za titulu i tu nema mnogo prilike mladom igracu da se kali. Mladi igraci trebaju da idu u klubove u sredini tabele koji nemogu platiti 11 najjacih igraca - pruzajuci omladincu sansu da se dokaze. Ako Velez nastavi kupovati igrace viseg nivoa (kao sto se cini da to radi sada) - bice mnogo teze mladjim igracima u Velezu da se razviju u sljedece 3-4 godine nego sto je to bio slucaj u prethodne 3-4 godine. To je i glavni razlog zasto je Zeljo grob za mlade igrace. Ne samo Zeljo - svaki klub koji ide na titulu.
a inače Velež svake godine izbacuje par vrhunskih igrača, posebno napadača,how yes no,pa i prije ce se prodati u inostranstvo iz ekipe koja je šampion nego iz ekipe koja je u sredini tabele,u koju je to ekipu mogao otići iz Veleža da je ostao u Veležu ? i vidiš druže da je i ostao u Veležu on bi otišao za 0 KM u inostranstvo,dok ako bude išao iz Želje klub ce dobiti novac za njega.. pa da bi se taj dječak razvio u igrača mora igrati u šampionu,osjetiti pritisak,znati se nositi sa tim,ako to sve savlada on postaje igrač,pogledaj roster Želje iz ove sezone i sve ce ti biti jasno,vecina su igrači koji su prošli omladinsku školu Želje,ove godine je par mladih igrača gurnuto odmah u vatru,potpisuju se višegodišnji ugovori sa mladim igračima,sljedece sezone se planira još par mladih igrača prikljuciti prvoj ekipi..problem Veleža je što treneri vecinom nemaju damu da gurnu Veležove omladince u vatru,postepeno da ih prikljucuju prvom timu,da im kažu da se ozbiljno racuna na njih,vec se kupuju polovnjaci(npr. Maletić itd..) koji imaju velika primanja.. ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jan 2014, 02:28

Bola ako budete placali malom smjestaj ko Skaljicu spavat ce na ulici. Kome ti prosipas sampionske a nemate za germe
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 jan 2014, 02:35

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bola ako budete placali malom smjestaj ko Skaljicu spavat ce na ulici. Kome ti prosipas sampionske a nemate za germe
druže mene boli briga za finansije kluba,boli me briga ko je predsjednik,direktor itd, ja sam navijač,ja dolazim na stadion da podržim svoj klub, mene zanimaju samo trofeji i pobjede i to je to za ostale stvari u klubu imaju ljudi koji se brinu za to..a i ti ribo znaš da je istina sve što sam gore napisao,samo je teško pogledati istini u oči,zar nije bolje da je Velež uložio pare u svoje juniore nego u neke polovnjake koji odu u pola sezone ili maksimalno 1 sezonu ostanu u klubu i onda se ispare..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 jan 2014, 02:41

Zipa, Maletic polovnjak. S ovom izjavom je svaka replika suvisna I za samara. Adios.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jan 2014, 02:44

Željooooo je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bola ako budete placali malom smjestaj ko Skaljicu spavat ce na ulici. Kome ti prosipas sampionske a nemate za germe
druže mene boli briga za finansije kluba,boli me briga ko je predsjednik,direktor itd, ja sam navijač,ja dolazim na stadion da podržim svoj klub, mene zanimaju samo trofeji i pobjede i to je to za ostale stvari u klubu imaju ljudi koji se brinu za to..a i ti ribo znaš da je istina sve što sam gore napisao,samo je teško pogledati istini u oči,zar nije bolje da je Velež uložio pare u svoje juniore nego u neke polovnjake koji odu u pola sezone ili maksimalno 1 sezonu ostanu u klubu i onda se ispare..
Nije problem voditi normalnu diskusiju ali je problem kad omalovazavas Velez. Cuj gdje je mogao otici iz Veleza? Isli su druze u Barcelonu Nantes Aek Bayern Hsv Borusiju itd da ne nabrajam. Bezveze ti je prica. Nemam nista protiv Zelje i svaki njegov dobar rezultat u evropi dozivljavam skoro kao da je moj Velez ali bahato ponasanje pojedinaca koji su zaboravili kroz sta smo sve prosli i gdje se nalazimo me tako izpizdi. Normala konverzacija i zajebancija DA omalovazavanje i pokusaji NE
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 10 jan 2014, 02:57

Sto su ove sandzaklije iz sarajeva navalili na Velez? Okanite nas se imate temu o vasim klubovima. Najlakse je omalozavati Velez i Hercegovce ko' fol vi mi nesto superiorniji. :o
Da nije bilo rata Velez bi bio jedna od najjacih ekipa ako ne i najjaca na podrucju bivse Yuge. Nasi su omladinci bili u finalu kupa Yu prije rata koje se nikad nije odigralo jer je poceo bio rat. A i Zelju i Sarajevo su redovno namirivali i kuci i na strani, bilo je ko da se igraju sa djecom. Bice ponovo Velez jak, eto vam tanove i osime i sudije...

Nego zna li iko kako se zove taj novi golman sto je dosao? Ima li jos novosti o pojacanjima?

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 jan 2014, 03:00

Titova-Juga je napisao/la:Zipa, Maletic polovnjak. S ovom izjavom je svaka replika suvisna I za samara. Adios.
ma ne nije polovnjak šta ti je :lol: ,igrač sa 34 godine,ima veliku platu,ima još par godina igranja fudbala,potpisao jednogodišnji ugovor,kad ode Velež ce dobiti 0 KM,umjesto toga Velež je trebao u prvi tim ubaciti 3-4 najtalentovanija igrača iz svoje juniorske ekipe,potpisat sa njima višegodišnje ugovore itd..i nisam ništa zlonamjerno mislio ili napisao o Veležu nego sam iznio svoj stav i svoje mišljenje..
Ribo,nije mi ni bila namjera da omalovažavam Velež,to je klub velike tradicije koji jako poštujem ,ali poslije rata koji je to igrač Veleža otišao u neki veci inostrani klub ? igrači odlaze za 0 KM,ugovori se potpisuju na 6 mjeseci maksimalno 1 godina,igrač dođe predstave ga kao pojacanje i nakon dan dobije ponudu druge ekipe i čovjek ode :shock: zar to nije porazno za klub tako velike i svijetle tradicije..?

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 jan 2014, 03:03

slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 jan 2014, 03:12

Ispade sad Velež samo polovnjake uzima... Možda Velež trenutno nema jaku omladinsku školu, ali se zato pronađu kvalitetni mladi igrači koji postanu standardni prvotimci. Kako su pronađeni Drakul, Majkić, Letić, Okić, Hebibović, Oštraković, Hajdarović, Brković... Ima ih još koliko hoćeš.. Svi su oni došli većinom iz Druge lige Federacije/RS-a ili eventualno Prve lige, odmah su gurani u prvih 11, postali odlični igrači. A i 70% trenutne ekipe su Veležova djeca... Merzić, Kazazić, Zvonić, Kodro, Zolj, Ćemalović, Mahinić, Bobić itd itd... Maletić jeste polovnjak, ušao u godine ali opet ima potrebno iskustvo koje je često znalo donijeti rezultat u ovoj polusezoni. Ugovori se sada većinom potpisuju na 2 godine, mislim da je jedini Maletić potpisan na jednu sezonu, njega i ne treba potpisivati na više s obzirom na godine.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 10 jan 2014, 03:37

vm22 je napisao/la:Ispade sad Velež samo polovnjake uzima... Možda Velež trenutno nema jaku omladinsku školu, ali se zato pronađu kvalitetni mladi igrači koji postanu standardni prvotimci. Kako su pronađeni Drakul, Majkić, Letić, Okić, Hebibović, Oštraković, Hajdarović, Brković... Ima ih još koliko hoćeš.. Svi su oni došli većinom iz Druge lige Federacije/RS-a ili eventualno Prve lige, odmah su gurani u prvih 11, postali odlični igrači. A i 70% trenutne ekipe su Veležova djeca... Merzić, Kazazić, Zvonić, Kodro, Zolj, Ćemalović, Mahinić, Bobić itd itd... Maletić jeste polovnjak, ušao u godine ali opet ima potrebno iskustvo koje je često znalo donijeti rezultat u ovoj polusezoni. Ugovori se sada većinom potpisuju na 2 godine, mislim da je jedini Maletić potpisan na jednu sezonu, njega i ne treba potpisivati na više s obzirom na godine.
ma ne druže nego je Velež morao potpisati ugovore sa Pecom,Isićem,Bašićem itd,umjesto što je potpisao sa Isakovicem,Jankovicem..pogledaj Zrinjski kako su ugovorima vezali bracu Klaric,to su fudbalski dragulji,pogledaj ostale klubove kako vezuju mlade igrače ugovorima,treba i starijih igrača na terenu jer ne može samo mladost igrati,al' mora se davati šansa mladim igračima,pod ovo mlade , mislim na mlade igrače koji su talentovani a ne na Zvoniće,Ćemaloviće,Jazvine itd,a ruku u vatru smijem staviti da bi se Peco,Isić i ostali borili više nego Isakovic,Janković..

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 10 jan 2014, 05:04

Dobro Maurinho hvala ti na savjetima, mi cemo ih proslijediti upravi Veleza a sad hajde molim te prosetaj sa ove teme.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jan 2014, 07:49

Dobro nije momak los samo uporan i udusi brate. Isto sad ja odem solit pamet na Zeljinoj temi a veze nemam sta im se desava u klubu i kako funkcionisu a bogami niti me zanima. Malo se pogubio :P ali dobro
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 10 jan 2014, 15:20

Lik Zeljo apsolutno je u pravu.Za Velez nisu polovnjaci koji uzimaju mjesec dana da razmisle gdje ce.Nije prvi put da uprava radi strasni posao tj.objavi tzv.pojacanje,a poslije nista od toga,inace "veoma ozbiljno".S druge strane nasi najdragocijeniji talenti pustaju se tek tako jer to je "normala".Ovo nekima izgleda kao napredak,hahaha,grohotom se smijem.0:3 protiv Sirokog,0:2 protiv Celika,napredujemo,vidi se da jesmo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jan 2014, 15:22

JUSUFBEGOVIĆ: KREĆEMO ZA ŠEST DANA

Za Nedima Jusufbegovića, šefa stručnog štaba „Rođenih“, približio se početak priprema. Velež 15. januara kreće sa pripremama za drugi dio sezone. Raspoloženi trener „Rođenih“ otvoreno je progovorio o planovima u predstojećem periodu.

Za početak raportirao je o planovima u prvih 10-tak dana.

- Krećemo 15. januara. To će biti uvodna sedmica. Radit ćemo jedan dan, jedan puta dnevno, a sljedeći dan dva puta dnevno. U ovom periodu nećemo samo raditi, kako se to kaže na „fizici“, nego ćemo kombinovati. Pored naših fudbalera, tu će biti i momaka koji su došli na probu, tako da će i oni imati priliku da se nametnu. Također, testirat ćemo naše igrače, kojima smo na odlasku na pauzu pripremili programe. Nakon uvodne sedmice pojačat ćemo intenzitet, a uslijedit će i 2-3 utakmice. Prva je sa Širokim Brijegom. Treba nam jedan protivnik takvog kvaliteta upravo na početku. Kao što rekoh nastojat ćemo odigrati 2-3 utakmice do polaska na drugi dio priprema, ističe Jusufbegović i nameće dva nova pitanja.

Velež bi trebao na pripreme u Crnu Goru ?

- Da, tako je, mislim da već sada možemo reći da ćemo početak februara provesti u Baru. Tu je klub bio prošle godine i imao adekvatne uslove za trening. Možda nije loše da imamo neku svoju tradicionalnu bazu.

Prethodno ste rekli da će u prvoj sedmici biti proba za pojedine igrače. O kakvim igračima se radi ?

- Mi smo ove zime na tržištu prisutni na dva načina. Postoje igrači koje smo željeli, a postoje igrači za koje smo dobili preporuke. Za neke smo imali dvd-ove sa preporukom, a za neke i usmene preporuke. Tu ima igrača iz raznih liga, ne samo iz BiH, već i regiona. Jednostavno želimo tim momcima dati pravu priliku, da pokažu da li su to za šta smo dobili preporuke, a ima ih jako dobrih, i naravno u kojem su fizičkom stanju trenutno. Tek nakon toga možemo davati neku procijenu o njima.

Velež tradicionalno, posebno u zimskom periodu, ima jako dobrih iskustava sa takvim igračima na probi.

- Pa ako uzmemo malo istorije u posljednje dvije zime došli su Hebibović iz Igmana i Letić iz Borca iz Bosanskog Šamca. Vrlo rado bi još nekog igrača koji će za naš tim imati značaj kao i ova dvojica.

S druge strane prelazni rok je već počeo. Neka imena su već praktično dogovorena.

- Možemo potvrditi da su Dejan Janković i Aldin Isaković naši igrači već sada. Milan Purović je zatražio „stanku“ do 13. februara jer ima ponudu jednog jakog inostranog kluba. Ok, iako smo se već sve dogovorili sa njim i utanačili detalje, tako je to u fudbalu. Uvijek postoji neko sa mnogo izdašnijom novčanom ponudom, posebno u inostranstvu, tako da se ne možete, da tako kažem, „boriti“ sa tim. Pričekat ćemo, napadača takvih karakteristika ćemo pričekati do roka kojeg je i sam naveo.

Što se tiče odlazaka i tu bi lista mogla biti popunjena.

- Četvorica idu na posudbu, Marić, Zuhrić, Jakupović i Bešo. Njima treba utakmica i sticanja iskustva. Postoji mogućnost da nas Merzić napusti, jer ima također jednu inostranu ponudu. Postoji odšteta za njega, a i s druge strane mislim da mu klub neće praviti probleme oko odlaska u inostranstvo. Ipak, pričekajmo jer prelazni rok tek treba da počne i nije njegov odlazak još potvrđen. Možda bude još odlazaka, vidjet ćemo. Imamo ponude za neke igrače.

Vi ste na kraju polusezone istakli da će se Velež pojačati. Obzirom da su pregovori u toku, ne vejrujem da će te o imenima govoriti.

- Pa ne bih želio da izlazimo u javnost sa imenima, jer jednostavno to je prelazni rok, to je „pijaca“, tu se stvari mogu uvijek promjeniti. Takav je fudbal. O pozicijama možemo. Tražimo stopera, dva ofanzivna vezna igrača i jednog napadača. Ukoliko dođe do transfera Merzića, potražit ćemo još jednog stopera. Za pozicije koje tražimo imamo već konkretna imena u kombinaciji, ali kao što rekoh ne bih još izlazio u javnost.

fkvelez.ba

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jan 2014, 15:29

Ovaj vfcmostar je onaj zrinjevac carina. Idi bola provaljen si levatu :lol: :lol: :lol: na sta su sve spremni :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jan 2014, 15:30

Rođeni jači u odbrani
Škaljić napustio Željezničar, najbliži povratku u Velež

Asim Škaljić okončao je danas epizodu u Željezničaru. Iako je ljetos došao kao pojačanje u zadnjoj liniji, Škaljić je jesen, najviše zahvaljujući povredi ruke, proveo van terena.
Odlučio je napustiti Grbavicu, a konačan dogovor sa čelnicima Željezničara postigao je danas. Škaljić će se gotovo sigurno vratiti u matični Velež iz kojeg je prije tri godine prešao u sarajevski Olimpic odakle je i dospio u redove aktualnog prvaka BiH.

Iskusni defanzivac prije nekoliko dana sastao se sa čelnim ljudima mostarskog kluba kada je načelno dogovorio uslove svog novog ugovora sa Rođenima.

ss.ba

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jan 2014, 15:34

Moze Skaljic jos 2 sezone. Dobra vijest
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 10 jan 2014, 15:38

Neka nam Škaljića , neka imamo malo konkurencije na defanzivnim pozicijama.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 jan 2014, 15:56

Hajde Asime ! :twisted:
Dobra vijest, jako dobra, ako potpiše za nas.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 10 jan 2014, 16:48

Pastrmka,daj se saberi,ja bih volio da je puno bolja situacija u nasem Velezu i bice ako Bog da.Za tvoje komentare za Zrinjevca suvisno je bilo sta reci.Nego,skini se malo sa foruma,ne znam bas puno raje od blizu 50 godina da stalno piskaraju ko djeca.Get life.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.