BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

barbarezsergej
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la barbarezsergej » 09 jan 2014, 19:06

po meni dzumi ima velike sanse sutra jer nije ovaj bemelmans nekakav kvalitet ba, kad je dobio brauna koje je po meni nezgodniji protivnik zasto da ne dobije i ovog belgijanca

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 19:16

Kako bi bilo dobro za BH tenis dobra stvar da udje u glavni turnir, makar prvo kolo da odigra :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 19:42

Damir će biti najveća senzacija turnira, aBd ;)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jan 2014, 19:52

Kaunas je napisao/la:Damir će biti najveća senzacija turnira, aBd ;)
Kao što su bili Goffin, Kubot :D

Ne vjerujem da je ovaj bolji od Browna ili Veselog :D Kao što @Claus kaže, servis će biti vrlo bitan, bude li dobro servirao moći će pružit odličan otpor i pobjediti. I retern će učiniti svoje, mora sve biti na nivou.

Nadam se da će ga organizatori stavit na teren br. 3 i da gledamo ga uživo. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2014, 22:12

Ulaskom u 3. kolo kvala Dzumhur je vec zaradio 14 400 $,sto je ako se ne varam dosadasnja najveca zarada naseg tenisera na jednom turniru.
BosnaE

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 09 jan 2014, 23:37

Brown je cirkusant i on nije nikakvo mjerilo. Bemelmans je bolji od njega duplo, a bolji je i od Veselog dosta. Damir ce imati izuzetno tezak mec prekosutra!

Bemelmans je bio ogromni talenat, ali ga nije do kraja iskoristio. Od ove godine mu je Malisse trener i od njega treba ocekivati dosta bolju godinu od prethodnih.

Realno, on nije mogao imati bolji zrijeb za 3. kolo kvala na AOu!

Favorit je, poprilicno veliki i Damiru ce biti jako tesko!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 09 jan 2014, 23:39

Bašić je vise love zaradio u Halleu nego Damir na ovom turniru

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 10 jan 2014, 01:41

Održan je žrijeb za prvi Grand Slam sezone. Ukoliko Damir prođe, mogući protivnici su: Juan Martin del Potro, Richard Gasquet, Fernando Verdasco, Alexandr Dolgopolov, Florian Mayer, Victor Hanescu, Yen-Hsun Lu, Michael Llodra, Federico Delbonis, Julian Reister, Jan Hajek, Joao Sousa i kvalifikant.
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 10 jan 2014, 01:45

Dajte Delpu da ga Damir ponizi. :D

btw. Damir prolazi, zapamtite ovo. Zaboravljate da Damir haman igra na domacem terenu. Vidio sam da je i jedan Australac napisao da je atmosfera na Damirovim mecevima sjajna, te da ga prati poveci broj Bosanaca iz Australije. Samo da bude live stream da i mi mozemo uzivati. 8-)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 jan 2014, 02:07

Realno, Bemelmans je favorit i on u Damiru vidi idealnog protivnika u trecem pretkolu.

Belgijanac je do sada trebao imati dosta bolje rezultate s obzirom na talenat koji posjeduje, dosta nezodan igrac, ljevoruk, dobar servis, ide na mrezu trazi poene, ali i igrac koji uvijek ima neke crne minute i period igre gdje potpuno odluta sa terena. Beton mu je ok, ali siguran sam da bi i on volio da su uslovi nesto brzi, jer tu do izrazaja dolazi njegova igra, generalno u dvorani on igra najbolji tenis.

Prosle godine je Bemelmans dobio Damira u tie break treceg seta na sljaci, ali je Damir taj mec odigrao uzasno, ako je jos neko gledao zna o cemu pricam, u tie breaku nije ni postojao.
Generalno je mnogo bolji igrac od Browna, koji je obicni krkan, cirkusant i kod njega nema sredine, od Veselog nije bolji igrac, ali trenutno je na visem nivou u odnosu na Ceha sto se betona tice, jer Vesely na sljaci i na nesto brzim podlogama(ako je ovo uopste brze :mrgreen: ), dva razlicita igraca.

Bilo bi lijepo kada bi bio stream za mec, a onda Del Potro, Verdasco ili neko treci, svejedno. :)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2014, 09:23

Ništa od streama, nije na terenu br. 3 već na terenu br. 11. Jedino ako budu prenosili sve kao na glavnom a mislim da je ovaj teren pokriven kamerama, samo je pitanje hoče li ih uključiti :D

Damir Dzumhur!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2014, 11:07

lucif3R666 je napisao/la:Održan je žrijeb za prvi Grand Slam sezone. Ukoliko Damir prođe, mogući protivnici su: Juan Martin del Potro, Richard Gasquet, Fernando Verdasco, Alexandr Dolgopolov, Florian Mayer, Victor Hanescu, Yen-Hsun Lu, Michael Llodra, Federico Delbonis, Julian Reister, Jan Hajek, Joao Sousa i kvalifikant.
Odma daj Delpa da mu se otvori žrijeb.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2014, 11:14

DukeOfWellington je napisao/la:
lucif3R666 je napisao/la:Održan je žrijeb za prvi Grand Slam sezone. Ukoliko Damir prođe, mogući protivnici su: Juan Martin del Potro, Richard Gasquet, Fernando Verdasco, Alexandr Dolgopolov, Florian Mayer, Victor Hanescu, Yen-Hsun Lu, Michael Llodra, Federico Delbonis, Julian Reister, Jan Hajek, Joao Sousa i kvalifikant.
Odma daj Delpa da mu se otvori žrijeb.
Da Delpa izbaci pa ce kasnije i Rafu i eto šanse Federeru za finale :D

Damir večeras igra prvi meč, početak je 02:30 po našem vremenu :D

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 11:32

Na prvi pogled, ovdje i te kako ima protivnika s kojim bi Damir mogao igrati. Na prvi pogled, to su ovi boldani. Naravno, svaki od njih bi bio favorit protiv Damira, a najbolje rješenje bi bio drugi kvalifikant ili Llodra. Zašto Francuz? Zašto što igra S&V i jako je sličan Brownu, tako da bi Džumhur imao dobre šanse protiv njega. Ako se neko pita zašto nisam stavio Tajvanca relativno nepoznatog imena, glavni razlog leži u tome što je upravo izbacio Ferrera u Aucklandu. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 11:45

Nije on ni toliko nepoznat, čovjek je tukao Murraya, Hewitta, Roddicka, Nalbandiana...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 11:51

Claus je napisao/la:relativno nepoznatog imena
Čitaj, yebo ga. :P Nisam ni rek'o da jeste "toliko nepoznat". :mrgreen:

Siguran sam da 80-90% ljudi s foruma nisu čuli za njega, a Ferrera sam naveo jer ga je zadnjeg pobijedio. Kako god, ne želim ga za Damirovog protivnika ako ovaj prođe Bemelmansa.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 jan 2014, 12:44

Sjećam se da je 2009. otvorio Wimbledon sa Federerom, tad je publika nakon svakog njegovog dobivenog gema uzvikivala "Luuuu". Do tad nisam čuo za njeg, a sad vidim da je počeo karijeru još 2001.

George24
Kontakt:

Post Postao/la George24 » 10 jan 2014, 12:50

Ako prodje kvalifikacije najbolji moguci protivnik mu je Joao Sousa kojeg je Damir do sada dva puta pobijedio.
Sir Alex Ferguson 1986-2013
Manchester United
NK Jedinstvo
Paul George
Mirza Teletovic

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 13:23

George24 je napisao/la:Ako prodje kvalifikacije najbolji moguci protivnik mu je Joao Sousa kojeg je Damir do sada dva puta pobijedio.
Doduše, obje pobjede su ostvarene na šljaci. Ali da, Portugalac je najbolji mogući protivnik za Damira.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 10 jan 2014, 15:33

Sve sto si napisao, retro, je tacno. I ja sam gledao njihov mec u NL. Kamo srece da nisam :D

Ljudi kod nas nikako nece jednu stvar da shvate...kada Damir ima dobar zrijeb, ocekuje se da prodje...a nikako ljudi da skontaju da je sam Damir fenomenalan zrijeb za svoje protivnike u gotovo svakom trenutku. U ovakvom pogotovo! Mec koji vodi u glavni dio turnira, a protivnik ti kepec iz BiH za kog nikad cuo nisi. Sa losim servisom i jako malo odigranih meceva na Challenger nivou na tvrdoj podlozi. Da ne pricam o ATPu.

Tako da Bemelmans veceras ima bas lijepu priliku da prodje dalje i veliki je favorit. Nama ostaje da se nadamo iznenadjenju i eventualnom podcjenjivanju :)

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.