BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Virtu4l
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2014, 09:47

BegAx je napisao/la:Za dva dana se igra. Ako se ne varam, u finalu kvala se igra na tri dobijena seta? Ispravite me ako grijesim.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Austr ... Qualifying" onclick="window.open(this.href);return false;

Prošle godine su igrali u dva dobijena, Bemelmans prošao preko Ilhana, tada je bio četvrti nosilac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2014, 10:26

Nisam očekivao ovako ubjedljivog Damira. Da budem iskren, nisam očekivao uopće da može dogurati dalje od 2 kola. Drago mi je što sam se prevario u vezi s njim. Sljedeći meč je sudbonosni za njega. Ulog je veliki, prvi nastup na Grand Slamu i potencijalni meč s igračem svjetske klase (možda čak sraz s najvećima 8-) ). Ovo mora iskoristiti, bolje prilike teško da će biti. Uskoro puni 22 godine i vrijeme je da barem iskusi kako je to nastupati na najvećim turnirima, kada već do sada nije.

P.S. Pohvale za rad i trud, rezultati su gotovo opipljivi.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 jan 2014, 10:49

Bravo Džumi kralju!

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 jan 2014, 11:42

A ako izgubi ima li sanse da udje kao laki luser?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2014, 11:47

ronaldo99 je napisao/la:A ako izgubi ima li sanse da udje kao laki luser?
Nema.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jan 2014, 12:15

Claus je napisao/la:
Nema.
Ima. :P Odustao je Almagro i ako svi ipred njega prođu on ulazi, više šanse ima Bemelmans i možda će na tu kartu igrat ali vidjet čemo :D

EDIT: Za sad 12 igrača je ispred njega, bit će ih još jer nisu svi odigrali još 2. kolo :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Aleksa9
Kontakt:

Post Postao/la Aleksa9 » 09 jan 2014, 12:55

Svaka cast Dzumhuru. Na 3 dobijena seta se igraju kvalifikacije samo na Vimbldonu i to finale.

Bemelmans je zajeban igrac, levoruk, ali on ima neke zute minute kada moze da udje u serije gresaka...Inace, Malis mu je trener.

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 09 jan 2014, 13:29

Koliko bi bodova za ovaj ulazak u finalni krug kvalifikacija trebao da dobije Damir
Čestitke Damire samo tako nastavi
F.K. SARAJEVO

Aleksa9
Kontakt:

Post Postao/la Aleksa9 » 09 jan 2014, 13:38

senad82 je napisao/la:Koliko bi bodova za ovaj ulazak u finalni krug kvalifikacija trebao da dobije Damir
Čestitke Damire samo tako nastavi
Obezbedio je napredak od 7 mesta...14 novih bodova. Prosle godine je ispao u drugom kolu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2014, 14:31

Aleksa9 je napisao/la:Bemelmans je zajeban igrac, levoruk, ali on ima neke zute minute kada moze da udje u serije gresaka...Inace, Malis mu je trener.
Onda ima logike :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 14:50

Australian Open: Damir Džumhur na korak do sna
Piše: M. H.
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur izborio je plasman u završnu fazu kvalifikacija za prvi Grand Slam sezone – Australian Open. Jutros je mladi teniser sa 2:0, nakon sat i 13 minuta igre, pobijedio Belgijanca Nielsa Deseina. Iako to rezultat ne otkriva Džumhur se itekako namučio, naročito u prvom setu, da dođe do velikog trijumfa protiv 198. igrača svijeta.

26-godišnji Belgijanac je poveo sa 5:2 i mnogima se činilo da je ovaj set izgubljen za Džumhura. Međutim, bosanski ponos je proradio, Damir se vratio, napravio break i došao do 6:6 i tie-breaka. Taj period je dobio sa 7:3 i nakon 46 minuta igre poveo sa 1:0.

U nastavku je uslijedio mnogo lakši zadatak, te je za samo 27 minuta slavio sa 6:1 i došao do trijumfa. U drugom setu napravio je dva breaka, držao sigurno svoj servis i došao do trećeg kola, ujedno završne faze kvalifikacija.

Podsjećamo da je Damir jučer u prvoj rundi kvalifikacija za prvi Grand Slam sezone, Australian Open, savladao favoriziranog Nijemca, 98. igrača svijeta, Dustina Browna 2:0.

Džumhur je ovom pobjedom ostvario veliki uspjeh, jer je uspio savladati prvog nosioca u kvalifikacijama.

Za ulazak u prvo kolo Australian Opena igrače protiv Belgijanca Rubena Bemelmansa, koji je sa 6-4 i 6-2 izbacio Hrvata Antu Pavića. Bemelmans j trenutno 148. igrač svijeta.

Džumhur je na najnovijoj ATP listi na 188. mjestu, a sigurno je da će nakon ovog turnira doći do novog pomaka, te i najbolje pozicije u karijeri (to je trenutno 187. mjesto s kraja prošle godine).
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 09 jan 2014, 14:54

Mec protiv Bemelmansa ce biti ocjena za ono sto Damir radi sada. Ako prodje i njega ili bar bude ravnopravan protivnik, mozemo reci da je napredovao i da se stvari oko njega pozitivno odvijaju. Ali ako izgubi i bude totalno los, mozemo zakljuciti da su ove dvije poprilicno lagane pobjede bile samo rezultat dobrog dana.

Sretno Damire!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 14:59

suhakrpa je napisao/la:Mec protiv Bemelmansa ce biti ocjena za ono sto Damir radi sada. Ako prodje i njega ili bar bude ravnopravan protivnik, mozemo reci da je napredovao i da se stvari oko njega pozitivno odvijaju. Ali ako izgubi i bude totalno los, mozemo zakljuciti da su ove dvije poprilicno lagane pobjede bile samo rezultat dobrog dana.

Sretno Damire!!
kad je taj meč? (nisam upucen najbolje)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 09 jan 2014, 15:07

Kaunas je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la:Mec protiv Bemelmansa ce biti ocjena za ono sto Damir radi sada. Ako prodje i njega ili bar bude ravnopravan protivnik, mozemo reci da je napredovao i da se stvari oko njega pozitivno odvijaju. Ali ako izgubi i bude totalno los, mozemo zakljuciti da su ove dvije poprilicno lagane pobjede bile samo rezultat dobrog dana.

Sretno Damire!!
11-og. :)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 15:58

sudac92 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:

Sretno Damire!!
11-og. :)
thanx
15.10.2013.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2014, 17:39

Unofficialpage je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Nema.
Ima. :P Odustao je Almagro i ako svi ipred njega prođu on ulazi, više šanse ima Bemelmans i možda će na tu kartu igrat ali vidjet čemo :D

EDIT: Za sad 12 igrača je ispred njega, bit će ih još jer nisu svi odigrali još 2. kolo :D
:roll:

Damir nema šanse da bude najbolje rangirani loser. Pogledaj parove 3. runde, već ima onih gdje su oba igrača bolje rangirana od Džumhura, tako da oni imaju prednost.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jan 2014, 17:43

Sad sam gled'o raspored to jest rejting igrača koji su prošli dalje, upravu je @Claus nema nikakvih šansi da prođe dalje kao ni Bemelmans kao LL jer ima jedan par gdje oba igrača imaju bolji rejting od obojice (Džumhura i Bemelmansa), možda ih i više ima ali ja sam ovo vidio i prest'o dalje tražit :D

Sorry @Claus, moja greška :oops: :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 jan 2014, 17:44

Nije mogao protiv Bemelamansa na sljaci, tesko da moze ista na hardu, al' eto ostaje nada i ovo je solidan uspjeh.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jan 2014, 17:56

Unofficialpage je napisao/la:Sad sam gled'o raspored to jest rejting igrača koji su prošli dalje, upravu je @Claus nema nikakvih šansi da prođe dalje kao ni Bemelmans kao LL jer ima jedan par gdje oba igrača imaju bolji rejting od obojice (Džumhura i Bemelmansa), možda ih i više ima ali ja sam ovo vidio i prest'o dalje tražit :D

Sorry @Claus, moja greška :oops: :D
Nema veze, čovjek se uči dok je živ. :mrgreen: Svako može pogriješiti, prvi ja. ;)

Ni ja mu ne dajem velike šanse protiv Bemelmansa. Malo sam gledao kako igra Belgijanac... Monfilsa je pošteno namučio u Montpellieru, Isneru je čak uzeo prvi set u Atlanti (na domaćem terenu :o ), a 2011 je igrao protiv Nadala u Davis Cupu, gdje je Rafa dobio 6-2, 6-4. Dakle, Ruben ulazi u meč kao favorit.

Naš pulen mora prije svega dobro servirati (fantastično, ne dobro, a to je za njega izgleda nemoguća misija), jer će teško praviti breakove protivniku. Naravno, što manje grešaka to bolje, a mislim da čak ima veće šanse ako ostane u poenu jer ovaj često zna pogriješiti poslije duže razmjene (BH posebno). Da skratim, servis je ključ svega. Naravno, najviše će se pitati Bemelmans. Nadam se da će imati loš dan i da će to Džumi iskoristiti.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 jan 2014, 18:00

ajde dzumi prodji da te gledam na tv protiv nekog iz top 20

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.