Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 09 jan 2014, 15:36

Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.
Logicno.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 jan 2014, 15:44

MaksuzBaksuz je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Sto se tice povlacenja za kapicu, Svi manje vise znamo da Papetu ne ide davanje intervjua, slanje poruka... pa mi malo nelogicno zvuci da je sposoban da indirektno salje genijalne poruke, a da nije sposoban da da normalan intervju.

Sto se Seferovica tice, ako je lobiran jos od U17 SP-a, zasto onda nije doveden odmah da igra za nasu U19, ili najkasnije za nasu U21? Zasto se cekalo da sazrije za A repke? Gdje je opet kasno i amaterski odreagovano.I fakat ne kontam zasto se svi hvatate te famozne nagrade, koju je uzgred dobio od novinara, a ne Nogometnog/Fudbalskog saveza.Te stoga nije imala nikakvog znacaja sa tog aspekta, jer jedini koji su mu mogli poslati poziv za repku su savez i selektor. Nikakvi novinari, nikakvi igraci.
Pa da je Pape znao to bolje objasniti nebi reko fatanje kape i slicno, ali on nezna i ja mu i halalim. Procitaj ili cuj koji Osimov intervju pa ces vidjeti kako covjeku tesko pada da svoje komplikovane misli prenese u neku razumljivu formu.

Za Seferovica: Niko ga nije mogo pozvati u repku dok klinac nebi promjenio drzavljanstvo!!! Zvali su ga u Sloveniju da potpise papire i on nas je tu izvrdo. To da se nije zvao u U19 je logicno, jer se kod nas nebi daleko bolje razvijo nego u Svajcerskoj. To nezvanje u U19 nije isto tako Susiceva greska, nije on odgovoran za te reprezentacije. ALI ne kod nas je za sve kriv selektor a svi ostali nemaju krivice (pa i sami Seferovic je andjeo/melek) :?
Znaci priznajes da je to lupio tek onako, pa neka raja tumaci kako hoce ( kao neku umjetnicku sliku ili literalno djelo, svi vide i dozivljavaju na razlicit nacin). Sto se Osima tice njegova je svaka na mjestu. Covjek nikada ne lupa.Uzivanje je slusati ga. Da Bogdo imamo vise takvih ljudi.

Sto se Seferovica tice on je imao i jos uvijek ima nase drzavljantvo. Trebalo mu je samo sportsko koje je pak mogao dobiti samo uz pomoc saveza. Nije mogao poslati sam zahtjev za promjenu istog. Sto se razvoja fudbalera tice glavninu razvoja snose klubovi. Samo repka ne moze toliko tome doprinjeti za te 3-4 utakmice godisnje. Tako da se mogao proces promjene sportskog drzavljantva zapoceti 2010 godine kada je presao iz Skakavaca u Viole. Boli Italijane neka stvar hoce li on igrati za BiH ili Svicu, jer svakako bi se i dalje brojao kao EU igrac, a ne kao stranac s obzirom da bi i dalje imao Svicarsko drzavljanstvo. Susica ne krivim za period kada je momak trebao igrati za U19-U21 (to moze samo budala i licemjer), nego krivim savez. Ali ga krivim za period kada je vec lagano trebao dobijati sansu u A repci, i kada je izjavljivao da ce ga pozvati cim ovaj odigra prve sekunde za Viole. Ovaj odigra pofino, a poziv izosta.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 jan 2014, 15:46

Goalgetter je napisao/la:
Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.
Logicno.
Istina da ima podobro i Susiceve krivice za neigranje Seferovica za nasu repku, pogotovo onda kada je trubio o tome kad mali zaigra u Serii A da pozvati ce ga... E pa on se itekako naigrao u Lecceu na pozajmici, pa ga mag nije pozvao...

Al opet dakako da ima i Seferoviceve greske, jer istini za volju mogao je nesto slagati kod Hicfelda i ne pojaviti se na okupljanju, al opet to nije nikakav garant da bi ga Mr. Elokvencija pozvao s obzirom da je vec tada dobrano prekrsio obecanje da ce ga zvati nakon prvog nastupa u Serii A, a i nije da ih nije i ranije krsio, a i poslije... Pogotovo Kina fazoni i sl. stvari...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 16:35

Pa i nekazem da je Susic skroz cist od krivice (fakat da je mogo vise uraditi), ali po mome on nije glavni krivac. Trebalo je malog prije prisvojiti. To je obaveza saveza, nevazno ko je selektor.

Seferovica krivim zbog nepostojeceg patriotizma. Ja da sam bio na njegovm mjestu odglumio bi povrijedu ili grupu, ili izjavio javno da nezelim igrati za Svicu i da sam u pokretu promjene sportskog drzavljanstva. Moglo je se nesta tu odigrati. Poziv Papeta nebi sigurno izostajo poslje toga, kad tad mali bi dobio sansu. Na kraju nece ni Pape biti vjecno selektor, znaci i da sam u klincu sa njim opet biceko svoju sansu jer zelim igrati samo za svoju domovinu. Iskreno da je to uradio neko drugi osim Bosnjo nebi nas vecinu toliko bolilo (kladim se da bi vecina rekla, pa sta smo to ocekivali ---Srna, Subotic, Marin, Januzovic....svi su isli ograti za druge, ali niko nije krivio tadasnje selekore, nit je toliko zalio, jer je to bilo itekako logicno??). Zato i ja licno vidim glavnu krivicu kod samog Seferovica i on je za mene odsad i zauvjek Svicarac kao sto je Ibrahimovic samo Svedjanin.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 jan 2014, 16:52

MrMuscle je napisao/la:
Logicno.
Istina da ima podobro i Susiceve krivice za neigranje Seferovica za nasu repku, pogotovo onda kada je trubio o tome kad mali zaigra u Serii A da pozvati ce ga... E pa on se itekako naigrao u Lecceu na pozajmici, pa ga mag nije pozvao...

Al opet dakako da ima i Seferoviceve greske, jer istini za volju mogao je nesto slagati kod Hicfelda i ne pojaviti se na okupljanju, al opet to nije nikakav garant da bi ga Mr. Elokvencija pozvao s obzirom da je vec tada dobrano prekrsio obecanje da ce ga zvati nakon prvog nastupa u Serii A, a i nije da ih nije i ranije krsio, a i poslije... Pogotovo Kina fazoni i sl. stvari...
Jel znate vi da se ne može pozvati igrač koji igra za drugu reprezentaciju? Seferović je u tom trenutku bio omladinski švicarski reprezentativac i tu se sve završava. Sad nam evo škripi desni bek i zadnji vezni, hajmo zvati D.Alvesa i Xavia. Pape debilu, što ih ne zoveš možda dođu igrati.

I gore iznad neko piše kako Juka dovodi igrače bez znanja saveza i selektora. Pa fakat moraš biti budala da takvo nešto misliš. Hajde eto nek bilo ko sa foruma dovede nekog igrača bez znanja saveza i selektora. Znači Juka dovede igrače pred hotel i kaže: evo vam trenerke, samo se vi ušunjajte i neće niko ni primjetiti....hahahahaaaaaa.

I ko misli da Sušić ne zna davati izjave nek pogleda intervju s njim na Al Jazeeri ili na HRT-u. Znači slušajte šta čovjek govori a ne da se vjeruje nekakvih polupismenim novinarima koji npr. ne znaju da se ne piše "banjolučkim" i sl.
Zadnja izmjena: obagol, dana/u 09 jan 2014, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 jan 2014, 16:55

Jeste vise dosadni. Pogotovo ovi sto se hvate ovi idiotski izjava novinara poputa havaza i slicnih. Gledao Barcu, povukao za kacket. A ni jedan da spomene kako je Susic izjavio prije Grcke(ima video) da je pricao sa Kolasincem i da je Seo oradio sta je trebao igrao bi vec 5-6 utakmica do tad. Znaci godinu prije se je vec nesto radilo. Isto tako sa ovim Seferovicem. Mali Besic izletio u Hamburgu, proslo mjesec dva eto ga u repci. Znaci radi se, ne treba javnost sve znati.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 jan 2014, 17:17

Logicno.
Logika mu k'o kod Čombeta.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 09 jan 2014, 17:20

Nesalim se, ozbiljno tako mislim. Iskreno mislim da ako je momak htjeo da igra za nas, nebi se nikad dvoumio (pogledaj kod Pijanic) pogotovo u fazi kad su stvari krenule na bolje u savezu (znaci u eri Osima).
Mislim da bi ipak ti trebao pogledati primjer Pjanica. " onclick="window.open(this.href);return false; 1:07-1:30. Akcenat je na tome da Pjanic sa svojih 17 godina ne moze cekati godinu dana. Koliko je Seferevic imao kad je zaigrao za Svicarsku? Dokad je trebao glumit povrede? Izvini, ali stvarno lupas gluposti.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 18:56

Samo da napomenem da je M. Tankovic (18) najbolji strijelac za Fulham U21 koji je prvi na tabeli u U21 ligi :D Ujedno je i prvi strijelac te lige.

Pored njega, tu u ekipi Fulhama je i Dino Islamovic. Svedjanin i crnogorac po drzavljanstvu, ima li sanse da igra za nas? :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 09 jan 2014, 19:14

voltron30 je napisao/la:
Logicno.
Logika mu k'o kod Čombeta.
:lol: :lol: :lol:
Volim te Bosno!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 jan 2014, 19:40

Samo malo, je l' se Sušić okrivljuje sto papak Seferović nije zaigrao za nas?
Golemo braćo

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 09 jan 2014, 19:53

Sto se tice Seferovica nije se uradilo nista da on zaigra za nas.Dobro se sjecam kad je on tek presao u Fiorentinu novinari su pitali Susica hoce li ga pozvati u reprezentaciju on je rekao:ako Seferovic odigra samo 5 minuta za Fiorentinu odmah cu ga pozvati.Seferovic je kasnije odigrao i puno vise ali ga vise nikada niko nije ni spomenuo.Ja njega ne krivim,momak mora da odredi svoju buducnost,niko od nasih iz saveza niti selektor ga uopste ne kontaktiraju dok s druge strane ima konkretan poziv u reprezentaciju Svicarske.Moramo razumijeti mladog igraca koji mora donijeti odluku expresno,nema tu vremena za razmisljanje.Jos nesto,nase novine i portali(vecina)suptilno pripremaju ljude(pustaju probni balon)za poziv igracima za koje im Susic kaze da ce biti pozvani,najnoviji i najbolji primjer je Tino Sven Susic.Prvo novinari proguraju na mala vrata,raja se smeksa i slijedi poziv.

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 09 jan 2014, 20:28

drummer je napisao/la:Sto se tice Seferovica nije se uradilo nista da on zaigra za nas.Dobro se sjecam kad je on tek presao u Fiorentinu novinari su pitali Susica hoce li ga pozvati u reprezentaciju on je rekao:ako Seferovic odigra samo 5 minuta za Fiorentinu odmah cu ga pozvati.Seferovic je kasnije odigrao i puno vise ali ga vise nikada niko nije ni spomenuo.Ja njega ne krivim,momak mora da odredi svoju buducnost,niko od nasih iz saveza niti selektor ga uopste ne kontaktiraju dok s druge strane ima konkretan poziv u reprezentaciju Svicarske.Moramo razumijeti mladog igraca koji mora donijeti odluku expresno,nema tu vremena za razmisljanje.Jos nesto,nase novine i portali(vecina)suptilno pripremaju ljude(pustaju probni balon)za poziv igracima za koje im Susic kaze da ce biti pozvani,najnoviji i najbolji primjer je Tino Sven Susic.Prvo novinari proguraju na mala vrata,raja se smeksa i slijedi poziv.
Ma ljudi dragi nema se tu šta radit po tom pitanju,nit nikog molit...ako voliš svoju državu za nju češ i igrat i ginut na terenu!Pa makar čeko i 30 godinu da tad debituješ.Šta je trebo Sušić...da ide malom krelcu i čučne na koljena!Ma goniga...pa makar i velemajstor bio!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2014, 23:44

barsa77 je napisao/la: Ma ljudi dragi nema se tu šta radit po tom pitanju,nit nikog molit...ako voliš svoju državu za nju češ i igrat i ginut na terenu!Pa makar čeko i 30 godinu da tad debituješ.Šta je trebo Sušić...da ide malom krelcu i čučne na koljena!Ma goniga...pa makar i velemajstor bio!
Nema to veze sa Seferovićem, to je još jedna slamka za koju se hvataju u providnim pokušajima omalovažavanja selektora ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2014, 23:48

Treba zabraniti na forumu spominjane Seferovica, Halil-age i slicno. Jednostavno, niko od odgovornih iz naseg saveza nije kriv sto oni ne igraju za BIH, vec je to iskljucivo njihov cejf i to su njihove odluke, te nema potrebe da ih se spominje u bilo kakvom kontekstu vezano da je neko pogriejsio nesto oko njih, jedino se mogu spominjati ako se napravi tema "Najvece izdajice BIH".
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 10 jan 2014, 00:34

Demant da je postojao razgovor izmedju Kolasinca i Susica, kako @soko navodi.” U tom trenutku u razgovor se uključio i Seadov menadžer Olafs koji je upitao kakvo mišljenje o Seadu ima selektor Safet Sušić, ima li mjesta u reprezentaciji i koju bi mu pozicuju selektor dao da igra ? Rekao sam mu da je Sušić više puta javno govorio da Kolašinac ima sređene papire već bi imao nekoliko nastupa u reprezentaciji i da bi 100 % igrao u prvom timu, na svojoj prirodnoj poziciji. U razgovor se uključio i predsjednik Begić koji je ponovio da Sead ima sigurno mjesto u reprezentaciji.

Zar ne bi bilo normalno da ove rijeci umjesto Becirovica i Begica izgovori Susic? To nije nikakvo ponizavanje, vec normalan razgovor, koji je u 99% slucajeva daje najbolje,najbrze i najjednostavnije rjesenje.

Par puta sam procitao, Susic razgovora sa potencijalnim igracima, ali nece sve u javnost. :lol: To su puke pretpostavke. Da Susic s njima obavlja razgovore, na pressu ne bi davao izjave: „logicno je da igra za x,y,z“ i „sta sam ja trebao otici kleknuti pred njegovim ocem!?“, vec bi opisao tok njegovog razgovora s igracima. Ali, tu ga shvatam, ne moze opisati nesto sto nije ni desilo. Da ne bude zabune, nije Susic najveci krivac, mnogo vecu odgovornost snose Piric, i ostali u savezu. Medjutim, Susic svojim izjavama (kako igraci sve sami trebaju uraditi) konstantno prebacuje pritisak na igrace, a u neku ruku stiti Pirica i kompaniju.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 jan 2014, 03:38

MaksuzBaksuz je napisao/la:Vadjenje pojedinih pasaza iz cjelog teksta govori dovoljno o koncentraciji koju posjedujes. ....Pratim sta pises i na drugim temam, mogu samo reci da si za mene tipican "pljuvac", a ja sam vec objasnio ko su ti!
Boli me briga sta sam ja za tebe. :mrgreen:
MaksuzBaksuz je napisao/la:Kad vam covjek odgovori na ljep nacin sa nekim faktima vi se spustite na licno vrjedjanje. Neki stvarno samo znaju pljuvati. :?
Ne vidim nikakvo vrijedjanje u tome ako kazem, da slazes jednu glupost i dezinformaciju na drugu i da mi je moje vrijeme suvise skupocjeno, da ga trosim na demant istih.
MaksuzBaksuz je napisao/la:Kao sto sam vec jednom napiso, vama smeta uspjeh (u ovom Slucaju selektora, pojedinih igraca, pa na kraju i reprezentacije) zato sto ste vecinom sami neuspjesni u vasem zivotu.
Oplakah. :lol: Momciluko kako da objasnim, upravo uzivam u mom tako neuspjesnom zivotu. :mrgreen: Ali moj ili neciji uspjeh ovjde na forumu nije predmet ove diskusije, nema veze apsolutno i nemas sta da ga unosis u temu. Toliko o tvom stavu prema ad hominem "argumentima" ili ti napadima. Silazis sa teme i kao predpostavljas da znas kako ko ovdje zivi i koliko uspjeha ima, i da su kao oni koji kritikuju selektora obicne fukare i zele poraz.

Koja gomila s*ranja. Dakle jos jedno slaganje lazi i gluposti. Ne mogu te uzimati kao ozbiljnog covjeka sa kojim cu diskutovati, jer mi je takva sorta dobro poznata, a to je samo gubljenje vremena.

Ponavljam: Razlika izmedju mene i tebe je nacin razmisljanja. To je baza nasih razlicitih misljenja.
Tvoj stav si sam objasnio rijecima: "Profesionalizam nam Balkancima ne lezi."

Fino. Meni lezi, ja ga volim. ;) Bez profesionalizma, strukture i ozbiljnog rada nema uspjeha. To mi je apsolutno bitno, zato sam toliko "neuspjesan" u svom zivotu, kao sto kazes. :mrgreen: Zato se ne slazem sa selektorom i njegovim neradom kao i pristupu njegovom poslu i odgovornosti koju ima. Tebi pase, ok, shavacam zasto.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 jan 2014, 03:47

drummer je napisao/la:Sto se tice Seferovica nije se uradilo nista da on zaigra za nas.Dobro se sjecam kad je on tek presao u Fiorentinu novinari su pitali Susica hoce li ga pozvati u reprezentaciju on je rekao:ako Seferovic odigra samo 5 minuta za Fiorentinu odmah cu ga pozvati.Seferovic je kasnije odigrao i puno vise ali ga vise nikada niko nije ni spomenuo.Ja njega ne krivim,momak mora da odredi svoju buducnost,niko od nasih iz saveza niti selektor ga uopste ne kontaktiraju dok s druge strane ima konkretan poziv u reprezentaciju Svicarske.Moramo razumijeti mladog igraca koji mora donijeti odluku expresno,nema tu vremena za razmisljanje.Jos nesto,nase novine i portali(vecina)suptilno pripremaju ljude(pustaju probni balon)za poziv igracima za koje im Susic kaze da ce biti pozvani,najnoviji i najbolji primjer je Tino Sven Susic.Prvo novinari proguraju na mala vrata,raja se smeksa i slijedi poziv.
Svaka cast.

Logicno.
Dagobda mu sa tom logikom njegov Tino zaigra za Belgiju. Nek mu je sa hajrom i da ima sto vise uspjeha tamo kod "Diables Rouges", samo sto dalje od nas. Iako ce nam mozda promaci koji prvotimac Ajduka, ali prezivjet cemo i to. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 10 jan 2014, 09:29

Kuko je napisao/la:
Nesalim se, ozbiljno tako mislim. Iskreno mislim da ako je momak htjeo da igra za nas, nebi se nikad dvoumio (pogledaj kod Pijanic) pogotovo u fazi kad su stvari krenule na bolje u savezu (znaci u eri Osima).
Mislim da bi ipak ti trebao pogledati primjer Pjanica. " onclick="window.open(this.href);return false; 1:07-1:30. Akcenat je na tome da Pjanic sa svojih 17 godina ne moze cekati godinu dana. Koliko je Seferevic imao kad je zaigrao za Svicarsku? Dokad je trebao glumit povrede? Izvini, ali stvarno lupas gluposti.
Povredu je mogo odglumiti kad su ga zvali da potpise (znaci u Sloveniji gdje je si i bio najavio, kao kupio vec kartu i slicno). Ovo poredjenje Pjanica i Seferovica sa 17 godina je besmisleno - Seferovic je tek sa svojih +/-20 krenuo da bude interesantan za A repku, prije toga ga je jedino mogo zvati trener mladjih kategorija.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jan 2014, 09:43

Virtu4l je napisao/la:
barsa77 je napisao/la: Ma ljudi dragi nema se tu šta radit po tom pitanju,nit nikog molit...ako voliš svoju državu za nju češ i igrat i ginut na terenu!Pa makar čeko i 30 godinu da tad debituješ.Šta je trebo Sušić...da ide malom krelcu i čučne na koljena!Ma goniga...pa makar i velemajstor bio!
Nema to veze sa Seferovićem, to je još jedna slamka za koju se hvataju u providnim pokušajima omalovažavanja selektora ;)
U slucaj Seferovic sam dobro upucen jer su moji dobri prijatelji sa Papetom,jednostavno momak je odmah odbio igrati za nas i rekao Papetu da ce igrati za Svicarsku,kasnije se jos povlacila prica po nasim portalima da se treba pojaviti u Sloveniji pa kao nije mogao doci itd.Znaci momak je ODMAH rekao da nece da igra za BIH,zvali su mu nasi iz saveza i roditelje međutim mali jednostavno nije htio.Nogu slomio ako Bog da.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.