FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 jan 2014, 01:47

Kaze ne pika vam se ta, nije priznao savez, a njihovu nije Uefa... :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jan 2014, 09:26

Antolović super ako dođe. Prije svega zbog sljedeće sezone jer koliko znam Lončarić je potpisao do kraja ove sezone. Isto tako mislim da nama trenutno više Lončarić odgovara jer je bolji u situacijama jedan na jedan koje su dosta češće jer protiv većine ekipa mi napadamo i držimo loptu. Antolivić je bolji kod prekida i djeluje sigurnije. Uglavnom nek to struka odredi a ovo je moje mišljenje.
OVo za Nedu nadam se da je tačno jer ono što sam ga ja gledao mislim da bi mogao biti i pojačanje a dobro je i zbog Ramića da se ne opusti. Gledao sam i Ramića sad a Travnik par tekmi i krivo mi je što i ranije nije izborio mjesto. Nadam se još jednom lijevom bek s obzirom da kažete da je Kvesa sigurno out u prvim kolima i to da može igrati i krilo.
Lijepo je čuti da talenti dolaze kod nas. Akademija o kojoj se priča na Koševu se sada i u narednih par godina može samo tako zvati a u suštini je sve isto kao kod nas. Ako dovedeš igrača i daš mu stan i hranu to je to. Kad se bude napravila zgrada sa terenima ispred nje i ostalim sadržajaima onda se može reći da su ispred nas a i tada ne mora značiti da će izbacivati bolje igrače. Nadam se samo da će i ova dva malca (Amir i Amer) skontati da im je u Želji budućenost jer činjenice govore da Amar najbolje uvodi mlade u prvi tim što je jedna od najbitnijih stavki kod mladog igrača.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 jan 2014, 10:24

Loncaric je koliko ja znam potpisao 1+1 ljetos kad je dosao.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 09 jan 2014, 10:44

zaboljisportuBiH je napisao/la: Akademija o kojoj se priča na Koševu se sada i u narednih par godina može samo tako zvati a u suštini je sve isto kao kod nas. Ako dovedeš igrača i daš mu stan i hranu to je to. Kad se bude napravila zgrada sa terenima ispred nje i ostalim sadržajaima onda se može reći da su ispred nas a i tada ne mora značiti da će izbacivati bolje igrače.
Ma ne znam o kakvim godinama pricas, gradnja pocinje vec na proljece jer je to prioritet svih prioriteta. I kako mozes tvrditi da to ne mora nista znaciti, pa to temelj svakog boljeg kluba, njegov rudnik zlata. Uzmi Partizan za primjer i sve ce ti se samo kazati

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 jan 2014, 11:07

slika

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jan 2014, 11:08

lafomamone je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Akademija o kojoj se priča na Koševu se sada i u narednih par godina može samo tako zvati a u suštini je sve isto kao kod nas. Ako dovedeš igrača i daš mu stan i hranu to je to. Kad se bude napravila zgrada sa terenima ispred nje i ostalim sadržajaima onda se može reći da su ispred nas a i tada ne mora značiti da će izbacivati bolje igrače.
Ma ne znam o kakvim godinama pricas, gradnja pocinje vec na proljece jer je to prioritet svih prioriteta. I kako mozes tvrditi da to ne mora nista znaciti, pa to temelj svakog boljeg kluba, njegov rudnik zlata. Uzmi Partizan za primjer i sve ce ti se samo kazati
Pa eto ako počinje na proljeće i godina gradnje u naj slučaju ili eto nek je sve zajedno godina, onda imaš i edukacije trenera i ostalog osoblja pa dok to sve zaživi i sl. sigurno par godina neće biti neka razlika. I naravno da ne mora ništa značiti ako se ne bude radilo kako treba. Ako se budu gurali pogrešni ili pravi na pogrešan način, ako budu loše procjene i sl. Rudnik zlata da ali samo ako se ispravno radi. Ako misliš da to sve može preko noći onda pojma nemaš. I ako se odmah počne raditi kako treba prave rezultate možeš očekivati za pet šest godina.

Kontakt:

Post Postao/la www » 09 jan 2014, 11:39

ti mislis da ce covjek dati pare da se to sve uradi i da ce se na kraju "pogresno raditi", nece vise biti, tata/babo da lovu da mali igra, dobit ce svako dijete iz svakog kraja drzave priliku da se dokaze i dobije stipendiju, uci, jede, spava i naravno trenira, bez da roditelj ima troska, to je poenta svega, ima klinaca sto rasturaju po nekim livadama, ali roditelji nemaju za karte do sarajeva da bi ga predlozili.. mislim da je ovo jedna pozitivna stvar za cijeli bh sport..

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 09 jan 2014, 11:47

www je napisao/la:ti mislis da ce covjek dati pare da se to sve uradi i da ce se na kraju "pogresno raditi", nece vise biti, tata/babo da lovu da mali igra, dobit ce svako dijete iz svakog kraja drzave priliku da se dokaze i dobije stipendiju, uci, jede, spava i naravno trenira, bez da roditelj ima troska, to je poenta svega, ima klinaca sto rasturaju po nekim livadama, ali roditelji nemaju za karte do sarajeva da bi ga predlozili.. mislim da je ovo jedna pozitivna stvar za cijeli bh sport..
Upravo se o tome radi, nista nece preko noci, treba dosta rada i truda ali se mora isplatiti na kraju

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jan 2014, 11:54

Lik je napisao/la:Dobro s tim da i Čelik ima dva super kupa ako se tako gleda jer je imao dvije duple i osvajač je intertoto kupa 1975. I otkud vama 8 titula nije valjda da ubrajate fantomsku 1946 ?
Prije nego me počnete napadati i govoriti reći ću još samo ovo. Znam da će te reći ima i Hajduk i priznata mu je. Priznata mu je jer se Mamiću digla neka stvar i on im je dao bukvalno da ne bi cvilili jer ih ugnjetava godinama i bitna stvar priznata je od saveza mada je opet fantomska al eto. Kod nas je nije priznao savez i samim tim je ne važeća i ne može se ni priznati jer je to bio sasvim drugi format takmičenja nego danas. Kao npr. da sad bude neko prvak kantona pa da se za 50 god. taj kanton odcjepi ( ne do Bog ) i kao oni imaju prvaka.
Još za ovaj super kup, to je presmješno takmičenje svugdje pa i kod nas i da se ja pitam kad se nabrajaju trofeji ne bi ih ni spominjao. Zbog toga što se igra samo jedna eventualno dvije tekme i to je kao to. To je interesantno donekle samo u nekim evropskim zemljama Njemačka npr. O ozbiljnosti tog super kupa govori i slijedeća stvar. Kada je Sarajevo uzelo kup, a Zrinjski bio prvak 2005 g. trebala se igrat tekma međutim bila pauza, pa pripreme, pa nije se znalo gdje bi igrali i na kraju nije ni odigrana. Savez je to nijemo posmataro i dogodine više niko nije ni spominjao taj super kup. Zaključak je da je taj trofej **** od ovce ;)
Oprostite na dužem tekstu i djelimičnom offu :D
Priznavao je ti ili ne priznavao ona je osvojena pa vi sada vidite.

Savez ce je priznati onog trenutka kada se nasi aktivnije ukljuce po pitanju toga. ;)

A vidim smijesno ti sada kad ste izgubili, e pa nije smijesno, vec je to samo utjeha. Ono sto vi radi godina, tj minimalizirate prvenstveno uspijeh Zelje kao i drugi, a vase neke imaginarne SAMPIONE svemira u prvi plan stavljate. ALi dzapa opet sve, masta ostaje masta, a stvarnost, stvarnost.

Kontakt:

Post Postao/la www » 09 jan 2014, 11:58

treba biti realan, zeljo je zadnji godina dominirao ovom ligom, na koji nacin su dosli to titula to nema veze ( uzaludna prica o namjestanju ) ali ljudi redaju trofeje.. i to je to..
hoceli to uskoro raditi fks to je pitanje i pokazat ce se vremenom..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jan 2014, 12:00

www je napisao/la:treba biti realan, zeljo je zadnji godina dominirao ovom ligom, na koji nacin su dosli to titula to nema veze ( uzaludna prica o namjestanju ) ali ljudi redaju trofeje.. i to je to..
Evo realan post, samo sto Zeljo sa najslabijim igrackim kadrom u ove ove protekle cetiri godine, dominira jos ligom. ;)

1. ŽELJEZNIČAR 19 11 5 3 38
2. SARAJEVO 19 10 6 3 36
3. ŠIROKI B. 19 9 7 3 34
4. ZRINJSKI 19 9 7 3 34
5. BORAC 19 10 4 5 34
6. OLIMPIC 19 8 8 3 32
7. VELEŽ 19 7 7 5 28
8. ČELIK 19 5 11 3 26

EDIT: Samo da se nadovezem na ovaj clanak gore o skupstini koja je zakana danas.

Pogledajte dio ispod naslova.

"Zeljo je u 2013 godini. uspio obraniti naslov prvaka, te na kraju jesenjeg dijela tekuce sezone zavrsit ce kao prvi na tabeli, sa dva boda prednosti ispred FK Sarajeva"

Koga ovdje boli kita za FK SARAJEVO, iskreno? Najveci Zelji konkuret u ovim proteklim godinama su bili Siroki i Borac.. Ovo je cist dokaz, da se Zeljo maksimalno izjednacava sa Sarajevo kroz ove mediji.

Isti slucaj sa reprezentacijom. Sto se ne zovu igraci iz lige? Jer kad pozovo Zeljinog, mora i igraca Sarajeva.
Ja ovaj AVAZ fakat vise necu kupovati pa neka prosipaju drugome ovu svoju propagandu..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 09 jan 2014, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jan 2014, 12:01

www je napisao/la:ti mislis da ce covjek dati pare da se to sve uradi i da ce se na kraju "pogresno raditi", nece vise biti, tata/babo da lovu da mali igra, dobit ce svako dijete iz svakog kraja drzave priliku da se dokaze i dobije stipendiju, uci, jede, spava i naravno trenira, bez da roditelj ima troska, to je poenta svega, ima klinaca sto rasturaju po nekim livadama, ali roditelji nemaju za karte do sarajeva da bi ga predlozili.. mislim da je ovo jedna pozitivna stvar za cijeli bh sport..
Naravno da je pozitivna stvar što se tiče djece, ali da se može raditi pogrešno može. Pa i Real ima valjda neku akademiju ili uzmi bilo koji drugi klub pa nijedna nije ni blizu Barsine. ISto tako ima razlika pa ima i manjih klubova izbacuju igrače dosta bolje i više od nekih velikana a svi sad furaju neke škole i akademije. Uglavnom što misliš da su tamo neki Malezijci ili Englezi bolji treneri od naših. Da više znaju i sl. Možda imaju bolje uslove ali evo ti primjer Sparsa u BiH u košarci koji se ravnopravno nose pa čak i razvaljuju elitu u omladinskoj košarci. Imaju i Sparsi fine uslove ali nisu ni blizu Barsinih ali oni prošli a Barsa na ulaznicu u finale prošle godine. Hoću da ti kažem da će Sarajevo za par godina imati možda bolje uslove od ostalih za razvoj djece ali ne znači da će izbacivati više talenata i sviju vam šta se odmah nakačili. I molim vas popustite me više ako ne kontate. DOšao Tan i uložio lovu i sad će se sve promijeniti za 360 stepeni u tri dana i nemoguće ja da nešto neće štimati a ja nigdje nisam rekao da neće sto posto nego da je moguće da neće. No on nije tema tema je Željo i moj post je bio isključivo namjenjen navijačima Želje i mladim igračima da shvate da u toj akademiji nema neke prednosti u narednih par godina. Toliko od mene.
EDIT i evo u onom postu gdje si na kraju rekao ''pokazat će se vremenom'' si rekao suštinu mog objašnjenja.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jan 2014, 12:25

DzoleZeljo je napisao/la: EDIT: Samo da se nadovezem na ovaj clanak gore o skupstini koja je zakana danas.

Pogledajte dio ispod naslova.

"Zeljo je u 2013 godini. uspio obraniti naslov prvaka, te na kraju jesenjeg dijela tekuce sezone zavrsit ce kao prvi na tabeli, sa dva boda prednosti ispred FK Sarajeva"

Koga ovdje boli kita za FK SARAJEVO, iskreno? Najveci Zelji konkuret u ovim proteklim godinama su bili Siroki i Borac.. Ovo je cist dokaz, da se Zeljo maksimalno izjednacava sa Sarajevo kroz ove mediji.

Isti slucaj sa reprezentacijom. Sto se ne zovu igraci iz lige? Jer kad pozovo Zeljinog, mora i igraca Sarajeva.
Ja ovaj AVAZ fakat vise necu kupovati pa neka prosipaju drugome ovu svoju propagandu..
Ovo je članak iz Oslobođenja...
DRUG NEBI TI PUNCA

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 jan 2014, 12:43

www je napisao/la:treba biti realan, zeljo je zadnji godina dominirao ovom ligom, na koji nacin su dosli to titula to nema veze ( uzaludna prica o namjestanju ) ali ljudi redaju trofeje.. i to je to..
prica o namjestanu smijesna... mislim moraju se nekako osporiti nase titule i omalovazavati... cak i ona prica kakva ova liga je"o ovo igra se na oranicama i tako dalje sve ne bi li se smanjio znacaj tih titula... ne govorim direktno za tebe nego za komplet pitare sa jadnom pricom oko namjestanja
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 09 jan 2014, 13:19

Danas skupstina,zna li ko nesto vise o Dzeli,je li ide iz kluba ili ne.Iskreno,ja mislim da je vakat da se na tu poziciju dovede neko sposobniji,sto jest jest.
SLOBODA NAVIJAČIMA

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 09 jan 2014, 13:35

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 jan 2014, 13:59

@ennis
Nista se nece promjeniti, ostaje kako je i bilo.
NO PYRO NO PARTY

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jan 2014, 14:25

Bas se baziramo na dovodjenje ove djece ovaj mali sto ga spomenuse nije jedini ima ih jos i ovo itekako ima smisla ako budemo u stanju da ih sacuvamo u naredne tri cetri godine.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jan 2014, 14:55

pile87 je napisao/la:Bas se baziramo na dovodjenje ove djece ovaj mali sto ga spomenuse nije jedini ima ih jos i ovo itekako ima smisla ako budemo u stanju da ih sacuvamo u naredne tri cetri godine.
Nadam se da je tačno i da ćemo ih sačuvati. Ovakve stvari me najviše raduju.

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 09 jan 2014, 15:08

Pa stigao je i prosle godine cini mi se momak iz Gradine Irfan Selimovic,ne znam kako se snasao.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Kajkutenjoyer, Levin, Lokomotifa, N3R3D i 59 gostiju.