Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
2008. godište.
Najgore je to što sam ovim CD-om redovno instalirao XP (na drugim računarima, a na ovom pogotovo), te nikako ne shvatam u čemu je frka. Ima li kakve veze što sam mijenjao matičnu ploču nedavno?

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

de probaj s PS2 utorom za tastaturu (mora imat neko takvu

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Kako provjeriti starost matične?
Novu sam je kupio.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
pa koji je model jbtHigh je napisao/la:Kako provjeriti starost matične?Novu sam je kupio.

iskreno nikad nisam skont'o tu foru, al eto po automatizmu i iskustvu znam da starije ne prihvaćaju USB, nego PS2 tokom botanja i tih procesa

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Gigabyte G41M combo.
Piše da je 2012.
Piše da je 2012.

Koji sam ja kreten.Zaboravim šifru wifija i logično ne znam pass i username na 192.168.0.1 tako da ne mogu koristit wifi 

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Pa pass i username od rutera su ti jednostavni,ili je 0000 ili 1234,a zna biti i "admin".Kawhi je napisao/la:Koji sam ja kreten.Zaboravim šifru wifija i logično ne znam pass i username na 192.168.0.1 tako da ne mogu koristit wifi
Jedino ako nisi mjenjao to.
Keep walking.
Mogu biti i user/user, bar je tako kod mene
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- moustapha
- Kontakt:
A moze biti password i vr10vr10tajn1pa55 ako je router od BH Telecoma.Kawhi je napisao/la:Koji sam ja kreten.Zaboravim šifru wifija i logično ne znam pass i username na 192.168.0.1 tako da ne mogu koristit wifi

#divovi
prvi:
Dell Optiplex 780 SFF
Core2Duo 3,0 Ghz E8400
2 Gb DDR3
250 Gb HDD
Grafika 1 Gb + PCIx slot
DVDRW
drugi:
Dell Optiplex740 Tower
AMD Dual Core X2 5000+
4 Gb DDR2 RAM
160 Gb HDD
Grafika Nvidia N210 1Gb
DVDRW
Koji je bolji?
Dell Optiplex 780 SFF
Core2Duo 3,0 Ghz E8400
2 Gb DDR3
250 Gb HDD
Grafika 1 Gb + PCIx slot
DVDRW
drugi:
Dell Optiplex740 Tower
AMD Dual Core X2 5000+
4 Gb DDR2 RAM
160 Gb HDD
Grafika Nvidia N210 1Gb
DVDRW
Koji je bolji?
1946
a dugme za reset?Kawhi je napisao/la:Koji sam ja kreten.Zaboravim šifru wifija i logično ne znam pass i username na 192.168.0.1 tako da ne mogu koristit wifi

imaš malu rupicu u koju uguraš nešto poput igle za pletenje, pritisneš i vrate se fabričke postavke rutera

Head je napisao/la:prvi:
Dell Optiplex 780 SFF
Core2Duo 3,0 Ghz E8400
2 Gb DDR3
250 Gb HDD
Grafika 1 Gb + PCIx slot
DVDRW
drugi:
Dell Optiplex740 Tower
AMD Dual Core X2 5000+
4 Gb DDR2 RAM
160 Gb HDD
Grafika Nvidia N210 1Gb
DVDRW
Koji je bolji?
1946
- _forzamilan_
- Kontakt:
Taj prvi, samo ubaci još 2gb rama i mašina solidna.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Sta mi se desava sa tastaturom ljudi, pritisnem "c", a ono otipka "xc"..ili pritisnem "e" , a utipka se "we"..neka slova su uredu, neka ne..mijenjao sam i pretrazivac, i drugu tastaturu stavljao, al isto..mislio sam da cu formatiranjem C particije rijesiti problem, al i dalje isto..fakat nemam predstavu o cemu se radi, ako neko zna, bio bi mu zahvalan ?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Toplo preporucam,idi hodzi da ti prouči štogod,ovo kod tebe nije normalno,nista ti ne radi u kuci.
Keep walking.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Hvala na brizi, al treba mi odgovor..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Trebate @iVar-u placati za ove serviseiVar je napisao/la:a dugme za reset?Kawhi je napisao/la:Koji sam ja kreten.Zaboravim šifru wifija i logično ne znam pass i username na 192.168.0.1 tako da ne mogu koristit wifi![]()
imaš malu rupicu u koju uguraš nešto poput igle za pletenje, pritisneš i vrate se fabričke postavke ruteravama treba mali robot u kuci za informatiku i tehniku

Ima nacina na koji se password uzme, ali to vas ne ucim. Posto se radi o tvom routeru i mozes doci do njega direktno, probaj ovo. Ako nisi mjenjao default username/password, imaju stranice koje sadrze te informacije za veliki broj routera kao npr. http://www.routerpasswords.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerujem da ces se snaci.
Druga opcija ti je da resetujes router kao sto ti je vec rekao @iVar. Imas vjerovatno odzada malo dugme koje pritisnes olovkom ili cackalicom i on se vrati na fabricke postavke. Naravno opet ces morati naci fabricki username/password. Ako je model koji daje nas Telekom, mozda neko ko ima isti moze da ti kaze.
Jedina stvar ako vratis na fabricke postavke, bilo kakve promjene za firewall, portove itd. ako si radio, moras opet da uradis.
@Papastathopoulos - Jesam li dobro razumio da si radi tastature formatirao HDD? Ako si mjenjao tastature i na obe dobijas istu stvar, onda nemam pojma. Hajd da izlaze druga slova pa bih rekao da nije namjesten jezik ili da je tastatura prljava, ali ovako nemam blage. Jednom sam citao da ima i virusa koji tako zezaju, ali rece da si formatirao HDD.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Trebate @iVar-u placati za ove serviseMurga je napisao/la:
a dugme za reset?![]()
imaš malu rupicu u koju uguraš nešto poput igle za pletenje, pritisneš i vrate se fabričke postavke ruteravama treba mali robot u kuci za informatiku i tehniku

Ima nacina na koji se password uzme, ali to vas ne ucim. Posto se radi o tvom routeru i mozes doci do njega direktno, probaj ovo. Ako nisi mjenjao default username/password, imaju stranice koje sadrze te informacije za veliki broj routera kao npr. http://www.routerpasswords.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerujem da ces se snaci.
[/quote]
de brata nauči

koristio bi u "naučne" svrhe

Haha, nisu programi tj. metode s neta. Ja sam morao da stavim ruku na digitron i da se zakunem da cu svo svoje znanje koristiti u humane svrhe kao i doktori sto to moraju da rade 

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 4 gosta.