Eh ovako,s obzirom da mi je na temi reala dosadno pa da i ja bacim jedna komentar ovdje pravi,iako nisam nikad bio fan uniteda al mi nisu ni jasni ovi fanovi bar vecina njih.
80% postova sadrzi rijeci Ferguson i to kako je on od prosjecne ekipe pravio "ekipu" ,osvajao EPL redovno ,bla bla...
Koliko je United dobio utakmica ove sezone uz pomoc sudija ? Ja koliko saa pratio ,ni jednu . Sto je predhodnih sezona bilo ne moguce .
Koliko je United utakmica dobio u zadnjih 10min ove sezone ,iako je lose igrao ,mucio se i sl. ? Mislim da su se samo jednom vratili na 3:2 pobjedu ne sjecam se protiv koga. Prosle godine bar 10ak je takvih bilo .
To je jedan razlog zasto united recimo nema 10 bodova vise trenutno na tabeli. ( Nema pomoci sudija i nema te srece u zadnjih minutama,sad gube tekme u zadnjim minutama)
Sad da analiziramo igrace:
Prosle godine : De gea,rafael,ferdinand,vidic,evra,carrick,fletcher ,young,valencia ,roney i rvp je bio vise manje udarni tim,uz promjene sa welbeckom ,jonesom ,chicaritom,cleverlyem i giggsom. Vise manje su ti igraci igrali vecinu utakmica.
OD tih igraca ko je u formi ove sezone ? roney i jones i niko vise.
Vidic i ferdinand nisu vise u formi,pretezno zbog povreda .
Fletcher i carrick su bili radnici ,nikad tehinicki neki igraci,al i njih su povrede sjebale.
Giggs godine ,vrijeme mu je za penziju i to krajnje vrijeme.
RVP povreda
Young i valencia prosjecni igraci koji su solidno igrali kad je united imao tim na okupu.
welbeck i chicharito uvijek su bili zamjene ,i vise manje isto igraju i sad ,nisu neki prvoklasni napadaci .
Evra u godinama ,nije ni on ko nekad.
Cleverly dobar za kupove samo i nizasta vise.
Evans i smalling su igraci za neki klub za sredinu tabele,isto nizasta nisu osim za kupova,kad vidim onog smallinga na beku muka mi dodje .
Vidim svi nesto napadaju Kagawu ,tu mozete samo kriviti Fergusona ,jer ga je on unistio odkad ga je doveo,( nit mu je dao puno da igra,a nije mu nesto ni taktika odgovarala) ,ujedno je i unistio Nanija s nekim kaznama i sl. (opravdano ili ne ,nebitno,Fergi je imao dosta svojih bisera tokom karijere)
I sta vi sad ocekujete od Moyesa ?
Da napravi za 3 mjeseca od Januzaja Ronalda, da gura Zahu u prvi tim pored 5-6 nekakvih krila sto ima ?
Da pomladi Vidica i Ferdinanda ,da uzme stap od Harry Pottera i regenerira ove povrijedjene igrace i da ih vrati u staru formu ?
Sto je Fergi vracao Scholesa prije 2-3 sezone ? sto nije kupio tad sebi nekog mladog kreatora igre ?
United godinama ima problem na toj poziciji,ako im krila zatvore ,nista ne mogu.
Fellaini je odlican igrac,ko god tvrdi suprotno nek se rani atomskom bombom,al osim sto se povrijedio brzo,dosao je u ekipu u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa ,normalno da ne moze igrati kao u Evertonu.
Isto tako treba biti objektivan pa reci:
Kad je Liverpool zadnji put igrao ovako dobru sezonu ? Mozda onda kad su osvojili LP
Kad je Arsneal igrao ovako dobru sezonu ?
Chelsea i City imaju toliko kvalitetnih igraca da mogu za svaki kup drugom ekipom igrati.
Totenhem isto jaku ekipu ima,al su previse igraca promjenili pa se jos gube.
Everton ,newcastle ,southempton isto nikad ovako dobro nisu igrali.
Pomirite se s tim da je ova ekipa Uniteda potrosena ekipa kojoj trebaju promjene i to velike,i to je Ferguson znao ,povukao se u najgorem mogucem trenutku ( za united) .
Ista stvar je bila u Barceloni kad je Guardiola otisao,nije bio pad zato sto je PEP dobar trener nego su se pojavile ekipe koje mogu parirati barci i zaustaviti njihova beskonacna dodavanja.
Unitedu trebaju najmanje 3-4 nova igraca,i to dobra igraca,na sredini treba neki Pjanic ,treba kvalitetan stoper za prvi tim,treba bek,treba desni krilo koje ima mozga a ne samo brzinu ko valencia ,treba napadac jos jedan koji ce zabijati golove jer su ovi trenutno nepouzdani.
Moyes se jako dobro drzi,kad se sve cinjenice pogledaju,ferguson bi bio mozda malo bolji od njega da je ostao,al ne kako mnogi misle ,da bi sad bio na +10 na prvom mjestu. Ne zaboravite da je fergi jos u unitedu,pita se on jos mnogo toga,ne sjedi on samo na tribinama i navija.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho