Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

MoR
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la MoR » 05 jan 2014, 20:16

Cartman je napisao/la:
Fellaini ce bit najveci flop u istoriji ovog kluba. A to da Kagawa ne dobija dovoljno kritika je istina.
Djemba Djemba, Kleberson, Veron and Taibi don't like this.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jan 2014, 20:17

Ali iskreno, covjek koji je sa Fellainijem radio 5 godina ne zna njegove kvalitete. :? Ok, igra ispod spica, pa moze nam i u tom segmentu pomoci. Ne bi ga Moyes doveo za vezni red, da taj igrac nije igrao poziciju DM. U Evertonu mu je igrao sve, ali naravno, pogotov u zadnje vrijeme vise ofanzivnije..
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 05 jan 2014, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jan 2014, 20:18

trxel je napisao/la:Kako nekom moze biti Fellaini promasen transfer u 8 utakmice
Pa djelimično si odgovorio na to pitanje. :mrgreen:

Dakle, izdvojio si 30 miliona za igrača koji je odigrao trećinu utakmica, a i kada je igrao - to nije ličilo na fudbal. Neupotrebljiv, spor, trom, nikakav. Sve u svemu, promašaj od 30 miliona funti. Šta će biti poslije - to niko ne zna (mada se može pretpostaviti, jer Fellaini ne može odgovoriti zadacima u ovakvoj postavci; postavci u kojoj se od njega očekuje da bude ta pokretačka snaga).

Panične kupovine nikad ne budu dobre. Evo, sad su se i navijači Uniteda uvjerili u to. Bolje ne dovesti nikog, negoli dovesti nekog samo da bi pokazao rivalima da imaš novce za transfere. Fellaini odavno nije DM; pa prošle sezone je igrao više polušpica. Unitedu je bio (a i sada je) potreban vezni igrač koji će biti spona između odbrane i napada, a ne drvo. I to drvo vrijedno 30 miliona. :mrgreen:

Ne znam, al' ja fakat ne vidim na osnovu čega se čeka Fellainijevo buđenje. On može zabiti koji gol do kraja sezone, al' je teško očekivati da će opravdati pare uložene u njega, a to ga automatski uvrštava u promašaje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 05 jan 2014, 20:21

Kao navijač Liverpoola nisam došao ovdje da vas popljujem, iako ne mogu reći da mi nije drago što ste ispali iz FA kupa. Iskreno od srca, drago mi je i uživam što propadate :D

ALI nisam zbog toga došao na vašu temu. Došao sam da vam kažem da nikako ne možete uspoređivati situaciju Fergusona i Moyesa. Kad je Ferguson došao u United on je već bio etabliran i trofejan trener, sjetite se šta je s prethodnom ekipom radio. I onda je imao te 4 godine adaptacije, koje su mu se i mogle priuštiti 80ih godina 20-tog stoljeća kada nije ni bilo u fudbalu neoliberalnog turbokapitalizma. Danas jednostavno trener niti smije niti može imati 2 godine za adaptaciju, a kamo li 4. Drugo taj Moyes je jedan teško precijenjen trener. Čovjek koji u 10-15 godina koliko je vodio Everton nije osvojio niti jedan jedini trofej. Pa sadašnji trener Evertona Martinez je s jednim Wiganom osvojio trofej. Treće da sam navijač Uniteda priželjkivao bi da Moyes dobije nogu na kraju sezone, te da priliku dobije Ole Gunnar Solskjaer koji će se vjerujte mi pokazati u Cardiffu. 100 posto bi čovjek bolje vodio ManU od ovog albina Moyesa.

YNWA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 20:22

MoR je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Fellaini ce bit najveci flop u istoriji ovog kluba. A to da Kagawa ne dobija dovoljno kritika je istina.
Djemba Djemba, Kleberson, Veron and Taibi don't like this.
Pogledaj cijenu njihovu (osim Verona), i cijenu ovoga. Veron je razocarao, ali je i bio igrac Svjetske klase koji je imao i dobrih partija. Fellaini je transfer tipa Carolla, znaci svak ziv vidi da ce to bit flop.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 jan 2014, 20:25

United je prevelik klub za onog amatera sa klupe. Prevelik zalogaj.
Za njega je Everton plafon i ovo njegovo guranje nakon odlaska Fergusona je propao projekat. Naprosto Moyes je nekvalitetan trener, nedorastao da vodi klub poput Uniteda.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 05 jan 2014, 20:26

Ljudi mi nemamo igre...ne stvaramo šanse...svi nas nadigraju...svi ljepše igraju od nas...TO ZABRINJAVA I BOLI

Nije problem primiti po jedan gol od Looserpola, Evertona ili Newcastla...problem je što u tim utakmicama nismo zabili 2 ili 3...samo Arsenal, City, Chelsea i Everton su primili u ligi manje od nas...znaci odbrana je iole dobra...ali napad...kreacija.... :o :o :o :o
Zadnja izmjena: jasko__, dana/u 05 jan 2014, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jan 2014, 20:27

Pa ajmo sacekati bar sezonu, ne mora biti starter, samo da bude suma sumarum.. Isti slucaj je sa Youngom, lik se bruka znaci od kako je presao u United, imao je mozda u tom sivilu 10 % neceg uspjesnog :? , i sada odjednom odradi dvi utakmice za neutralnu ocjenu, i neka ostane.. Kada se igraci kritikuju, treba imati jedan pravac...

Uglavnom, odoh sada pratiti Pjanketa, da bar malo odmorim od svakodnevnice..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 20:30

trxel je napisao/la:Pa ajmo sacekati bar sezonu, ne mora biti starter, samo da bude suma sumarum.. Isti slucaj je sa Youngom, lik se bruka znaci od kako je presao u United, imao je mozda u tom sivilu 10 % neceg uspjesnog :? , i sada odjednom odradi dvi utakmice za neutralnu ocjenu, i neka ostane.. Kada se igraci kritikuju, treba imati jedan pravac...

Uglavnom, odoh sada pratiti Pjanketa, da bar malo odmorim od svakodnevnice..
Odoh i ja, ali ce mi bit samo gore kad vidim Pogbu. :(
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 05 jan 2014, 20:32

Najveće razočarenje ove sezone je definitivno taj učinak na domaćem terenu. Pa, da su ne znam ti kakvi igrači i u ne znam ti kakvoj formi, tu se ne smije gubit od ekipa poput WBA, Swansea i sl. To je jednostavno nedopustivo i to mi nikako ne ide u glavu.

Inače, te priče tipa "MOYES OUT" i sl. su čista glupost. Ne ide to tako kod Uniteda. Ne znam kako se ljudi mogu tako zalijetat. Moyes snosi dio krivice za ova dešavanja, ali daleko od toga da je on isključivi krivac i da zbog toga zaslužuje otkaz. NiĐe veze. Već sam govorio, a opet ću ponovit: ja mu ovu prvu sezonu mogu halalit/oprostit. Samo da ne za*ere baš previše, a vjerujem da neće. U drugoj sezoni dovest čovjeku adekvatna pojačanja, pa da vidimo kako će ić'. Jasno je k'o dan da je ovoj ekipi potreban određeni remont i to se može za jedno ljeto lagano odradit, ako se ozbiljno prione na pos'o. Ipak govorimo o najvećem (sportskom) brendu na svijetu.

Period je tranzicije i treba malo i boli podnijet. Bojim se da su se fanovi Uniteda malo razmazili, što i nije neko čudo s obzirom na silne uspjehe u zadnje dvije dekade. Treba malo i istrpjet. Inače, ja se uopće ne bojim za Unitedovu budućnost. Prije ili kasnije će to doći na svoje, sa Moyesom (što ja priželjkujem) ili bez njega, kako god. Tako da, relax people. Potrebno je sabura.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 05 jan 2014, 20:38

Pjesma za Moyesa
[youtube][/youtube]

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 jan 2014, 20:40

Pa dobro, i nije bilo realno za ocekivat da prodju pored jednog Swansea.
ZZ

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 05 jan 2014, 21:05

moj uzor-S.G je napisao/la:Pa dobro, i nije bilo realno za ocekivat da prodju pored jednog Swansea.
Ne kontam, prosvijetli me!!
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 05 jan 2014, 21:27

Kagawa plus razlika za Reusa..
Jer i ja kao najveci fan Kagawe sam izgubio strpljenje cekajuci nesto od njega...
mozda bi Klop i prihvatio...
uh sto bi valjalo...Reus lijevo, Ado desno...

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk 2

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 05 jan 2014, 21:31

A Pjanic je izmislio fudbal za sve nase veznjake..ko god kaze da nam ne treba, nek se dobro zamisli...

A i Ljajic je bio nas ako se ne varam...a i Pogba...imao je i Fergi bisera..nek je Cleverly za udarne postave...

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk 2

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 05 jan 2014, 21:53

Nek nam je Bog na pomoci, ovo vise nema smisla ni komentarisat. Moyes je potrosio sve kredite i sad cemo da vidimo koliko uprava ima strpljenja, ali i koliko je on dobar manager i je li sposoban vratit ekipu nakon ovakvog pada u svim elementima.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 05 jan 2014, 22:39

Fletcher: "Nije dobro nikako, iznevjerili smo navijače koji su nam uvijek velika podrška. Puno igrača je ljuto ali i povrijeđeno. Iznevjerili smo trenera i navijače današnjim porazom. Svjesni smo toga."

nisi ti kriv ljudino,kriv ti je partner koji ima dobru zenu kojoj zelim redaljku i silovanje od strane 4,5 naapaljenih crnja iz Togoa te da ti rodi sina Toma blackmana
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 05 jan 2014, 22:41

jasko__ je napisao/la:Ljudi mi nemamo igre...ne stvaramo šanse...svi nas nadigraju...svi ljepše igraju od nas...TO ZABRINJAVA I BOLI

Nije problem primiti po jedan gol od Looserpola, Evertona ili Newcastla...problem je što u tim utakmicama nismo zabili 2 ili 3...samo Arsenal, City, Chelsea i Everton su primili u ligi manje od nas...znaci odbrana je iole dobra...ali napad...kreacija.... :o :o :o :o
..Liverpool, Southempton *
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Alcatraz
Kontakt:

Post Postao/la Alcatraz » 05 jan 2014, 22:44

gaston je napisao/la:
jasko__ je napisao/la:Ljudi mi nemamo igre...ne stvaramo šanse...svi nas nadigraju...svi ljepše igraju od nas...TO ZABRINJAVA I BOLI

..Liverpool, Southempton *
Mislio je na jače ekipe.
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 05 jan 2014, 22:48

al mene strah sad ako dobijemo sunderanda,pa se ono malo optimizma vrrati ja kad moja braca pocnu trazit svijetle tacke zajedno samnom,sve do onog moment dok se s celzijem ne sretnemo pa nas ubiju pa onda po starom,al djaba volim ja moju bracu s foruma i ovaj sveti nas klub sta ggod da bud pratili bi ga mi istim zaroom i u champios sh.
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.