FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 05 jan 2014, 12:16

Ni jedan klub na svijetu ne pravi sam sebi stadion vec se to radi preko ulagaca ili sponzora. Jedva kraj sa krajem spajamo a da sebi pravimo stadion koji kosta na desetine miliona.
Kako cemo svake godine odvajati kad svake godine jedva se kraj sa kraje sastavi. Kad smo imali vise para ulagali smo u igrace i dovodili ih pa smo osvajali titule. Svako normalan ulaze u tim a za stadion se cekaju bolja vremena i ceka se ulagac.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 jan 2014, 12:18

slika
prelijepo, sammo pitanje kakav je kvalitet, posto je jedan frajer na drugom forumu pisao da je loš do bola kvalitet, bilo sta da je kupio u fan shopu...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 05 jan 2014, 12:18

terabajt je napisao/la:Ni jedan klub na svijetu ne pravi sam sebi stadion vec se to radi preko ulagaca ili sponzora. Jedva kraj sa krajem spajamo a da sebi pravimo stadion koji kosta na desetine miliona.
Kako cemo svake godine odvajati kad svake godine jedva se kraj sa kraje sastavi. Kad smo imali vise para ulagali smo u igrace i dovodili ih pa smo osvajali titule. Svako normalan ulaze u tim a za stadion se cekaju bolja vremena i ceka se ulagac.
Ma nema sanse da se nije moglo odvojiti barem za male popravke ,wc i slicno :oops:
Željeznicar za život cijeli !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jan 2014, 12:20

sonik24 je napisao/la:
slika
prelijepo, sammo pitanje kakav je kvalitet, posto je jedan frajer na drugom forumu pisao da je loš do bola kvalitet, bilo sta da je kupio u fan shopu...
Ovo je samo skica. Nikad ova dukserica nije radjena.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 jan 2014, 12:22

lafomamone je napisao/la:Da ste svake godine po malo odvajali danas bi imali apsolutno funkcionalan stadion po euro mjerilima. Sramota je i svakome dobronamjernom smeta kad vidi u kakvom je stanju stadion grbavica, jedan od simbola grada
ma od čega da se odvoji, pa ne igramo mi premiership, klubovi iz velike petorke traže ulagače za novi stadion, a kamoli Željo...

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 05 jan 2014, 12:22

Kad smo imali vise para ulagali smo u igrace i dovodili ih pa smo osvajali titule. Svako normalan ulaze u tim a za stadion se cekaju bolja vremena i ceka se ulagac.
Mislio sam na dio sredstava, recimo jedan dio od Dzekinog transfera se mogao odvojiti za stadion, pa od evrope sve po malo. Nije zeljo bas uvijek bio kukuz klub, bilo je tu fine love pogotovo u prvom mandatu A.Osima samo sto niko nije o tome ni razmisljao, nasa posla takav smo narod

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 jan 2014, 12:44

terabajt je napisao/la:Ni jedan klub na svijetu ne pravi sam sebi stadion vec se to radi preko ulagaca ili sponzora. Jedva kraj sa krajem spajamo a da sebi pravimo stadion koji kosta na desetine miliona.
Ma ne mogu ljudi da svate da su tu u pitanju milioni. Svako racuna, eto idem na koncert za deset dana, i svaki dan po markicu i eto karte za koncert. E ovo ovdje ne pije vode, jer nama niti 100.000€ svake godine da odavajamo nije dovoljno. Dakle, jedino ako se bi moglo izdvajati po 1 mil € na godisnjoj bazi za stadion, onda bi se nesto moglo napraviti/sanirati za narednih 5 godina. Ovako, nema teorije. Treba otici po Qataru, Emiratima jer dosta ima ulagaca koji su voljni ulozti u BIH. Jbg, centar grada je upitanju, mora nesto upaliti. Pitanje je samo volje. Izgelda da mi jos uvijek cekamo da neko nas uoci, sto je totalno pogresno..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 05 jan 2014, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 05 jan 2014, 12:49

jer nama niti 100.000€ svake godine da odavajamo nije dovoljno
Kako zivota ti, koliko to kosta sanacija I.tribine, mokrih cvorova i svlacionica? 30 miliona?

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 jan 2014, 12:51

lafomamone je napisao/la:
jer nama niti 100.000€ svake godine da odavajamo nije dovoljno
Kako zivota ti, koliko to kosta sanacija I.tribine, mokrih cvorova i svlacionica? 30 miliona?
Vidi nesto, jesi li donio prije tri godine odluku da se jednostavno ne isplati sanirati Grbavicu? JESI

Dakle, trentuno politika se zasniva samo na izgradnji novog stadiona iz temelja.

Mozes ti sanirati, samo ti nisi u poziciji da saniras nesto sto ces svakako rusiti. Tj, nemas para bacanje!

Nas jedini izvor zarade je UEFA. Dakle, famozno drugo pretkolo LP je jedini nacin da zaradimo nesto, posto se za titulu u BIH nista ne dobija... A ujedno, te pare od LP nam dodu da pokrijemo sve troskove sto se ekipe tice...
Dakle, mi ako zelimo ista zaraditi mi moramo biti prvi, jer sa EL do treceg predkola neces nista skoro zaraditi, a niko ti ne garantuje da ces doci i proci trece predkolo..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 05 jan 2014, 12:55, ukupno mijenjano 2 puta.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 jan 2014, 12:52

slika

Od reintegracije Grbavice je prošlo skoro 18 godina. Da je u ovaj istok uloženo samo 30.000,00 - 40.000,00 KM (armatura i beton), te fizički odvojena od juga nekom ogradom, bez stolica i da se ukloni postojeća ograda prema terenu radi preglednosti, a da se ostavi samo ovaj mali zidić imali bi betonsku tribinicu sa 2500-3000 mjesta za stajanje - sjedenje na betonu. Fin pregled igre i sve ostalo.

Eto, ja bih prvi uvijek išao na takav istok, jer sam često na jugoistoku - gdje nema stolica. Mislite da bi ovo bilo bacanje para. Po meni nipošto. Na toj tribini bi bili ljudi koji žele gledati utakmicu na miru. Stariji, žene, djeca, porodice, neutralni ljubitelji fudbala i slično.

Ova ograda bi mogla poslužiti da se ogradi kompletan istok iza leđa.

To nisu nikakva sredstva, koliku bi korist imali od te tribinice.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jan 2014, 12:54

Primjera radi kao sto sad kone misle Tan tezak nekoliko milijardi i "sta je njemu 30. miliona €" za stadion, sitnica, pa akademija ovo-ono, neka super pojacanja...itd. Malo sutra, i njemu je to ogroman novac ne moze to tek tako.

Nego da se mi vratimo nama, kakav crni stadion - da je nama osigurati stabilan tim do kraja, obezbjediti plate za sve uposlenike da ako Bog da odbranimo titulu i ako se moze uzmemo kup. A u neka bolja vremena o vecim stvarima, sta vam je ljudi mi nemamo jakog sponozora kako treba. Isto tako pricati o nekom podvigu u europi je pusti san.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 05 jan 2014, 13:05

Vidi nesto, jesi li donio prije tri godine odluku da se jednostavno ne isplati sanirati Grbavicu? JESI
Dakle, trentuno politika se zasniva samo na izgradnji novog stadiona iz temelja.
Mozes ti sanirati, samo ti nisi u poziciji da saniras nesto sto ces svakako rusiti. Tj, nemas para bacanje!
Pa nisu ti potrebna enornma sredstva da uredis stadion da bi mogao igrati Evropu na njemu, jel tako? Ili bar da bude funkcionalan koliko toliko, pa ne mozes me ubijediti da ti trebaju milioni da pocupas onu travu sa ove slike, bar to. Moze se ova tribina srediti za malo love, WC-i sanirati takodjer. Opet ponavljam, nemoj gledati sve kroz ovu danasnju situaciju, imao je zeljo dobrih para u bliskoj proslosti i samo dio novca da se odvajao na ovo, umjesto da se toliko rasipao na ekipu bilo bi sve drugacije. Da se razumijemio ja sam bolesnik Sarajeva, ali ovo pricam kao da navijam za zelju, ta gradjevina je jedan od simbola ovoga grada i bas mi meta sto je u takvom stanju

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 05 jan 2014, 13:06

Nije mi jasno zasto vam je bitno ili vec proiritet da napravite grbavicu zar mislite da ce te sa obnovljenom grbqvicom nesto bolji biti nikad sve dok ne budu nasi klubovi finansiski pokriveni dobro svake sezone nema napredka

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 05 jan 2014, 13:06

Lafo potrebna su ti enormna sredstva da sredis grbavicu za evropske utakmice. Vjeruj da su potrebni milioni i milioni e. Svake godine se neki novi standardi uvode.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 jan 2014, 13:25

lafomamone je napisao/la:
Pa nisu ti potrebna enornma sredstva da uredis stadion da bi mogao igrati Evropu na njemu, jel tako? Ili bar da bude funkcionalan koliko toliko, pa ne mozes me ubijediti da ti trebaju milioni da pocupas onu travu sa ove slike, bar to. Moze se ova tribina srediti za malo love, WC-i sanirati takodjer. Opet ponavljam, nemoj gledati sve kroz ovu danasnju situaciju, imao je zeljo dobrih para u bliskoj proslosti i samo dio novca da se odvajao na ovo, umjesto da se toliko rasipao na ekipu bilo bi sve drugacije. Da se razumijemio ja sam bolesnik Sarajeva, ali ovo pricam kao da navijam za zelju, ta gradjevina je jedan od simbola ovoga grada i bas mi meta sto je u takvom stanju
A gledaj ovo sada, da Zeljo nije trosio na ekipu sigurno ne bi harao ligom sve do danas! Vidis, to je cinjenica od koje ne mozes pobjeci.

Zeljo je izabrao ulaganje u ekipu, a ivestitor se trazi za stadion.

Nece ti jednostavno nije ulazito ni fening u nesto sto ces opet rusiti. TO mozes u Engleskoj gdje je dobit velika, ali i gdje imas publiku za koju moras srediti nesto. Ovdje gdje ti imas prosjek od 2000-3000 u vrh glave po tekmi, se jednostavno ne isplati sta ulagati. Imas sjever, pa ko hoce neka izvoli...

I ono najbitnije od svega, gdje uvijek ljudi debelo grijese, tj, BUDGET NIJE STATICAN, vec je DINAMICAN. Zeljo jeste imao i polage su se nade u LP, gdje se ispostavilo da bez 5 mil € ulaganja u ekipu, nemas sta traziti.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 05 jan 2014, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 jan 2014, 13:30

I da napravimo istok opet ne mozemo igrati evropske utakmice. Za evropu moras imati zapad sa vip lozama, lozama za novinare, svlacionicama, prostorijom za doping kontrolu i ostalim stvarima. I zbog svega toga je zapad najskuplja tribina. I kad bi se vec nesto pravilo to bi trebo biti zapad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 05 jan 2014, 13:35

Da, ali isto tako je cinjenica da se tolikim pumpanjem u ekipu zbog titula PLBIH, cija je najveca vrijednost u mahalskom navijackom prepucavanju, apsolutno nista nije postiglo. Mozda bi Zeljeznicar prosao, recimo, Maribor da igralo na grbavici? Mislim da bi mozda prosli, do sad bar jednom, u grupe EL da se igralo na grbavici? Vama nije isto igrati na Kosevu i Grbavici, ovo je samo onako odokativno, bez i najmanje namjere da minimiziram vasu diminaciju u ligi zadnjih godina, niti bi da se prepucavam na tu temu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jan 2014, 13:36

bagrcavi je napisao/la:I da napravimo istok opet ne mozemo igrati evropske utakmice. Za evropu moras imati zapad sa vip lozama, lozama za novinare, svlacionicama, prostorijom za doping kontrolu i ostalim stvarima. I zbog svega toga je zapad najskuplja tribina. I kad bi se vec nesto pravilo to bi trebo biti zapad.
Samo teren u Zenci je kostao preko 500. milja, nas bi jedan istok kostao sigurno mnogo vise, a tek zapad sa svim tim sto si nabrojao. Sve su to pusti snovi.

Ovakav jug kakv je nikad nece proci kod UEFA, prilaz malo je reci katastrofa, mozes komotno u sumu uci iza semafora, mahuna i jos neki endemi izbijaju iz betona...itd.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 jan 2014, 13:39

kraljlavova je napisao/la:Nije mi jasno zasto vam je bitno ili vec proiritet da napravite grbavicu zar mislite da ce te sa obnovljenom grbqvicom nesto bolji biti nikad sve dok ne budu nasi klubovi finansiski pokriveni dobro svake sezone nema napredka
da. ja prvi mislim tako, vjerujes, mislim da bi Željo bolje igrao na Grbavici svoje evropske tekme, u svom-na svom, pred krcatom Grbavicom, gdje se igralo polufinale kupa uefa. nama ne treba moderna arena sa supa dupa fensi reflektorima i recaro sjedistima, samo normalan stadion gdje mozes otici na tekmu kao navijač-simpatizer-gledatelj, za svakoga tribina, za pristupacnu cijenu. ako nista, spektakl bi bio, makar na tribinama.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jan 2014, 13:56

Mi nemamo ni za taj normalan stadion, jer za taj minimum sto trazi UEFA nama treba mnogo novca.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.