FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
Ovi decki,sto su odabrani ici ce zajedno u skolu,provoditi dane zajedno,primati stipendiju i trenirati odvojeno od omladinskog pogona.To pocinje krajem januara,pocetkom februara.
Ovi decki,sto su odabrani ici ce zajedno u skolu,provoditi dane zajedno,primati stipendiju i trenirati odvojeno od omladinskog pogona.To pocinje krajem januara,pocetkom februara.
1946
-
- Kontakt:
Primarni cilj kluba je gradnja kampa, cim se zavrse pregovori oko zemljista ide se u izgradnju. Do polovine ove god. maximalnoKamp nece biti za godinu,mozda dvije.
Realno, to je mizerija za FKS u ovom trenutku jer se radi o klincu na kome mozes visestruko zaraditi( i ne znam samo kako si dosao do te cifere). Proci ce jos dosta vremena kada se budu gotovi igraci toliko placali, treba klub da stane na noge, medjutim za talente se nece zalitiRealno sarajevo ni u ovome trenutku nema recimo 100 000 KM da plati za ovog malog to je mnogo para za nase klubove i kada dovode igrace gotovog a ne talenta
Zadnja izmjena: lafomamone, dana/u 05 jan 2014, 00:11, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Nemoj biti siguran da nece! Kakvih 100 milja puno je to za igraca od 16 godina koji nema ugovor sa timom,mozda nekih 24 milje maksimum,imas pravilnik neko je postavio na forumu!pile87 je napisao/la:Realno sarajevo ni u ovome trenutku nema recimo 100 000 KM da plati za ovog malog to je mnogo para za nase klubove i kada dovode igrace gotovog a ne talenta.Drugo momak nece u sarajevo ovo je klasican placeni tekst.lafomamone je napisao/la:I krampa i akademija su vrlo izvjesni, ali ipak je novac taj koji igra presudnu ulogu. Ako si roditelj, a nisi ocito, znao bi da ces sve, ali bas sve uraditi da svom djetetu osiguras sto bolje uslove u zivotu. Svi mi znamo, i ti i ja i Amar Osim i Dino fening, da ce se akademija graditi, da su milioni sprcani u klub, da ce ekipa FKS biti u zizi interesovanja kada je ova liga u pitanju i samim tim neuporedivo bolja odskocna daska za buducnost, u odnosu na sve ostale klubove. Decko ce imati sansu da putuje, da igra utakmice gdje ce biti primjecen, vjerovatno ce ga trenirati evropski strucnjaci za mlade talente, imat ce odlicnu stipendiju itd. itd...to su samo neke od stvari koje su izuzetno bitne kad je izbor u pitanju, a sta mu realno od toga Amar moze ponuditi u ovom momentu. Nista osim toplog osmjeha, par stotina maraka koje mu nisu sigurne, i katastrofalnih uslova za trening. Sta bi ti izabrao?terabajt je napisao/la:Nije jos krampa ni zakopala temelje oni vec imaju akademiju i bolje uslove za Gojaka hahah.
-
- Kontakt:
upravo to,samo sto neki nisu upuceni pa pisu svasta! Koliko sam procitao potpisali smo ugovor sa 5-tom gimnazijom!Head je napisao/la:Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
- LavMantula
- Kontakt:
A brate jesi li fakat siguran da to njegovo navodno "Ne zelim u Sarajevo" igra veliku ulogu,kada je otac vec dogovorio ,nebitno sta uglavnom dogovorio,znas li upšste kakva je finansijska situacija kod malog kuci,pa da njegovo ne zelim u Sarajevo igra veliku ulogu,npr moje inf govore da do sada ni jednom nije rekao da nece u Sarajevo !pile87 je napisao/la:Realno sarajevo ni u ovome trenutku nema recimo 100 000 KM da plati za ovog malog to je mnogo para za nase klubove i kada dovode igrace gotovog a ne talenta.Drugo momak nece u sarajevo ovo je klasican placeni tekst.lafomamone je napisao/la:I krampa i akademija su vrlo izvjesni, ali ipak je novac taj koji igra presudnu ulogu. Ako si roditelj, a nisi ocito, znao bi da ces sve, ali bas sve uraditi da svom djetetu osiguras sto bolje uslove u zivotu. Svi mi znamo, i ti i ja i Amar Osim i Dino fening, da ce se akademija graditi, da su milioni sprcani u klub, da ce ekipa FKS biti u zizi interesovanja kada je ova liga u pitanju i samim tim neuporedivo bolja odskocna daska za buducnost, u odnosu na sve ostale klubove. Decko ce imati sansu da putuje, da igra utakmice gdje ce biti primjecen, vjerovatno ce ga trenirati evropski strucnjaci za mlade talente, imat ce odlicnu stipendiju itd. itd...to su samo neke od stvari koje su izuzetno bitne kad je izbor u pitanju, a sta mu realno od toga Amar moze ponuditi u ovom momentu. Nista osim toplog osmjeha, par stotina maraka koje mu nisu sigurne, i katastrofalnih uslova za trening. Sta bi ti izabrao?terabajt je napisao/la:Nije jos krampa ni zakopala temelje oni vec imaju akademiju i bolje uslove za Gojaka hahah.
Usput momka su i u Split zvali i nudili stipendijski dogovor ali je zapelo oko placanja stanarine,za koju Hajduk nije mogao da izdvaja novce.
Znaci @Pile pitao sam te normalno ako si imalo upucen u stanje djeteta,pa samim tim molim te odgovori na pristojan nacin,da ne ispadne da si uletio sa ovim postom iznad kao padobranac!

Za Saraj'vo zivimo samo mi,svi drugi su prolazni !
Trenirat ce na Ilidzi.U planu su regionalne utakmice sa klubovima poput Partizana,Hajduka i sl.Ko ce biti treneri u akademiji ne znam tacno.Ti decki ce ici u Vels na treninge svojih vrsnjaka iz Cardiffa.aleksandar_veliki je napisao/la:E to me malo buni, odnosno mozda i nisam upoznat najbolje. Kako ce trenirati, kako ce zajedno trenirati klinci od 14 i 17 godina, karikiram. To su suplje, ali klasicne ili pak izmisljanje tople vode. S kim ce igrati oni, koji ce im klubovi biti protivnci... Dakle, rasprava je onako dobronamjerna, nekako mi to ne ide u glavu. Cuj 20 najtalentovanijih ce trenirati odvojeno, bez obzira na godine, tako sam bar ja shvatio u najavama nekakvim...Head je napisao/la:Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
To sam cuo.
1946
-
- Kontakt:
Znas li sta je vojna akademija?aleksandar_veliki je napisao/la:E to me malo buni, odnosno mozda i nisam upoznat najbolje. Kako ce trenirati, kako ce zajedno trenirati klinci od 14 i 17 godina, karikiram. To su suplje, ali klasicne ili pak izmisljanje tople vode. S kim ce igrati oni, koji ce im klubovi biti protivnci... Dakle, rasprava je onako dobronamjerna, nekako mi to ne ide u glavu. Cuj 20 najtalentovanijih ce trenirati odvojeno, bez obzira na godine, tako sam bar ja shvatio u najavama nekakvim...Head je napisao/la:Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
Usput, mozda nisi upoznat i Olimpic pravi nesto slicno, vec su uzeli zemlju pod zakup na Ilidzi
Zadnja izmjena: lafomamone, dana/u 05 jan 2014, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
nece ba 100 % samo se brukate ovako pjenite nad djetetom od 16 godina a nema nista od toga.Mali ima ponudu iz francuske i Zelje i nije bilo nikakvog kontakta sa sarajevom.bacelonafan je napisao/la:Nemoj biti siguran da nece! Kakvih 100 milja puno je to za igraca od 16 godina koji nema ugovor sa timom,mozda nekih 24 milje maksimum,imas pravilnik neko je postavio na forumu!
Drugo klubovi bolje stituirani od vas to ne rade jedino glupi olimpic ce platiti igraca koji je tri puta sutno loptu htjeli se dokazivati da mogu dovesti igraca iz Zelje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
Imas dosta turnira po evropi,gdje su mladi igraci u izlogu,tako da ce sigurno nasi biti ucesnici mnogih tih turnira!aleksandar_veliki je napisao/la:E to me malo buni, odnosno mozda i nisam upoznat najbolje. Kako ce trenirati, kako ce zajedno trenirati klinci od 14 i 17 godina, karikiram. To su suplje, ali klasicne ili pak izmisljanje tople vode. S kim ce igrati oni, koji ce im klubovi biti protivnci... Dakle, rasprava je onako dobronamjerna, nekako mi to ne ide u glavu. Cuj 20 najtalentovanijih ce trenirati odvojeno, bez obzira na godine, tako sam bar ja shvatio u najavama nekakvim...Head je napisao/la:Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
-
- Kontakt:
Rade oni koji su u mogucnosti, u okruzenju od Dinama i Partizana ne mozes zadrzati klinca samo ako ga zapikaju. Usput ponavljam jos jednom, oko svega ovoga se digla bezveze halabuka, nije mi jasno ko stoji iza ovogaDrugo klubovi bolje stituirani od vas to ne rade
-
- Kontakt:
Ja nisam rekao da ce on doci,samo ti kazem nemoj da si ubjedjen da on nece mozda kod nas! Sigurno cifra nije 100000 tj, nemoguce je da je toliko,eto raspitaj se mozda nisam upravu!pile87 je napisao/la:nece ba 100 % samo se brukate ovako pjenite nad djetetom od 16 godina a nema nista od toga.Mali ima ponudu iz francuske i Zelje i nije bilo nikakvog kontakta sa sarajevom.bacelonafan je napisao/la:Nemoj biti siguran da nece! Kakvih 100 milja puno je to za igraca od 16 godina koji nema ugovor sa timom,mozda nekih 24 milje maksimum,imas pravilnik neko je postavio na forumu!
Drugo klubovi bolje stituirani od vas to ne rade jedino glupi olimpic ce platiti igraca koji je tri puta sutno loptu htjeli se dokazivati da mogu dovesti igraca iz Zelje.
Zasto bi bilo kontakta izmedju dva kluba,to on ima profesionalni ugovor?pile87 je napisao/la:nece ba 100 % samo se brukate ovako pjenite nad djetetom od 16 godina a nema nista od toga.Mali ima ponudu iz francuske i Zelje i nije bilo nikakvog kontakta sa sarajevom.bacelonafan je napisao/la:Nemoj biti siguran da nece! Kakvih 100 milja puno je to za igraca od 16 godina koji nema ugovor sa timom,mozda nekih 24 milje maksimum,imas pravilnik neko je postavio na forumu!
1946
-
- Kontakt:
Ma ne interesuje me vojna akademija, interesuje me kako ce djeca od 14 i 18 godina zajedno trenirati. Trazio sam objasnjene, no ne dobih ga. Mislim da je to novitet u svijetu fudbala, ali eto, vidjet cemo i to...[/quote]aleksandar_veliki je napisao/la:Znas li sta je vojna akademija?aleksandar_veliki je napisao/la:E to me malo buni, odnosno mozda i nisam upoznat najbolje. Kako ce trenirati, kako ce zajedno trenirati klinci od 14 i 17 godina, karikiram. To su suplje, ali klasicne ili pak izmisljanje tople vode. S kim ce igrati oni, koji ce im klubovi biti protivnci... Dakle, rasprava je onako dobronamjerna, nekako mi to ne ide u glavu. Cuj 20 najtalentovanijih ce trenirati odvojeno, bez obzira na godine, tako sam bar ja shvatio u najavama nekakvim...Head je napisao/la:Akademija nije samo kompleks terena.To neki ne razumiju.Tereni su sastavni dio akademije.
Nemoj da si ironican,samo mozemo nagadjati kao sto ti sad radis da ce djeca od 14 i 18 godina zajedno da treniraju,nismo upuceni zato sacekaj da vidimo kako ce to funkcionisati! Nemoj da letis pred rudu,kao sto si rekao dda smo duzni 900 hiljada,a kad se radila revizija dugova toga nije ni na mapi bilo!
-
- Kontakt:
Kako je moguce da izjavis nesto ovako? Da li ti ustvari mislis da ce u jednoj ekipi igrati klinci od 14-18 god?Ne postoji turnir na svijetu na kojem ucestvuju ekipe ciji su igraci starosti od 14 do 18 godina, dakle ne postoji...
-
- Kontakt:
Vidi sad mozemo samo nagadjati i izmisljati,sacekajmo da pocne prvo sa radom,valjda ce se onda znati na koji nacin ce funkcionisati!aleksandar_veliki je napisao/la:Druze, objasnjene je da ce se stvoriti selekcija od najtalentovanije djece iz svih godista. To je koliko se sjecam i sluzbeno objavljeno, a ovaj gore momak tako i napisa, kaze odabrani. Dakle, nemoj meni izvlacenja iz konteklsta. Lijepo sam pitao s kim ce igrati ti najtalentovaniji i da li neko zna za slucaj u svijetu slican tome...lafomamone je napisao/la:Kako je moguce da izjavis nesto ovako? Da li ti ustvari mislis da ce u jednoj ekipi igrati klinci od 14-18 god?Ne postoji turnir na svijetu na kojem ucestvuju ekipe ciji su igraci starosti od 14 do 18 godina, dakle ne postoji...
Bit će - sljedeće sedmice.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nema. Dino Fening sve prokock'osaskograd je napisao/la:Ima li tih pojacanja?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
-
- Kontakt:
Ajaksova akademija poseduje 7. fudbalskih terena, ultra-modernu infrastrukturu i godišnji budžet od oko 4,5 miliona eura. Ona poseduje četiri profesionalna skauta i čak 40. skauta volontera, koji takođe u okviru ove akademije izučavaju zanat. Oni su odgovorni za 240. igrača koji su podeljeni u grupe između 7. i 19. godina. Selekcija je stroga i vrši se tako što godišnje na hiljade mladih igrača ima tri dana vremena da imoresionira skaute.aleksandar_veliki je napisao/la:Druze, objasnjene je da ce se stvoriti selekcija od najtalentovanije djece iz svih godista. To je koliko se sjecam i sluzbeno objavljeno, a ovaj gore momak tako i napisa, kaze odabrani. Dakle, nemoj meni izvlacenja iz konteksta. Lijepo sam pitao s kim ce igrati ti najtalentovaniji i da li neko zna za slucaj u svijetu slican tome...lafomamone je napisao/la:Kako je moguce da izjavis nesto ovako? Da li ti ustvari mislis da ce u jednoj ekipi igrati klinci od 14-18 god?Ne postoji turnir na svijetu na kojem ucestvuju ekipe ciji su igraci starosti od 14 do 18 godina, dakle ne postoji...
evo kako je to Ajax radi,vjerovatno ce i kod nas biti podijeljeni u grupe,nemojte sad odma ovdje da skacete da nas poredim sa Ajaxom,ovo sam postavio zbog podjele igraca po godinama i grupama!
-
- Kontakt:
Da dobro si obavijesten.Druze, objasnjene je da ce se stvoriti selekcija od najtalentovanije djece iz svih godista
Mislis protiv koga? Pa, pretpostavljam protiv najtalentovanijih klinaca, svojih vrsnjaka, po citavoj Evropi.Lijepo sam pitao s kim ce igrati ti najtalentovaniji
Djeca u citavom svijetu putuju, druze se i razmjenjuju fudbalska iskustva sa svojim vrsnjacima. Postoje razni turniri gdje talentovani djecaci imaju priliku da se pokazu i dokazu, postoji google mislim da nije tesko pronaci koji su turniri i kampovi najjacii da li neko zna za slucaj u svijetu slican tome...
Zadnja izmjena: lafomamone, dana/u 05 jan 2014, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.