FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

saskograd
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la saskograd » 04 jan 2014, 20:49

Naknada nego sto i Zrinjski je platio Slobodi ostetu za Bekica!
HSK Zrinjski Mostar.

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 04 jan 2014, 20:50

saskograd je napisao/la:Naknada nego sto i Zrinjski je platio Slobodi ostetu za Bekica!
Bekic je tada vec bio senior ili izlazni junior,ali ovom momku je tek 16 godina.Ne vjerujem da ce odmah potpisati profesionalni ugovor.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 jan 2014, 20:55

Prica je potpuno bezpredmetna. Gojak ce sa prvim timom Zelje na pripreme,a nakon toga ce potpisati ugovor.

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 04 jan 2014, 20:56

Meni je @Tanbabuka trenutno najjači nick na forumu :mrgreen:

Tanbabuka
Kontakt:

Post Postao/la Tanbabuka » 04 jan 2014, 20:57

VasaKisa je napisao/la:Meni je @Tanbabuka trenutno najjači nick na forumu :mrgreen:
:lol: :lol:

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 04 jan 2014, 21:00

Tanbabuka je napisao/la:
VasaKisa je napisao/la:Meni je @Tanbabuka trenutno najjači nick na forumu :mrgreen:
:lol: :lol:
Živio druže ;)

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 04 jan 2014, 21:24

Ne znam uopste zasto svi imamo potrebu dizati prasinu, kad objektivno nema potrebe. Pa ne prelazi Mehmed Bazdarevic na Kosevo pobogu, prelazi malac od 16 god. koji tek treba da se dokaze i pokaze, a mozda i propadne ko zna. Sve ovo moze samo nastetiti ovom malem, gdje god da zavrsi na kraju

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 jan 2014, 22:42

Ne treba se ložiti na to oko tog malog. To gledam kao nastavak ove priče o akademiji. Logično je da će biti takvih mladih talenata koje ćemo pokušati dovesti i dati im prave uslove. To su potezi za pohvalu, ali mali treba još da se razvija da bi postao veliki igrač. Ako dođe lijepo, ako ne dođe doći će neki drugi talenti.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 04 jan 2014, 22:46

Ne moze se zatezati, mali je reprezentativac sto znaci da je svaka godina provedena u Zelji odmah skuplja.
Da, ali radi se o mizernim ciframa kolika god naknada da bude. Ako ga FKS zeli dovesti i on odluci da dodje kod nas to ce se i desiti, medjutim misljenja sam da je on jos uvijek nula, tek treba da se dokazuje tako da sva ova halabuka nije potrebna uopste

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 jan 2014, 22:46

Ta naknada je donedavno bila prilično visoka u našoj ligi. Onda je savez smanjio te naknade. To više nije neka pljačka za klubove koji su stabilni, kao što očekujem da će biti Sarajevo.

Nemojte zaboraviti da se za tog momka plaća tek za četiri godine naknada. Od 12 do 16 godina. To je manja cifra, nego da ima 18 ili 19 godina.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 jan 2014, 22:51

Samim tim sto se stvara akademija i sto se pravi sistem da se dovode najtelantovaniji klinci iz zemlje za pocetak pa kasnije i iz vana,spremni su na sve moguce kerefeke i naknade na ovaj ili onaj nacin ovo je jedan iz mora momaka koji ce se prikljuciti iz drugih klubova i sad a i u u buducnosti kad to jos vise dodje na svoje.Ovog sam malog ja odma rekao da treba zaganjati cim je ispala frka oko njegovog potpisa dole,valjalo bi ga prikljuciti pa sto da ne u dogledno vrijeme i isplatiti sto treba ,ako se vidi da se moze hajrovati
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 jan 2014, 22:55

Evo iznosa naknade izračunatog po NS BIH.

Navršenih 12 godina - 4000 KM
Navršenih 13 godina - 4000 KM
Navršenih 14 godina - 4000 KM
Navršenih 15 godina - 4000 KM
Navršenih 16 godina - 7000 KM

Kada se sabere to je 23000 KM

Pošto je reprezentativac sa zvaničnim nastupima to se uvećava za 15 posto.

Kada se i doda to je oko 26500 KM
Zadnja izmjena: irh, dana/u 04 jan 2014, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 jan 2014, 22:56

miky_hz je napisao/la:Samim tim sto se stvara akademija i sto se pravi sistem da se dovode najtelantovaniji klinci iz zemlje za pocetak pa kasnije i iz vana,spremni su na sve moguce kerefeke i naknade na ovaj ili onaj nacin ovo je jedan iz mora momaka koji ce se prikljuciti iz drugih klubova i sad a i u u buducnosti kad to jos vise dodje na svoje.Ovog sam malog ja odma rekao da treba zaganjati cim je ispala frka oko njegovog potpisa dole,valjalo bi ga prikljuciti pa sto da ne u dogledno vrijeme i isplatiti sto treba ,ako se vidi da se moze hajrovati
Nemojte me pogrešno shvatiti, ali me nešto interesuje oko te akademije. U ovih zadnjih desetak dana vi niste izgradili dodatne terene, doveli neke stručnjake u omladinske selekcije, i tako te stvari? Ne znam onda po čemu ste u prednosti u odnosu na ostale klubove u BiH trenutno, pa i na Želju po tom pitanju? I kako onda očekujete da neko pređe kod vas u mlađe selekcije?
DRUG NEBI TI PUNCA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 jan 2014, 22:59

Nije jos krampa ni zakopala temelje oni vec imaju akademiju i bolje uslove za Gojaka hahah.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 04 jan 2014, 23:04

terabajt je napisao/la:Nije jos krampa ni zakopala temelje oni vec imaju akademiju i bolje uslove za Gojaka hahah.
I covjek koji pise ovakve postove nekog naziva spamerom i kantom :lol: Moze nam se sta da ti pricam! Ako dovedu ovog igraca mislim da ce biti najveci antitalent,a do juce ste o njemu bajke pisali,to je taj stil,i licemjerstvo,isto kao i u vezi Tana,Mercedes arene itd.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 04 jan 2014, 23:10

terabajt je napisao/la:Nije jos krampa ni zakopala temelje oni vec imaju akademiju i bolje uslove za Gojaka hahah.
E vidis mi tu krampu imamo za razliku od vas !

A za akademiju se nebrinite javicemo vam.

A recite mi kako idu radovi na Mercedes areni :?:
Ti si opet šampion !

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 04 jan 2014, 23:56

I krampa i akademija su vrlo izvjesni, ali ipak je novac taj koji igra presudnu ulogu. Ako si roditelj, a nisi ocito, znao bi da ces sve, ali bas sve uraditi da svom djetetu osiguras sto bolje uslove u zivotu. Svi mi znamo, i ti i ja i Amar Osim i Dino fening, da ce se akademija graditi, da su milioni sprcani u klub, da ce ekipa FKS biti u zizi interesovanja kada je ova liga u pitanju i samim tim neuporedivo bolja odskocna daska za buducnost, u odnosu na sve ostale klubove. Decko ce imati sansu da putuje, da igra utakmice gdje ce biti primjecen, vjerovatno ce ga trenirati evropski strucnjaci za mlade talente, imat ce odlicnu stipendiju itd. itd...to su samo neke od stvari koje su izuzetno bitne kad je izbor u pitanju, a sta mu realno od toga Amar moze ponuditi u ovom momentu. Nista osim toplog osmjeha, par stotina maraka koje mu nisu sigurne, i katastrofalnih uslova za trening. Sta bi ti izabrao?

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 04 jan 2014, 23:58

lafomamone je napisao/la:
I krampa i akademija su vrlo izvjesni, ali ipak je novac taj koji igra presudnu ulogu. Ako si roditelj, a nisi ocito, znao bi da ces sve, ali bas sve uraditi da svom djetetu osiguras sto bolje uslove u zivotu. Svi mi znamo, i ti i ja i Amar Osim i Dino fening, da ce se akademija graditi, da su milioni sprcani u klub, da ce ekipa FKS biti u zizi interesovanja kada je ova liga u pitanju i samim tim neuporedivo bolja odskocna daska za buducnost, u odnosu na sve ostale klubove. Decko ce imati sansu da putuje, da igra utakmice gdje ce biti primjecen, vjerovatno ce ga trenirati evropski strucnjaci za mlade talente, imat ce odlicnu stipendiju itd. itd...to su samo neke od stvari koje su izuzetno bitne kad je izbor u pitanju, a sta mu realno od toga Amar moze ponuditi u ovom momentu. Nista osim toplog osmjeha, par stotina maraka koje mu nisu sigurne, i katastrofalnih uslova za trening
Kamp nece biti za godinu,mozda dvije..Bez kampa su uslovi isti ako se ne varam,pa mozda mu Željo bude odskocna daskica u ovu godinu,dvije..evo ovaj mladi golma ode do liverpula malo itd ..pricas kao da je kamp vec tu :roll:
Željeznicar za život cijeli !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 05 jan 2014, 00:00

Listam neke slike i naletih na jednog našeg omladinca koji nam je otišao...
Adin Čiva otišao u Njemačku ali nisam upratio da smo mi nešto hajrovali u tome, neka me neko ispravi ako griješim.

PS. Akademija i kamp su već izgrađeni samo ih niko ne primjećuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jan 2014, 00:03

lafomamone je napisao/la:
I krampa i akademija su vrlo izvjesni, ali ipak je novac taj koji igra presudnu ulogu. Ako si roditelj, a nisi ocito, znao bi da ces sve, ali bas sve uraditi da svom djetetu osiguras sto bolje uslove u zivotu. Svi mi znamo, i ti i ja i Amar Osim i Dino fening, da ce se akademija graditi, da su milioni sprcani u klub, da ce ekipa FKS biti u zizi interesovanja kada je ova liga u pitanju i samim tim neuporedivo bolja odskocna daska za buducnost, u odnosu na sve ostale klubove. Decko ce imati sansu da putuje, da igra utakmice gdje ce biti primjecen, vjerovatno ce ga trenirati evropski strucnjaci za mlade talente, imat ce odlicnu stipendiju itd. itd...to su samo neke od stvari koje su izuzetno bitne kad je izbor u pitanju, a sta mu realno od toga Amar moze ponuditi u ovom momentu. Nista osim toplog osmjeha, par stotina maraka koje mu nisu sigurne, i katastrofalnih uslova za trening. Sta bi ti izabrao?
Realno sarajevo ni u ovome trenutku nema recimo 100 000 KM da plati za ovog malog to je mnogo para za nase klubove i kada dovode igrace gotovog a ne talenta.Drugo momak nece u sarajevo ovo je klasican placeni tekst.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.