Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mitar
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Mitar » 04 jan 2014, 15:48

Kako je Conte samo fino i elegantno odgovorio majmunima...
SI AMO CONte!!!

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 04 jan 2014, 15:49

AvantiSignora je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la:da li vi znate sta je zezancija? covjek se zajebavao. ne mogu vjerovat da ima ljudi koji fkt povjeruju u to. isto kao sto su navijaci stare kurve izmislili da je Totti spominjao sudije a nije uopste to izjavio. 8-)

smaras..
+1
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 04 jan 2014, 16:32

Mogu li ta prepucavanja između bjankonera i đalorosa biti malo konstruktivnija, sa više poštovanja prema protivniku? Ovi se Juventusovci mnogo uzdigli, mogo' bi ih Rudi prizemljiti sutra.

Ugledajte se malo na ovu dvojicu velikana!
http://www13.0zz0.com/2012/04/20/17/401415348.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 jan 2014, 17:08

Alen1987 je napisao/la:Mogu li ta prepucavanja između bjankonera i đalorosa biti malo konstruktivnija, sa više poštovanja prema protivniku? Ovi se Juventusovci mnogo uzdigli, mogo' bi ih Rudi prizemljiti sutra.

http://www13.0zz0.com/2012/04/20/17/401415348.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
tacno, dva velikana. a što se tice njihovih klubova vidjeli smo ko kako poštiva svoje velikane. da roma nije htjela tottiju produžiti ugovor mislim da bi minimalno 50 000 ljudi odma sutradan haos napravilo, a ovi jadnici u mušije rupe se sakrili nakon što je takva nepravda ucinjena prema jednom od najboljih igraca u istoriji kluba, a mogu misliti šta bi se sa tim korumpiranim timom desilo da je ADP otišao nakon što su blago kažnjeni izbacivanjem u drugu ligu. Siguran sam da bi to potaklo i ostale tadašnje zvijezde da dignu sidra, a ko zna gdje bi i šta danas bili. Mogu oni brojati svoje korumpirane trofeje koliko hoce, al karakter kluba ostaje zauvijek isti, jadni
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 jan 2014, 17:12

JTS je napisao/la:je l' Totti stvarno izjavio da bi Žrvanj mogao biti na razini Ronalda, kad bi više zabijao? :mrgreen:
to je sa jedne strane zajebancija na gervinhov racun s obzirom da je poznat po losem finishingu i fulanju zicera (a i praznih golova kao sto smo mogli skoro vidjeti), a sa druge kompliment njegovim ostalim sposobnostima tj brzini i driblingu. medjutim, ako ti je lakse ismijavati tottija i njegove izjave, gledati ga kao 'seljacinu koja nikada nista nije osvojila' kako ga juventini jutros prozvase onda neka bude tako - tko sam ja da ti sudim :D
Alen1987 je napisao/la:Mogu li ta prepucavanja između bjankonera i đalorosa biti malo konstruktivnija, sa više poštovanja prema protivniku?
postovanje i konstruktivna rasprava vec odavno ne postoje na ovoj temi.

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 04 jan 2014, 17:15

Admir_Sa je napisao/la:
Alen1987 je napisao/la:Mogu li ta prepucavanja između bjankonera i đalorosa biti malo konstruktivnija, sa više poštovanja prema protivniku? Ovi se Juventusovci mnogo uzdigli, mogo' bi ih Rudi prizemljiti sutra.

tacno, dva velikana. a što se tice njihovih klubova vidjeli smo ko kako poštiva svoje velikane. da roma nije htjela tottiju produžiti ugovor mislim da bi minimalno 50 000 ljudi odma sutradan haos napravilo, a ovi jadnici u mušije rupe se sakrili nakon što je takva nepravda ucinjena prema jednom od najboljih igraca u istoriji kluba, a mogu misliti šta bi se sa tim korumpiranim timom desilo da je ADP otišao nakon što su blago kažnjeni izbacivanjem u drugu ligu. Siguran sam da bi to potaklo i ostale tadašnje zvijezde da dignu sidra, a ko zna gdje bi i šta danas bili. Mogu oni brojati svoje korumpirane trofeje koliko hoce, al karakter kluba ostaje zauvijek isti, jadni

bla bla bla bla...Tog spottia ne spominji u istu recenicu s najvecom legendom A. Del Piera :!: :!: :!: :!:

A da nekazem koji si smor....
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 04 jan 2014, 17:22

AvantiSignora je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

bla bla bla bla...Tog spottia ne spominji u istu recenicu s najvecom legendom A. Del Piera :!: :!: :!: :!:

A da nekazem koji si smor....

Ako već hoćeš da mu kažeš to što hoćeš, barem piši pravilno nije "nekažem", nego "ne kažem". :roll:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 jan 2014, 17:26

glavni su im argumenti smor, dosadan i slicne djecije fore :roll:
nema potpisa

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 04 jan 2014, 17:52

Pa rekao bih da smo se vec ugledali na tog Rominog "velikana". Covjeka koji se i nakon 20 godina karijere nije dozvao pameti, na terenu udara i pljuje, van terena laje i vrijedja...
SI AMO CONte!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 jan 2014, 18:26

Čitam ovaj njegov interju u cjelosti i ovdje zastadoh. Nisam duuuuugo vremena čuo bolje objašnjenje vezano za ove ''rasističke'' povike u Italiji. Na stranu njegove izjave o utakmici, o sudijama i sl. ali za ovo ide duboki naklon. Prekucao. Ovaj citat treba da bude urezan na svaki stadion u Italiji, svlačionicama prije svega. Da znaju igrači šta ih čeka, a ne da plaču zbog svakog povika sa tribina.

I cori razzisti?
Totti:«Io non sono di colore ma è come se lo fossi visto che in ogni stadio mi insultano. Non è razzismo anche quello? Se dicono Totti figlio di puttana o mi fanno buuu cosa cambia? E allora o chiudi un occhio per tutti o chiudi le curve a tutti. Lo stadio è bello anche per i cori, per il tifo, per gli sfottò: se ti dicono romano bastardo ci può stare e te lo tieni, ma se vai allo stadio e devi stare zitto è un altro calcio».

On the other hand
Admir_Sa je napisao/la:
Ti iz posta u post pokazuješ koliko si napaćen. Najozbiljnije ti kažem da pokušaš naučiti pokoju od ostalih navijača Rome na ovom forumu. S njima se barem nekada može normalno pričati.

Klub je dao Capitanu zadnji ugovor. Ispoštovali ga i on i klub. Po isteku ga nisu produžili, jer su smatrali da je tako najbolje i fino se razišli. Nema mjesta za sentimentalnost kada su titule u pitanju. Agnelli je više puta izjavio da je Alex dobrodošao u klub. Da je htio prestati igrati fudbal, vjerovatno bi dobio neko mjesto u klubu kao Nedved, ali nije. Alex voli da igra još uvijek i to je njegova stvar. Vjerujem da i navijači Rome smatraju kako Totti ne treba da igra zauvijek. Doćiće vrijeme i za njegov oproštaj. To što ti i u tom Alexovom okončanju ugovora tražiš nešto negativno da popljuješ Juve nije dokaz lošeg poteza kluba već ranije spominjane tvoje karakterne osobine.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 jan 2014, 18:45

Mogao si i prevesti. :D
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 jan 2014, 18:47

L'Avvocato je napisao/la:Nema mjesta za sentimentalnost kada su titule u pitanju.
upravo to je razlika izmedju rome i juventusa (ili ostalih titulama bogatijih klubova). da, ta sentimentalnost nas je kostala nekoliko trofeja, milione i milione maraka koje su mogle biti ulozene u neke bolje ekipe i sta sve ne ali ista ta sentimentalnost je nesto sto ovaj klub cini posebnim i glavni razlog zasto sam ja fan istoga. s druge strane juventus je masinerija - kupi, prodaj, sastavi sampionsku ekipu, osvoji i idemo dalje - ali meni licno se taj klub ni po cemu ne istice tj previse su mi 'obicni' da prostis. imam osjecaj da bi juventus de rossija prodao pretproslog ljeta, totti bi vec bio sportski direktor reala, pola florenzijevog ugovora bi drzao sassuolo a za drugu polovicu bi uzeli berardija, mali romagnoli bi otisao u udine za asamoaha ili islu i slicno. vjerovatno bi nam ti i slicni potezi donijeli titulu ali meni to nije to :D

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 04 jan 2014, 19:46

juventus je masinerija - kupi, prodaj, sastavi sampionsku ekipu, osvoji i idemo dalje - ali meni licno se taj klub ni po cemu ne istice tj previse su mi 'obicni' da prostis.
Top 10 - Presenze All Time
705 Del Piero Alessandro
552 Scirea Gaetano
528 Furino Giuseppe
482 Bettega Roberto
476 Zoff Dino
463 Buffon Gianluigi
459 Boniperti Giampiero
450 Salvadore Sandro
447 Causio Franco
440 Cabrini Antonio

Samo ove brojke govore da nije tako. Baš me interesuje vaših prvih 10 po broju nastupa pa da uporedimo, sigurno je debelo na našoj strani.

Ove brojke su još značajnije kada znamo da je trofej vječni imperativ i Juventus je klub u kojem je drugo mjesto isto kao posljednje i rezultati ne trpe, ali klub je uvijek posebno držao do legendi i zato je između ostalog bio veći od ostalih, jer Juve je storia di un grande amore i uvijek je postojala posebna veza između igrača i kluba, te kluba, navjača i igrača. ;)

Inače, kako bi sad Vidala zadržali? Mi ne možemo parirati bogatim šejkovskim klubovimna, ali Juve je uvijek nešto više od novca i igrači osjećaju tu porodičnu atmosferu i povezanost. Za sve se navija, Juve se voli i to je tako. :mrgreen:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Svetinja...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 04 jan 2014, 19:54

Evil Genius II je napisao/la:s druge strane juventus je masinerija - kupi, prodaj, sastavi sampionsku ekipu, osvoji i idemo dalje - ali meni licno se taj klub ni po cemu ne istice tj previse su mi 'obicni' da prostis. imam osjecaj da bi juventus de rossija prodao pretproslog ljeta, totti bi vec bio sportski direktor reala, pola florenzijevog ugovora bi drzao sassuolo a za drugu polovicu bi uzeli berardija, mali romagnoli bi otisao u udine za asamoaha ili islu i slicno. vjerovatno bi nam ti i slicni potezi donijeli titulu ali meni to nije to :D
I kako se ne nasmijati ovome. I ti isti ljudi se bune kako nema konstruktivnog razgovora na ovoj temi. :lol:

Instert: Djuro, grohotom se smijem! :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jan 2014, 20:00

u tom pravcu i ide fudbal u italiji..nema kvaliteta, nema para, nema stadiona ostat ce samo te vrijednosti koje vise niko nigdje ne pika u modernom fudbalu :D ..kad ostane bez iceg drugog covjek se obicno okrene historiji i prici kakav je nekad bio i nekim proslim velicinama...od 2009 "nas" nema nigdje i nece sigurno ni naredne 3-4 (osim nekog Juventusovog cuda), stadioni odron, veliki klubovi manje-vise svima kradu igrace ali bitno je da kod nas Toti igra do 70-e, Zaneti do 90-e, Bufon do 100-e, je.o trofeje i rezultate- ko to jos gleda :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 04 jan 2014, 20:14

Evil Genius II je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Nema mjesta za sentimentalnost kada su titule u pitanju.
upravo to je razlika izmedju rome i juventusa (ili ostalih titulama bogatijih klubova). da, ta sentimentalnost nas je kostala nekoliko trofeja, milione i milione maraka koje su mogle biti ulozene u neke bolje ekipe i sta sve ne ali ista ta sentimentalnost je nesto sto ovaj klub cini posebnim i glavni razlog zasto sam ja fan istoga. s druge strane juventus je masinerija - kupi, prodaj, sastavi sampionsku ekipu, osvoji i idemo dalje - ali meni licno se taj klub ni po cemu ne istice tj previse su mi 'obicni' da prostis. imam osjecaj da bi juventus de rossija prodao pretproslog ljeta, totti bi vec bio sportski direktor reala, pola florenzijevog ugovora bi drzao sassuolo a za drugu polovicu bi uzeli berardija, mali romagnoli bi otisao u udine za asamoaha ili islu i slicno. vjerovatno bi nam ti i slicni potezi donijeli titulu ali meni to nije to :D
Ti se zapitaj da li bi Totti i De Rossi u zivotnoj formi, ostali u Romi i igrali Serie B. Ja ne kazem ni da bi ni da ne bi, nikad saznati necemo. A tu "hladnu masineriju" Juventus, njegove legende nisu ostavile na cjedilu kad je bilo najteze. Juve je najsentimentalniji veliki klub na svijetu, Roma ne spada u tu kategoriju jer nije gigant.

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk 2
SI AMO CONte!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 jan 2014, 20:30

IlCapitano je napisao/la:Mogao si i prevesti. :D
Evo samo za tebe :D

''Nisam crn, ali kao što ste možda vidjeli i mene na svakom stadionu vrijeđaju. Zar i to nije rasizam? Kada mi govore ''Totti kurvin sine'' ili kada me izvižde kad je izmjena?(aludira na ''buuuu'' povike zbog kojih se Boateng žalio). Pa zatvorite jedno oko za sve ili zatvorite tribine svima. Stadion je lijep i zbog pjesama, zbog navijača, zbog atmosfere: ako ti kažu ''kopile rimsko'' neka ih, ali kad ideš na stadion da bi šutio to je neki drugi fudbal'.'

O ovome pričam čitavo vrijeme. Jbmti fudbal kad ti ne možeš otići na tribinu i uputiti ''kvalitetnu'' kritiku na račun igrača. Čuj molim te lijepo ''buuuu'' rasistički povik ... neš ti rasizma. Zviždiš mu jer je loše odigrao ili zato što igra za ljutog rivala, i on se žali na rasizam. Pu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 04 jan 2014, 20:33

slika

slika
Zadnja izmjena: macak88, dana/u 04 jan 2014, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2014, 20:33

Ne razumes duh vremena, moj @avvocato. ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 jan 2014, 20:49

MaGiCa je napisao/la:Ne razumes duh vremena, moj @avvocato. ;)
ne razumije on mnogo toga

cuj po sentimentalnosti mjeri juventus i romu, a sam kapelo rekao da je nemoguce u tom smislu porediti dva kluba, jedni dišu srcem i slave titulu 2 godine, a ovi drugi samo rad i rad, tj cisti biznis i profesionalnost.

i gore što onaj masla da je ADP sretan napustio klub, pa svi živi znaju da je covjek htio da ostane i da mu nisu dozvolili. pa da ste sentimentalni i to sve što pišeš na talijanskom ostavili bi covjeka gdje mu je najdraže, pa i pod svaku cijenu, al ne i zato šhhh
nema potpisa

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 5 gostiju.