FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Valencia
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Valencia » 04 jan 2014, 17:03

Bundesliga je napisao/la:Ovo sto se desava proistice iz Bayernovih enormnih uspjeha u posljednje vrijeme, te igri koju taj klub prikazuje, a veliki udio ima u tome sam Guardiola koji spada medju najbolje trenere u svijetu i s kojim vecina vrhunskih igraca zeli raditi
Junajted je godinama vladao Engleskom ali nije uspjevao uzeti Dzerarda, Ovena, Berkampa, Anrija, Lamparda, Terija itd. Tek su prosle sezone uzeli Persija.

Dakle, do konkurenata je.
Ocigledno nisi shvatio sta je covjek mislio pod monopol, mislio je rezultatski i igracki monopol u odnosu na ostale klubove, monopol po kvaliteti jednog tima.
Nakon jedne sezone nema smisla pricati o rezultatskoj dominaciji. Barsa je jos uvijek jaka. Vidjet cemo.

Sto se tice finansijskog monopola na evropskom nivou, mozemo jedino izdvojiti Real Madrid. Vidjet cemo koliko ce i to trajati.

Alkantara je bio rezerva u Barsi. Bio bi rezerva da je ostao u Barsi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 17:03

let3 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.

I Alcantara nije najveći talenat u Španiji, jer tu titulu drži Koke. Što se tiče Guardiole to je već druga priča.
Ne bih rekao. Cak ni Isco nije ništa talentovaniji od Alcantare.
Nije ni Torres ništa lošiji od njih.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jan 2014, 17:04

Thiago je najtalentovaniji igrač iz Španije tu poslije njega dolaze Isco i Koke.

Lewa je neumoljivo trpao u BvB isto ako ne i bolje očekujem u Bayernu. 8-)

Bayernu ću uskoro biti potrebne zamjene za Riberya i Robbena tu je već Gotze a u budućnosti očekujem Reusa ili Draxlera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jan 2014, 17:05

Bilall je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
:lol: :lol:

Bayern prijeti da dugorocno zavlada Evropom :D
Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:12

rob do bagro je napisao/la:Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
da bi bio Bavarac moras biti ili teritorijalno stanovnik Bavarske, ili se roditi u Bavarskoj.
Ja sam rodjen u svojoj Tuzli 8-) ali sam veliki fan Bayerna, ali to me opet ne cini Bavarcem.
Nekad sam i ja sve navijace Bayerna nazivao Bavarcima, ali sam posle promijenio misljenje.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 17:18

Bilall je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
da bi bio Bavarac moras biti ili teritorijalno stanovnik Bavarske, ili se roditi u Bavarskoj.
Ja sam rodjen u svojoj Tuzli 8-) ali sam veliki fan Bayerna, ali to me opet ne cini Bavarcem.
Nekad sam i ja sve navijace Bayerna nazivao Bavarcima, ali sam posle promijenio misljenje.
Dobro druže, ne moraš sad cjepidlačit.... :) Mene često zovu Bavarac po tome što navijam za Bayern a i ja tako oslovljavam često druge navijače Bayerna.... :D
Sada samo reci smijemo li te tako oslovljavat ili ne??? :D
A to da si Tuzlak niko ne želi osporit i super što si ponosni Tuzlak..... :) ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jan 2014, 17:21

Valencia je napisao/la:Junajted je godinama vladao Engleskom ali nije uspjevao uzeti Dzerarda, Ovena, Berkampa, Anrija, Lamparda, Terija itd. Tek su prosle sezone uzeli Persija.

Dakle, do konkurenata je.
Tadasnji Chelsea, Arsenal i Liverpool su bili i vise nego vrhunski klubovi koji su imali i zelju za uspjehom i moc da zadze svoje igrace, a ja sam napisao da vrhunski klubovi nemaju tendenciju da prodaju svoje najbolje igrace.
Problem je sto vecina ljudi gleda na Dortmund kao klub koji se moze mjeriti s Bayernom, Realom, Chelseajem itd na tom finansijskom planu, a zaboravlja se da je Borussia u ne tako davnoj proslosti bila na rubu bankrota, a tek prije tri godine su stali na svoje noge. Btw ne vidim koji to igrac trenutno ne bi zelio igrati u Bayernu, sem mozda Reusa :mrgreen:
Valencia je napisao/la:Nakon jedne sezone nema smisla pricati o rezultatskoj dominaciji. Barsa je jos uvijek jaka. Vidjet cemo.

Sto se tice finansijskog monopola na evropskom nivou, mozemo jedino izdvojiti Real Madrid. Vidjet cemo koliko ce i to trajati.

Alkantara je bio rezerva u Barsi. Bio bi rezerva da je ostao u Barsi.
Barca jeste jaka ali nije ni blizu Bayerna, koncentracija kvaliteta u Bayernu je sada debelo veca nego li na strani Barcelone, a Bayern postaje sve jaci i ne znam zasto se ne bi moglo govoriti o rezultatskoj dominaciji jer Bayo ove godine ima sve predispozicije da bude jaci nego prosle sezone.
Finansije nisam ni spominjao i drago mi je da su npr City i Real jaci na finansijskom planu od Bayerna ali zaostaju na svakom drugom.
Bez obzira sto bi Alcantara bio rezerva, on je trebao naslijediti Xavija i Iniestu, a Bayern je kupio jednog dragulja od njih.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 04 jan 2014, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:28

effe_sa je napisao/la:Dobro druže, ne moraš sad cjepidlačit.... :) Mene često zovu Bavarac po tome što navijam za Bayern a i ja tako oslovljavam često druge navijače Bayerna.... :D
Sada samo reci smijemo li te tako oslovljavat ili ne??? :D
A to da si Tuzlak niko ne želi osporit i super što si ponosni Tuzlak..... :) ;)
Ne smeta meni kada neko mene tako zove, jer znam sta pod time podrazumijevaju :arrow: navijaca Bayerna.
naravno, draze mi je kada me zoves Tuzlak ili Bosanac jer sam vidno ponosan na svoj identitet :mrgreen:
Samo ja ne zovem nikoga Bavarcem izuzev one koji to stvarno jesu. 8-)

Da ne bude zabune, imam visoko misljenje o Bavarcima i o Bavarskoj.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 17:38

Bilall je napisao/la: Ne smeta meni kada neko mene tako zove, jer znam sta pod time podrazumijevaju :arrow: navijaca Bayerna.
naravno, draze mi je kada me zoves Tuzlak ili Bosanac jer sam vidno ponosan na svoj identitet :mrgreen:
Samo ja ne zovem nikoga Bavarcem izuzev one koji to stvarno jesu. 8-)

Da ne bude zabune, imam visoko misljenje o Bavarcima i o Bavarskoj.
Pa dobro, gledaj kao što sam znaš navijač Bayerna u Njemačkoj se naziva Bayern fan bez obzira odakle je.
Isto tako za svakog igrača Bayerna se kaže Bayer (u prevodu Bavarac, kako se nazivaju i stanovnici Bavarske, ali u ovom slučaju ovo Bavarac se odnosi na to kao člana FC Bayerna, kluba).
Pa ti je isto tako i kod navijača ako se oslovljaju kao Bayer ili ti Bavarac. A ti se identifikuješ s klubom, voliš ga pa me začudilo da ti je zasmetalo što su te tako oslovili. A naravno da ne gubiš svoj identitet. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 04 jan 2014, 17:46

LEWANDOWSKI DOBRO DOŠAO

Mia san Mia <3

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 04 jan 2014, 17:56

Valencia je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la:
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Kakav monopol u Evropi?
Kada je Bajern kupio igraca iz nekog vrhunskog evropskog kluba?

Ovo sto se desava u Bundesligi je krivica Bajernovih konkurenata. Zasto ne bi uzeli kvalitetnog igraca ako mogu? Smijesno, normalno da ce uzeti sve sto im se nudi.
Monopol u Evropi se odnosio na ovaj post ispod.
pasha_the_one je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:ja provokator :? Bože me sakloni....samo glupo zbog raje koja nekad upali Eurosport 2 da gleda taj monopol koji Bayern stvara :) radujte se jer nemate protivnika u Bundes Ligi narednih 10 godina
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Bayernova uprava je, usudicu se reci, najpametnija uprava svih vremena u nogometu. Kako samo vode klub, to je fakat za udzbenike, sto ce vjerujem za 40-50 godina na pojedinim seminarima za menadzment klubova i biti jedna od tema.

Ne vidim razlog zasto bi Bayern kupovao od velikana evropskog nogometa ciji su igraci preplaceni, kada iste ili bolje igrace moze naci na drugom mjestu :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jan 2014, 18:15

Uhh kako ce biti interesantno na ljeto. Sumnjam da ce Pep igrati sa 2 napadaca, odnosno sigurno nece, tako da se postavlja pitanje sta ce biti sa Mandzukicem. Da li ce otici ili ce ostati da se bori za mjesto u ekipi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jan 2014, 18:24

Tolika dječurlija koja brani interese B.Dortmund a nigdje ni jednog poštenog(iako je ova riječ kod njih izgubila smisao :mrgreen: ) simpatizera žutih. Opet oni o monopolu lige i sl. glupostima a vrhunac budalaština su svakako ova djeca u zabludi koja simpatišu MKO. Bayo je najbolji na svijetu, ne može nam niko ništa jači smo od sudbine :D .

O yeea, dobro nam doš'o majstore. U najboljem klubu na svijetu ima da pokaže da je uz Suareza najubojitiji golgeter na Dunjaluku. Grande Robert. 8-)

PS: @Omeraga, dobar avatar.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 04 jan 2014, 19:17

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 19:19

Evo još jednog borca za prava Dortmunda u vidu Teletovića.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 jan 2014, 19:28

Dragi ljudi želim vam sve najbolje u Novoj godini! Puno zdravlja, ljubavi, sreće i uspjeha u životu! Želim i našem klubu da osvoji što je više moguće trofeja i u Novoj godini! :D :D :D

Što se tiče ovog transfera izuzetno mi je drago iz tri razloga. Prvi jeste taj da je Lewandowski bolji igrač od Manđukića jer sve ono što ima Manđo ima i Lewa ali Lewa donosi par karakteristika koje Manđo nema kao što su tehnika, brzina, suradnja s igračima. Drugi razlog jeste taj da očito Pep planira igrati sa pravim napadačem često a ne forsirati igru sa lažnom devetkom što je meni iznimno drago da tako razmišlja. Treći razlog je jednostavan a to je da dolazi besplatno a po meni je stvarno kvalitetan igrač.

Što se tiče izbora Lewe kao prvog napadača ja sam izuzetno zadovoljan jer je Lewandowski napredovao strašno i kod nas može biti još i bolji. E sada mogu filozofirati i reći bolje da se išlo na nižeg i još bržeg napadača ali onda se gube neke druge karakteristike koje su iznimno bitne kod presinga protiv naše ekipe a što je zorno prezentirao Manđukić u finalu Lige Prvaka. Tako da ne treba cjepidlačit i tražit Aguera, Suareza, Rossi-a jer balans uvijek mora biti u ekipi.

Što se same igre tiče pa realno je za očekivati da ćemo biti samo bolji i bolji ali maksimum nikako ne možemo dostići ove sezone. E dokle će nas to dogurati vidjet ćemo ali eto nadamo se čim dalje. Po meni igra nam nikako nije na vrhuncu i ima tu ogromnog prostora za napredak i to očekujem da se dogodi ali tek slijedeće sezone kad sve Pepove ideje sjednu na svoje mjesto.

Aha, da se vratim još malo na Lewu. Tko je kriv Borussiji što ga nisu prodali ovo prošlo ljeto za nekih 20-25 milijuna nama i to je to. Nemam pregled u Borussijine financije :) ali svakako je to bio glup potez jer osim novaca sačuvali bi i mir u svlačionici a ovako imaju igrača koji će poremetiti dosta toga u i oko kluba. Loš potez, po meni.

Spominje se i Manđo i njegov odlazak. Iskreno, želio bih da ostane svakako ali koliko je realno da će se zadovoljiti ulogom drugog napadača..... Definitivno neće i realan je njegov odlazak na ljeto.

Spominje se i Luiz. David Luiz da ne bi bilo zabune. Stoperski par Boateng i Dante su svoje znanje pokazali prošle sezone. Za mene su to vrhunski igrači i tu nema priče. Luiz bi sigurno imao zagarantirano mjesto u početnoj postavi a nisam baš siguran koji bi se od trenutnog dvojca zadovoljio klupom. Realno je da Dante zbog godina preuzme ulogu Van Buytena, dakle prva zamjena. Što se tiče Luiza njegove sposobnosti su vrhunske ali sklonosti kiksevima nije rijetka i to me brine. No, ako će podići konstantnost i odigrati kao na kupu Konefederacija onda je to vrhunski stoper za narednih 5 godina.

Koke , ne mogu ga nimalo komentirati jer ga nisam pratio dovoljno.

Dragi ljudi šta da vam kažem. Prošla godina je za naš klub bila najbolja u povijesti kluba što je veliki rezultat i čast mi je što navijam za ovaj klub od 1997. godine. Ovaj klub je dio mog života i iako je prostorno udaljen od mene poprilično, navijam srcem i dušom za njega i mogu se nazvati pravim navijačem ovog kluba. Bayern nije samo simpatija, Bayern je ljubav koju osjećam prema ovom klubu. Kad me prijatelji nazovu Bayernovac ili Bavarac osjećam veliki ponos jer znamo što takva riječ znači. To je dio mene i ponosan sam na to. Istina, nemam financijske prilike da gledam uživo svaku utakmicu ali nemaju niti oni koji su iz Munchena pa su navijači Bayerna dušom i tijelom. To mi nije nikakav pokazatelj. Gledam ja uživo svaku utakmicu na tv-u i to se ne propušta osim kad su poslovne obaveze u pitanju. To je tradicija u obitelji već dugi niz godina i ona se poštuje ne iz obaveze nego iz ljubavi prema klubu. Uvijek sam tako shvaćao odnos prema Bayernu, ljubav prema klubu a ne simaptija. Zato sam iznimno sretan i ponosan na rezultate našeg kluba u prošloj godini. Godina koja će se zauvijek pamtiti u srcima navijača Bayerna.

Dobro ljudi, dosta.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 04 jan 2014, 19:37

Evo ga i zvanicno na sajtu Bayerna , LEWA potpisao do 2019!!! DOBRODOSAO !!! Sajt je trenutno zagusen previse raje ulazi :lol: :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 19:37

Mario Mandžukić velika je želja Arsena Wengera, tvrde engleski mediji. Navodno menadžer Arsenala budno prati događaje u Bayernu i strpljivo iščekuje hoće li Robert Lewandowski potpisati za bavarskog diva. Wengere vjeruje da bi u tom slučaju lakše uspio privoliti hrvatskog napadača na dolazak u London.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 jan 2014, 19:38

Sretno Lewi u Bayernu, nemam sta drugo reci.

To je transfer za slijedecu sezonu, a kako ce stvari izgledati sa njim bice prilike da vidimo.
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.