FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 04 jan 2014, 16:17

Dede17 je napisao/la:Hoću da kažem da Gotze nije imao klauzule ne bi ga nikada kupili nego bi morali čekati da mu istekne ugovor pa da postane slobodan igrač baš kao što će i Lewat postati slobodan igrač prije nego što i zvanično postane igrač FcB-a. ;)
Mozda bi otisao negdje drugdje s obzirom na smijesnu klauzulu koju je imao u svom ugovoru.
Realno onakav igrac vrijedi 50mil., najmanje,ali to je veliki kiks vase uprave.

Naravno uz ogromnu pregovaracku moc koju posjeduje Bayern.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 16:21

ja više ne znam na šta ce Bayern izaci, na kakvog monstruma od tima :? jer ovo sa Lewandowskim je najjaci transfer u zadnjih par godina, a ionako su bili prejaki i bez njega....još ga doveli besplatno :o :lol: pa kakvi klocevi rade u Borusiji :roll:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 16:26

Ovakvog igrača dobiti za 0 eura je dobra stvar. Samo opet kažem ovaj transfer ne budi neke velike osjećaje kod mene. Radi se o igraču koji je izvikan u zadnje vrijeme, dižu ga pojedini u nebesa, a više je napadača u Evropi koji su bolji od njega.

Lewa spada u one transfere gdje je naša uprava više htjela demonstrirat silu i tako zadat udarac konkurenciji.
Dok je kod Goetzea postojala svrha i to je bio od transfer od velikog značaja, ovaj transfer i nema neki značaj. Više je to vid iživljavanja. A Dortmund ako bude pametan, dobit će boljeg napadača nego što je to Poljak.

Mandžo nadam se da će ostati i da će voditi borbu za prvu postavu. Ako Mandži ne pukne film pa ne ode, Lewi neće nimalo biti lako (iako se neki zavaravaju da hoće) da bude standardan prvotimac. Čak je jučer i Sportbild izbacio jednu statistiku po kojoj je Hrvat u vrhu po iskorištenosti šansi, a Lewe nema ni u top 15 (gle čuda... :lol: ).
Ako uzmemo u obzir borbenost Mandže, onda ja Lewu ne želim gledat ispred njega u ekipi. Jedino ako me kupi nekim bitnim i naravno brojnim golovima i ako može više ginut od Hrvata na terenu, neka igra (a to je itekako upitno).
Da su došli Falcao, Cavani, Suarez, pa da kažemo Mandžo otpisan, bilo bi mi jasno. A iskreno neku pretjeranu euforiju oko Lewe ne razumijem. Čak vidim da bi neki pali u očaj da čovjek nije došao.... :lol:

A nešto sada da se radujem što smo Dortmundu oteli igrača, ma to vala i nije sad neka pljačka. Ekipa nam je na vrhu, mogu se različita i internacionalna imena dovest. Neko iživljavanje me i ne loži. Za Goetzea je kažem opet druga priča, tu je slast velika, ali pretežno i zbog njegovog nevjerovatnog talenta.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jan 2014, 16:26

pasha_the_one je napisao/la:
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Kakav monopol u Evropi?
Kada je Bajern kupio igraca iz nekog vrhunskog evropskog kluba?

Ovo sto se desava u Bundesligi je krivica Bajernovih konkurenata. Zasto ne bi uzeli kvalitetnog igraca ako mogu? Smijesno, normalno da ce uzeti sve sto im se nudi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 04 jan 2014, 16:38

effe_sa je napisao/la:Da su došli Falcao, Cavani, Suarez, pa da kažemo Mandžo otpisan, bilo bi mi jasno. A iskreno neku pretjeranu euforiju oko Lewe ne razumijem. Čak vidim da bi neki pali u očaj da čovjek nije došao.... :lol:
Tu predpostavljam mislis na mene ;)
Da ja sam najveci zagovarac njegovog dolaska,i sada kada je sve zvanicno veom se radujem cak stavise odusevljen sam njegovim dolaskom.

U Bayern dolaze samo najbolji igraci svijeta,a Lewa je medju 3 najbolja napadaca svijeta,iako to mnogi osporavaju.

Mandzukic se nadavao golova prethodnih sezona,sta ocekivati od Lewe onda kad dodje :lol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jan 2014, 16:42

Valencia je napisao/la:Kakav monopol u Evropi?
Ocigledno nisi shvatio sta je covjek mislio pod monopol, mislio je rezultatski i igracki monopol u odnosu na ostale klubove, monopol po kvaliteti jednog tima.
Valencia je napisao/la:Kada je Bajern kupio igraca iz nekog vrhunskog evropskog kluba?
Kada je neki vrhunski klub kupio igraca od Bayerna ? Vrhunski klubovi nemaju tendenciju da prodaju svoje najbolje igrace, ako zele dugorocni uspjeh. Zasto bi Bayern kupovao od vrhunskih klubova, ako odlicne igrace moze dobiti od onih manje uspjesnih ( Martinez - Bilbao )
Valencia je napisao/la:Ovo sto se desava u Bundesligi je krivica Bajernovih konkurenata.
Ovo sto se desava proistice iz Bayernovih enormnih uspjeha u posljednje vrijeme, te igri koju taj klub prikazuje, a veliki udio ima u tome sam Guardiola koji spada medju najbolje trenere u svijetu i s kojim vecina vrhunskih igraca zeli raditi
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 04 jan 2014, 16:43

anelbavarac je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Da su došli Falcao, Cavani, Suarez, pa da kažemo Mandžo otpisan, bilo bi mi jasno. A iskreno neku pretjeranu euforiju oko Lewe ne razumijem. Čak vidim da bi neki pali u očaj da čovjek nije došao.... :lol:
Tu predpostavljam mislis na mene ;)
Da ja sam najveci zagovarac njegovog dolaska,i sada kada je sve zvanicno veom se radujem cak stavise odusevljen sam njegovim dolaskom.

U Bayern dolaze samo najbolji igraci svijeta,a Lewa je medju 3 najbolja napadaca svijeta,iako to mnogi osporavaju.

Mandzukic se nadavao golova prethodnih sezona,sta ocekivati od Lewe onda kad dodje :lol:
Kako ce covjek bit medju tri najbolja napadaca na svijetu pored Ibrahimovica, Suareza, Messija, Ronalda, Cavanija itd itd ? Covjek nije nista bolji od Mandjukica.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 16:46

Valencia je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la:
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Kakav monopol u Evropi?
Kada je Bajern kupio igraca iz nekog vrhunskog evropskog kluba?

Ovo sto se desava u Bundesligi je krivica Bajernovih konkurenata. Zasto ne bi uzeli kvalitetnog igraca ako mogu? Smijesno, normalno da ce uzeti sve sto im se nudi.
Alcantara iz Barce :? zar to nije transfer iz vrhunskog kluba :?:
još i Pepa maznuli :mrgreen:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 16:48

Lewandowski je napadač koji zna dosta toga sa loptom, fudbalski je inteligentan, solidna tehnika, dobar osjećaj za asistenciju.
Mana mu to što nije efikasan koliko bi trebao biti za WC igrača.
U poređenju sa Mandžukićem dosta više učestvuje u igri, bolji je na lopti nego Mario, a to je ono što gaji Pep i vjerujem da je on bio i njegova želja.
U ovom trenutku samo bi Suarez bio bolji izbor, ali on ima neku čudnu narav i temperament. Uz to bi za njega morali iskrcati astronomsku cifru.

Za onaj Juppov Bayern je bolji izbor bio Mandžukić, usudio bih se reći i idealna izbor napadača za takvu igru.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 jan 2014, 16:49

slika
:|
RIP CITY!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 16:50

Bundesliga je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Kakav monopol u Evropi?
Ocigledno nisi shvatio sta je covjek mislio pod monopol, mislio je rezultatski i igracki monopol u odnosu na ostale klubove, monopol po kvaliteti jednog tima.
Na ovo mogu samo dodati, da je Bayern kupio Thiaga iz Barce,koji je najveći španski talenat i jedan od najvećih talenata u Evropi. A isto tako je doveden Pep Guardiola koji je najtraženiji trener današnjice. Naravno da vladamo Evropom u svakom pogledu.

A naravno da čovjek nije mislio na bukvalni monopol, ali po ove gore dvije stavke ti haman dođe da ga i imamo..... :lol: :lol: :lol:

Isto tako se zanemaruje činjenica da je Bayern Ligu prvaka prošle sezone osvojio sa igračima poput Riberyja, Robbena, Martineza - svi bitni i dovedeni iz inostranstva, Schweinijem, Lahmom, Mullerom, Kroosom, Alabom - igračima iz omladinskog pogona. Naravno tu je i Boateng koji je stigao iz Man. Cityja.
A po nekim ispade okosnicu čine igrači koji su dovedeni samo od bundesligaški konkurenata.
A evo činjenica crno na bijelo..... :lol:
Naravno da su tu bili i Dante, Mandžo, Neuer dovedeni iz Bundeslige. Ali dovoljno je pogledati ovaj gornji dio.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 jan 2014, 16:51

Lillard0 je napisao/la:slika
Hajmo plakat. :cry:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 16:53

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 16:53

I ja nešto kontam da je slijedeci Rojs :? Možda vec na ljeto ga zaganjaju. Imaju para, može im se.
Borusija tu ne može finansijski parirati.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jan 2014, 16:53

let3 je napisao/la: Alcantara iz Barce :? zar to nije transfer iz vrhunskog kluba :?:
Ma kakva Barca, nije to ni blizu vrhunskom klubu. :mrgreen:
Salim se, naravno da se taj transfer moze svrstati u kupovinu igraca iz jednog vrhunskog kluba.

Lewa je medju dva najbolja napadaca u ligi i takav zicer se nije smio ispustiti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 jan 2014, 16:55

Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.

I Alcantara nije najveći talenat u Španiji, jer tu titulu drži Koke. Što se tiče Guardiole to je već druga priča.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jan 2014, 16:56

francobaresi je napisao/la:Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.

I Alcantara nije najveći talenat u Španiji, jer tu titulu drži Koke. Što se tiče Guardiole to je već druga priča.
Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 17:00

francobaresi je napisao/la:Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Ne bih rekao. Cak ni Isco nije ništa talentovaniji od Alcantare.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:01

rob do bagro je napisao/la:Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
:lol: :lol:

Bayern prijeti da dugorocno zavlada Evropom :D

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 04 jan 2014, 17:02

francobaresi je napisao/la:Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.
U pravu si, jedva da je u top 20 napadaca svijeta. :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.