Ovakvog igrača dobiti za 0 eura je dobra stvar. Samo opet kažem ovaj transfer ne budi neke velike osjećaje kod mene. Radi se o igraču koji je izvikan u zadnje vrijeme, dižu ga pojedini u nebesa, a više je napadača u Evropi koji su bolji od njega.
Lewa spada u one transfere gdje je naša uprava više htjela demonstrirat silu i tako zadat udarac konkurenciji.
Dok je kod Goetzea postojala svrha i to je bio od transfer od velikog značaja, ovaj transfer i nema neki značaj. Više je to vid iživljavanja. A Dortmund ako bude pametan, dobit će boljeg napadača nego što je to Poljak.
Mandžo nadam se da će ostati i da će voditi borbu za prvu postavu. Ako Mandži ne pukne film pa ne ode, Lewi neće nimalo biti lako (iako se neki zavaravaju da hoće) da bude standardan prvotimac. Čak je jučer i Sportbild izbacio jednu statistiku po kojoj je Hrvat u vrhu po iskorištenosti šansi, a Lewe nema ni u top 15 (gle čuda...

).
Ako uzmemo u obzir borbenost Mandže, onda ja Lewu ne želim gledat ispred njega u ekipi. Jedino ako me kupi nekim bitnim i naravno brojnim golovima i ako može više ginut od Hrvata na terenu, neka igra (a to je itekako upitno).
Da su došli Falcao, Cavani, Suarez, pa da kažemo Mandžo otpisan, bilo bi mi jasno. A iskreno neku pretjeranu euforiju oko Lewe ne razumijem. Čak vidim da bi neki pali u očaj da čovjek nije došao....
A nešto sada da se radujem što smo Dortmundu oteli igrača, ma to vala i nije sad neka pljačka. Ekipa nam je na vrhu, mogu se različita i internacionalna imena dovest. Neko iživljavanje me i ne loži. Za Goetzea je kažem opet druga priča, tu je slast velika, ali pretežno i zbog njegovog nevjerovatnog talenta.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland