Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

geoxx
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la geoxx » 27 dec 2013, 21:59

:lol:

Pa tebi izgleda nisu bitni golovi al' su ti bitni procenti tacnih dodavanja , duge lopte i to ?

Najzad, jedini ozbiljan statisticki podatak koji vrijedi uzeti u obzir je key passes pg i asistencije i tu je Ribery bolji.
Opet nije ni tu neka velika razlika koliko u najbitnijem statistickom segmentu odnosno golovima, oko 45 razlike.
Ti procenti tacnih dodavanja , duge lopte itd. nisu nikakvo mjerilo kad usporedjujemo dva igraca. Prilicno sam siguran da Arteta kroz zadnjih par sezona ima veci procenat tacnih dodavanja od npr. Xabi Alonsa.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2013, 22:48

geoxx je napisao/la:

Pa tebi izgleda nisu bitni golovi al' su ti bitni procenti tacnih dodavanja , duge lopte i to ?
Pa naravno da su golovi bitni, to sam i napisao u prethodnom postu.
Ovim sam samo htio prikazati koliko je Ribery timski igrac i o kakvom igracu se radi, kao i dokazati pojedinim licima da se ovakav igrac ne potcjenjuje bez obzira sto igrao u eri Messija i Ronalda.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 10:33

izgleda da cr7 osvaja zlatnu loptu. očito je pumpanje vlastite gol statistike važnije od predvođenja svoje momčadi do svih mogućih trofeja.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 04 jan 2014, 10:38

Kad je ova famozna dodjela ?

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 10:42

mislim da je 13.1.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 jan 2014, 12:44

Blaszczykowski je napisao/la:izgleda da cr7 osvaja zlatnu loptu. očito je pumpanje vlastite gol statistike važnije od predvođenja svoje momčadi do svih mogućih trofeja.
Ova nagrada je izgubila svaki smisao i draž posljednjih godina, ali i dalje je to individualna nagrada. Tako da je Ronaldo trenutno prvi favorit, imao je strašnu godinu iza sebe a na ruku mu je išla i povreda Messia. S druge strane Ribery je bio jedan od ključnih igrača Bayerna u pohodu na trostruku krunu, i za to je nagrađen jer je bio dio tog kolektiva i pokupili su timske nagrade/trofeje.

Ništa manje za te trofeje nisu zaslužni recimo jedan Robben koji je zabio pregršt važnih golova, ili Martinez koji je odigrao fantastično, tu je i Bastian, Kroos, pa i Dante. Znači svi su oni bili podjednako zaslužni za uspjeh Bayerna. Jer Bayern bi te trofeje uzeo i bez Riberya u ekipi ali bez Martineza,Schweinsteigera ili Dantea bi to puno teže išlo.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 13:39

ne znam po čem je nagrada zadnjih godina izgubila smisao pošto ju je osvajao legitimni kandidat za goat-a. prosvjetli me.

nogomet nije individualni sport, tako da pumpanje gol statistike baš i nije najbitniji segment. ribery je bio najvažniji ígrač buyerna, te je na top nivou odigrao cijelu godinu. njega staviti u rang ili ispod dantea ili martineza je (bez uvrede) šarlatanizam. cr7 svoju momčad nije uspio dovesti do ničega i kao takav ne zaslužuje ovu nagradu.

izjednačavati njega i messija iz zadnjih sezona je još jedna idiotarija, jer je messi u svakoj bar nešto osvajao pored toga što je i individualno dominirao, a osim toga on je povijesni vrh za razliku od cr-a koji možda neće ući ni u povijesni top 20.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 jan 2014, 13:42

Ronaldo ce sigurno biti top 5 na kraju karijere,cuj nece biti ni u top 20 :roll:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 04 jan 2014, 13:49

emir18 je napisao/la:Ronaldo ce sigurno biti top 5 na kraju karijere,cuj nece biti ni u top 20 :roll:
To bi bilo tacno da se fudbal igra od 2005 godine a posto je to igra stara preko 100 godina izjavu cini smijesnom.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 jan 2014, 13:50

Lippi je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Ronaldo ce sigurno biti top 5 na kraju karijere,cuj nece biti ni u top 20 :roll:
To bi bilo tacno da se fudbal igra od 2005 godine a posto je to igra stara preko 100 godina izjavu cini smijesnom.
Ronaldo ima jos dosta da igra,meni je smjesnije reci da nece biti ni u top 20 pa neka nabroji tih 20 koji su bolji od njega :mrgreen:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 13:59

Blaszczykowski je napisao/la:ne znam po čem je nagrada zadnjih godina izgubila smisao pošto ju je osvajao legitimni kandidat za goat-a. prosvjetli me.
I ja se slažem da je Messi sasvim zasluženo osvajao nagradu. Pa čovjek je igrao vanzemaljski i bio je definitivno ispred ostalih igrača. Njegov kvalitet i igre niko ne može osporiti. A ove godine je bio na nižem nivou, malo zbog povrede , malo zbog drugih razloga.
Blaszczykowski je napisao/la: nogomet nije individualni sport, tako da pumpanje gol statistike baš i nije najbitniji segment. ribery je bio najvažniji ígrač buyerna, te je na top nivou odigrao cijelu godinu. njega staviti u rang ili ispod dantea ili martineza je (bez uvrede) šarlatanizam. cr7 svoju momčad nije uspio dovesti do ničega i kao takav ne zaslužuje ovu nagradu.
Ja mogu shvatit ljude i različite ukuse, te različite poglede, tako naravno postoje različita mišljenja.
A da neko ospori kvalitet Riberyja, na takav način da ga stavi ispod Dantea, to je već pameti. I to čini francobaresi, koji ipak važi za ozbiljnog forumaša. A naklatio se već neko vrijeme na Riberyja, slično ko još par forumaša koji žele Riberyju apsolutno da ospore klasu. Nije problem kada neko tvrdi da je neko poput Ronalda bolji, ali je problem kada se totalno Francuzu osporava klasa.

Bez Riberyja Bayern definitivno ne bi osvojio titulu. A svako ko dobro poznaje fudbal i sve je dobro pratio zna koliki je značaj Schweinija, Martineza (koji je Bayernu dao jednu posebnu dimenziju), Mullera, Lahma.
Ali isto je tako poznato da u toj tako jakoj mašineriji, sa toliko igrača visoke klase, Ribery je najbolji.
Bayern jeste i može biti dobar bez Riberyja, ali nikad nije isto kada ekipa igra s Riberyjem i bez Riberyja.
Pa ne čuvaju džaba, dvojica , trojica Riberyja.... :)
Ali eto ja se nadovezah, ali odavno sam na ovoj neozbiljnoj temi prestao pisati. Par postova me već davno otjeralo. Ovdje moraš ljudima opće principe dokazivat, a bio bi idiot kada bi dokazivao nešto što bi normalni ljudski um trebao shvatit... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2014, 14:09

Blaszczykowski je napisao/la:ne znam po čem je nagrada zadnjih godina izgubila smisao pošto ju je osvajao legitimni kandidat za goat-a. prosvjetli me.

nogomet nije individualni sport, tako da pumpanje gol statistike baš i nije najbitniji segment. ribery je bio najvažniji ígrač buyerna, te je na top nivou odigrao cijelu godinu. njega staviti u rang ili ispod dantea ili martineza je (bez uvrede) šarlatanizam. cr7 svoju momčad nije uspio dovesti do ničega i kao takav ne zaslužuje ovu nagradu.

izjednačavati njega i messija iz zadnjih sezona je još jedna idiotarija, jer je messi u svakoj bar nešto osvajao pored toga što je i individualno dominirao, a osim toga on je povijesni vrh za razliku od cr-a koji možda neće ući ni u povijesni top 20.
Uci ce u top10 sigurno. Vec sad je u top20.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 jan 2014, 15:05

Ne pokušavam osporiti klasu i kvalitet Ribery-a, ali ne volim ni slušati/čitati stalno kako je on ubjedljivo najbolji igrač Bayerna. Lično mislim da nije tako, i da je samo jedan od 5-6 podjednako kvalitetnih ili bitnih igrača Bayerna. Recimo, po meni Robben nije apsolutno ništa lošiji igrač od omalenog Francuza, a čovjeka niko ni da spomene u mnogobrojnim diskusijama o najboljim svijetskim igračima. Odnosno ponekad ga neko spomene.

Što se tiče Ronalda, nije mi jedan od dražih igrača ali svakako spada među 10 najboljih koji su ikad igrali ovaj sport.Nekad sam imao drugačije mišljenje ali sam ga promijenio nakon dugo vremena, jer ko sam ja da osporavam kvalitet i znanje igrača koji već sezonama unazad igra na nekom vanzemaljskom nivou. Ali i dalje sam uvjeren i mišljenja sam da je on ipak iza Messia. To mu je jedina mana odnosno nesreća, da nema Lea on bi bio ubjeljivo najbolji na planeti.
-Rui Costa-

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 04 jan 2014, 15:36

Upravo to , Ronaldo je blizu ako ne i u top10 svih vremena i u godini u kojoj je dominirao , igrao najbolji fudbal ne treba dobiti ovu nagradu!?
To sto nema trofeja ne mjenja cinjenicu da je bio najbolji , drzao konstantu igranja na visokom nivou tokom citave godine. Problem je sto se pojedinci konstantno vracaju na tezu kako je Frank osvojio sve , ovaj nije nista, a otkako se dodjeljuje ova nagrada dokazano je da trofeji nisu ni u pola bitni kao indivudualni perfomans...
Najzad, trofeji su timski uspjeh , Ribery je pored sebe imao 10 vrhunskih igraca koji su igrali nogomet zivota dok je Ronaldo maltene sam igrao kako treba u onom olinjalom Realu. I sad treba da ne dobije nagradu samo zato jer ga suigraci nisu bili u stanju pratiti?
Niko ne osporava kvalitet Riberyja al' neozbiljno je reci je igrao bolje od Ronalda i upravo je to bit svega - individualni perfomans...
Vec sam ranije navodio primjer Inieste 2012-te , dva trofeja , EURO , MVP Eura i zavrsio je s 10% glasova iza Ronalda i Messija koji je imao 50% sa osvojenim Copa Del Rey . Kao da je taj trofej presudio. a ne to sto je Messi zario i palio tokom citave godine...

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 04 jan 2014, 15:45

Ovo je individualna nagrada, sta je ko osvojio kad su trofeji upitanju uopste nije bitno jer trofeje osvajaju svi igraci u zajednickom naporu zajedno sa trenerom na kormilu.
To sto je Bayern sve osvojio nema veze sa ovom nagradom jer je to Bayern,kao kolektiv, osvojio,gleda se igracev individualni ucinak tako da i Ronaldo i Messi slobodno mogu biti ispred Riberya, al to neki nikako da shvate.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:00

c. ronalda u top 10 mogu utrpati samo totalni neznalice koji misle da se nogomet igra otkad ga oni prate. dajte mi jedan kriterij po kojem on može u istu rečenicu sa peleom, puskasom, di stefanom, eusebijem, cruyffom, beckenbauerom, platinijem, bestom, garrinchom, maradonom, zicom, van bastenom, ronaldom, ronaldinhom, zidaneom ili messijem. on je li-la sa leonidasom, schiaffinom, boszikom, didijem, b. charltonom, kocsisom, riverom, rivelinom, g. mullerom, neeskensom, rummeniggeom, romarijem i rivaldom. po dosad ostvarenom definitivno nije top 20, jer za to treba malo više od trpanja osasuni i getafeu.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 jan 2014, 17:09

Većinu od gore navedenih igrača koje si nisi gledao iz sedmice u sedmicu pa da možeš o njima pričati. Kao što ni ja nisam gledao, sve što znam o njima sam pročitao ili pogledao par isječaka na youtube-u, ali čisto sumnjam i prosto ne vjerujem da su oni radili nešto što Cristiano ili Messi danas ne rade.
Zato je realno Cristiana ubrajati među 10 najboljih u historiji, isto kao što većina misli da je Messi najbolji u historiji, a među njima sam i ja.
-Rui Costa-

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:11

geoxxx znači casillas, ramos, pepe, varane, marcelo, modrić, xabi, oezil, kaka, benzema, higuain su karine, a alaba, dante, muller, schweini, robben, mandžo miljama ispred njih?

lippi krivo gledaš. ovdje relativizirate osvajanje trofeja spikicom da ih je i contento sve osvojio, ali nisu svi jednako pridonijeli njihovu osvajanju. ribery je bez dileme najbolji igrač bayerna. recimo olić i pranjić ga sigurno ne proglašavaju najboljim igračem s kojim su igrali tek tako. za mene je od trpanja golova getafeu važnija sposobnost podrediti se momčadskom uspjehu i predvoditi suigrače do osvajanja svega što postoji. zato bi riberyjevo neosvajanje bilo velika nepravda.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 jan 2014, 17:17

franco ronaldo nogometnim umjećem ne ulazi ni u top 50, a neke stvari koje su drugi radili ne može ni u snu napraviti. pitaj one koji su gledali i starije igrače, a koji se kuže u nogomet, di bi ga stavili. on se danas komercijalizacijom diže više nego što realno vrijedi. slična je priča svojevremeno bila i s beckhamom koji je dizan u nebesa zbog svoje marketinške isplativosti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jan 2014, 17:24

Lippi je napisao/la:Ovo je individualna nagrada, sta je ko osvojio kad su trofeji upitanju uopste nije bitno jer trofeje osvajaju svi igraci u zajednickom naporu zajedno sa trenerom na kormilu.
To sto je Bayern sve osvojio nema veze sa ovom nagradom jer je to Bayern,kao kolektiv, osvojio,gleda se igracev individualni ucinak tako da i Ronaldo i Messi slobodno mogu biti ispred Riberya, al to neki nikako da shvate.
Naravno da ima veze jer je Ribery prošle godine bio najbolji igrač tima,njegova statistika govori u prilog tome.Kao najbolji igrač ekipe koja je prošle godine sve izdominirala a uz to je i proglašen za igrače Europe sve osim nagrade za Francuza je uvreda za fudbal.

Messi je npr zasluženo našao u ovom izboru iako nije imao sezonu iz snova uspio je osvojiti titulu prvaka Španije.

Ronaldo nije trebao biti uopšte biti u top 3 iz prostog razloga što prošle godine nije osvojio ništa, trpanje Osasune,Almerije i sličnih timova i nabijanje statistike nije baš neki doprinos Realu.

Za postizanje golova ima nagrada a to je zlatna kopačka.

Zlatna lopta je već nešto drugo, pored individualne kvalitete moraš ostvariti uspjehe na klubskom i reprezentativnom planu.

Tu se gledaju svi parametri a ne koliko je neko postigao golova.Da se gleda samo po br golova Zidane je nikad ne bi osvojio.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.