Blaszczykowski je napisao/la:ne znam po čem je nagrada zadnjih godina izgubila smisao pošto ju je osvajao legitimni kandidat za goat-a. prosvjetli me.
I ja se slažem da je Messi sasvim zasluženo osvajao nagradu. Pa čovjek je igrao vanzemaljski i bio je definitivno ispred ostalih igrača. Njegov kvalitet i igre niko ne može osporiti. A ove godine je bio na nižem nivou, malo zbog povrede , malo zbog drugih razloga.
Blaszczykowski je napisao/la:
nogomet nije individualni sport, tako da pumpanje gol statistike baš i nije najbitniji segment. ribery je bio najvažniji ígrač buyerna, te je na top nivou odigrao cijelu godinu. njega staviti u rang ili ispod dantea ili martineza je (bez uvrede) šarlatanizam. cr7 svoju momčad nije uspio dovesti do ničega i kao takav ne zaslužuje ovu nagradu.
Ja mogu shvatit ljude i različite ukuse, te različite poglede, tako naravno postoje različita mišljenja.
A da neko ospori kvalitet Riberyja, na takav način da ga stavi ispod Dantea, to je već pameti. I to čini francobaresi, koji ipak važi za ozbiljnog forumaša. A naklatio se već neko vrijeme na Riberyja, slično ko još par forumaša koji žele Riberyju apsolutno da ospore klasu. Nije problem kada neko tvrdi da je neko poput Ronalda bolji, ali je problem kada se totalno Francuzu osporava klasa.
Bez Riberyja Bayern definitivno ne bi osvojio titulu. A svako ko dobro poznaje fudbal i sve je dobro pratio zna koliki je značaj Schweinija, Martineza (koji je Bayernu dao jednu posebnu dimenziju), Mullera, Lahma.
Ali isto je tako poznato da u toj tako jakoj mašineriji, sa toliko igrača visoke klase, Ribery je najbolji.
Bayern jeste i može biti dobar bez Riberyja, ali nikad nije isto kada ekipa igra s Riberyjem i bez Riberyja.
Pa ne čuvaju džaba, dvojica , trojica Riberyja....
Ali eto ja se nadovezah, ali odavno sam na ovoj neozbiljnoj temi prestao pisati. Par postova me već davno otjeralo. Ovdje moraš ljudima opće principe dokazivat, a bio bi idiot kada bi dokazivao nešto što bi normalni ljudski um trebao shvatit...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland