FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

19risha88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19risha88 » 03 jan 2014, 22:33

Ma važno je se praviti budala i pravit euforiju,isto kao i u reprezentaciji,kad god smo se digli dobili smo šamar i vratili se gdje pripadamo,tako je bilo i protiv Levskog,pa šamaračina od Zete,pa šamar od Albanaca... Sad se opet počelo pričat o Velikonji,igraču kojem je sigurno u glavi napredovanje a ne nazadovanje,a u našoj ligi samo možeš nazadovat... Nijedan iole normalan neće doći igrat u PLBIH iz Premiershipa... da mu je gazda ne znam ti ko... Pa već ako mora na posudbu bolje mu je otići u Championship i to je bolja opcija od naše lige... I Stevanović ako se vrati u našu ligu,on je se halalio s ozbiljnim bavljenjem fudbalom i reprezentacijom... Sarajevo se treba okrenuti realnim opcijama a to je Afrika,skauti i rokaj... Južna Amerika isto tako... I Velikonja će u najgorem slučaju il završiti u Sloveniji ili u Rijeci,kad Benku prodaju... A to što vi mislite da TAN može natjerati Velikonju u Bosnu je sasvim druga tema... Jedino ako se dečko sam ponudio,u što sumnjam...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 03 jan 2014, 22:36

Ne bi komentarisao ništa samo napominjem da se tako pisalo i za Komazeca
Sarajevo ljubavi moja!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 jan 2014, 22:37

19risha88 je napisao/la:Ma važno je se praviti budala i pravit euforiju,isto kao i u reprezentaciji,kad god smo se digli dobili smo šamar i vratili se gdje pripadamo,tako je bilo i protiv Levskog,pa šamaračina od Zete,pa šamar od Albanaca... Sad se opet počelo pričat o Velikonji,igraču kojem je sigurno u glavi napredovanje a ne nazadovanje,a u našoj ligi samo možeš nazadovat... Nijedan iole normalan neće doći igrat u PLBIH iz Premiershipa... da mu je gazda ne znam ti ko... Pa već ako mora na posudbu bolje mu je otići u Championship i to je bolja opcija od naše lige... I Stevanović ako se vrati u našu ligu,on je se halalio s ozbiljnim bavljenjem fudbalom i reprezentacijom... Sarajevo se treba okrenuti realnim opcijama a to je Afrika,skauti i rokaj... Južna Amerika isto tako... I Velikonja će u najgorem slučaju il završiti u Sloveniji ili u Rijeci,kad Benku prodaju... A to što vi mislite da TAN može natjerati Velikonju u Bosnu je sasvim druga tema... Jedino ako se dečko sam ponudio,u što sumnjam...
Koji to menager sutas 2013 il 2014?

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 03 jan 2014, 22:38

sekac je napisao/la:Ne bi komentarisao ništa samo napominjem da se tako pisalo i za Komazeca
Samo što je Komazec igrao u Rumuniji a Velikonja u Engleskoj,slična situacija a i priča,nema šta :D

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 jan 2014, 22:40

19risha88 je napisao/la:
sekac je napisao/la:Ne bi komentarisao ništa samo napominjem da se tako pisalo i za Komazeca
Samo što je Komazec igrao u Rumuniji a Velikonja u Engleskoj,slična situacija a i priča,nema šta :D
Sinko prvo nauci pravila nemoj lupati! Velikonja nece raskinuti ugovor,ako to uradi onda ce ostati bez para koje je trebao da zaradi,tj moze raskinuti na svoju stetu! Takodje i klub moze raskinuti sa igracem ugovor al onda bi ga morali isplatiti,i klub se pita kome ce igraca i pod kojim uslovima posuditi!

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 03 jan 2014, 22:42

bacelonafan je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:Ma važno je se praviti budala i pravit euforiju,isto kao i u reprezentaciji,kad god smo se digli dobili smo šamar i vratili se gdje pripadamo,tako je bilo i protiv Levskog,pa šamaračina od Zete,pa šamar od Albanaca... Sad se opet počelo pričat o Velikonji,igraču kojem je sigurno u glavi napredovanje a ne nazadovanje,a u našoj ligi samo možeš nazadovat... Nijedan iole normalan neće doći igrat u PLBIH iz Premiershipa... da mu je gazda ne znam ti ko... Pa već ako mora na posudbu bolje mu je otići u Championship i to je bolja opcija od naše lige... I Stevanović ako se vrati u našu ligu,on je se halalio s ozbiljnim bavljenjem fudbalom i reprezentacijom... Sarajevo se treba okrenuti realnim opcijama a to je Afrika,skauti i rokaj... Južna Amerika isto tako... I Velikonja će u najgorem slučaju il završiti u Sloveniji ili u Rijeci,kad Benku prodaju... A to što vi mislite da TAN može natjerati Velikonju u Bosnu je sasvim druga tema... Jedino ako se dečko sam ponudio,u što sumnjam...
Koji to menager sutas 2013 il 2014?
Ako te baš zanima,ni jedan ni drugi... Boga mi probao sam samo,al ne igram,preloše su urađeni :) Žao mi samo eura bačenih :D

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 03 jan 2014, 22:48

19risha88 je napisao/la:
Sinko prvo nauci pravila nemoj lupati! Velikonja nece raskinuti ugovor,ako to uradi onda ce ostati bez para koje je trebao da zaradi,tj moze raskinuti na svoju stetu! Takodje i klub moze raskinuti sa igracem ugovor al onda bi ga morali isplatiti,i klub se pita kome ce igraca i pod kojim uslovima posuditi!
Pa što ne bi raskinuo ugovor ako ga šalju da igra u BOSNU ??? To ti je i više nego dovoljan razlog... Ako nisi znao kojoj agenciji pripada Velikonja malo proguglaj,pa ćeš vidjet imena poput Messija,Aguera,Robbena,Mate itd... Nije Velikonja debil koliko ti misliš da jest pa da niko o njemu ne vodi računa i o njegovoj karijeri,valjda ti nešto govori to što je došao do Engleske... I da raskine ugovor,naći će mu neki klub približne kvalitete...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 jan 2014, 22:52

Cisto sumnjam da iko ozbiljan,moze vjerovati da ovakav igrac, moze doci u Premijer ligu.Tacno je da se igrac pita gdje ce i kako ce. Ali ono sto sam procitao o Tanu, sa njim nema zajebancije(primjer trener kojeg su podrzavali navijaci-otjeran),i bice kako on kaze.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 jan 2014, 22:53

19risha88 ako on raskine ugovor,on moze samo poslije sanjat tu platu koju sad prima,tako da ugovor nece nikad da raskine!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jan 2014, 22:53

19risha88 je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:
Pa što ne bi raskinuo ugovor ako ga šalju da igra u BOSNU ??? To ti je i više nego dovoljan razlog... Ako nisi znao kojoj agenciji pripada Velikonja malo proguglaj,pa ćeš vidjet imena poput Messija,Aguera,Robbena,Mate itd... Nije Velikonja debil koliko ti misliš da jest pa da niko o njemu ne vodi računa i o njegovoj karijeri,valjda ti nešto govori to što je došao do Engleske... I da raskine ugovor,naći će mu neki klub približne kvalitete...
Velikonja i Mesi nemaju nikakvu zajedničku agenciju nego su pod tim linkom sortirani igrači o čijim karijerama se brinu članovi porodice. :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 03 jan 2014, 22:57

Aco ne znam ne vjerujem ni u šta dok ne vidim ali brate koja budala če davati pare nekom a da ga on **** u zdrav mozak da ne igra a ako neče na posudbu gdje gazda kaže ima klupa u publici i kraj karijere što bi svakako više štetilo igraču nego vlasniku.Ne znam dok ne vidim nekog sa dresom, ili šalom sarajeva neču komentarisati a isto ste smiješni svi i ovi što tvrde da če doći i ovi što tvrde da neče ne znam ja ništa ali laički gazda se mora slušati pa makr on bio i TAN al' tako je.
Sarajevo ljubavi moja!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 jan 2014, 22:59

sekac je napisao/la:Aco ne znam ne vjerujem ni u šta dok ne vidim ali brate koja budala če davati pare nekom a da ga on **** u zdrav mozak da ne igra a ako neče na posudbu gdje gazda kaže ima klupa u publici i kraj karijere što bi svakako više štetilo igraču nego vlasniku.Ne znam dok ne vidim nekog sa dresom, ili šalom sarajeva neču komentarisati a isto ste smiješni svi i ovi što tvrde da če doći i ovi što tvrde da neče ne znam ja ništa ali laički gazda se mora slušati pa makr on bio i TAN al' tako je.
Ma Sekac taj lik je svakako na tribinama,al mu dobra plata pa ga boli briga izgleda,inace bi do sada raskinuo ugovor!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 03 jan 2014, 22:59

Za bivšeg Vatrenog Roberta Jarnija početak 2014. godine je i početak novoga profesionalnog i životnog izazova. Rođeni Čakovčanin sa splitskom adresom za desetak dana seli u BiH i nastavlja trenersku karijeru u Sarajevu, na klupi istoimenog kluba. Naslijedio je Husrefa Musemića, koji je morao odstupiti zbog zdravstvenih razloga, te potpisao ugovor na godinu i pol dana.

- Pripreme počinju 10. siječnja, u Sarajevo ću dva dana ranije kako bih održao sastanke s pomoćnicima i upoznao se s igračkim kadrom. Želim što prije upoznati situaciju. Što se tiče prvih dojmova, oni su više nego dobri. Upoznao sam ljude koji već tri godine rade dobar posao u Sarajevu i vode klub prema Europi, pa se nadam da ćemo u tom smjeru nastaviti - kazao nam Jarni.

Odmah je potvrdio da su ciljevi Sarajeva najveći mogući.
- Očekivanja su da osvojimo naslov prvaka, do kraja prvenstva ostalo je 11 kola, drugi smo na ljestvici s dva boda iza Željezničara, i plasirali smo se u četvrtfinale Kupa. Igramo na dva fronta, neće biti lako doći do trofeja, ali ciljeve ne skrivamo - poručio je Jarni.

Ambiciozni se planovi kuju na Koševu, Sarajevo već šest godina čeka na trofej i navijači silno žele razlog za slavlje. Nada da će se to uskoro dogoditi rasplamsala se prije desetak dana, na Koševo je stiglo pojačanje koje će promijeniti odnose u bosansko-hercegovačkom nogometu. Nije riječ o igraču ni treneru, već o novom vlasniku kluba, bogatom Malezijcu Vincentu Tanu, koji je svoj uspješan biznis usmjerio u nogomet. Stigao je na Koševo s kapitalom koji će uložiti u momčad i infrastrukturu, vratio je dugove i postavio klub na noge. Rekli bismo, Sarajevu je stigao poklon s neba, mnogi bi se klubovi s ovih prostora rado našli u sličnoj situaciji.

Međutim, treba sve uzeti s oprezom, Tan je kontroverzan lik što najbolje znaju navijači Cardiff Citya, kluba čijim je vlasnikom postao prije nekoliko godina.

- Čitao sam da novi vlasnik nije dobro primljen u Cardiffu, ali smatram da je dolazak kapitala uglavnom pozitivna stvar za nogomet. Koliko znam, plaće su se u Sarajevu redovito isplaćivale, nije bilo problema i sada s ovim može doći samo do poboljšanja. Što se tiče ulaganja u momčad, siguran sam da će biti promjena, sportski direktor Abdulah Ibraković radi na tome i više ću znati na početku priprema.Moj je savjet bio da je bolje kupiti jednog kvalitetnog igrača nego dva ili tri prosječna, s tim su se u klubu složili. Ponavljam, cilj je doći do trofeja već ove sezone.

Dolaskom Tana njegova pozicija nije ugrožena, malezijski je milijarder bio upoznat da na klupu dolazi bivši poznati igrač.

- Nema tu nikakvih problema, vlasnik je znao da dolazim i bio je zadovoljan što je postignut dogovor. Dolazak u Sarajevo je za mene veliki izazov, čovjek sam koji voli raditi i kojem je rad na travnjaku jedino mjerilo. Brzo sam se dogovorio sa sportskim direktorom Ibrakovićem, vidio sam da je klub dobro organiziran te da ima dobre uvjete i temelje za rad. Priliku u Hrvatskoj više nisam htio čekati, otvorio se posao u Sarajevu i apsolutno mi nije žao što sam ga prihvatio. Govorno područje je identično, poimanje nogometne igre je slično, a talent igrača nije sporan. Također, naviknut sam i na ambicije i želje navijača, radio sam u Hajduku gdje je taj pritisak uvijek prisutan i znam da će tako biti s navijačima Sarajeva. Učinit ću sve da ih zajedno s momčadi razveselim.

Posljednji posao u Hrvatskoj imao je lani u Hajduku, u kojem je vodio juniore, sada se opet vraća seniorima s velikom željom da u Sarajevu ostavi dublji trag. Naravno, nije BiH daleko, pratit će situaciju u HNL-u, koji je po njemu zanimljiviji nego ikada.

- Liga 10 se pokazala odličnom, a čini mi se da je najveći doprinos zanimljivosti dala Rijeka, u koju je ušao strani kapital. Pojačali su se, imaju odličnog trenera i donijeli su kvalitetu više. To je mobiliziralo i ostale klubove, uz Hajduk i Dinamo dobri su i Split, Istra 1961 te Lokomotiva, a ostali mogu biti neugodni suparnici. Rijekina priča je zanimljiva i zbog ovog što se događa u Sarajevu, to je pokazatelj da bismo mogli biti na pravom putu.

OVO BOLDIRANO MI SE SVIDJA OVO VAM GOVORI NES DA BI MOGLO DOCE NEKO MALO JACE POJACANJE A I JA BI SE SLOZIO SA OVIM AKO ME PITATE HEHE
Samo Sarajevo

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 03 jan 2014, 23:02

Francois Gallardo je menadžer Messija... al ti opet napiši da se Baka i amidža brinu za Messijeve transfere...i kompletna njegova familija... A za Velikonju se brine tetka iz Krškog.. svi agenti koji zastupaju igrače imaju agencije...
[youtube][/youtube]

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 03 jan 2014, 23:36

Tatomirovic je jedan od najbolji igraca kluba u zadnje dvije godine i sto on ne zna centrirati nije njegova greska vec onog ko nije doveo desnog beka pa je Ivana sa stopera prebacio na tu poziciju. Realno na stoperu on moze pruziti dosta odavno nisam gledao borbenijeg igraca koji ima sve za tu poziciju... ;)

Svakako sto se tice beka Ivan ga je u defanzivi prekucao gore svakako i nije trebao ici jer "staromodan" fudbal zahtjeva cuvanje svog gola.

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 03 jan 2014, 23:38

1L8F9C2 je napisao/la:Tatomirovic je jedan od najbolji igraca kluba u zadnje dvije godine i sto on ne zna centrirati nije njegova greska vec onog ko nije doveo desnog beka pa je Ivana sa stopera prebacio na tu poziciju. Realno na stoperu on moze pruziti dosta odavno nisam gledao borbenijeg igraca koji ima sve za tu poziciju... ;)

Svakako sto se tice beka Ivan ga je u defanzivi prekucao gore svakako i nije trebao ici jer "staromodan" fudbal zahtjeva cuvanje svog gola.
+1

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 03 jan 2014, 23:49

Velikonja ima platu od gotovo pola milijuna eura godisnje. Po meni sanse, da on dođe na posudbu u Sarajevu su manje od 5% (ako on ide na posudbu onda ce to biti u Championship, League 1 ili u SPL). Inace Velikonja je uz Tavaresa bio glavni napadac u Mariboru i gotovo, da nije igrao zajedno sa Komazecom. Komazec je potpisao za Mariboru na proljece 2012, nekih 30 dana nakon sto je Velikonja prodan u Cardiff. U svakom slucaju barem po meni: Velikonja>>Komazec.

Najbolji trenutak Velikonje u dresu Maribora bio je 2011 na utakmici playoffa EL protiv Rangersa kada je postigao gol za 2-1 u 90+2min (1:00+):
[youtube][/youtube]

Na povratnoj utakmici u Glasgowu bilo je 1-1 i Maribor se po prvi put plasirao u grupe Europske lige.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 jan 2014, 00:03

Je li to neko njega poredi majke vam sa Komazecom? Pa Komazec je kanta od igraca. To sto je nasa liga veca kanta pa onda on izgleda kao fudbaler to je druga stvar. Covjek u cijeloj karijeri nije dao koliko za polusezonu u nasoj ligi.

Ne mogu se "zvijezde" iz nase lige porediti sa ljudima iz inostranstva. Jamak je totalna krampa od igraca ali posto je liga totalni k.ur.ac ove godine Jamak je izgledao kao igrac nekih 6-7 kola. I sad da ne idem u nabrajanje. Ocit primjer Huseinovic sa 15 ekstra kila bio ponajbolji u ligi a u Dinamu nije minute dobio dok ih nije skinuo.

Ovaj Velikonja kad bi dosao to je ravno da dodje bas neka zvijezda da sad ne pretjeram sa poredjenjem.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 04 jan 2014, 00:18

De 012345... ne brukaj se, itekako su Velikonja i Komazec igrali u isto vrijeme u Mariboru, doduse jedan mjesec al jeb.aji ga i to je nesto, i to protiv Zelje, Velikonja je ja msm usao predkraj prve utakmice ili je citavu odgledao sa klupe nisam siguran a tada je i Komazec bio u kadru Maribora......
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 04 jan 2014, 00:38

PL BiH -1 je napisao/la:Je li to neko njega poredi majke vam sa Komazecom? Pa Komazec je kanta od igraca. To sto je nasa liga veca kanta pa onda on izgleda kao fudbaler to je druga stvar. Covjek u cijeloj karijeri nije dao koliko za polusezonu u nasoj ligi.

Ne mogu se "zvijezde" iz nase lige porediti sa ljudima iz inostranstva. Jamak je totalna krampa od igraca ali posto je liga totalni k.ur.ac ove godine Jamak je izgledao kao igrac nekih 6-7 kola. I sad da ne idem u nabrajanje. Ocit primjer Huseinovic sa 15 ekstra kila bio ponajbolji u ligi a u Dinamu nije minute dobio dok ih nije skinuo.

Ovaj Velikonja kad bi dosao to je ravno da dodje bas neka zvijezda da sad ne pretjeram sa poredjenjem.
Bravo doktore nek si nam objasnio, odavno nismo culi od tebe nista korisno. Sta mislis ti jeli ovo za TAN-a suplja ili je stvarno ulozio novac u FKS ?! Mene nesto vuce da ti imas tacnu informaciju pa da to obrazlozis. Isto tako hvala sto si nam otvorio oci za Komazeca da je kanta od igraca. Hvala jos jednom i budi sreTAN !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”