Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ammim
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la Ammim » 15 dec 2008, 20:02

Lovac je napisao/la:
Ammim je napisao/la:Mislim da bi se moglo rezimirati nakon jucerasnje utakmice.BH igraci cak dvojica se nalaze u idealnoj postavi polusezone,Dzeko i Salihovic su bili na pragu ali eto koja se to nacija moze pohvaliti boljim uspjehom.Sva cetvorica su nosioci igre u svojim ekipama(nadam se samo da nam Sejada nece ugusiti na klupi)koje kotiraju u vrhu BL.Vedo dao 18 golova pa sada kad se kaze Bosna misli se Vedo cak su NJemci naucili pravilno izgovarati njegovo prezime.Ovo je pravi nacin predstavljanja svoje zemlje u EU jos kad bi to neki u BH(politicari)skontali gdje bi nam bio kraj.POZDRAV ZA RAJU NA FORUMU :)
Bravo Ammin, ti k´o da mi misli citas svakim tvojim postom slika
Trudim se prijatelju mislim pozitivno pa se sve nadam da bi pozitiva trebala svakom od nas ili njih(mislim na politicare).Pogledaj samo Vedo ko dijete otisao u svijet radio na sebi i sto je najvaznije vjerovao u sebe jer da nije nebi bio tu gdje jeste.Zato i ja mislim pozitivno i pokusavam tu neku pozitivnu energiju rasiriti jer i pojedinci to mogu.Zato naprijed Vedo, Zvjezdane, Sejade i svi vi zlatni decki koji ime BH cinite boljom. :)

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 16 dec 2008, 18:37

Vedad Ibišević: Nijemci će me ubiti ako srušim Milera

Nijemci će me ubiti ako srušim redord Gerda Milera, uz smiješak je govorio Vedad Ibišević, fudbalski A reprezentativac BiH, dana nakon što je s Hofenhajmom postao jesenji prvak Njemačke.
Vedad Ibišević: Nijemci će me ubiti ako srušim Milera

Ibišević je nakon prvog dijela sezone prvi strijelac njemačke elite sa 18 golova iz 17 kola. Gerd Miler, "bombarder nacije", kako ovog napadača zovu u Njemačkoj, na svoj konto je u sezoni 1971/72. upisao 40 golova i već dugi niz godina neprikosnoveno "čuva" ovaj rekord. Nijemci smatraju da Ibišević može dostići ovu brojku. Poređenja s Milerom mu prijaju.

"Lijepo je čuti i pročitati da se Nijemci boje. Ne vjerujem da bi mi tek tako oprostili kada bih dostigao i prestigao Milerov rekord. Ipak, on je njihov ponos i baš me interesuje kako bi reagovali kada bi njihov mit srušio jedan Bosanac. Iako mnogi smatraju, nije mi opterećenje što će u drugom dijelu sezone oči Njemačke, ali i evropske javnosti biti uperene u mene. U 'cvajti' (druga Bundes liga, op.a) sam postigao samo pet golova, a sada sam za jednu polusezonu upisao 18. Zašto ne bih nastavio i dalje...", samouvjeren je Ibišević, kojeg su prozvali "bosanski bombarder".

Samo u tri ovosezonske prvenstvene utakmice Ibišević se nije upisao u listu strijelaca, u remiju protiv Štutgarta (0:0), porazu od Herte (0:1) i u nedjeljnom remiju sa Šalkeom (1:1). Ipak, remi sa Šalkeom bio mu je posebno drag jer je Hofenhajm potvrdio jesenju titulu.

"Šalke je izuzetno tvrda ekipa, zatvorili su se i ovo nam je bila jedna od najtežih utakmica. Uz to kod nas se osjetio umor, pa sam prezadovoljan konačnim ishodom", kaže Ibišević ocijenivši zadovoljavajućim prvi dio sezone:

"Prezadovoljan sam kako svojim učinkom tako i plasmanom moga kluba. Pa i nije moglo bolje. Još da nismo izgubili u Minhenu u predzadnjem kolu. Ali, dobro, sada se ništa ne može promijeniti. Svima nam je krivo zbog toga, ali najbitnije je da smo iz te greške mnogo naučili."

Ibišević već danas putuje u SAD na zasluženi odmor kod roditelja, a u Njemačku se vraća 2. junuara.
Neće biti lako ostati na vrhu

U drugom dijelu sezone Hofenhajm i Bajern vodiće glavnu riječ u borbi za titulu prvaka Njemačke. Poluvrijeme je pripalo timu naših Ibiševića i Sejada Salihovića.

"Već smo napravili odličan rezultat, ali na ovome ne smijemo stati. Svjesni smo da nam neće biti jednostavno zadržati prvu poziciju, jer Bajern u posljednje vrijeme igra odlično. Vratili su se u odličnu formu i ako želimo postati prvaci Njemačke, a želimo, na proljeće ćemo morati biti još bolji", istakao je Ibišević.

Dva naša u timu jeseni

Vedad Ibišević, napadač Hofenhajma, i Zvjezdan Misimović, veznjak Volfsburga, izabrani su u najbolji tim jesenjeg dijela Bundes lige, u odabiru njemačkog sportskog portala "Spoks".

Ibišević je mjesto među 11 najboljih u elitnom razredu njemačkog fudbala izborio golovima (18 golova u 17 kola), s obzirom da je najbolji strijelac lige, dok je Misimović najbolji asistent njemačke elite, sa deset uspješnih dodavanja nakon kojih je uslijedio pogodak.

Uz dvojicu naših reprezentativaca mjesto u najboljem timu jesenjeg dijela šampionata Njemačke izborili su Adler, Helmes (Bajer Leverkuzen), Lusio, Ze Roberto, Riberi (Bajern Minhen), Vesterman (Šalke), Komper, Karlos Eduardo (Hofenhajm) i Grafite (Volfsburg).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 18 dec 2008, 12:07

Vedad Ibiševic jedan je od kanididata u anketi na zvanicnoj web stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) za "najvece otkrice godine", a u kojoj i vi može glasati. Ibiševic,koji je prvi strijelac Bundeslige sa 18 postignutih golova i ujedno jesenji prvak sa svojim Hoffenheimom, nominovan je zajedno sa još pet fudbalera iz raznih krajeva svijeta.

Ostali nominovani su Joffre Guerron (Ekvador), Amr Zaki (Egipat), Scott Jamieson (Australija), Mauro Zarate (Argentina) i Guillaume Hoarau (Francuska).

Ukoliko želite podržati Vedada Ibiševica i dati glas fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, to možete uraditi na adresi http://www.fifa.com a anketa "Which of the following players has been the biggest revelation this season?" se nalazi u desnom dijelu web stranice.
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 19 dec 2008, 02:01

nisko je napisao/la:Vedad Ibiševic jedan je od kanididata u anketi na zvanicnoj web stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) za "najvece otkrice godine", a u kojoj i vi može glasati. Ibiševic,koji je prvi strijelac Bundeslige sa 18 postignutih golova i ujedno jesenji prvak sa svojim Hoffenheimom, nominovan je zajedno sa još pet fudbalera iz raznih krajeva svijeta.

Ostali nominovani su Joffre Guerron (Ekvador), Amr Zaki (Egipat), Scott Jamieson (Australija), Mauro Zarate (Argentina) i Guillaume Hoarau (Francuska).

Ukoliko želite podržati Vedada Ibiševica i dati glas fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, to možete uraditi na adresi http://www.fifa.com a anketa "Which of the following players has been the biggest revelation this season?" se nalazi u desnom dijelu web stranice.
kome nije mrsko, evo nek i ovdje glasa za Ibisevica: http://de.eurosport.yahoo.com/

P.S. Do sad na oba glasao po 10-ak puta...
Postovanje treba zaraditi.

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 19 dec 2008, 14:14

INTER, New striker from the Bundesliga ?

Inter Milan are keen on the Bundesliga rising star : Bosnia and Hoffenheim striker Vedad Ibisevic (24). He is reminds most people of Zlatan Ibrahimovic, is valued at less than 10 million Euros and coach Jose Mourinho appreciates him. :mrgreen: Ibisevic could join Inter Milan soon.

Info; http://www.transfermarketweb.com/index. ... dsel=29026

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 dec 2008, 14:58

DinceManijak je napisao/la:INTER, New striker from the Bundesliga ?

Inter Milan are keen on the Bundesliga rising star : Bosnia and Hoffenheim striker Vedad Ibisevic (24). He is reminds most people of Zlatan Ibrahimovic, is valued at less than 10 million Euros and coach Jose Mourinho appreciates him. :mrgreen: Ibisevic could join Inter Milan soon.

Info; http://www.transfermarketweb.com/index. ... dsel=29026
Ibra i Ibi, dobar napad u Intera
Samo jos Salihovica iza njih da ih hrani loptama i ima da osvoje ligu prvaka :lol:

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 21 dec 2008, 17:11

„Za moju, za tvoju, za našu BiH“

„Za moju, za tvoju, za našu BiH“ naziv je akcije koju su pokrenuli Generalni konzulat BiH u Minhenu (München), Hrvatsko obiteljsko kolo i Centar savremenih inicijativa. Ideja je promoviranje zajedničke drzave.

Akcija je počela održavanjem velikog koncerta povodom Dana državnosti BiH u Minhenu, a nastavlja se raznim aktivnostima. Dosadašnjim odazivom je Satko Bitanga, generalni konzul BiH u Minhenu, veoma zadovoljan. Najprominentniji Bosanci i Hercegovci u Njemačkoj stoje iza ove akcije, prije svega iz svijeta sporta: Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez i Zvjezdan Misimović ali i Vedad Ibišević, Tomislav Piplica i Mladen Krstajić. Oni su između ostalog, poklonili svoju sprotsku opremu za aukciju koja će biti priređena na kraju akcije za par mjeseci.Umjetnici udruženja bih-umjetnika u Njemačkoj „Ars Bosnae“ su darovali svoja umjetnička djela a na koncertu u Minhenu, na kojemu je pjevao i doajen bosanske sevdalinke Nedžad Salković, je sakupljena određena novčana suma, koja ide u zajedničku kasu, za pomoć onima kojima je namijenjena i prijeko potrebna. Satko Bitanga kaže: „Za Memorijalni centar Srebrenica -Potočari, Jevrejsku opštinu u Sarajevu, za podršku srpskim povratnicima u Čapljini te obnovu Saborne pravoslavne crkve u Mostaru. Za organizaciju Kruh svetog Ante Franjevačke Bosne Srebrene, za obnovu Šarene džamije u Foči, te za romsku zajednicu u BiH, to je prijedlog člana Predsjedništva, Harisa Silajdžića.“ Sredstva idu i za obnovu nedavno zapaljene džamije u Gacku, dodaje generalni konzul BiH u Minhenu.

Akcija je otvorena za sve koji vole BiH

U akciju se mogu uključiti i drugi koji vole BiH kao zajedničku državu svih njenih naroda i narodnosti, poručuje generalni konzul BiH u Minhenu: „Uplate idu direktno na žiro račun Konzulata, prilozi do 300 eura, preko 300 su sponzori. Finansijski izvještaj će biti objavljen na internetu. Nema, kako se to kod nas kaže „lova u mutnom“, sve je transparentno. U akciju se mogu dakle uključiti svi oni koji vole BiH i ovdje se pomaže svima u BiH“. Donacije se mogu uplatiti na broj konta 71 99 870 kod Deutsche Bank, bankovni broj 700 700 10 sa naznakom Dan državnosti BiH.

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 21 dec 2008, 17:21

Nerazzurri: We're Inter You

The latest reports in Italy suggest that Serie A champion Inter are keeping close tabs on Hoffenheim goal-machine Vedad Ibisevic.

The Bosnian hit-man
:mrgreen: has taken the Bundesliga by storm this season, scoring 18 goals in his first 17 matches and firing Hoffenheim to the top of the table in the process.

That form has understandably brought transfer speculation with it and Inter are just the latest club on a rapidly growing list of admirers that already includes Bayern Munich and reportedly also Manchester United.

The 24-year-old has, however, seemingly ruled out leaving the Sinsheim club next season.

"The enquiries from other clubs make me a bit proud," Ibisevic said in a recent interview. "But I will definitively stay with Hoffenheim next season."

Ibisevic’s current deal runs until 2010.

Derek Wanner, Goal.com

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 22 dec 2008, 19:19

Vala citajuci ovu vijest na naslovnoj stranica,kada cojk pomisli bilo bi bas zanimljivo gledat Vedada s Ibrom u napadu, a i radujeme da je "navodno" kako i pise Ibra izrazio zelju da zaigra u napadu s svojim zemljakom :!: :mrgreen:

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 22 dec 2008, 19:28

Vjerujte meni, ako on predze u Inter, on ce biti velika Zvijezda.
Svi misle, da ce on u ovoj sezoni dati 30 ili cak 40 golova, ali u sljedecoj seoni nice ni 20. I tako ce biti( neznam casto, ali imam takav predosjecaj). I kada bude tako, niko ga nece htjeti, Izgubit ce motivaciju i svoju formu, Hoffenheim ce kupiti jednog novog ,dobrog napadaca i on ce zavrsiti na klupi. I onda se stvarno niko nece sjetiti na njega.
Ali kad bude preso u Inter, ili neki novi klub. Osjeco bi se kao velika zvijezda i doso bi u Inter kao BOSNIAN-HITMAN^^, tako bi dobiju novu motivaciju i mogo bi nastaviti svol "Lauf".

To je moje misljene :D

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 22 dec 2008, 19:32

I nije samo to. Imati ce dva odlicna mentora. Prvi je Zlatan Ibrahimovic,a drugi Mourinho. Pred njim je odlicna buducnost.

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 22 dec 2008, 19:35

izet fazlinovic je napisao/la:Vjerujte meni, ako on predze u Inter, on ce biti velika Zvijezda.
Svi misle, da ce on u ovoj sezoni dati 30 ili cak 40 golova, ali u sljedecoj seoni nice ni 20. I tako ce biti( neznam casto, ali imam takav predosjecaj). I kada bude tako, niko ga nece htjeti, Izgubit ce motivaciju i svoju formu, Hoffenheim ce kupiti jednog novog ,dobrog napadaca i on ce zavrsiti na klupi. I onda se stvarno niko nece sjetiti na njega.
Ali kad bude preso u Inter, ili neki novi klub. Osjeco bi se kao velika zvijezda i doso bi u Inter kao BOSNIAN-HITMAN^^, tako bi dobiju novu motivaciju i mogo bi nastaviti svol "Lauf".

To je moje misljene :D

i sa tolikim brojem golova ce svejedno biti u top 5 strijelaca u bundes ligi :D

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 22 dec 2008, 19:49

Vedad ce aBd biti uvijek napadac prve klase, bez obzira u kojem klubu igrao, igrao u Hofenhajmu, Interu, JUVENTUSU, Bajernu ili bilo kojem drugom klubu. Jer nemoguce je dati 18 golova u 17 utakmica i nebiti odlican, Vedad je to pokazao igrajuci i protiv velikih klubova. Vedade nastavi tako igrati, svaka ti cast.
(molim te, nemoj otici u Inter)
Ti si nas ambasador u svim drzavama
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 22 dec 2008, 19:50

Nema sta da se kaze, on je jedan od najboljih napada u cijeloj Evropi.

Vedade, ako pogodis u Briselu to nece NIKAD zaboraviti! :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2008, 19:54

Vedade, ako pogodis u Briselu to nece NIKAD zaboraviti!
Kakve nam koristi i da pogodi ako ne daj Boze izgubimo, sto se mene tice moze i Ciro dati gol u Briselu samo da pobjedimo.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 22 dec 2008, 19:57

Tarik14 je napisao/la:Nema sta da se kaze, on je jedan od najboljih napada u cijeloj Evropi.

Pogodio je i bajaramovic a poslije toga smo sve zaboravili :lol: i niceg se ne sijecamo :mrgreen:

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 22 dec 2008, 20:01

sukisp je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Nema sta da se kaze, on je jedan od najboljih napada u cijeloj Evropi.

Pogodio je i bajaramovic a poslije toga smo sve zaboravili :lol: i niceg se ne sijecamo :mrgreen:
ja se sjecam, ito dobro! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 22 dec 2008, 20:02

Boga mi se ja sjecam. Onaj Mpenza mi nikad nece izaci iz glave. Evo neki dan je zavrsio karijeru. Ovaj nas put nece moci poraziti

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 22 dec 2008, 20:08

sukisp je napisao/la:

pa ti si lud covjece ...pa ko to se jos ne sjeca te tekme i gola bajramovica..pa nema price o repki a da se ne spomene taj mec ...svi se toga sjecaju i sjecat ce se ...a sjecacemo se mi akobogda i marta naredne godine...a jos vise vedada i dzeke i misketa i co.
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 22 dec 2008, 20:22

Tarik i ja bi volio da ga Vedad dadne u Briselu i da pobijedimo sa njegovim golom(golovima) ali neka dadnu i drugi nebi se ljutio :lol:, treba nam ta pobjeda(pobjede) u martu odnosno aprilu.

Bajramovica nisam zaboravio kada je dao go Belgijncima, iako nam nsta nij znacio taj go, ali je bio odlican za navijace
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.