Jucer kad je Rangnick morao da izmjeni Vukcevica (19) sa Ludwig (isto 19 godina) koji isto kao i ovaj prvi inace igra za Hoffenheim 2 u Oberligi savezne zemlje Baden-Württemberga, i kada je postavio tog momka koji prvi put igra u prvoj ligi da igra protiv Arjen Robbena igraca od 30 milliona eura vrijednosti... Sam komentator se poceo saliti i govorio je da se to ne vidi svaki dan. Tada je pojedinim bilo jasno u kakvoj je situaciji bio Hoffenheim. A pojedinim i tada mozda ne.
Salihovic je jucer morao da pazi na Zuculinija i Vukcevica i na svoju igru, ustvari vise na Zucu koji je pored truda i zalaganja nekad stvarao cudne situacije bacao se u igrace i gubio lopte. Ipak ima navijaca u Hoffenheimu (citam na TM forumu) koji bi da zamjene Salihovica sa Zuculinijem, dakle Salihovica na klupu, jer kazu ovaj nema pojma.
Demba Ba su jucer pojedini nahvalili, sto bas ne razumjem. Svaka lopta koja je njemu isla na noge mu je odskocila ili je pokusao sam nesto, bilo je i dobrih akcija ali to je sto mi je ostalo u sjecanju. Maicosuel je bio dobar, on i Vedad su imali nekoliko dobrih akcija zajedno ali nazalost i nista vise. Sto se tice Hoffenheima i kako oni nemogu da poraze Bayern, pojedini zaboravljaju proslu utakmicu gdje je Hoffenheim ustvari pobjedio 2:1 ali bio pokraden za jedan cisti gol Simunica, kojeg je svako vidio osim sudija. Ova utakmica sada je izgubljena, i kao sto kaze Geronimo, nije mozda bas problem u tome sto su bili desetkovani, nego nesto drugo u Hoffenheimu. Ipak mislim da se tu nesto mijenja, jucer nisu brilirali u drugom poluvremenu, ali ta se borbenost vraca i igraci vise rade, dok su jos prije pauze bili lijeni da trce za loptom.
So se tice toga da li je Ibisevic toliko slab poslije te povrede ili da li je Hoffenheim oslabio kompletno a jedan covjek nemoze sam sve (pogledaj Wolfsburg i Dzeku pored Grafite, tu ne cvijetaju ruze), meni je dovoljno pogledati na ove statistike:
Ovako to izgleda u Hoffenheimu, ovo su 3 prva igraca sto se tice golova:
1. Vedad Ibisevic 6 golova
2. Chinedu Obasi 5 golova
3. Demba Ba 4 Tore
Ovako sto se tice svih scorer poena zajedno:
1.Vedad Ibisevic 12 Pkt
2. Carlos Eduardo 8 Pkt
3. Maicosuel 6 Pkt
E sada oni isti u Hoffenheimu koji hoce Zucu za Salihovica hoce i Vedada na klupi.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.