FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Centre forward
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Johny aka Romario, bojim se da ni jedan nemate određenu širinu da shvatite neke stvari. Ti si tipičan bukvalista i na taj način shvataš priču. Eto Aleksis Sančez je najbolji napadač na svijetu i valjda te to malo smiri i skrene misli sa sedmice sredinom ove godine. Baj baj.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Zavisi od Pepa kako ce se koji igrac uklopiti.
Lewa nije klasa za Top 5, ali moze odlicno posluziti kao polušpic, ima dobro kretanje ispred gola, lagano s njim dupli odigrati...
To je mozda za ovaj Bayernov sistem igre vaznije nego neka pretjerana individualna kvaliteta, koja bi mogla proci neiskoristena.
Guardioli i ne treba klasicni napadac.
Svakako da su Suarez, Aguero objektivno bolji igraci overall.
Lewa nije klasa za Top 5, ali moze odlicno posluziti kao polušpic, ima dobro kretanje ispred gola, lagano s njim dupli odigrati...
To je mozda za ovaj Bayernov sistem igre vaznije nego neka pretjerana individualna kvaliteta, koja bi mogla proci neiskoristena.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
-
- Kontakt:
Naravno da Lewat nije kao individualac bolji od Ibrahimovica, Suareza etc.. Medjutim pojedinci ovdje, posebno ovi "neutralci ", ne shvataju ili ne zele da shvate kako ce Bayernov sistem vjerovatno uciniti Lewata dosta boljim, ubojitijim. Na kraju krajeva, Guardiola je vjerovatno uocio da mu treba takav tip igraca, pa ga dovodi. Sustina je da ce Bayo s Lewatom izgledati jos opasnije, a to se kod najboljeg tima na svijetu i trazi.BadrHari je napisao/la:Zavisi od Pepa kako ce se koji igrac uklopiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ti bas ides stranputicom i pokusavas ispasti duhovit a jasno ti je da ti je mozak limitiran ko' kaktus.Centre forward je napisao/la:Johny aka Romario, bojim se da ni jedan nemate određenu širinu da shvatite neke stvari. Ti si tipičan bukvalista i na taj način shvataš priču. Eto Aleksis Sančez je najbolji napadač na svijetu i valjda te to malo smiri i skrene misli sa sedmice sredinom ove godine. Baj baj.
To nam potvrdis svaki put tako lijepo i tecno da covjeka apsolutno odusevis.Pa covjece tvoj najjaci argument kada neko napise da Lewandovski nije najbolji napadac na Svijetu je :"7 komada" ili "bolji je eto Alexis"...

Dismiss !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Problem je u tome što se spočitava Mandži da je fulao neke šanse. A Mandžo je i ove sezone, kao i prije, pokazao da je bolji u završnici od Lewata. A da ne govorimo koliko je on značajan u borbi, trci, presingu.Bundesliga je napisao/la: Nije valjda da nisi osjetio u pojedinim utakmicama, taj deficit golgetera jer to Mandzukic nije. Bayo je i ovako masina i zabija dosta, ali zahvaljujuci veznom redu. Da Bayo trenutno ima napadaca tipa Lewandowski siguran sam da bi kvota golova bila znatno veca. Sto se tice nekih nedostataka, ako se mogu traziti nedostaci, onda je to presing koji treba popravljati na zimskim pripremama, te odbrana koja je losija, ali to je bilo i ocekivano. Uz tim kakav je Bayern, koji ce sljedece godine vjerovatno biti i jaci s Guardiolom na celu, sve su prilike da ce Lewat biti i bolji nego li sto zaista jeste, u Bayi je rijetko ko nazadovao.
Kao fudbaler, je Poljak bolji, znači govorim o njegovim tehničkim kvalitetima. Ali on nije napadač koji ti rješava problem u završnici. Nije baš killer pred golom.
A da možda stvari malo bolje predstavim. Kada uzmemo evo pod lupu: Lewu, Mandžu i Gomeza.
Gomez najveća ubica od njih pred golom, a Lewa najbolji fudbaler, kompletan. Mandžo po fudbalskim kvalitetima tu negdje s Gomezom, ali je dobio prednost prošle sezone jer se borio ko lav, više se kreće od Gome te je za presign bio idealan. Čak mislim po pitanju presinga da je jedan od najjačih.
E sad ti je uvijek pitanje, šta jedan trener od jednog napadača očekuje.
Ja sam često imao priliku vidjet na forumu ovdje, da ljudi boljem fudbaleru odmah daju prednost u napadu, misleći da je samo to presudno u fudbalu. U napadu nije poželjno imati letvu, bitno je kad napadač s loptom sve može, ali on kao prvo, bitno treba da bude dobar finisher.
A npr. ove sezone nam ekipa ima nekad problema s realizacijom, fula se dosta prilika na pojedinim utakmicama, samo to nije bilo u tolikoj mjeri do Mandžukića koliko mu neki spočitavaju. A generalno smatram da Poljak taj problem ne može riješiti.
Neki kažu on se troši u Borussiji više pa zbog toga fula, a jel se to Mandžo ne troši?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Centre forward
- Kontakt:
OK, a ti dolazis ovdje da bi se kačio na neke sitnice i dav'o svoje intelektualno mišljenje sramoteći time svaku osobu u ovoj zemlji koja bar malo vrijedi. Hajd sad razliku u ono svoje obdanište i sv.rsavajte malo na Frodine treninge po Argentini i malo manje nas trolaj majket'.Johny je napisao/la:Ti bas ides stranputicom i pokusavas ispasti duhovit a jasno ti je da ti je mozak limitiran ko' kaktus.Centre forward je napisao/la:Johny aka Romario, bojim se da ni jedan nemate određenu širinu da shvatite neke stvari. Ti si tipičan bukvalista i na taj način shvataš priču. Eto Aleksis Sančez je najbolji napadač na svijetu i valjda te to malo smiri i skrene misli sa sedmice sredinom ove godine. Baj baj.
To nam potvrdis svaki put tako lijepo i tecno da covjeka apsolutno odusevis.Pa covjece tvoj najjaci argument kada neko napise da Lewandovski nije najbolji napadac na Svijetu je :"7 komada" ili "bolji je eto Alexis"...![]()
Dismiss !
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mandzo je u odnosu na proslu sezonu za 30% slabiji, a jedini razlog tomu je drugaciji stil igre koji njemu bas i ne odgovara. Sve dok je bio glavna karika u spicu i sve dok su se napadi svodili na trazenje Mandze on je bio ubitacan. Danas to nije tako, jer je Pep zagrijan za tehnicki potkovanije igrace, igrace koji su korisniji sa loptom, dakle oni momci koji ce igrati napadace ali koji ce ustvari biti veznjaci.effe_sa je napisao/la: A Mandžo je i ove sezone, kao i prije, pokazao da je bolji u završnici od Lewata. A da ne govorimo koliko je on značajan u borbi, trci, presingu.
Kao fudbaler, je Poljak bolji, znači govorim o njegovim tehničkim kvalitetima.
Lewa je takav tip igraca, koji ce uzeti loptu, pametno odigrati dupli pas sa nekim drugim igracem i istrcati u prazan prostor i samim tim stvoriti visak igraca.
Slazem se definitivno da mu je zavrsnica slabija strana, ali ko ti moze garantovati da to nece popraviti u Bayernu?

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
@ Effe
Ma razumijem ja da je Mandzo dosta borbeniji i srcaniji igrac od Lewata, ali ipak za Guardiolin sistem koji trazi ucesce tog nazovimo ga " napadaca " mislim da je Lewat bolji i da ce zabijati dosta vise nego li to Mandzo radi. Naravno da nije sve do Hrvata, ali jednostavno sam stekao utisak da on ne odgovara ovom Guardiolinom sistemu, jer je kako si rekao slicniji Gomezu i nije bas pretjerano dobar za pas igru koju forsira Spanac. Za spustanje lopte saigracima je odlican, ali za ovo vec pomenuto nije. Sto se tice Lewata, on dosta prilika promasuje, ali se gotovo uvijek nadje u gol sansi. Lewat igra u Dortmundu koji je tokom citave polusezone, barem 2 koplja slabiji od Bayerna, a opet je zabio dosta golova. Zbog ovoga mislim da ce unaprijediti Bayu.
Ma razumijem ja da je Mandzo dosta borbeniji i srcaniji igrac od Lewata, ali ipak za Guardiolin sistem koji trazi ucesce tog nazovimo ga " napadaca " mislim da je Lewat bolji i da ce zabijati dosta vise nego li to Mandzo radi. Naravno da nije sve do Hrvata, ali jednostavno sam stekao utisak da on ne odgovara ovom Guardiolinom sistemu, jer je kako si rekao slicniji Gomezu i nije bas pretjerano dobar za pas igru koju forsira Spanac. Za spustanje lopte saigracima je odlican, ali za ovo vec pomenuto nije. Sto se tice Lewata, on dosta prilika promasuje, ali se gotovo uvijek nadje u gol sansi. Lewat igra u Dortmundu koji je tokom citave polusezone, barem 2 koplja slabiji od Bayerna, a opet je zabio dosta golova. Zbog ovoga mislim da ce unaprijediti Bayu.
I am not yet born; O hear me.
Mali online huligan u svom najboljem izdanjuOK, a ti dolazis ovdje da bi se kačio na neke sitnice i dav'o svoje intelektualno mišljenje sramoteći time svaku osobu u ovoj zemlji koja bar malo vrijedi. Hajd sad razliku u ono svoje obdanište i sv.rsavajte malo na Frodine treninge po Argentini i malo manje nas trolaj majket'.

Da znas koliko si gluposti nabacao u prethodnih nekoliko postova ne bi ovako pisao, covjece napisao si 5 postova u nizu a samo si spominjao redom : Barcelonu,Real,4 komada Lewandosvskog,7 komada , Alexisa, Romarija, Messija.(Za napomenu , tema je " Lewandvski kao najbolji napadac na Svijetu , onog trena kad preseli u Bayern"

I ti nekome govoris da nije kompetentan za diskusiju

Johnny b, how much there is to see
Čovjek ima zavidnu statistiku u ovih nekoliko sezona u BvB mislim da je postigao preko 90 golova u 160 utakmica. Vrijeme će pokazati hoće li se Lewa isplatiti Bayernu ili ne, a i mislim da će Pep njegovu igru još više unaprijediti.
Kad govorimo o karakteristikama Mandže i Lewe tehnika/završnica,mislim da je sve na strani Lewe osim te borbenosti i zalaganja koja je kod Mandže trademark.
Bez obzira na dolazak Poljaka volio bi da Mandžo ostane u FCB jer za obojicu će biti sasvim dovoljno utakmica ionako Pizza na kraju sezone ide.
Dobiti igrača koji je sam srušio Real za 0 eura je i više nego dobar posao.
Znam da bi većina bi željela Suareza ili Aguera ali to je nerealno očekivati s obzirom na cijene ovih igrača.
Kad govorimo o karakteristikama Mandže i Lewe tehnika/završnica,mislim da je sve na strani Lewe osim te borbenosti i zalaganja koja je kod Mandže trademark.
Bez obzira na dolazak Poljaka volio bi da Mandžo ostane u FCB jer za obojicu će biti sasvim dovoljno utakmica ionako Pizza na kraju sezone ide.
Dobiti igrača koji je sam srušio Real za 0 eura je i više nego dobar posao.

Znam da bi većina bi željela Suareza ili Aguera ali to je nerealno očekivati s obzirom na cijene ovih igrača.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Centre forward
- Kontakt:
Kompetentan si samo da trošiš O2 al' to rade i niži primati.Najpametnije što tvoj um može da proizvede je LOL. Dosadan si k'o dijareja dečko, ohani malo.Johny je napisao/la:Mali online huligan u svom najboljem izdanjuOK, a ti dolazis ovdje da bi se kačio na neke sitnice i dav'o svoje intelektualno mišljenje sramoteći time svaku osobu u ovoj zemlji koja bar malo vrijedi. Hajd sad razliku u ono svoje obdanište i sv.rsavajte malo na Frodine treninge po Argentini i malo manje nas trolaj majket'.![]()
Da znas koliko si gluposti nabacao u prethodnih nekoliko postova ne bi ovako pisao, covjece napisao si 5 postova u nizu a samo si spominjao redom : Barcelonu,Real,4 komada Lewandosvskog,7 komada , Alexisa, Romarija, Messija.(Za napomenu , tema je " Lewandvski kao najbolji napadac na Svijetu , onog trena kad preseli u Bayern")
I ti nekome govoris da nije kompetentan za diskusiju![]()
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- anelbavarac
- Kontakt:
Sta tebi toliko smeta "najbolji napadac svijeta"
Jel to neko nema pravo na svoje misljenje
Za mene je najbolji napadac svijeta,ni ti ni niko, me ne moze ubijediti u drugacije.
To je sva sustina price, ja sam to govorio i prije godinu dana da je medju najboljim napadacima svijeta,ako ne i najbolji i ja svoje misljenje necu promijeniti.
End of the story.

Jel to neko nema pravo na svoje misljenje

Za mene je najbolji napadac svijeta,ni ti ni niko, me ne moze ubijediti u drugacije.
To je sva sustina price, ja sam to govorio i prije godinu dana da je medju najboljim napadacima svijeta,ako ne i najbolji i ja svoje misljenje necu promijeniti.
End of the story.
Sve to ok, ali ne zaboravi još jednu stvar a to je da ni Lewa nije za Pepa toliko omiljeni tip igrača. Naravno da postoji mogućnost da mu je Lewin stil draži.Bundesliga je napisao/la:@ Effe
Pep se u Bayernu prilagodio da se golovi zabijaju i nakon visokih lopti u šesnaesterac - glavom, a baš su to nerijetko bili Mandžini golovi. Taj segment igre ne smije zatajit, jer inače će nam se desiti situacija, da nekad se baš protivnik mudro i spretno stisne i da niskim loptama ne uspijemo proći (onda ako ova igra glavom zakaže, eto belaja...

Omer je rekao, kako nije isključeno da će igru Poljaka po pitanju završnice Pep unaprijediti, s čime se naravno slažem. A ko što Saurman kaže vrijeme će sve najbolje pokazati.
Nije da ja mrzim Poljaka i da osporavam njegov kvalitet, ali onu neku erupciju emocija i oduševljenja mi njegov transfer ne izaziva. Ne donosi mi onaj neki boom....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- gerdmuller
- Kontakt:
+1Saurman je napisao/la:Čovjek ima zavidnu statistiku u ovih nekoliko sezona u BvB mislim da je postigao preko 90 golova u 160 utakmica. Vrijeme će pokazati hoće li se Lewa isplatiti Bayernu ili ne, a i mislim da će Pep njegovu igru još više unaprijediti.
Dobiti igrača koji je sam srušio Real za 0 eura je i više nego dobar posao.![]()
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Što se tiče Lewata, baš me briga za njegove fubalske kvalitete. Bayern je toliko snažan da ga jedan igrač, bilo koji, ne može bitno ni pojačati ni oslabiti.
Ovom transferu draž daje činjenica da on žutaljima jest značajan, ali da se ipak odlučio otići iz malog kluba, te doći u Najbolji Klub na Dunjaluku za dž., pa i po cijenu da sjedi na klupi.
Sent from my iPad using Tapatalk 2
Ovom transferu draž daje činjenica da on žutaljima jest značajan, ali da se ipak odlučio otići iz malog kluba, te doći u Najbolji Klub na Dunjaluku za dž., pa i po cijenu da sjedi na klupi.

Sent from my iPad using Tapatalk 2
24.04.1991.
Stern des südens
Stern des südens
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Ljudi moji, zaboravljate igre Lewandovskog dok je igrao poziciju polušpica, tj. iza Barriosa, a baš takav igrač Bayernu i treba. Pa zar ne vidite koliko se Mandža izvlači i na krila, i u sredinu terena, a Ribery, Muller, Gotze, RObben ulaze u tu poziciju 9ke na utakmici. Mislim da će u ovom Guardiolinom sistemu daleko uspješniji biti Lewa nego Mandža. Iako bih volio da i Mandža ostane, što da ne imati 2 klase od napadača u timu a time i dodatno dobiti na širini, koje već sad imamo previše. Možda zvučimo kolektivno prepotentni, al' " naj smo jači
" 

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
dobro hajd Lewa vec dosta toga ispricano, a sta je sa Koketom iz Atletiko Madrida koji se dovodi u vezi sa Bayernom.
Shaqiri u Madrid, Koke u Minhen. Neka nagadjanja ili ozbiljnost.
Shaqiri u Madrid, Koke u Minhen. Neka nagadjanja ili ozbiljnost.
Ne vidim razlog da Shaqiri ide u drugom smjeru, koliko samo mogao vidjeti bar je tako Bild pisao da je odštetna klauzula za Kokea je oko 22 mil.
Istina je da se dosta timova za njega zanima pored Bayerna tu je i Man Utd i Barca.
Istina je da se dosta timova za njega zanima pored Bayerna tu je i Man Utd i Barca.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
United vec nudi 30 miliona, na nekim medijima pise.
Saurman je napisao/la:Ne vidim razlog da Shaqiri ide u drugom smjeru, koliko samo mogao vidjeti bar je tako Bild pisao da je odštetna klauzula za Kokea je oko 22 mil.
Ja sam negdje procito da je otkupna 60 mil. € sad koliko je to istina ......
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.